adamantia
21.12.10, 17:12
Mam problem ze znalezieniem dżinsów. (a prawie nie noszę innych spodni)
Po drugiej ciąży i drugim CC znacznie schudłam, jednocześnie moja zawsze szeroka talia się poszerzyła, a na brzuchu pojawiła się niezła oponka :-( a może nie tyle oponka, ile raczej "fartuszek", bo głownie jest to obwisłe z przodu nad blizną po CC (ble) - nie wiem, jaka jest terminologia.
Wszystkie moje stare spodnie są na mnie za szerokie - albo wręcz spadają, albo są OK w talii, ale wiszą na nogach i pośladkach jak worki.
Natomiast spodnie, które udaje mi się przymierzyć, jeśli satysfakcjonują co do bioder i nóg, zawsze okazują się o wiele za ciasne w talii. (z tym że rzadko udaje mi się cokolwiek przymierzyć bo jestem ostatnio mocno uziemiona (z niemowlęciem u piersi, bez samochodu, z dala od centrów handlowych). Myślałam, że uda mi się przypasować rozmiar np. Levisa i dalej szukać na Allegro itp, ale guzik (patrz niżej)
Może macie jakieś pomysły na taka figurę, sprawdzone modele, itp? Szukam klasycznych dżinsów, bez żadnych "kobiecych" ozdóbek, dość wąskich albo boot cut. Chyba z wysoką talią, bo biodrówki kończą się właśnie w najgorszym miejscu obwisłego brzuszka.
Przyszło mi do głowy, że może krawcowa mogła by do dżinsów wstawić jakieś kliny, ale czy w dżinsach taki numer przejdzie? (talii i tak nie będzie widać, praktycznie nigdy nie noszę koszul ani bluzek do środka)
Oto moje wymiary:
talia - 83,5 cm
biodra (na poziomie kości biodrowych) - 98
pośladki (w najszerszym miejscu) - 100
uda (w najszerszym miejscu) - 55-56
Wg tabeli wymiarów Levis www.jeans.pl/size_table.php oznacza to że odpowiadam
- rozmiarowi 34 w pasie (tak naprawdę ten rozmiar kończy się na 81 cm :-/
- rozmiarowi 30/31 w pośladkach
- rozmiarowi 29/30 w udach.
No i co z tym fantem zrobić?