Dodaj do ulubionych

Dieta dr Pape - 3

• slotna Re: Dieta dr Pape - 3 11.10.12, 21:29
      Czy poliole licza sie jako weglowodany?
      • pierwszalitera Re: Dieta dr Pape - 3 11.10.12, 23:13
        slotna napisała:

> Czy poliole licza sie jako weglowodany?
        >

Coś takiego jak izomalt, sorbitol i mannitol? Izomalt ma bardzo słabe działanie na wyrzut insuliny, reszta, o ile wiem, praktycznie żadnego. Nie liczyłabym więc tych substancji do codziennej porcji węglowodanów, tym bardziej, że używa się ich jako słodzika raczej w mniejszych ilościach, przy gumach do żucia itp. Kieruj się najlepiej etykietą, jeżeli znajduje się na niej dopisek "nadaje się dla cukrzyków", czy coś w tym stylu, to nie ma większego insulinowego zagrożenia.
        • slotna Re: Dieta dr Pape - 3 12.10.12, 00:50
          > Coś takiego jak izomalt, sorbitol i mannitol?

Nawet dokladnie te :) Jeszcze ksylitol.

> Ki
          > eruj się najlepiej etykietą, jeżeli znajduje się na niej dopisek "nadaje się dl
          > a cukrzyków", czy coś w tym stylu, to nie ma większego insulinowego zagrożenia

Chodzi o typowe slodycze dla diabetykow wlasnie, takie landrynki izomaltowe - bardzo lubie sobie cos ciuckac wieczorami po obiedzie, a ze wlasnie rownoczesnie odkrylam nowe zrodlo tych dobroci i wrocilam do pelnej wersji diety, mam problem - chcialabym i boje sie :) Wiadomo, duzo tego naraz nie zjem, ale te maksymalnie dopuszczane 15-17 g wegli wieczorem juz calkiem by mnie ograniczalo.
          • maciejkabe powrót!!!! 16.10.12, 11:20
            proszę o podpowiedz... wiadomo czas wakacji, podrózy czasami nie wpływał dobrze na diete... no i tak sobie własnie dorobiłam 3 kg ;/

czy teraz bez probelmu moge worcic do poprzedniego schematu odzywaiania i waga wroci do poprzedniej ?? :)
            • pierwszalitera Re: powrót!!!! 16.10.12, 11:41
              maciejkabe napisała:

> czy teraz bez probelmu moge worcic do poprzedniego schematu odzywaiania i waga
              > wroci do poprzedniej ?? :)

Wagi nie da się dowolnie przesuwać w te i wewte. Powrót do niższej wagi może być trudny. Wszystko zależy więc od twojego organizmu, na to pytanie nikt nie da ci odpowiedzi.
              • maciejkabe Re: powrót!!!! 16.10.12, 14:25
                > Wagi nie da się dowolnie przesuwać w te i wewte. Powrót do niższej wagi może by
                > ć trudny. Wszystko zależy więc od twojego organizmu, na to pytanie nikt nie da
                > ci odpowiedzi.

tak wiem chodzi tylko o to czy organizm nawet po przerwie w takim sposobie odżywiania znow bedzie dobrze na neigo reagował... bo przy Papowaniu było super... :)
          • pierwszalitera Re: Dieta dr Pape - 3 16.10.12, 11:37
            slotna napisała:

Wiadomo, duzo tego naraz nie zjem, ale te maksyma
            > lnie dopuszczane 15-17 g wegli wieczorem juz calkiem by mnie ograniczalo.
            >
            Nie musisz ich wliczać, ale nie jedz tego zbyt dużo. Zbyt dużo słodzika powoduje problemy w jelitach, możesz mieć niespokojne sny. ;-)
            • slotna Re: Dieta dr Pape - 3 16.10.12, 12:07
              > Nie musisz ich wliczać, ale nie jedz tego zbyt dużo. Zbyt dużo słodzika powoduj
              > e problemy w jelitach, możesz mieć niespokojne sny. ;-)

Hehe, wyprobowalam to juz z piec lat temu - kupilam jakies ciagutki dla cukrzykow i zanim sie obejrzalam, zezarlam cala paczke. Nie chcesz wiedziec, co bylo potem :P Aha, aspartam tak nie dziala (dwa litry coli light nie robia na mnie wrazenia), tylko te alkohole cukrowe.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka