Dodaj do ulubionych

absolwenci Broniewskiego

IP: proxy / *.koszalin.sdi.tpnet.pl 25.11.02, 00:56
Ciekawe czy starzy absolwenci Bronka zaglądają tutaj.A może aktualni
uczniowie? Ostatni raz byłem w budzie 22 lata temu, nawet nie wiem czy to
nadal jest II L.O. im. Wł.Broniewskiego, kto tam uczy ze "starej gwardii"
-Janikowa, Pacewicz, Kostrzewska? Kto pamięta nauczyciela PO? (koniec lat 70-
tych).To były jaja!
Obserwuj wątek
    • Gość: magdi Re: absolwenci Broniewskiego IP: *.nom / 172.16.0.* 26.11.02, 15:58
      czasem zaglądają, ja zdawałam maturę w 1990, Kostrzewska, Kuncer, Szczutowska
      to była załoga :)))
      • piotr.koszalin Re: absolwenci Broniewskiego 28.11.02, 10:36
        Gość portalu: magdi napisał(a):

> czasem zaglądają, ja zdawałam maturę w 1990, Kostrzewska, Kuncer, Szczutowska
        > to była załoga :)))
        Ja zagladam tu bardzo często i w sumie mature zdałem chyba najpóźniej...
        Molesztak, Kuklinski...
        • Gość: sikor Re: absolwenci Broniewskiego IP: proxy / *.koszalin.sdi.tpnet.pl 29.11.02, 01:28
          Za moich czasów był już Molesztak, miał szopę rudych włosów i do amantów nie
          należał, ale i tak znalazł sobie panią od łaciny (?)- to ten sam?
          Kto pamięta tego faceta od PO (lata 70-te). Nigdy nie zapomnę jego treningów
          przed pochodem 1-majowym -"A teraz ćwiczymy entuzjazm"-albo:"Na początku
          pochodu pójdzie Broniewski" (miał na myśli transparent. Zresztą przed samym
          pochodem zostałem odesłany do domu przez prof.Szczutowską za nieodpowiedni
          strój (moro wojsk.)To dopiero była bolesna kara!
          A czy strzelnica w końcu działa?!
    • Gość: terowka Re: absolwenci Broniewskiego IP: *.dial.xs4all.nl 29.11.02, 23:17
      Czesc! mature zdawalam w 1994. Co do Rudego, owszem, ten sam. Pani od Laciny to
      jego zona - mila babka. Co do strzelnicy - dawno zlikwidowana, tudziez
      zapomniana. Po za tym same mile wspomnienia. Zmora wiekszosci uczniow w tym
      czasi to Zaorska - geograficzka - mape trzeba bylo miec wykuta na pamiec.
      Pozdrawiam
      • maciejka044 Re: absolwenci Broniewskiego 07.09.05, 22:30
        Nie mogę się doliczyć kiedy ,, powinnam'' zdawać maturę. Nie było mi dane
        zdawać, w bronku, ale chodziłam tam 3 lata i zawsze mówię o nim mój ogólniak.
        Byłam w klasie Niesłuchowskiej, Gospodarz( najłatwiej zlokalizować klasę) Iwona
        Chmura. Może ktoś tu jest?
        • ius20 Re: absolwenci Broniewskiego 16.03.06, 14:13
          znam Twoja klasę z opowiadań - moja siostra do niej chodziła. Ja sama tez
          konczyłam tę szkołę. A ten peowiec to chyba p. Miklaszewski.Mam rację?
          • sikor102 Re: absolwenci Broniewskiego 18.03.06, 14:45
            Na 98% Miklaszewski, lub coś takiego. Zatwardziały trep. Ale na jego lekcjach
            były zawsze największe jaja.
    • Gość: TG Re: absolwenci Broniewskiego IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 30.11.02, 11:40
      Ja mature zdalem (nie-"zdawalem" ;) w 93. Wtedy i Moles,
      i Baran, Zaora, Kuncer, Mieszkowska, Szafoni, Plemnik i
      inni (dla nas) satrzy wyjadacze byli.

A jak jest teraz?

Pozdr, sczeg. dla IVc mat 93

TG
      • Gość: Moni Re: absolwenci Broniewskiego IP: *.dip.t-dialin.net 29.09.03, 13:54
        Ja tez zdalam mature w 1993 roku. Bylam w klasie Baranskiego.
    • Gość: sikor Re: absolwenci Broniewskiego IP: proxy / *.koszalin.sdi.tpnet.pl 30.11.02, 22:10
      Kiedyś krążył wierszyk w Bronku, niestety pamiętam tylko fragmencik "...z
      pokoju wychodzi jakaś zmora, czy to Kuncer, czy Zaora...".
      Dzięki waszym wpisom przypomniałem sobie starych belfrów, i z zaskoczeniem
      dowiaduje się, że niektórzy uczyli jeszcze w latach 90-tych, choć w moich
      czasach miałem wrażenie, że oni uczą już od 1945r.
      Pod koniec lat 70-tych był taki moment, że języków obcych uczyły dwi rosjanki
      (angielski-Rozbicka, niemiecki-Pieczyńska)i co ciekawe, były to najładniejsze
      nauczycielki w budzie.
      Czy ktoś wie o jakimś zjeździe absolwentów - byłym lub przyszłym.
      • Gość: mann Re: absolwenci Broniewskiego IP: *.dop.szczecin.pl 11.10.03, 01:31
        ... absolwenci' 95 też tu zaglądają. To były czasy. zauważyliście jaką salę (
        halę) gimastyczną budują ziomalom z Bronka). Poza rodzinka molesztaków
        jeszcze niesłuchowska
        • Gość: danny to zawsze była buda bez fantazji IP: 195.187.253.* 27.10.03, 11:40
          co tu dużo mówić oprócz Molesztaka, Sozańskiej (mówię o tych których znałem)
          nie było tam za dużo ludzi z polotem. Ta szkoła na zawsze pozostanie symbolem
          tłamszenia ucznia i zmuszania go do konformistycznych zachowań
          • milena_w Re: to zawsze była buda bez fantazji 30.04.04, 14:54
            no no na Niesłuchowską nie dam złego słowa powiedzię to dzięki niej jestem dziś
            biologiem
            • milena_w Re: to zawsze była buda bez fantazji 07.06.04, 20:36
              taka duża szkoła i tylko tylu absolwentów???
              • mona2002 Re: to zawsze była buda bez fantazji - o zgrozo!!! 10.03.05, 20:05
                Fantazja wypływa z absolwenta nie z budy!!!
                A ja przez całą szkółke kochałam sie w Rakowskim!!! Jeszcze tęsknię za jego
                spojrzeniem!!! Matura - 1989
                • miss_paradox Re: to zawsze była buda bez fantazji - o zgrozo!! 18.03.05, 14:41
                  Jak miło przypminiec nazwiska znane :)
                  ja zdawalam mature w 1996 (klasa niemiecka)

Czy pamieta ktos nagonke na Pana od georgafii - Pala /na przystankach
                  autobusowych o nim nawet bylo/!! Z Zaorska tez dane bylo mi miec zajecia, z
                  plemnikiem rowniez. Sobczynska byla nasza wychowawczynia.
                  A fizyka ze Stramska, a chemia z Umerowa.
                  Na razie to tyle
                  • tabula2 Re: to zawsze była buda bez fantazji - o zgrozo!! 08.09.05, 08:22
                    Pamiętam Pala, co by o nim nie mówić był w porządku, zaczynałam u Zaorskiej -
                    mapa na pamięc, a potem uczył Pal. Co chłopaki z nim wyrabiali. A Molesztak to
                    mój wychowawca od 3 klasy. Lubiłam historię w jego wydaniu. Bardzo dobrze
                    wspominam Dębską od polskiego. Za to średnio Rakowskiego, Łubecką (jego żona
                    potem). Maturę zdawałam w 94 -klasa angielska (o ile się nie mylę).Baranowski
                    był tez niezły. Moją koleżankę tak polubił, że za każdym razem jak ją wzywał do
                    odpowiedzi to mówił "... a Ty co znowu się naćpałaś?". U plemnika pisałam
                    maturę, zresztą jego córka chodziła z nammi doklasy. Fajny był (jest) z niego
                    facet. Lubiłam genetykę.
            • maciejka044 Re: to zawsze była buda bez fantazji 15.03.06, 22:53
              Ja też!!!
          • winky2 Re: to zawsze była buda bez fantazji 11.05.05, 23:25
            Nie przesadzaj. Konformizmu nauczyłam się dopiero pracując a nie w Bronku.
            Dodatkowo jeszcze Pani Mieszkowska - wspaniały człowiek i nauczyciel.
            Matura 93
            • hyazinthe Re: to zawsze była buda bez fantazji 26.03.06, 20:36
              Co do Pani Mieszkowskiej zgadzam sie w 100%, dzieki niej uwielbiam czytac
              ksiazki.
    • milena_w stronka 23.03.05, 12:06
      oficjalna strona II LO w Koszalinie
    • agata.z3 Re: absolwenci Broniewskiego 29.03.05, 17:25
      Zdałam maturę w 1882 (chlera, to już tyle lat mineło!)
      Szczutowska była moją wychowawczynią.
      Zaś co do faceta od PO - za nic w świecie nie moge sobie skojarzyc o kogo
      chodzi??
      • winky2 Re: absolwenci Broniewskiego 11.05.05, 23:26
        Jak to o kogo, Czekałowski. Przechodząc korytarzem walił dziennikiem po
        głowach.
    • tooffik Re: absolwenci Broniewskiego 18.03.06, 20:02
      ja kończyłem w 92. Było bardzo ciekawie: same asy jak: Baranowski,
      Wilczyński(ŚwP. :( ), Morzuch i jego niezapomniane spływy kajakowe!!! - to były
      czasy! Niezapomniana kosa Szamszur. A jak wspominacie dyr. Kuklińską? - była
      super jako dyr i polonistka :))) Pozdrowienia dla wszystkich z Bronka!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka