Dodaj do ulubionych

paczki do nz

03.11.06, 10:39
ten watek byl juz chyba poruszony gdzies forum, ale nie moge znalezc.
Czy mozecie mi cos powiedziec o wysylaniu paczek do NZ? zbieramy sie do
wyajzdu i czesc naszych klamotow bedziemy chyba musieli wyslac (damskie
torebki i buty to jednak tez wazasmile), wiec czy mzoecie polecic jakas
najtansza droge? sea shippment tez wchodzi w gre, jako ze wcale nam sie z tym
klamotami nie spieszy. DHL jednak troche za duzo ksoztuje. no i bedziemy
wysylac z UK, bo tu mieszkamy.
Obserwuj wątek
    • kowalsia Re: paczki do nz 04.11.06, 06:02
      Ja wysylalam z Polski, wiec wiele nie pomoge. Moje paczki szly 3 miesiace.
      Przychodzily nienaruszone. Nikt w nich nie grzebal, nikt nawet nie zagladal do
      kaszek,ktore nie byly w firmowych opakowaniach, lecz przesypane do innego
      pudelka. Leki tez doszly bez problemu.
    • poledownunder Re: paczki do nz 04.11.06, 10:24
      Ja swoj dobytek wysylalam z Londynu z jakas firma shippingowa droga morska,
      pamietam ze nie kosztowalo to wiele, jakies 300 funtow chyba za trzy olbrzymie
      pudla ksiazek, ubran i innych maneli, moze nawet mniej. Nie pamietam ich nazwy
      ani tym bardziej namiarow, ale takich firm jest na pewno sporo. Oglaszaja sie
      w TNT, takim bezplatnym czasopismie w Londynie, nie wiem niestety jak do niego
      dotrzec w Szkocji. Po zlozeniu zamowienia przywoza Ci pudla, umawiaja sie na
      ich odbior, odbieraja i po ok 3 miesiacach przywoza pod drzwi w NZ.
    • annikka2 Re: paczki do nz 06.11.06, 08:17
      Hej!
      Ja wysylalam paczki poczta z Polski, wiosna. Kupilam pocztowe pudla(5-10zl) i
      wyslalam ciuchy, ksiazki, buty itp, lacznie 4 pudla. Doszly po 3 mies i 2 tyg.,
      dwie byly rozwalone i pewnie juz w NZ, lub gdzies wczesniej po drodze je
      zabezpieczyli linkami i zapregnowali jakims mocno "pachnacym" srodkiem chem.,
      zapach ulecial dopiero po 2 praniach smile). Ale nic nie zginelo. Poczta
      ekonomiczna wyszlo nawet tanio. Za paczke 6-7kg - ok. 100zl. Pewnie to malo
      pomocne, bo slalam z Pl, ale mysle ze z UK poczta koszty i czas beda podobne.
      Powodzenia!
    • silicea Re: paczki do nz 12.11.06, 09:12
      Moze to nie bedzie wielka pomoc bo nie mam konkretnych namiarow na firmy w UK,
      ale sa takie firmy shippingowe (poszukaj w lokalnej Yellow Pages albo na necie)
      ktore wysylaja do kazdego zakatka swiata. Ja wysylalam juz kilka razy ale
      pomiedzy Polsa a RPA, i zawsze bez zarzutu.
      Umawiasz sie na okreslony dzien, oni Ci to sami pakuja do swoich pudel (masz
      wtedy insurance, choc wybierasz sobie jakie bedziesz placic excess). Zabieraja
      i po 2-3 miesiacach (moze do NZ to plynie dluzej wink dzwonia do Ciebie i mowia
      ze jest. W cenie jest tez rozpakowanie i ulozenie na polkach!!! Ja nie tego nie
      chcialam ale cena nie spadla...
      Inna droga to po prostu kup (lub popros) z jakiejs firmy robiacej
      pudla/kartony - ale musza byc silne!! Sama sie spakuj i zamow taka firme
      shippingowa zeby tylko Ci to wyslala. Jesli masz samochod to mozesz to do nich
      nawet dowiesc (chyba wyjdzie tajniej) Nie wiem jednak jak jest wtedy z
      insurance. Acha, jesli masz kilka pudel, to popros zeby Ci to polozyli na
      palete - taka drewniana i zabezpieczyli folia, zazwyczaj to robia, ale warto
      sie upewnic - nie wiem jak jest w UK.

Powodzenia wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka