Dodaj do ulubionych

[LWW] Beżowe czółenka na platformie

09.05.11, 04:21
Szukam beżowych [nude] czółenek na szpilce i platformie ok. 1 cm, obcas do 10 cm. Nie chcę zamszowych, nie chcę lakierowanych, nie chcę z czubem, nie chcę "peep toe", nie chcę ćwieków i kokardek. Chcę zwyczajne, najnudniejsze na świecie. Najlepiej do 200 zł, może być przez internet i z UK. Przetrząsnęłam większość znanych mi sklepów internetowych i nic z tego.

Te są najbardziej zbliżone do ideału, ale nie podoba mi się drewniany obcas, chcę zwykły:
https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/kb/kc/qdhb/Hjd62YPMZ4wZI2H6uX.png

Czy któraś z Lobbystek widziała coś podobnego, czy taki but nie istnieje? Będę bardzo wdzięczna za pomoc.
Obserwuj wątek
    • magdalaena1977 Re: [LWW] Beżowe czółenka na platformie 09.05.11, 06:49
      A te ?
      allegro.pl/czolenka-szpilki-camel-nude-skora-37-polskie-i1589851857.html
      • agafka88 Re: [LWW] Beżowe czółenka na platformie 09.05.11, 11:48
        Te są nawet niezłe, ale szkoda, że nie ma platformy z przodu. Ale do przemyślenia :)
    • zazulla Re: [LWW] Beżowe czółenka na platformie 09.05.11, 09:38
      takie?
      cgi.ebay.co.uk/BNWT-LEATHER-PLATFORM-NUDE-SHOES-SIZE-UK-3-/260780260781
      • agafka88 Re: [LWW] Beżowe czółenka na platformie 09.05.11, 11:50
        Zazu, dokładnie takie, tylko w rozmiarze 6! Ale serdeczne dzięki za linka, będę wiedziała, żeby szukać szpilek z new looka.
        • zazulla a w 5 nie wciśniesz się? 09.05.11, 12:06
          cgi.ebay.co.uk/New-Look-Platform-Stilettos-Lilac-Size-5-/260778704467?pt=UK_Women_s_Shoes&hash=item3cb79f3e53
          tylko nie wiem co z tym "lilac" :)
          • agafka88 Re: a w 5 nie wciśniesz się? 09.05.11, 12:23
            Coraz cieplej... Kurcze, to była zeszłoroczna kolekcja, dlatego ciężko. Jak dla mnie nie wyglądają na lilac, wyglądają właśnie jak coś, co chcę mieć.

Napiszę do sprzedawcy z prośbą o zmierzenie wkładki, może jednak będę miała szczęście i będą pasować.
        • slotna Re: [LWW] Beżowe czółenka na platformie 18.05.11, 18:46
          Pare miesiecy temu kupilam prosciutkie, gladkie, skorzane, czarne new looki za 19 euro - na platformie, z niezbyt wysokim, stabilnym obcasem, ladnym przodem bez czubka etc. Maja co prawda pasek wokol kostki, ale mozna go wyjac bez szkody dla buta (z tylu jest tycia petelka). Maja tez poduszeczki w srodku. Polecam :)
          • zazulla Re: [LWW] Beżowe czółenka na platformie 18.05.11, 18:59
            A podeszwa ma wzór jakby sklejki? Bo widziałam takie na ebayu i się zastanawiałam nad nimi.
            • slotna Re: [LWW] Beżowe czółenka na platformie 23.05.11, 01:32
              Nie, jest w calosci czarna, obcas tez. Tych sklejkowych nie lubie (chociaz nawet mam jedne, poza tym swietne).
    • unrealpast Re: [LWW] Beżowe czółenka na platformie 09.05.11, 09:41
      Widziałam w Asos.uk
      ALDO Moos Platform Heeled Court, 60Ł.
      Są wszystkie rozmiary.
      • zazulla faktycznie fajne 09.05.11, 10:25
        https://resources.shopstyle.com/sim/d2/a6/d2a6338fa54be5bc7472f17622599570/aldo-zappos-shoes-boots-moos.jpg

Ale 60Ł to chyba sporo więcej niż zakładany budżet z pierwszego postu.
        • zazulla wysokie 09.05.11, 10:30
          Z tej aukcji wynika, że obcas ma 12 cm.
          • yaga7 Re: wysokie 09.05.11, 10:38
            Ale po odjęciu platformy wychodzi niecałe 10 cm, więc w normie jak na szpilki.
        • agafka88 Re: faktycznie fajne 09.05.11, 11:51
          O tak, te już widziałam w Asosie, super są. Ale znając życie, jak zaoszczędzę brakującą kwotę, to będą wyprzedane. Szkoda, że nie mogę liczyć na jakąś wyprzedaż ;)
    • agafka88 Re: [LWW] Beżowe czółenka na platformie 09.05.11, 12:06
      Jakby jeszcze ktoś był zainteresowany, to wklejam te, które znalazłam w Dorothy Perkins. Kolor jaśniejszy niż chciałam, ale do rozważenia:

Platformy
      • ariadna007 Re: [LWW] Beżowe czółenka na platformie 09.05.11, 17:26
        ja sama się nad tymi zastanawiam .. i mieszczą się w budżecie tyle, że rozmiary od 41 wzwyż
        www.bialebuty.pl/F_9353_PLATFORMA_skora_naturalna__na_zdjeciu_skora_BEZOWA-1956.html
    • zazulla może komuś się przyda przy okazji tematu 10.05.11, 08:28
      www.groupon.pl/deals/cala-polska/butykpl-online/377718
    • kocio-kocio Re: [LWW] Beżowe czółenka na platformie 10.05.11, 11:49
      Ja wiem, że się nie mieszczą w Twoim budżecie (w moim tym bardziej zresztą), ale marzę o takich:
      us.christianlouboutin.com/shoes/pumps/simple-pump-70mm-16986.html
      albo takich:
      us.christianlouboutin.com/shoes/pumps/miss-tack-85mm-14210.html
      a takie mogłabym mieć do patrzenia na nie, albo na leżące party:
      us.christianlouboutin.com/shoes/pumps/maudissima-patent.html
      albo te: us.christianlouboutin.com/shoes/pumps/rolando-patent.html
    • dadaczka też takie chciałam, w końcu (przez pomyłkę) 10.05.11, 14:47
      wzięłam takie:
      www.butyk.pl/towar.11581.Polbuty_pantofelki_szpilki_Buffalo_Victoria_9669177.html
      nie jest to dokładnie kolor nude, ale dość blisko. Cena niestety więcej niż 200, zaletą jest dobrze ustawiony obcas. Obcas 11 cm, ale po odjęciu platformy obcas wychodzi ok 10, nawet chyba trochę mniej
      • besame.mucho Re: też takie chciałam, w końcu (przez pomyłkę) 10.05.11, 22:29
        Oooo, a kojarzycie coś w tym kolorze, ale na grubszym słupku, a nie na szpilce? Bo dla mnie by był chyba aurat, wszystkie te beże w sklepach są przy mojej karnacji zbyt jasne i zbyt różowe, wcale nie dają efektu nude, raczej efekt białych przybrudzonych butów, albo mi efekt brudnej szarej skóry.
        • dadaczka besame zobacz te, dzisiaj reklamowane z asosa 13.05.11, 13:28
          www.groszki.pl/groszki/51,111695,9585497.html?i=10
          kolor jest chyba trochę inny, te moje są bardziej szarawe, asosowskie bardziej miodowe, ale obcas jest fajny
          • besame.mucho Re: besame zobacz te, dzisiaj reklamowane z asosa 13.05.11, 13:54
            Kolor fajny, do mojej karnacji ciepłe odcienie nawet lepiej niż chłodne, tylko niestety nie cierpię lakierowanych butów :). Ale skoro na Asosie się takie różne pojawiają to będę śledziła, dzięki!
            • besame.mucho Re: besame zobacz te, dzisiaj reklamowane z asosa 19.05.11, 17:25
              Kupiłam dziś sandały fajne do ciemnej ciepłej karnacji, do tego jednocześnie wysooookie i wygodne. Jestem zadowolona :)
    • inez69 A czy są takei z paskiem? 10.05.11, 14:58
      A czy istnieją identyczne jak w opisie Agaffki tylko na stopę z syndromem wąskiej pięty? Nie znalałzm a marzę o nich od dawna.
      • agafka88 Re: A czy są takei z paskiem? 10.05.11, 18:27
        inez69 napisała:

> A czy istnieją identyczne jak w opisie Agaffki tylko na stopę z syndromem wąski
        > ej pięty? Nie znalałzm a marzę o nich od dawna.

Na bank w trakcie moich poszukiwań natknęłam się na takie z paskiem, jakby mi znowu wpadły w oko to dam znać :)
        • inez69 Re: A czy są takei z paskiem? 10.05.11, 22:37
          Bede bardzo wdzieczna:)
    • marciasek Re: [LWW] Beżowe czółenka na platformie 10.05.11, 18:20
      Ze wszystkich pokazywanych tu butów najlepszy odcień miały, niestety, Loubutiny. Niestety, bo za drogie (i z paskudną czerwoną podeszwą, której ja osobiście nie trawię). Oczywiście zależy od cery, przy jasnej karnacji warto się rozglądać za takim właśnie beżem złamanym różem, bo inaczej uzyskuje się efekt jak przy beżowej Doreen: but zamiast wtapiać się w skórę, odznacza się takim brudno-zółtym nienaturalnym odcieniem.

Ale o czym tu ja, one wszystkie i tak są dla mnie za wysokie :(((
      • anna-pia Re: [LWW] Beżowe czółenka na platformie 10.05.11, 18:59
        marciasek napisała:

> Ale o czym tu ja, one wszystkie i tak są dla mnie za wysokie :(((

Miałam na studiach koleżankę, 180 cm wzrostu. Na imprezy nosiła wysokie obcasy i jak ja jej tego wzrostu zazdrościłam... Ale fakt, faceta miała do kompletu dobranego, 2 metry.
        • kocio-kocio Re: [LWW] Beżowe czółenka na platformie 10.05.11, 20:05
          > Miałam na studiach koleżankę, 180 cm wzrostu. Na imprezy nosiła wysokie obcasy
          > i jak ja jej tego wzrostu zazdrościłam... Ale fakt, faceta miała do kompletu do
          > branego, 2 metry.
          >

Też tak miałam.
          W sensie 180 cm, szpilki i chłop 204 cm.
          Ale mi przeszło.
          Padł kręgosłup, więc zmalałam i szpilek nie mogę nosić, a chłop okazał się świnią.
          Nie ma czego zazdrościć :o)
          • marciasek Re: [LWW] Beżowe czółenka na platformie 11.05.11, 00:13
            Chłop mojego wzrostu, ale to w niczym nie przeszkadza. Mam inne problemy. Jednym z nich jest lęk małych wysokości, przez który na wysokich obcasach czuje się niepewnie. A wtedy się chwieję, a stąd do skręcenia nogi już tylko 1 krok. A po drugie od chodzenia na wysokich obcasach bolą mnie nogi, tzn. ścięgna i kolana, a to chyba nie najlepiej.

A że ludzie na mój widok - jak założę wysokie obcasy - zachowują się różnie to już inna bajka...
    • agafka88 Re: [LWW] Beżowe czółenka na platformie 12.05.11, 17:14
      Ha! Zobaczcie, co znalazłam dzięki Kasicy, która rzuciła linkiem do sklepu w sąsiednim wątku:
      www.sklep.wojas.pl/produkty/linia/1-formal/289-czolenka-damskie/411-438.html?v=1888

trochę powyżej budżetu, ale z drugies strony jakby były wygodne to może się skuszę ;)
      • szarsz Re: [LWW] Beżowe czółenka na platformie 13.05.11, 18:41
        Wszystkie buty z Wojasa, jakie mieliśmy (fakt, nigdy szpilek), ja i mój mąż, były mega wygodne i trwałe. Trochę miałam obawy, jak się z nich zrobiła sieciówka dostępna w każdej galerii handlowej, ale nie, wciąż są ok. No i ostatnio bardzo zainwestowali w wygląd butów.
        • marciasek Re: [LWW] Beżowe czółenka na platformie 16.05.11, 23:35
          > No i ostatnio bardzo
          > zainwestowali w wygląd butów.

szkoda, że nie w rozmiarówkę :/
          • szarsz Re: [LWW] Beżowe czółenka na platformie 17.05.11, 21:41
            Ano. Ja akurat stopy mam bardzo standardowe, co doceniam na każdych zakupach butowych. Tylko na wyprzedażach raczej marne szanse, żeby się na jakąkolwiek fajną tanią parę załapać :)
        • kasica_k Wojas e-sklep 23.05.11, 00:43
          Śpieszę donieść, że zamawiałam u nich niedawno i sprawili się całkiem OK - nie są tak szybcy jak butyk, ale po 6 dniach od zamówienia buty przyszły (w warunkach doczytałam, już złożywszy zamówienie, że dostawa od 7 do 14 dni roboczych, i już się szykowałam na długie czekanie), więc w sumie polecam. Miałam od nich do tej pory tylko sznurowane a la adidaski, wygodne, porządnie wykonane i na oko trwałe (mało w nich chodzę). Teraz będę miała okazję wypróbować czółenka na średnim obcasie.
    • clarisse Przeczytałam "bezowe czółenka" 13.05.11, 16:07
      ... i tak sobie myślę, jakiś nowy kulinarny wymysł czy co??
    • kasienka.body a w większych rozmiarach? 13.05.11, 17:51
      Jak mi ktoś znajdzie beżowe na małej platformie, w rozm. 42, z grubszym obcasem i niższe niż 10 cm to go ozłocę :D
      • agafka88 Re: a w większych rozmiarach? 13.05.11, 18:13
        A te zalinkowane wyżej? Szpilka jest tu trochę grubsza, ma 9,5 cm, buty zaczynają się od 41

www.bialebuty.pl/F_9353_PLATFORMA_skora_naturalna__na_zdjeciu_skora_BEZOWA-1956.html
        • kasienka.body Re: a w większych rozmiarach? 17.05.11, 21:18
          próbowałam te zalinkowane wyżej, ale za wysokie dla mnie - albo za cienki obcas - nie umiem w takich chodzić <wstyd>
          • marciasek Re: a w większych rozmiarach? 18.05.11, 00:32
            ale u nich można zamówić buty na różnych obcasach - może i do tych znajdzie się jakiś niższy?
            • kasienka.body Re: a w większych rozmiarach? 18.05.11, 19:57
              właśnie pytałam - ale ponoć niższego nie da rady, bo konstrukcja wymaga takiego. Są inne niższe, może się skuszę jeszcze, choć aktualnie mam na nich lekkiego wnerwa, bo już ze 3 tygodnie czekam na zwrot kasy za odesłane buty. Zamawiałam bezpośrednio u producenta.
      • marciasek Re: a w większych rozmiarach? 16.05.11, 23:33
        Ty tez nosisz 42? Witam w klubie ;) W Humanicu szukałaś? Coś tam chyba ostatnio w naszym rozmiarze widziałam...
        • kasienka.body Re: a w większych rozmiarach? 17.05.11, 21:18
          ano owszem, 42 się kłania :)
          Humanica niestety u nas nie ma, ratuje mnie Deichmann, czasem się trafią jakieś porządne buty.
          • marciasek Re: a w większych rozmiarach? 18.05.11, 00:37
            Prawda - i to nawet powyżej 42. Ale jednak w Humanicu są lepsze buty. Szkoda, że nie masz go pod ręka :( A może jest tam gdzieś u Ciebie Marc Shoes? Danija? Bata? W tych sklepach bywają duże rozmiary. No i oczywiście Ecco. Drogie, ale porządne. Nie wiem, na ile duże jest Twoje 42 - Ecco ma dość spora rozmiarówkę i może byś się nawet zmieściła w 41 - ?

A wysyłkowo patrzyłaś? Duże buty bywają w otto.pl i w halens.pl
            • kasienka.body Re: a w większych rozmiarach? 18.05.11, 19:56
              O tak - Ecco mam chyba 3 pary, są bardzo wygodne i mieszczę się w ich 42.
              W bacie od czasu do czasu coś fajnego się trafi, czasem nawet pasuje 41 :)
              Dzięki za namiary na otto i halens, przejrzę na pewno.
              Danija kiedyś chyba była, ale się zwinęli, marc shoes nie kojarzę. No i tego humanica faktycznie szkoda :/
              • marciasek Re: a w większych rozmiarach? 19.05.11, 01:25
                To jeszcze ci podrzucę linka do riccardo
                Źródełko ecco i clarksów w większych rozmiarach.

Plus na allegro Imielski Design oraz ButyXL.

:)
                • kasienka.body Re: a w większych rozmiarach? 19.05.11, 14:17
                  oo, dzięki, pooglądam :)
    • zazulla Re: [LWW] Beżowe czółenka na platformie 16.05.11, 11:38
      Bardziej tan niż nude, ale może komuś się przyda
      kuzo.pl/p/176/264/czolenka-w-kolorze-bahama-nescior--czolenka.html
    • maheda Stylowebutki? 16.05.11, 19:05
      www.stylowebutki.pl/products/Qupid-System-04-bezowe.html

Są jeszcze takie pee-toe'ki:
      www.stylowebutki.pl/products/Qupid-czolenka-Neutral-35-nude.html
    • ko_kartka Re: [LWW] Beżowe czółenka na platformie 17.05.11, 13:11
      Jak ja ostatnio szukałam takich platformowych szpilek w kolorze nude, to kupiłam idealny kształt, perfekcyjnie wyważony obcas, przecenione z 300 zł na 139 zł... tyle że z różowej skóry węża... Więc ostrzegam, żeby nie popaść w rozpacz, jak ja...
    • zazulla FLEQ 19.05.11, 21:13
      fleq.pl/sklep/produkt,pokaz,23387
    • elrosa [LWW] Beżowe czółenka na platformie + pasek 11.11.11, 21:49
      Przepraszam za wskrzeszanie wątku, ale pytanie mam prawie identyczne, więc szkoda zakładać nowy :)

W styczniu wybieram się na wesele i wymyśliłam sobie cieliste szpilki na platformie. Znalazłam parę prawie idealną: o, taką. Niestety, stopę mam niewielką i szczupłą w kostce, więc koniecznie potrzebuję butów z paskiem (mam już jedną parę tego typu bez paska, stąd jestem stuprocentowo pewna). Udało mi się znaleźć tylko takie, ale 14cm obcas to już zbyt dużo (prawie 2/3 mojej stopy...) - co najmniej o 4cm. Czy wiecie może, gdzie można znaleźć tego typu buty?
      • kis-moho Re: [LWW] Beżowe czółenka na platformie + pasek 11.11.11, 23:41
        Udało mi się znaleźć tylko takie, ale 14cm obcas to już zby
        > t dużo (prawie 2/3 mojej stopy...) - co najmniej o 4cm. Czy wiecie może, gdzie
        > można znaleźć tego typu buty?

Minus platforma to tylko 11.5 cm :o)

• elrosa Re: [LWW] Beżowe czółenka na platformie + pasek 12.11.11, 01:25
          O, to już tylko połowa! ;-) a tak serio - moje obecne mają obcas dziesięciocentymetrowy (włącznie z ok. 2cm platformą) i przy wyższym stopę miałabym pod takim kątem, że mogłabym w takich butach leżeć i pachnieć, bo stanąć byłby problem ;-)
      • agafka88 Re: [LWW] Beżowe czółenka na platformie + pasek 12.11.11, 04:12
        Ja tylko dodam, że gdzies w wątkach obok dziewczyny wspominały, że większość szewców spokonie dorobi paski w dowolnych kolorach do różnych szpilek, więc może to jest jakieś rozwiązanie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka