Dodaj do ulubionych

BIOXET - środek trwale usuwający owłosienie

12.07.09, 18:22
Szukam informacji na temat kremu Bioxet - chyba stosunkowo niedawno pojawił
się na rynku u nas, i niewiele mogę znaleźć w internecie.
Producent pisze, że stosując ten krem przez 8-10 miesięcy trwale usuniemy
niechciane owłosienie. Zastanawiam się, czy rzeczywiście TRWALE usuwa włosy i
czy warto zainwestować - krem jest dosyć drogi, około 100 zł za 140 ml. Ale z
drugiej strony chętnie pozbyłabym się włosów raz na zawsze z pewnych części
ciała.
Używałyście może, albo słyszałyście coś na ten temat?
Obserwuj wątek
    • pierwszalitera Re: BIOXET - środek trwale usuwający owłosienie 12.07.09, 19:11
      Trudno znaleźć infornację na temat tego, co w kremie w ogóle jest. Tylko bardzo kryptycznie: biologiczno-roślinne substancje. Na niemieckiej stronie znalazłam jednak instrukcję stosowania. Otóż włosy powinno najpierw się usunąć w sposób konwencjonalny razem z cebulkami. To znaczy wosk, depilacja, penseta. Można też stosować bioxet na włosy tylko ogolone, ale to przedłuża czas stosowania. Następnie nakłada się codziennie, najlepiej wieczorem, wmasować i pozwolić na co najmniej 2-u godzinne działanie. Skóry nie trzeba już więcej kremować. Środek wpływa podobno utudniająco na odżywienie cebulki i włosy odrastają słabsze. Te trzeba znowu usunąć. Tak postępuje się do skutku, aż przestają odrastać. Tego można oczekiwać po 8-10 miesięcznym stosowaniu, przy czym nie należy stosowania kremu przerywać. Zużycie kremu może być więc ogromne, co oznacza spore koszty. Bioxetu nie należy używać w okolicach śluzówek, bo może tam podrażniać i w czasie ciąży. Z ciążą nie wiem dlaczego.
      Informacje są ze strony w języku niemieckim:
      www.aus-der-apotheke.info/2008/09/24/bioxet-die-dauerhafte-loesung-bei-unerwuenschtem-haarwuchs/
      Acha, bioxet istnieje w wersji dla przetłuszczającej się i suchej cery.
      Pytnie tylko, czy włosy znikają na zawsze i czy to nie jest tylko efekt gruntownej i regularnej depilacji?
      • pierwszalitera Re: BIOXET - środek trwale usuwający owłosienie 12.07.09, 19:14
        Acha, Bioxet występuje też pod nazwą Bioder
        cgi.ebay.com/BIODER(BIOXET)-HAIR-REMOVE-CREAM---PERMANENT-EFFECT-_W0QQitemZ320391392318QQcmdZViewItemQQimsxZ20090702?
        IMSfp=TL090702185006r18229
      • niebieska.maupa Re: BIOXET - środek trwale usuwający owłosienie 12.07.09, 19:28
        Podobne info znalazłam po angielskich, na stronach w krajach, gdzie krem był
        wprowadzony wcześniej. Ale wszędzie są to głównie info od producenta, a nic
        praktycznie od dziewczyn, które to rzeczywiście stosowały.
        Jeden wątek był tutaj: www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=329403
        ale wynika z niego tylko tyle, że nikt nie jest pewien, jaki jest dokładny skład
        chemiczny, i czy rzeczywiście włosy znikają na zawsze.

Na jakiejś stronie po angielsku kilka dziewczyn przestrzegało, że krem bardzo
        podrażnił im skórę, wystąpiła jakaś ostra wysypka, która utrzymywała się przez
        miesiąc (!) po zaprzestaniu stosowania.
        • niebieska.maupa Re: BIOXET - środek trwale usuwający owłosienie 12.07.09, 19:30
          Ale kurczę, jeśli to rzeczywiście działa, życie bez golenia i depilacji byłoby
          tak proste!!...
          • pierwszalitera Re: BIOXET - środek trwale usuwający owłosienie 12.07.09, 19:48
            niebieska.maupa napisała:

> Ale kurczę, jeśli to rzeczywiście działa, życie bez golenia i depilacji byłoby
            > tak proste!!...

Ja osobiście nie wierzę w takie cuda. Gdyby to faktycznie tak dobrze działało, to nie byłoby to taką tajemnicą.
            • agafka88 Re: BIOXET - środek trwale usuwający owłosienie 12.07.09, 20:33
              pierwszalitera napisała:

> niebieska.maupa napisała:
              >
              > > Ale kurczę, jeśli to rzeczywiście działa, życie bez golenia i depilacji b
              > yłoby
              > > tak proste!!...
              >
              > Ja osobiście nie wierzę w takie cuda. Gdyby to faktycznie tak dobrze działało,
              > to nie byłoby to taką tajemnicą.

Ostatnio jak byłam w aptece aptekarka polecała to cudo. Osobiście nie wierzę,
              uwierzę jak będzie wiele zadowolonych z tego specyfiku osób, ale sama jak na
              razie nie zamierzam kasy tracić :)
              • niebieska.maupa Re: BIOXET - środek trwale usuwający owłosienie 12.07.09, 20:49
                No właśnie, tak sobie myślę: z jednej strony, krem trzeba stosować bardzo długo,
                żeby było widać efekty, więc nie można zakupić jednej tubki, i sprawdzić, czy
                działa, tylko jeśli już, to zdecydować się na wydatek przez te 8-10 m-cy, więc
                kasy sporo; po drugie, rozumiem, że skoro jest to coś nowego, to trzeba ten rok
                poczekać, żeby pierwsze zadowolone użytkowniczki się mogły wypowiedzieć; po
                trzecie, pewnie dlatego to pioruństwo takie drogie, bo nowość i nikt nie wie o
                co chodzi, więc mogą dyktować cenę z kosmosu; po czwarte, rozumiem tajemnicę
                handlową, ale trochę mnie niepokoi, że nie można poznać składu specyfiku, tylko
                jest napisane "Herbal extract". Po piąte, bardzo bym chciała, żeby był skuteczny!
                • slotna Re: BIOXET - środek trwale usuwający owłosienie 12.07.09, 22:39
                  Ale za taka kase mozna przeciez zafundowac sobie pewny, sprawdzony laser :)
                  • jehanette Re: BIOXET - środek trwale usuwający owłosienie 13.07.09, 10:33
                    Ja się tego lasera boję, choć bym bardzo chciała... nikt kogo znam nie robił
                    sobie laserowej depilacji i nie mam kogo spytać o polecenie jakiegoś dobrego,
                    sprawdzonego gabinetu - może któraś z Was robiła i może polecić coś w
                    Wawie/okolicy Wawy? Jak to w ogóle wygląda?
                    • la_parisiene laser 15.08.09, 10:45

> Ja się tego lasera boję, choć bym bardzo chciała... nikt kogo znam nie robił

Był już kiedyś na O.T. wątek o depilacji laserowej - poszukaj.
                      Ja robiłam i dosyć długo miałam spokój, ale niestety wszystko wróciło, nawet ze
                      zdwojoną siłą. Mam PCOS i po odstawieniu hormonów zaczęłam zarastać ponownie.
                      Ponadto pozwoliłam sobie kilkukrotnie ogolić włosy przed zabiegiem ( w tym jasne
                      i cieniutkie) i oprócz ciemnych, mam teraz jasne i twarde :(

Jeśli nie masz podobnych problemów hormonalnych, to laser jest bardzo skuteczny.
                      Nie boli jakoś strasznie, jest nieprzyjemne uczucie, ale do przeżycia.

Osobiście polecam też regularne woskowanie - w ten sposób "przetrzebiłam" i
                      znacznie osłabiłam włoski na nogach :)
                      Kiedyś woskowałam u kosmetyczki, ale ceny są już oszalałe, więc nabyłam na
                      allegro zestaw wosków, podgrzewacz i paski - bardzo ekonomiczna wersja :)
    • catsumi olej z krokosza barwierskiego 16.07.09, 15:07
      A słyszałyście o oleju z krokosza? Kosztuje parenaście złotych a
      podobno uzywany tak samo jak bioxet - czyli po depilacji lub goleniu
      trwale niweluje owłosienie. Na forach duzo osób potwierdza jego
      działanie. Ciekawe czy to prawda? No i cena jest bardzo
      konkurencyjna do bioxetu...
      • zloty.strzal Re: olej z krokosza barwierskiego 14.08.09, 13:53
        > A słyszałyście o oleju z krokosza?

Ja chętnie wypróbuję jeśli znajdę go w stacjonarnym sklepie, bo sama przesyłka z
        Allegro kosztuje tyle co ten olej.
      • niebieska.maupa A jak to jest z tym olejem? 15.08.09, 09:45
        Możecie napisać coś więcej?
    • bioxet Re: BIOXET - środek trwale usuwający owłosienie 14.08.09, 11:11
      Muszę przyznać, że skusiłam się na krem do twarzy. Używam już miesiąc i po
      malutku zauważam postępy, mianowicie włoski odrastają wolniej, są jakby słabsze,
      ale nadal odrastają:( Ponadto pojawiły się ropne krostki i to dość sporo, więc
      nie wiem czy tak ma być, czy tylko u mnie tak jest? Krem można znaleźć w
      aptekach już za niecałe 90 zł, więc nie przepłacajcie!!!
    • kotwtrampkach Re: BIOXET - środek trwale usuwający owłosienie 14.08.09, 22:12
      hmm, fajnie, jak to będzie działać ;-) ale na razie mam kłopot z depilatorem -
      moje włoski odrastają słabsze i nie mają siły przebić skóry.. przez to boleśnie
      wrastają i robią mi krzywdę estetyczną//

ech, a mój tato nie ma włosów na łydkach (tylko takie paski na goleni mu zostały
      owłosione) i nie wie jak je stracił ;-) z pewnością nie używał kremów ani
      laserów.. Gdyby się przyczaił, mógłby być bogaty :D:D:D:D
      • slotna Re: BIOXET - środek trwale usuwający owłosienie 14.08.09, 22:29
        Moj patent na wrastajace wloski - dernilan, do kupienia w aptece (nie pamietam dokladnie ceny, ale mniej niz 10 zl), tylko krem, nie masc.
      • niebieska.maupa Re: BIOXET - środek trwale usuwający owłosienie 15.08.09, 09:40
        Mój ojciec też stracił włosy na nogach, ale to przez bardzo duże problemy z
        krążeniem krwi - naczynia krwionośne w nogach nie doprowadzają krwi tak jak trzeba.
    • a_n123 Re: BIOXET - środek trwale usuwający owłosienie 19.06.14, 12:59
      Używałam go ponad rok i efekt żadny. Tzn. w portfelu mniej. Nie warto go kupować.
    • caroline.1 Coś innego 21.06.14, 10:41
      Ładnych parę lat temu (z moich wyliczeń wynika, że 10...) stosowałam spray po depilacji Kalo: www.nisim.pl/product_info.php?cPath=37_21_25_32&products_id=31
      Preparat zakupiłam na jakichś targach niezwykłości, od producenta, potem jeszcze zamawiałam ze strony internetowej. Kuracja wyglądała następująco: włosy były usuwane wraz z cebulkami: albo wosk u kosmetyczki, albo depilator w domu. Bezpośrednio po depilacji spray, tego samego dnia jeszcze raz psikanie i kolejnego raz. Potem spokój do kolejnej depilacji (2-3 tygodnie). Stosowałam tylko na nogi (łydki i uda) i muszę przyznać, że działał. Przestała mi odrastać jakaś połowa włosów, a te, które pozostały, uległy osłabieniu. Dla mnie efekt był zadowalający, ale nie mam pojęcia, czy da się go porównać do depilacji laserowej. Na pewno był dużo tańszy, buteleczka sprayu starczała mi na ok. pół roku, używałam specyfiku przez jakieś dwa lata.

No i niestety, w składzie ten sam tajemniczy "Herbal Extract" :)
      • aneta_zm Re: Coś innego 28.04.15, 01:51
        hej,
        Twój link nie działa :( Który z tych produktów stosowałaś? bo nie wiem czy zamówić spray czy lotion...
        nisim.pl/19-produkty-po-depilacji.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka