pierwszalitera Re: Dieta dr Pape - 3 11.10.12, 23:13 slotna napisała: > Czy poliole licza sie jako weglowodany? > Coś takiego jak izomalt, sorbitol i mannitol? Izomalt ma bardzo słabe działanie na wyrzut insuliny, reszta, o ile wiem, praktycznie żadnego. Nie liczyłabym więc tych substancji do codziennej porcji węglowodanów, tym bardziej, że używa się ich jako słodzika raczej w mniejszych ilościach, przy gumach do żucia itp. Kieruj się najlepiej etykietą, jeżeli znajduje się na niej dopisek "nadaje się dla cukrzyków", czy coś w tym stylu, to nie ma większego insulinowego zagrożenia. Odpowiedz Link
slotna Re: Dieta dr Pape - 3 12.10.12, 00:50 > Coś takiego jak izomalt, sorbitol i mannitol? Nawet dokladnie te :) Jeszcze ksylitol. > Ki > eruj się najlepiej etykietą, jeżeli znajduje się na niej dopisek "nadaje się dl > a cukrzyków", czy coś w tym stylu, to nie ma większego insulinowego zagrożenia Chodzi o typowe slodycze dla diabetykow wlasnie, takie landrynki izomaltowe - bardzo lubie sobie cos ciuckac wieczorami po obiedzie, a ze wlasnie rownoczesnie odkrylam nowe zrodlo tych dobroci i wrocilam do pelnej wersji diety, mam problem - chcialabym i boje sie :) Wiadomo, duzo tego naraz nie zjem, ale te maksymalnie dopuszczane 15-17 g wegli wieczorem juz calkiem by mnie ograniczalo. Odpowiedz Link
maciejkabe powrót!!!! 16.10.12, 11:20 proszę o podpowiedz... wiadomo czas wakacji, podrózy czasami nie wpływał dobrze na diete... no i tak sobie własnie dorobiłam 3 kg ;/ czy teraz bez probelmu moge worcic do poprzedniego schematu odzywaiania i waga wroci do poprzedniej ?? :) Odpowiedz Link
pierwszalitera Re: powrót!!!! 16.10.12, 11:41 maciejkabe napisała: > czy teraz bez probelmu moge worcic do poprzedniego schematu odzywaiania i waga > wroci do poprzedniej ?? :) Wagi nie da się dowolnie przesuwać w te i wewte. Powrót do niższej wagi może być trudny. Wszystko zależy więc od twojego organizmu, na to pytanie nikt nie da ci odpowiedzi. Odpowiedz Link
maciejkabe Re: powrót!!!! 16.10.12, 14:25 > Wagi nie da się dowolnie przesuwać w te i wewte. Powrót do niższej wagi może by > ć trudny. Wszystko zależy więc od twojego organizmu, na to pytanie nikt nie da > ci odpowiedzi. tak wiem chodzi tylko o to czy organizm nawet po przerwie w takim sposobie odżywiania znow bedzie dobrze na neigo reagował... bo przy Papowaniu było super... :) Odpowiedz Link
pierwszalitera Re: Dieta dr Pape - 3 16.10.12, 11:37 slotna napisała: Wiadomo, duzo tego naraz nie zjem, ale te maksyma > lnie dopuszczane 15-17 g wegli wieczorem juz calkiem by mnie ograniczalo. > Nie musisz ich wliczać, ale nie jedz tego zbyt dużo. Zbyt dużo słodzika powoduje problemy w jelitach, możesz mieć niespokojne sny. ;-) Odpowiedz Link
slotna Re: Dieta dr Pape - 3 16.10.12, 12:07 > Nie musisz ich wliczać, ale nie jedz tego zbyt dużo. Zbyt dużo słodzika powoduj > e problemy w jelitach, możesz mieć niespokojne sny. ;-) Hehe, wyprobowalam to juz z piec lat temu - kupilam jakies ciagutki dla cukrzykow i zanim sie obejrzalam, zezarlam cala paczke. Nie chcesz wiedziec, co bylo potem :P Aha, aspartam tak nie dziala (dwa litry coli light nie robia na mnie wrazenia), tylko te alkohole cukrowe. Odpowiedz Link