Dodaj do ulubionych

self-employment

23.01.12, 13:34
Witam serdecznie,
mam pytanie odnosnie samozatrudnienia w Australii; otoz czy moze ktos wie jak wyglada sytuacja z pozwoleniami na np. zakup juz dzialajacego niezbyt wielkiego biznesu (celem samozatrudnienia, utrzymania sie i otrzymania business lub resident visa w Australii). Czy np. gdybym przyjechala do Australii na wizie turystycznej moglabym tam na miejscu wszystko zalatwic po wypatrzeniu czegos odpowiedniego, (pieniadze przefransferowac lub przyjechac do Polski i je zabrac). Mam troche grosza legalnie zarobionego w Polsce (powinno wystarczyc na zakup jakiegos sklepu, baru czy czegos podobnego), mam doswiadczenie w prowadzeniu dzialalnosci i znam j.angielski. Jestem Polka ale posiadam tez obywatelstwo Poludniowej Afryki.
Bede wdzieczna za wszelkie informacje.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • kan_z_oz Re: self-employment 23.01.12, 13:47
      Potrzebna bylaby wiza w kategorii biznes. Rodzaj takiej wizy daje pobyt staly. Kupienie sklepu na miejscu tego raczej nie zalatwi. Warunki przyznawania wiz oraz ich kategorie sa na stronie rzadowej ze wszystkimi innymi wizami. Sa tez scisle okreslone roznymi warunkami, jak np ilosc zatrudnionych pracownikow nie bedacych czlonkami rodziny...proponuje poczytac.

www.visabureau.com/australia/australian-business-visa-requirements.aspx
      Kan
      • starypierdola Pewnie jest jakas ambasada czy konsulat .. 23.01.12, 17:52
        ...AUstralijski w PL. Jesli tak to zadzwon i zapytaj. Wszelkie info od forumowiczow to spekulacje.

Jak ta ze wszystko zalezy od tego ile masz tej kasy. Jak duzo to prawie napewno da sie wszystko zalatwic na miejscu. Mozesz tez przejzec Webistes imigracyjno-wizowe rzadu AU. Maja pewnie specjalne wizy businesowe i dla inwestorow. Z paszportem SA moze byc latwiej.

Mam nadzieje kiedys jesc u Ciebie pierogi (BYO)
        SP

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka