Dodaj do ulubionych

Kubek termiczny - poradźcie dobre dusze

13.12.11, 16:43
Nie mogę się zdecydować i szukam opinii. Rozważam kubki:
1. ze Starbucksa - dobre opinie słyszałam o tym z czarną gumą do trzymania pośrodku, niestety są teraz niedostępne w Polsce, jak mnie dzisiaj poinformowano. W sprzedaży są metalowe (czy tam stalowe) gładkie, pojemność chyba 375 ml, zamykane na zatrzask.

2. Contigo:
merlin.pl/Contigo-Kubek-WEST-LOOP-brazowy/sport/product/220,975971.html;jsessionid=EC5B4C46D83BCAEE0AF4216C939275F9.LB3
3. z Coffe Heaven, produkcji również Contigo, wygląda identycznie jak ten powyżej, nie wiem, czy się czymś od niego różni.

Ma to być prezent, dlatego wolałabym trafić na coś dobrego. Czy któraś z Was używała któregoś w powyższych kubków?

Znalazłam jedynie zarchiwizowany wątek:
forum.gazeta.pl/forum/w,86228,117797188,,Kubki_termiczne_ze_Starbucksa.html?v=2
Obserwuj wątek
    • yennka85 Coffee heaven 13.12.11, 17:15
      Ja mam z coffee heaven, to taki sam jak z Contigo.
      Jestem bardzo zadowolona. Noszę w torebce, raczej staram się żeby był na stojąca, ale nawet jak leży to nic nie wycieka, Trzeba tylko pilnować, żeby po zakręceniu z gorącym napojem odpowietrzyć go parę razy.
    • ola_pozytywna Re: Kubek termiczny - poradźcie dobre dusze 13.12.11, 19:14
      Przekopiuję moją wypowiedź z innego forumm.

Miałam kilka kubków termicznych niedrogich - niestety wszystkie przeciekały, a co gorsza napoje przechodziły zapachem tworzywa. Długo zastanawiałam się nad zakupem porządnego kubka. Prawie byłam zdecydowana na opisywane wyżej Contigo, jednak zniechęciły mnie opinie, ze ten mechanim trudno doczyścić i zaraz się tam pleśń lęgnie... sugestywne były filmiki z pleśnią na Contigo. W końcu po przeczytaniu recenzji na Amazonie kupiłam dwa kubki termiczne Starbucksa. Jeden jest zielony plastikowy z uchwytem, drugi jest stalowy bez uchwytu. Oba są szczelne, bezzapachowe, stalowy trzyma temperaturę dużo dłużej. Niezawodne, jednak nie odważyłabym się wrzucić tak po prostu do torby z dokumentami. Ale termosowi też bym nie ufała. Polecam oba, zwłaszcza stalowy.

Kubki kupowałam w Starbucksie we Wrocku, widziałam też na Allegro, ale odradzam kupno na Alllegro - w S'bucksie obsługa robiła próbę szczelności przed zakupem i kilka egzemplarzy odpadło (być może one właśnie trafiają na All?)

taki tylko zielony:
      tnij.org/ohpw
      stalowy:
      tnij.org/ohpy
    • minnie_su Re: Kubek termiczny - poradźcie dobre dusze 13.12.11, 19:34
      ja mam plastikowy ze starbucksa - sliczny, wygodny, szczelny, marnie trzyma temperature.
      mam tez kubek z tchibo, metalowy - brzydki, wygodny, szczelny, znakomicie trzyma temperature
    • inez69 Re: Kubek termiczny - poradźcie dobre dusze 13.12.11, 21:19
      Ja mam ten i jestem z niego bardzo zadowolona:
      www.tchibo.pl/search?query=kubek+na+drog%C4%99&context=THEMEWORLDS
    • mssselfdestruct Re: Kubek termiczny - poradźcie dobre dusze 13.12.11, 22:46
      Jeśli chodzi o nieprzeciekanie to mam taki: www.okazje.info.pl/sh/sport-i-hobby/stanley-kubek-termiczny-utility-0-47-l-10-01189-007.html i jest w 100% szczelny, noszę go bez problemów w plecaku. Nie trzeba też go odpowietrzać po zakręceniu, nic nie wybucha : P
      Z tym, że nie nadaje się na długie podróże, trzyma ciepło jedynie gdzieś tak do godziny-półtorej czasu : (
    • kasica_k Re: Kubek termiczny - poradźcie dobre dusze 14.12.11, 11:13
      Ja miałam Esbit, taki sprytny z ustnikiem i przyciskiem, który uwalniał blokadę tegoż i można było jedną ręką sięgnąć, odblokować i się napić, co bywa istotne w samochodzie. Ale wadą była niemożność dokładnego umycia pokrywki, która zawierała mechanizm blokujący. Niestety się zepsuł po paru miesiącach, pękła mu uszczelka.

Teraz mam ten metalowy ze Starbukcsa. Można go dokładnie umyć we wszystkich zakamarkach, jest solidny i trzyma ciepło, wygodnie się go trzyma w ręku, jest szczelny, nie raz przewrócił mi się w torebce, niosłam go poziomo i nic się nigdy nie wylało. Jedyna wada jak dla mnie - nie umiem otworzyć go jedną ręką bez przytrzymania drugą, za małą łapę mam.
    • polta Re: Kubek termiczny - poradźcie dobre dusze 15.12.11, 10:02
      Ja obecnie mam kubek firmy bergner. Widziałam na allegro, sama kupowałam w maximusie. Jest niedrogi (20-40 zł) i lepszy od większości kubków, które testowałam/widziałam wcześniej (nie miałam nigdy kubka ze starbucksa, najczęściej szukałam takich w cenach niższych niż 40 zł). Kubek nie cieknie, dość długo utrzymuje temperaturę napoju. Nie raz przewrócił mi się w torebce i nic się nie wylało. Mam go tylko 3 miesiące, więc nie wiem jak z trwałością, ale za tę cenę nie widzę problemu z wymianą. Minusem jest konieczność sprawdzenia, czy w nakrętce po zamknięciu nie zostało trochę napoju, bo to z pewnością się wyleje.
      Najbardziej podoba mi się zamknięcie (w kubkach z przesuwanym zawsze coś się wylewało)
      www.speedoshop.pl/moje_zdjecia/bergner_7520_005.jpg
    • azymut17 finał 07.09.12, 13:57
      Nabyłam ostatecznie ten stalowy ze Starbucksa. Mąż bardzo zadowolony, używa codziennie. Jedyna wada to brak możliwości otwarcia jedną ręką, chyba że ma się dobry uchwyt lub podstawkę w samochodzie. Czyści się szybko, nie ma zakamarków.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka