Dodaj do ulubionych

Rondo Kaponiera

10.06.12, 22:16
Lobbystki poznanianki, mozecie mnie oswiecic w tym temacie? Bo ogladalam dzis zdjecia na gw i mam wrazenie, ze rondo wyglada, jak kiedys, a ponoc mialo byc przebudowywane w zwiazku z rozbudowa dworca. A moze jakies inne innowacje urbanistyczne? Nie bylam w Pozku juz jakies dwa-trzy lata i tak mnie nostalgicznie naszlo :)
Obserwuj wątek
    • kk345 Re: Rondo Kaponiera 10.06.12, 22:24
      bebe, przyjedź, miasta nie poznasz:) choć na Kaponierze nic się akurat nie zmieniło, przebudowali Roosevelta d0 Kaponiery do Mostu Dworcowego, jest nowa Grunwaldzka z trawką na torach tramwajowych, nowa Bukowska, nowa Bułgarska, nowy terminal lotniska, nowy dworzec, z bezpośrednim wejściem z Mostu, tramwaj na Franowo (prawie) i milion innych nowych rzeczy. Tylko przyjedź, jak się Euro skończy, bo na razie trudno się przebić przez kibiców irlandzkich i chorwackich...

A Kaponierę maja przebudowywać po Euro, na razie pelargonie posadzili:)
      • bebe.lapin Re: Rondo Kaponiera 10.06.12, 22:46
        Aaa, czyli pestka nie jest jeszcze doprowadzona do dworca? Heh, chcialabym, ale nie wiem kiedy mi sie uda, ostatnimi czasy gonie za wczorajszym dniem, tydzien temu mialam pierwszy wolny weekend od wolnego w niedziele wielkanocna, a co dopiero mowic o prawdziwych wakacjach....
        a nostalgia czasem zzera, do tego stopnia, ze zdarza mi sie robic serie z zespolami ludowymi na youtube :D
        • kk345 Re: Rondo Kaponiera 10.06.12, 22:48
          Tory do dworca już budują, nie wszystko naraz, kochana:) Zanim dojedziesz, wszystko będzie gotowe- a i jakieś spotkanie Lobby sie dla Ciebie zaaranżuje:)
          • bebe.lapin Re: Rondo Kaponiera 10.06.12, 22:53
            Ahah, jak mi milo :p
            wlasciwie to chcialam faceta przytargac podczas tegorocznego urlopu, ale ten woli spedzic tydzien na graniu w pokera z kumplem <zonk>, pewnie mysli, ze u nas to jakas dzicz i koniec swiata :(
            • kk345 Re: Rondo Kaponiera 10.06.12, 23:42
              To go posadź przed TV z okazji Euro, niech sobie obejrzy w relacjach, jak u nas jest fajnie:)
              • bebe.lapin Re: Rondo Kaponiera 11.06.12, 01:10
                ha, mam taki egzemplarz, ktory nie oglada pilki, a i ja nie posiadam gadajacej skrzynki :D
                tym niemniej, mozliwe jest, ze przyjade w drugiej polowie sierpnia, jesli Was to interesuje jako mozliwosc spotkania :)

btw, nie wiem, czy inne forumki tez moga to powiedziec, ale dla mnie Poznan i w ogole Wielkopolska to moja prawdziwa mala ojczyzna :)
                • tfu.tfu Re: Rondo Kaponiera 11.06.12, 12:51
                  no, ja się urodziłam w Skwierzynie, więc rzut beretem od Poznania, ale tylko urodziłam i byłam ze 2-3 razy na dworcu kolejowym, który był jeszcze lat temu kilka wielce obrzydliwy, 2 lata temu już było znośnie, a teraz to pewnie cud miód i orzeszki :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka