Dodaj do ulubionych

Armageddon...some bunkers

03.07.11, 13:47
Ciekawe, trochę mi ciarki przeszły po plecach oglądając to:
video.au.msn.com/watch/video/armageddon/xaso629?cpkey=b1c4a98f-292d-4bb8-9a14-c125d1713e13%7C%7C%7C%7C
video.au.msn.com/watch/video/armageddon/xaso629?cpkey=b1c4a98f-292d-4bb8-9a14-c125d1713e13||||
Śmiac się czy też się bac i traktowac to serio?
Obserwuj wątek
    • mlody747 Re: Armageddon...some bunkers 03.07.11, 15:49
      To są rezultaty tłumaczenia Starego Testamentu (Tora-piec pierwszych ksiak) chrześcijanina i wmawianie im ze są zydo/chrześcijanami(ze Chrystus był Żydem-nie wspomina się o 12 rożnych szczepach mieszkających kiedyś w Izraelu i ze żydzi to tylko jeden szczep z 12 prawowitych mieszkańców ziemi świętej).
      • mlody747 Re: Armageddon...some bunkers 03.07.11, 16:00
        Wmawia się Chrześcijan, ze skoro Noe znal "koniec czasów"(Noe znał czas -Księga Rodzaju 6.3;7.1-4.) to i my je mamy znać czytając niby PS(zydo/chrześcijańskie kościoły tak nauczają), czemu zaprzeczył Chrystus.
        • kan_z_oz Re: Armageddon...some bunkers 03.07.11, 18:06
          Jasiu - z koncem to jest tak. Jesli sam nie pojdziesz dzisiaj aby skoczyc z jakiegos bloku na glowe itp umrzesz...haha. Jest tez szansa, ze dozyjesz do jakiejs tam sredniej inaczej. Ale bywa, ze w drewnianym kosciele komus cegla na glowe spada i schodzi - dla mnie szczesciarz. Duzo lepsze od wolnego i malo godnego w domu starcow, chociaz tragiczne dla otoczenia.
          Sama bedac malo rozsadna i malo dorosla osoba obsewrowalam wiele mozliwosci cegly na moja glowe, ktora mnie ominela. Doprowadzilo mnie to do konkluzji - jest czas na wszystko - na mnie tez...hahah
          Smierc to jedyna pewna rzecz.
          Nie mam wiec zamiaru zadnego w 'bunker', zadnego kompromisu z mojego obecnego i beztroskiego zycia aby przedluzac go jakimis sztucznymi sposobami. Why?

Armagedon jest wiec przesadzona i w wersji strachu informacja przekazywana przez religie.
          Kazdy koniec jest poczatkiem czegos nowego i ten poczatek nie musi stanowic globalnej zaglady. Wszystkie zmiany zachodza obecnie w swiadomosci ludzkiej. I sprowadzajac to na zrozumiala plaszczyzne - ludzie zaczynaja byc wypychni mentalnie poprzez wlasne doswiadczenia, osobiste, w pracy, i otoczeniu poza granice tego co onegdaj bylo kwalifikowane jako normalne. Sa wiec na granicy depresji, maniakalnej obsesji - goiing nuts - jak to moj znajomy okreslil. To jest ten koniec swiata, teraz.

Kan

• luiza-w-ogrodzie Lepiej kopac na powierzchni niz pod ziemia 04.07.11, 05:17
            Co chwile oglasza sie jakies ostrzezenia przed koncem swiata, ktore uwazam ze nalezy ignorowac, bo dla kazdego z nas i wraz ze smiercia nadejdzie nasz osobisty koniec swiata. Smierc jest pewnikiem. Zatem zamiast martwic sie na wyrost, czy nie lepiej jest po prostu zyc, cieszac sie kazdym dniem? Wole kopac na powierzchni niz pod ziemia, urzadzac ogrod niz bunkier albo dyskutowac o smierci.

Cytujac Gandhiego: “Whatever you do may seem insignificant, but it is most important that you do it” No i robie.

Pozdrawiam
            Luiza-w-Ogrodzie
            Mówił Kon Fu Tse: Chcesz być szczęśliwy kilka chwil? Upij się. Kilka lat? Ożeń się. Całe życie? Załóż ogród...
    • docsq Re: Armageddon...some bunkers 04.07.11, 10:10
      Armageddon to zwiastun nadejscia mesjasza (ewentualnie ponownego przyjscia chrystusa), wiec mamy odpowiedz co jest grane
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka