Dodaj do ulubionych

Lejek do sikania na stojąco :)

19.02.12, 18:43
Długo się zastanawiałam, jaki nadać tytuł temu wątkowi :))
Różne firmy toto produkują, różne nazwy dają. Ponieważ jeden z portali zakupów grupowych właśnie coś takiego swoim klientom (klientkom) proponuje i 85 osób już skorzystało, pytam ja Was: czy to się w ogóle nadaje do użytku i czy któraś z Was próbowała/zamierza/chciałaby spróbować sikać na stojąco???
Obserwuj wątek
    • marikooo Re: Lejek do sikania na stojąco :) 19.02.12, 18:44
      A, przepraszam, gdyby ktoś chciał kupić, to proszę uprzejmie:
      happyday.pl/happyday/0,113003,,62343.html
    • pierwszalitera Re: Lejek do sikania na stojąco :) 19.02.12, 19:28
      Pewnie dobre w terenie dla osób z nieco słabymi mięśniami udowymi, które nie potrafią sikać w "zawieszeniu". ;-) Ale jak to transportować? W torebce? ;-)
      • diuszesa Re: Lejek do sikania na stojąco :) 19.02.12, 19:35
        No pewnie, że w torebce, czemu nie? ;-)
        Ale ja wolę na stojąco - oszczędniej jest :-)
      • magdalaena1977 Re: Lejek do sikania na stojąco :) 19.02.12, 19:54
        pierwszalitera napisała:

> Pewnie dobre w terenie dla osób z nieco słabymi mięśniami udowymi, które nie po
        > trafią sikać w "zawieszeniu". ;-)

Myślę, że chodzi o to, żeby nie zdejmować spodni, tylko jak facet stanąć sobie przy ścianie ...

Ad rem - zupełnie mnie nie kusi.
        • pierwszalitera Re: Lejek do sikania na stojąco :) 19.02.12, 20:02
          magdalaena1977 napisała:

> Myślę, że chodzi o to, żeby nie zdejmować spodni, tylko jak facet stanąć sobie
          > przy ścianie ...

Acha!

> Ad rem - zupełnie mnie nie kusi.

No ale wyobraź sobie, masz na sobie kombinezon narciarski, wokół śnieg, mróz i piździawa, to mogłoby się wtedy przydać, co by się rozbierać do naga nie trzeba było i nam pupy nie przewiało. ;-)
          • yaga7 Re: Lejek do sikania na stojąco :) 19.02.12, 20:11
            Stanowczo wolę jeździc w cywilizowane warunki narciarskie, gdzie kibelki są przy prawie każdym wyciągu ;)
            • pierwszalitera Re: Lejek do sikania na stojąco :) 19.02.12, 20:17
              yaga7 napisała:

> Stanowczo wolę jeździc w cywilizowane warunki narciarskie, gdzie kibelki są prz
              > y prawie każdym wyciągu ;)

Ja to myślałam raczej o warunkach bardziej ekstremalnych, w Himalajach, w drodze na Mont Everest na przykład. ;-) Ale tam liczy się chyba każdy dodatkowy gram w plecaku. ;- )
              • yaga7 Re: Lejek do sikania na stojąco :) 19.02.12, 20:35
                Jak dobrze, że się nie wybieram w takie warunki ;))
              • marciasek Re: Lejek do sikania na stojąco :) 21.02.12, 13:46
                tam własnie używają takich lejków :)
              • pinupgirl_dg Re: Lejek do sikania na stojąco :) 21.02.12, 16:10
                > Ja to myślałam raczej o warunkach bardziej ekstremalnych, w Himalajach, w drod
                > ze na Mont Everest na przykład. ;-)

Wymyślono to dla kobiet uprawiających wspinaczkę właśnie. A przydać się może częściej, niż się wydaje. Poza warunkami ekstremalnymi (kombinezon narciarski itd), czy takimi, w których trudno o chwile intymności, a to zawsze trochę rozbierania mniej, przydać się może np. w obskurnych publicznych toaletach. Sikanie na Małysza mam opanowane, ale czasami naprawdę żal nawet zbliżyć się do takiego wychodka, więc lepiej ograniczyć kontakt i czas przebywania do minimum. Z tego powodu głównie chcę kupić, chociaż przyda mi się też na wypady na łono natury, zawsze to parę bąbli po komarach i gzach mniej :).
                O lejku toczyła się już dyskusja na balko:
                balkonetka.pl/forum/glebsze-i-plytsze-rozmowy-o-zyciu/2011/3/10/shewee/1 .
          • helenka333 Re: Lejek do sikania na stojąco :) 19.02.12, 22:56
            No ale gdzie, będąc na stoku, to to trzymać? hehe
    • jul-kaa Re: Lejek do sikania na stojąco :) 19.02.12, 19:57
      Kiedyś sprzedawali takie jednorazowe.
    • kocio-kocio Re: Lejek do sikania na stojąco :) 19.02.12, 20:22
      Mam jednorazowe.
      Przydają się w pkp na przykład.
      Tylko trzeba nie czekać do ostatniej chwili , bo rozmiękka lekko stresująco przy dłuższym zmoczeniu.
      • marikooo Re: Lejek do sikania na stojąco :) 19.02.12, 20:38
        Ale czy ten kształt pozwala rzeczywiście nakierować strumień w pożądane miejsce - tak jak W TEORII mają to panowie anatomicznie zapewnione - czy też wymaga gimnastyki większej niż pozycja "na narciarza"? Serio pytam.
        • kocio-kocio Re: Lejek do sikania na stojąco :) 19.02.12, 20:53
          Da się sikać na stojąco. Wystarczy lekko rozchylić nogi i się wypiąć do przodu.
          Spod spódnicy lub lekko spuszczając spodnie.
          Ale pierwszy raz warto przeżyć w wannie lub pod prysznicem, żeby technikę opanować i oszczędzić buty ;o)
          • ja_joanna bez lejka 19.02.12, 23:56
            Podobno się da, jest nawet taka technika z dwoma palcami układanymi w kształcie litery V, którymi się nakierowuje strumień moczu, ale nie testowałam. Są strony na ten temat w Internecie.
            • kocio-kocio Re: bez lejka 20.02.12, 12:35
              Lejek jednak higieniczniejszy w warunkach ekstremalnych.
              Palce nie zawsze jest jak umyć porządnie. A lejek to lejek. Szczególnie jednorazówka.
    • ja_joanna Pibella 19.02.12, 23:58
      www.pibella.com/?lang=en – ja mam ten, wymagało to trochę ćwiczeń "na sucho" (albo raczej - "na mokro" ;-) pod prysznicem na przykład), ale ogólnie się sprawdziło parę razy w jakiś mniej higienicznych warunkach typu toaleta w pociągu albo toitoi. Z Pibellą trudno jest sikać bez zdejmowania spodni, przynajmniej takie są moje doświadczenia, choć podobno to niby do tego jest, żeby tego uniknąć.
      • jul-kaa Re: Pibella 20.02.12, 00:22
        Papierowe jednorazówki Urinelle.
        • kocio-kocio Re: Pibella 20.02.12, 12:35
          Właśnie takie mam.
          • nomina Lejek, torebki i takie tam 20.02.12, 23:35
            Lejek mi się słabo widzi, ale zamówiłam, skuszona ową promocją. Papierówki są może dobre dla zdrowych osób. Dla pań z pelvic pain syndrome i ponapinanymi przewlekle mięśniami dna miednicy - nie mylić z osłabionym Keglem - zwykle w korelacji z pęcherzem neurogennym albo neuropatią spowodowaną różnymi czynnikami, od IC po zapalenie nerwów "okolicznych" splotów, papierówki są mało skuteczne, gdy z powodu dysfunkcji cewki/zwieracza cewki/itd. strumień moczu jest zwykle rozszczepiony, nad "przepływem", jak również rozpoczęciem i zakończeniem mikcji, nie jest się w stanie zapanować i w ogóle trzeba wykonywać kombinacje, żeby nie siadać na desce (za duże ryzyko infekcji i tak poturbowanego pęcherza), nie osikać wszystkiego wokół i biorąc pod uwagę ww. problemy - w ogóle się wysikać. Lejek z silikonu też mi się średnio widzi, ale istnieje szansa, że uda się, odpowiednimi manewrami, bardziej zapanować nad mikcją. Jak przetestuję, dam znać.
    • magdalaena1977 Re: Lejek do sikania na stojąco :) 21.02.12, 16:32
      Do dziewczyn, które mają takie urządzenia:
      - czy w publicznej obskurnej toalecie takie coś jest wygodniejsze od siusiania "na małysza"?
      - czy przy korzystaniu z lejka (szczególnie na łonie natury) nie ma się brudnych rąk?
      • ja_joanna Re: Lejek do sikania na stojąco :) 22.02.12, 03:21
        Ja mam doświadczenie tylko z podlinkowaną wyżej Pibellą, która moim zdaniem wymaga chwili ćwiczeń, zanim się ją wypróbuje w terenie, ze względu na specyfikę jej użycia (instrukcje są na stronie), wymaga trochę precyzji, ale jak już się człowiek nauczy to działa tak, że się nie brudzą ręce. Natomiast jeśli nie masz opcji umycia lejka (choć może wystarczy mieć butelkę z wodą?) to drugie użycie z rzędu może już nie być takie fajne. ;-)

Na Małysza wymaga ode mnie zbyt dużego napięcia mięśni przez co nie idzie nic, więc tak, moim zdaniem wygodniejsze.
      • kocio-kocio Re: Lejek do sikania na stojąco :) 22.02.12, 11:28
        Ja po doświadczeniach z Urinelle:
        - Jest zdecydowanie wygodniejsze niż na Małysza. Łatwiej trafić nie w buty ;o) mniej się człowiek napina i spina. Ogólnie łatwiej.
        - Jeśli się nie czeka do ostatniej chwili ma się czyste ręce. W obskurnej toalecie szczególnie, bo ja na Małysza, bez trzymania się ściany nie daję rady za bardzo (w lesie kucam, jak mała dziewczynka i obsikuję buty często).
        • aga-dur Re: Lejek do sikania na stojąco :) 15.05.12, 16:33
          Hej na stronie: sikanienastojaco.blogspot.com jest artykul o TYCH lejkach:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka