Dodaj do ulubionych

Ogloszenie

14.10.08, 19:35
W zwiazku z tym, ze jak sie okazalo "przyszpilonych" watkow moze byc tylko 3
postanowilam odrobine zmienic strukture szpilek. Zeby miec swobodny dostep do
tematow z linkami i zeby nie trzeba ich bylo szukac zalozylam watek Galerie
internetowe i tam wkleilam linki do watkow w stylu gallery.ru Latwiej to
bedzie zrozumiec jak sie zajrzy do postu, wiec tam odsylam zaintetesowanych.
Obserwuj wątek
    • harpatkaa Re: Ogloszenie 17.10.08, 20:48
      Jak zapewne zauwazylyscie troche sie tu "rzadze" i wprowadzam drobne zmiany.
      Zdarza mi sie edytowac niektóre watki, zwlaszcza te z linkami, czasem dorzuce
      jakis temat - rade (do ktorego adres niemal zawsze mozna znalezc w REGULAMINIE).
      Mam nadzieje, ze nie macie mi tego za zle. Mysle, ze dzieki temu latwiej nam
      bedzie tu zachowac lad i porzadek. Wiem, ze teraz, gdy niewiele sie tu jeszcze
      dzieje, prosta sprawa jest przegladanie watkow i ich modyfikacja. Pózniej, gdy
      forum sie bardziej rozkreci bedzie to zapewne trudniejsze, bedzie pojawialo sie
      coraz wiecej problemow, ale jak wiemy "Czym skorupka za mlodu nasiaknie...".
      Jesli macie jakies sugestie, pomysly, pytania, watpliwosci, cos sie Wam nie
      podoba, cos sie podoba - piszcie. Postaram sie wprowadzac takie zmiany, zeby z
      forum korzystalo sie z przyjemnoscia. Jednoczesnie zdaje sobie sprawe, ze ja tu
      tylko pilnuje smile To Wy wykonujecie niemal wszystko: wklejacie linki, tworzycie
      galerie, dzielicie sie radami.
      • elishafciarka Re: Ogloszenie 17.10.08, 20:51
        Bardzo słusznie, działaj tak dalej! Od początku trzeba pilnować, żeby nie
        wprowadzić niepotrzebnego zamętu smile
    • harpatkaa Re: Ogloszenie 29.10.08, 17:03
      Po raz kolejny sie do Was zwracam w zwiazku z funkcjonowaniem forum. Cierpie
      ostatnimi czasy na chroniczny brak czasu i nie wiem czy w najblizszych
      tygodniach to sie zmieni. Staram sie zagladac na forum tak czesto jak to
      mozliwe, ale w zwiazku z tym, ze ruch robi sie coraz wiekszy (co mnie oczywiscie
      bardzo cieszy) nie jestem w stanie czytac wszystkich postow i pilnowac, by
      wszyscy przestrzegali zasad. Dlatego jesli zauwazycie, ze na forum sa posty,
      ktore nalezy usunac, ze ktos z uzytkownikow nie przestrzega regulaminu, prosze
      dajcie mi znac droga mailowa. Bedzie mi duzo latwiej, gdy bede wiedziala co jest
      zle na forum.
      Pozdrawiam Was serdecznie smile
    • harpatkaa Re: Ogloszenie 31.10.08, 21:50
      W zwiazku z tym, ze coraz czesciej pojawiaja sie watki o pomoc, w ktorych nie
      wiadmomo o co chodzi przypominam, ze:
      - w tytule nalezy jasno napisac czego dotyczy watek
      - nie ograniczajmy sie do sformulowan w stylu "poszukuje tego wzoru", ale
      rozwinmy o co nam dokladnie chodzi.
      - mamy swoj regulamin, do przeczytania ktorego zachecam wszystkich

Wklejam tez fragment mojego postu ze starego forum:
      Precyzujcie swoje tematy. To naprawde ulatwi korzystanie z forum i
      przeszukiwanie watkow. Wiem, ze najlatwiej jest wpisac w temacie "szukam",
      "prosze o pomoc" itp. ale na takich watkow na stronie jest kilkanascie i jesli
      ktos chce sie dowiedziec czegokolwiek to wszystkie musi przeczytac. Zamiast
      wpisywac w temacie "szukam" mozna przeciez sprecyzowac i napisac "szukam
      koni/kwiatow/aniolow..." Podobnie w tresci watkow warto napisac nie tylko
      "szukam tego schematu (i tu link)", ale dodac "szukam schematu tych
      koni/kwiatow/aniolow..." Pozniej nawet jak ktos korzysta z wyszukiwarki to moze
      ona cos znalezc w danym hasle. Prosze, myslmy nie tylko o sobie i o tym czego
      potrzebujemy, ale o wszystkich, ktorzy tu zagladaja.
      • harpatkaa Re: Ogloszenie 06.11.08, 15:05
        Po raz ostatni zwracam uwage na to, by precyzowac zarowno temat jaki i tresc
        postu. Do tej pory najpierw upominalam autorki, potem usuwalam. Od dzis watki,
        ktore nie beda zgodne z ta zasada, beda kasowane bez uprzedzenia.
        • harpatkaa Re: Ogloszenie 07.11.08, 21:25
          Jesli ktos niechcacy zalozy watek, ktory bedzie niezgodny z zasadami, niech
          napisze nowy post, uwazajac tym razem, aby wszystko sie zgadzalo, a w watku, w
          ktorym cos jest zle niech napisze prosbe o skasowanie. Pomoze to nam zachowac
          porzadek.
    • harpatkaa Re: Ogloszenie 09.12.08, 14:33
      Przypominam wszystkich hafciarkom o zasadzie tutulowania watkow i o tym, aby
      precyzowac swoje wypowiedzi. Wole do znudzenia sie powtarzac niz pozniej miec do
      czynienia z nieprzyjemna sytuacja, bo ktos czegos nie wie, czegos nie zrozumial.
      Wiem, ze czasem troche przynudzam, ale musicie mi to wybaczyc.
      Nie zasmiecajmy naszego forum tematami, w ktorych nie wiadomo o co chodzi czy
      dublowaniem swoich prosb. W zwiazku z tym przypominam tez o istnieniu watkow
      "przyszpilonych", regulaminu i wyszukiwarki.
      Trzymajcie sie cieplo.
    • harpatkaa Re: Ogloszenie 19.02.09, 19:10
      Czesc z Was pewnie zauwazy drobna zmiane w przyszpilonych watkach. Otoz zamiast
      regulamiu na jest teraz prosba o przekazywanie 1% swojego podatku chorym
      dzieciom. Uznalam, ze sprawa jest na tyle wazna i powazna, ze przynajmniej w
      najblizszym czasie powinna byc dla wszystkich widoczna (a przyszpilic mozna
      tylko 3 watki).
      Link do regulaminu znajduje sie nieco wyzej - w opisie forum, wiec jesli ktos
      bedzie potrzebowal niech sie nie martwi, ze musi szukac smile
    • harpatkaa Re: Ogloszenie 08.06.09, 23:35
      Witajcie!
      Dawno sie nie odzywalam, ale zagladam na forum regularnie i sprawdzam czy
      wszystko ok smile
      Zwracam sie do Was z mala prosba. Chodzi o watki tematyczne. Jesli ktoras z Was
      ma czas i ochote, aby czasem stworzyc taki zbior linkow do wzorow o okreslonej
      tematyce to goraco zachecam. Czesc linkow sie czasem deaktualizuje, pojawiaja
      sie nowe, warto wiec, abysmy byly na biezaco. Jesli chodzi o te nieaktualne
      adresy to postaram sie chociaz czesciowo nimi zajac jak tylko skoncze sesje na
      uczelni (czyli gdzies na poczatku lipca). Jesli ktos ma jakies uwagi, pytania,
      postulaty to oczywiscie mozna do mnie pisac na poczte gazetowa.
    • harpatkaa Porządki 28.06.09, 21:11
      Przejrzałam dzis strony z watku jednokolorowe. Zostaly tylko te linki, ktore na
      moim komputerze otwieraly sie jako aktywne. Jesli galerie z gallery.ru sa
      aktywne, ale dla zarejestrowanych uzytkownikow, to niestety tez sie nie ostaly,
      bo nie wiem czy tam nic nie ma, czy sa dla wybranych (ja nie jestem
      zarejestrowana). Postaram sie poprzegladac jeszcze troche innych tematow. Was
      prosze o uzupelnianie linkow, a jesli gdzies dostep jest dla zarejestrowanych to
      prosze zaznaczajecie to w nawiasie.
    • harpatkaa Do nowych użytkowników 06.08.09, 23:21
      forum.gazeta.pl/forum/w,83562,98728648,98728648,Do_nowych_uzytkownikow.html
    • harpatkaa Ogloszenie nt. chwalenia sie 11.10.09, 15:33
      Doszly do mnie glosy, ze wspolny watek do chwalenia sie nie jest dobrym
      pomyslem. Dlatego tez postanowilam przywrocic stary zwyczaj, zeby kazdy kto chce
      zakladal swoj watek i w nim sie chwalil. Jesli ktos jednak woli taki zbiorczy
      watek to pozostawiam ten, ktory byl "Chwalimy się". Mozna tam nadal dzielic sie
      swoimi dokonaniami. Przywrocone zostaly tez stare watki chwalipiet smile Zalozylam
      za to jeden watek, w ktorym bede umieszczac linki do naszych prac, gdy ucichna
      juz ochy i achy (dzieje sie to mnie wiecej po tygodniu czy dwoch), bo szkoda,
      zeby nasze dziela gubily sie gdzies w archiwach forum.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka