metia
17.07.14, 11:35
Sytuacja jest taka: kilka miesięcy temu zamknęli moje ulubione trasy biegowe z powodu remontu wałów i nie zanosi się, żeby do końca wakacji coś się w tym zakresie poprawiło. Biegać po asfalcie i chodnikach nie chcę, więc postanowiłam się rozejrzeć za jakimś innym ruchem na świeżym powietrzu (w końcu lato jest). I pomyślałam o rolkach. Jako nastolatka takowe miałam, sporo jeździłam, w zimie lubię jeździć na łyżwach, ścieżki asfaltowe w okolicy są w dużej ilości - z jazdą sobie poradzę.
Zostaje wybór sprzętu. I tu pytanie do WWL - co kupić? W okolicznym Tesco i Decatholnie byłam, albo nie było nic w moim rozmiarze, albo były rolki dziecięce, albo drogie. Jazda będzie typowo rekreacyjna, więc szukam czegoś ok. 100-120 zł, bo musze jeszcze nabyć ochraniacze :) Zostaje allegro? A może sa jakieś inne opcje? Czy któraś z Lobbystek kupowała rolki w necie? Na co zwrócić uwagę? Co jest nalepsze na początek? Na forach wyczytałam, że do jazdy rekreacyjnej warto wziąć rolki z dużymi kołkami - prawda to?
Pomocy! ;)