Dodaj do ulubionych

URLOP w kraju - miejsca, opinie, sugestie, fora

09.07.11, 19:34
Wakacje zauważyła też pogoda i to mnie skłoniło do zastanowienia się, czy by jednak gdzieś nie wyskoczyć na parę dni w okolice. I tutaj mam zgrzyt - niby siec jest powszechna, każdy chce być w internecie - ale JAK ja mam szukać informacji..
jest strona limba.pl - niektóre oferty interesujące - ale gdzie ogłasza się reszta? Tylko plakat przed budynkiem? Domyślam się, ze nie znajdę wszystkich ofert w jednym miejscu, pewno gdybym chciała w 3 osoby nie zawracałabym sobie głowy rezerwacją, tylko jechała w ciemno i szukała w konkretnej wsi - ale chciałam się z kimś umówić i przydałoby się wiedzieć wcześniej..
NO i jeszcze okolica - miałyśmy wątek "co warto zobaczyć/przywieźć" - ale to za mało - ja na 3 dni nie pojadę 600km, bo chciałabym też odpocząć ;-) przydałoby się miejsce, gdzie mozna znaleźć konkretne opinie - ruchliwa ulica- muliste jezioro - brak plaż (rośliny utrudniające zbliżanie się do brzegu wody) - stopień wodny na rzece (kąpielisko ) - łatwe/trudne ścieżki rowerowe +wypożyczalnia rowerów lub brak takiej w okolicy.

znacie fora, strony, portale - coś wartego przeglądnięcia?
zaznaczam, ze chodzi o oferty niezbyt drogie - dla szukających ekskluzywnego hotelu problemów ze znalezieniem nie ma wielu ..
Obserwuj wątek
    • teresa104 Trakiszki, Sejny, Puńsk 11.07.11, 11:28
      Powyższe miejsca i ich okolice polecam na urlop w kraju. Nie wiem, czy to w Twoich okolicach, ale w czyichś na pewno. Tanioszka, piękne krajobrazy, jeziorka z krystaliczną wodą, ludzie uprzejmi, otwarci i mili jak nigdzie indziej w Polsce.

Stron i forów nie znam, bo wybieram miejsce, potem szukam noclegu w miejscu, nie potrzebuję stron zbiorczych ogólnopolskich ze wszystkimi ofertami.

Ja zaś szukam miejsc na świecie, gdzie można opalać się nago. Jest parę rzeczy, których serdecznie nie znoszę i wśród nich jest kostium kąpielowy. No nienawidzę kostiumów, czuję się w nich idiotycznie oszpecona. Drugą rzeczą wstrętną jest skutek noszena kostiumu: ciało opalone w łaty. Nie śmiem zakładać kolejnego wątku wycieczkowego z tego powodu, chętnie jednak wysłucham sugestii, dokąd powinnam się udać by móc się naświetlać w stroju Ewy i nie chodzi tu o stroje Ewy Michalak.
      • maggianna Re: plaze do opalania w stroju Ewy 11.07.11, 13:15
        polecam Hiszpanie - oplanie (i przemieszczanie sie po plazy) bez biustonosza to standard, do tego sa tez plaze dla naturystow. Polecam Costa Blanca - jest jedna bardzo przyjemna plaza w okolicy Alicante (na Urbanova), z tego co pamietam i na Costa de la Luz tez byly miejsca gdzie mozna bylo darowac sobie kostium. Im mniej turystow a wiecej tubylcow na plazy tym wiecej golasow :-)
      • pierwszalitera Re: Trakiszki, Sejny, Puńsk 12.07.11, 17:11
        teresa104 napisała:

> Ja zaś szukam miejsc na świecie, gdzie można opalać się nago. Jest parę rzeczy,
        > których serdecznie nie znoszę i wśród nich jest kostium kąpielowy. No nienawid
        > zę kostiumów, czuję się w nich idiotycznie oszpecona.

Dania. Tam ludzie nie tylko nie szczypią się w sprawie stroju kąpielowego, ale spacerują nawet nago kilometrami wzdłuż morza na plaży. Ludzie wszelkiej urody i w każdym wieku. Fajnie to wygląda, bo często mają na sobie tylko sportowe buty i maleńki plecaczek, w którym trzymają odziewek na wypadek nagłego chłodu. ;-) Dla nowicujszy w dziedzinie naturyzmu polecam zachodnie wybrzeże Jutlandii. Plaże są tam niekiedy tak puste, że można powolutku przyzwyczajać się do własnej nagości. A i słońce nieco łaskawsze. Paradowanie nago w krainach na południe od Alp, to moim zdaniem zbrodnia na skórze.
      • kotwtrampkach Re: Trakiszki, Sejny, Puńsk 13.07.11, 16:44
        taaak.. dla mnie to niestety przejazd przez cała Polskę (mieszkam prawie przy południowej granicy) Ale byłam kiedyś w "prawym, górnym rogu" :-) - miałam wrażenie że na północ lub wschód od Gizycka już jest wszędzie czysta woda i dziko i cudnie. (tak jak na wschód od Krynicy morskiej, o tym nawet kiedyś pisała chmielewska :) )
        smutne trochę, ze łatwiej mi znaleźć niedrogi nocleg w sieci w przyjemnym miejscu na słowacji lub w czechach niż w okolicy.. Liczyłam na podpowiedź odnośnie jakichś forów z wiedzą (jak nasze w kwestiach stanikowych) - bez natrętnych reklam, z życzliwymi ludźmi i przydatnymi informacjami..
        • vanilia72 Polecam Roztocze 24.07.11, 16:56
          a forum jest na gazecie forum.gazeta.pl/forum/f,13550,ROZTOCZE.html
          • limonka_01 Re: Polecam Roztocze 24.07.11, 20:43
            Również polecam Roztocze. Właśnie wróciłam z weekendowego pobytu w Janowie Lubelskim. Z południowej polski masz nawet pociąg Wrocław-Katowice-Kraków-Rzeszów-Biłgoraj-Zwierzyniec-Szczebrzeszyn-Zamość.

Niedrogich kwater najlepiej szukać na stronach promujących agroturystykę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka