Dodaj do ulubionych

Śniadanie w Katowicach - LWW

18.05.15, 09:14
Drogie Lobbystyki. Jadę jutro rano z Wrocławia do Ołomuńca przez Katowice. Między przyjazdem polskiegobusa (ok. 9) a odjazdem do Ołomuńca z PKP (ok. 12) mam czas do zagospodarowania. Gdzie można zjeść jakieś przyjemne śniadanie w okolicy pks/dworca pkp, posiedzieć z 1,5h, na maile podopisywać? Idealnie byłby, gdyby mieli na stanie kawę bezkofeinową, ale jedzenie i wifi jest ważniejsze :)

Będę wdzięczna za poradę!
Obserwuj wątek
    • genepi Re: Śniadanie w Katowicach - LWW 18.05.15, 13:28
      W Katowicach między dworcem pks a pkp jest miła ulica - deptak Stawowa.
      Są przy niej kawiarnie, na pewno coffee heaven (costa), gdzie może być wifi.
      Przy samym dworcu pkp wielka galeria handlowa, tutaj lista kawiarni i restauracji:
      galeriakatowicka.eu/kawiarnie-restauracje/
    • ederlezi1981 Re: Śniadanie w Katowicach - LWW 18.05.15, 20:02
      Idź na Mariacką (mariacka.eu) lub w jej okolice, to Ci zajmie maksymalnie 10 minut z dworca, sporo knajp różnego typu. Wegetariański "Złoty Osioł" (właściwie jakby przed Mariacką, trzeba skręcić w stronę wiaduktu), włoskie "Bar-a-boo" przy kościele Mariackim, na Stanisława "Hurry Curry", a troszkę dalej na Francuskiej "Bistro w Bibliotece". Nie wiem, jak z wi-fi.
    • metia Re: Śniadanie w Katowicach - LWW 24.05.15, 13:18
      Dzięki dziewczyny za podpowiedzi. Ostatecznie potrzeba kawy mojej towarzyszki podróży okazała się tak wielka, że nie dotarłyśmy w okolicej Mariackiej. Skończyło się w sieciówce o nazwie "Lajkonik" przy głownym deptaku między PKS a PKP. Nie było co prawda kawy bezkofeinowej, ale kanapki i słodkie wypieki bardzo smaczne, więc mogę tylko polecić :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka