Dodaj do ulubionych

Prosze watki wydezynfekowac

05.06.08, 07:36
Niestety forum zachorowalo na Jasyryzm. Wydziela nieprzyjemne zapachy obraz, wulgaryzmow, szowinizmu (i uzywanie rozsadnych argumentow okazuje sie 'waleniem grochem w sciane'; P.S.: oczywiscie jestem kobieta) i glownie sluzy kadzeniu samemu sobie uczestnika Jasyra, nie dodajac wiele do tematow poszczegolnych watkow.

Jezeli inni tez juz maja dosyc tego Jasyryzmu, to prosze o poparcie, aby moderatorka mogla sie podjac dezynfekcji na podstawie wypowiedzi nie tylko jednego lub dwoch krytykow.

Obserwuj wątek
    • jasyr100 Re: Prosze watki wydezynfekowac 05.06.08, 12:46
      Spocco. Nie przejmuj sie.

Jeszcze mnie nigdy z forum nie wypraszano, ale moze to bedzie ten pierwszy raz.
      Sam jestem ciekaw jak wielu stalym bywalcom nie podoba sie moja obecnosc tutaj.

ubodlo mnie tylko zarzucanie mi, ze kadze samemu sobie i ze nie dodaje nic do
      watkow. Mialem wrazenie, ze jednak dyskutuje, wymieniam sie argumentami,
      przykladami, ze czasem potrafie dyskusje rozruszyc... ale moze sie mylilem. Mam
      rozwlekly styl pisania i rzeczywiscie czasem w tym zalewie slow mniej niz byc
      powinno jest tresci. Ale to tylko forma, nic groznego, jak ktos nie chce nie
      musi moich dlugich tekstow czytac.

Znam przypadki osob, ktore czepiaja sie innych (konkretnych osob) dla samego
      czepiania, szukaja pretekstu by sie przypieprzyc. Tacy ludzie nie zdaja sobie
      sprawy z faktu, ze problemy maja glownie sami ze soba. I musza z tym zyc. Jak
      nie ja bede dla nich uwierajacy, to ktos inny. Zawsze sobie kogos znajda.

Ja nie chce zeby inni ludzie mieli problemy ze mna, w zwiazku z tym, jezeli
      rzeczywiscie wielu tutejszych forumowiczow poprze wniosek autorki watku, powiem
      Wam: powodzenia.

Pozdrawiam
    • jasyr100 Re: Prosze watki wydezynfekowac 05.06.08, 13:07
      dodam tylko, na marginesie, pomijajac zasadnosc Twojej krytyki pod moim adresem,
      ze okreslenie "jasyryzm" jest obrazliwe. Mozna sie nie zgadzac z moimi
      pogladami, ale netykieta - do ktorej jestes tak przywiazana w kwestii
      wulgaryzmow - reguluje rowniez inne kwestie dotyczace zasad dobrego wychowania.

to tak jakby od tej pory Twoje poglady na forum kwitowane byly okresleniem
      "kairosizm" w pejoratywnym kontekscie. Moze nie rozumiesz o czym mowie, ale
      pozostawiam do przemyslenia.

• kasia763 Re: Prosze watki wydezynfekowac 05.06.08, 22:29
      Lata temu bylam przez pewien czas namietna uzytkowniczka czatow i
      tam istniala bardzo pozyteczna funkcja zwana ignorem. Po prostu
      ignorowalo sie teksty kogos, kto nas denerwowal, nudzil itp.
      Polecam smile

Sorry Jasyr - nie bede sie wypowiadac na temat tresci merytorycznej
      twoich tekstow, bo nie jestem w stanie ich przeczytac. Na studiach
      mowili nam, ze grafomania to pewnien rodzaj choroby, nalezy pisac
      jasno, krotko i tresciwie.

Wiem, ze niektorym sie wypowiedzi Jasyra podobaja, wiec je po prostu
      je omijam - de gustibus non est disputandum.
    • poledownunder Re: Prosze watki wydezynfekowac 05.06.08, 23:11
      Poczatkowo mialam zamiar poprosic jedynie Jasyra o wieksza kontrole
      nad wodolejstwem, bo jak wiekszosc mam problemy z przebrnieciem
      przez jego teksty, chociaz czesto jak juz przebrne to nie zaluje bo
      tu i tam ukryta jest ciekawa mysl czy interesujace spostrzezenie.

Ale po przeczytaniu ostatniego wpisu pod adresem Izy w watku o
      niewygodnych tematach, sama juz nie wiem. Jak zobaczylam
      znowu "NIGDY WIECEJ" ciarki mi przeszly na samo wspomnienie i chyba
      jednak jestem sklonna podpisac sie pod kairosem zeby oszczedzic
      innym atakow ze strony osoby tak zachlysnietej wlasnym GENIUSZEM ze
      nie widzi i nie slyszy co sie do niego mowi i o co sie grzecznie
      prosi.

Ot moje trzy grosze.
    • jasyr100 Re: Prosze watki wydezynfekowac 05.06.08, 23:39
      Okay, w sumie wypowiedzialy sie najaktywniejsze osoby. Obiecuje, ze NIGDY WIECEJ
      sie tu nie dopisze. To moj ostatni post.

Moja decyzja jest ostateczna, zadowalajaca wiekszosc, wiec nie ma sie co szczypac.

Nie chce Was krytykowac, ale powiem tak: dyskusja to dobra rzecz. Dobra rzecza
      jest tez gdy ludzie sie roznia, nie tylko w pogladach, ale w ogole. Na studiach
      jednych ucza zwiezlosci, a innych rozbudowanej retoryki, sa rozne szkoly. Nie
      jestem wyznawca unifikacji wszystkiego, bo uwazam, ze jest to niekreatywne.

Ja chcialem niektore dyskusje rozruszac, bo czasem - wybaczcie - mieliscie tu
      takie TWA czyli towarzystwo wzajemnej adoracji. Na dluzsza mete ono nie moze
      przetrwac, natomiast moze byc czynnikiem, ktore forum zabije. Swoja monotonnia i
      jednorodnoscia.

Taki proces mieliscie okazje zauwazyc i mysle, ze Pole wlasnie to miala na
      mysli, mowiac, ze forum Aotearoa dawno przestalo spelniac jej oczekiwania.

Jezeli nie bedziecie przyjmowac w swoje szeregi ludzi innych, wyraznie i
      wyraziscie innych od Was, forum obumrze. To jest normalna kolej rzeczy. W
      Polszcze jest tendencja do krytykowania indywidualizmu, wielu ludzi zyczy sobie
      lepic Polakow na jedna modle. Wy, podswiadomie, chcecie tego samego. Chcecie
      zeby wszyscy byli tacy jak wy.

Coz, to Wasza droga, macie do niej pelne prawo.

Mimo wszystko zycze temu forum jak najlepiej. Chcialbym zeby trwalo, zeby przez
      niego przechodzilo jak najwiecej interesujacych ludzi, ktorzy chca sie czegos o
      NZ dowiedziec, ale tez samemu wyrazic o niej zdanie.

Pole, szkoda, ze mowisz mi to dopiero teraz. Ale i tak bym sie nie zmienil, bo
      to co ludzie we mnie cenia, to fakt, niezbity fakt, ze jestem soba.

Okay, trzymajcie sie i powodzenia.
      Piotr

• iza42 Re: Prosze watki wydezynfekowac 06.06.08, 09:49
        Jasyr , trzymam za slowo!
        Jezeli jednak jeszcze to forum czytasz to przyjmij do wiadomosci ze usunelam 3
        twoje wypowiedzi- to , gdzie uzylas niecenzurowanego przeklenstwa, oraz dwie
        dzisiejsze wypowiedzi zawierajace nieprzebierajace w srodkach sexistowskie ataki
        na mnie. Nie pozwole tutaj obrazac ani siebie i ani innych, zapamietaj to sobie
        na przyszlosc. Jezeli kiedys jeszcze zdecyduejesz sie tutaj napisac pamietaj o
        zachowaniu podstawowych zasad kultury slownej . Sugeruje gdybys przed
        wyslaniem postu przeczytal go dwa razy , usunal wulgaryzmy oraz postaral sie do
        skrocic wypowiedz do 50 lub lepiej 25 % aby bardziej czytelnie i zrozumiale bylo
        to co piszesz, zwroc uwage jest to forum dyskusyjne a nie forum wieloslowia.
        Lubie dyskusje ale nie podobaja mi twoje chamskie zaczepki i nie bede ich tutaj
        tolerowac. Moze rzczywiscie dobrze byloby gdybys znalazl sobie jakies forum ,
        gdzie taki styl jest bardziej en vogue ( jezeli takie istnieje ) .
        Powodzenia!
        • adenozynotrojfosforan Re: Prosze watki wydezynfekowac 07.06.08, 14:34
          czyli typowo polskie piekielko
          gosc pisal co mysli
          a ze nie byly to mysli popularne
          watki "wydezynfekowano"
          ehh - polacy - dulszczyzne i konformizm
          wyssaliscie z mlekiem matki
          wszyscy jestescie najmadrzejsci ...
          tym bardziej polski nienawidze
          im bardziej czuje sie jej obywatelem
          to kraj cielat

prosze mnie teraz "wydezynfekowac"
          • iza42 Re: Prosze watki wydezynfekowac 07.06.08, 21:42
            zanim Cie tutaj wydezyfekujemy przedstaw sie i powiedz skad sie tutaj znalazles?
            Co Cie tutaj na tym forum interesuje? bo jezeli klotnie to pozywke bedziesz mial
            niewielka. Trolle nie maja na tym forum specjalnego poparcia.
            • beatrix10 Re: Prosze watki wydezynfekowac 08.06.08, 11:55
              A kim jest Kairos55 bo jakos nie widzialam zeby zywo uczestniczyl w
              NZ forum.I tak ni z gruszki ni z pietruszki atak na Jasyra?Napisz
              cos o sobie , udzielaj sie i dostarczaj pozytecznych informacji a
              potem rzucaj sie na innych.Co do atakow Jasyra to rzeczywiscie nie
              powinien tego robic.Z forum nie powinien odchodzic , bo mimo swoich
              zawirowan daje temu forum duzo.Prosta sprawa Jasyr ,przeciez juz
              pisalismy o tym , nie trzeba ludzi ktorych nie znasz obrazac, bo to
              bardzo boli.I tyle..... A dzisiaj Polska - NIemcy ( nie wiem czy
              plakac czy sie smiac) Ale Kubica robi dobra robote to bedzie troche
              emocji.CZy w NZ jest Euro 2008 emitowane , chyba tylko na sky ?
              • kairos55 Re: Prosze watki wydezynfekowac 08.06.08, 12:38
                Poszukaj na forum wedlug autora i znajdziesz 5 postow ode mnie. Czytuje regularnie, pisze rzadko i przyznaje sie, ze nie biore "zywego" udzialu w dyskusjach, ale od czasu do czasu dostarczam pozytecznych informacji. Uwazam, ze nikomu nie przeszkadzam. Poniewaz kiedys mieszkalam w NZ, spelniam wymogi wymienione przez poledownunder/teraz iza42 w akapicie definiujacym cele tego forum. Jestem jak najbardziej za to, aby ozywiac dyskusje rowniez kontrowersyjnymi pogladami, ale prosze na kulturalnym poziomie.
              • poledownunder Re: Prosze watki wydezynfekowac 09.06.08, 00:59
                beatrix, wydaje mi sie ze to kim jest kairos nie ma tu znaczenia.
                zarzut dotyczyl sposobu w jaki jasyr pisze i zwraca sie do innych
                forumowiczow i byl moim zdaniem zupelnie uzasadniony, nie odbieram
                go jako ataku czy rzucania sie na jasyra.

cala idea forum polega moim zdaniem na tym, ze jezeli ktos chce
                pozostac anonimowy to moze, jak chce napisac tu raz to tez moze, a
                jak chce pisac codziennie tez mu nie bedziemy bronic. nie liczy sie
                kim jest, skad jest, tylko co pisze i jak pisze. dlatego np. kiedy
                moderowalam to forum nie interesowaly mnie sensacyjne doniesienia co
                kolega mrouzo wyrabia na innych forach pod innymi nickami, tak dlugo
                jak jego udzial w tym forum byl zgodny z przyjetymi tu zasadami.
                wydaje mi sie ze to rozsadna regula. mozemy sie nie zgadzac z tym
                co ludzie pisza albo jak pisza, ale jezeli zaczniemy legitymowac
                ludzi przed dopuszczeniem ich do glosu na forum to mozemy juz teraz
                zaczac strugac mu krzyz nagrobny.
                • iza42 Re: Prosze watki wydezynfekowac 09.06.08, 07:55
                  Popieram Pole. Powod dla ktorego zapytalam sie skad sie ten gosc wzial na forum
                  nie jest dlatego, ze chce wszyskich tutaj legitimowac, pytac sie co robia ale
                  dlatego ze nie toleruje trolli. Obrzucanie nas jako grupy i indywidualnie
                  stekiem epitetow jest typowe dla zachowania trolla, ktory szuka zaczepki i karmi
                  sie wasnia.
                  Co do Jasyra wiele juz zostalo powiedziane. Dla jasnosci Beatrix nikt go tutaj z
                  tego forum nie wyrzucil, to on sam zdecydowal aby sie wyniesc. Przyznam sie
                  osobiscie ,ze po jego ostatnich wyczynach nie bardzo tesknie tutaj za nim. Ale
                  jezeli zdecyduje sie tutaj pisac bez przeklenstw i obrazania ludzi ma jak
                  najbardziej taka mozliwosc.
        • arnua Re: Prosze watki wydezynfekowac 02.11.08, 01:12
          Jasyr...
          Dożyłem chwili kiedy jedną z niewielu osób z polotem na tym forum "zbanowano" w
          imię poprawności politycznej, językowej oraz pseudo równouprawnienia płci.

Smutne to...

Mam nadzieje ,że Jasyr wymyśli jakąś inną formę przekazywania swoich myśli nt.
          NZ i nie tylko, bo naprawdę dobrze się to czyta-wchodzę już od 2 lat, i
          przyglądam się tej, tym historiom, wyczekując w trudach studiów, na swoją
          emigrację.Dużo się dzięki jego(ale nie tylko)spostrzeżeniom, porównaniom
          dowiedziałem.

PS>Czekam więc na adres bloga czy strony www z "niegrzeczną ,wulgarną i
          seksistowską treścią" dla ludzi związanych z NZ

• iza42 Re: Prosze watki wydezynfekowac 02.11.08, 07:41
            Jezeli uwazniej nasze forumowe dyskusje przekonasz sie, ze rzekome zabanowanie
            jasyra to czysty mit. Nikt go tutaj na tym forum nie zabanowal, moze pisac ale
            nie chce l. Dlaczego tego nie robi? pewnie dlatego, ze tak sobie obiecal.
            Dlaczego nie pisze blogu? Na to pytanie nikt na tym forum Ci nie odpowie.
            Proponuje abys z tymi kwestaimi zwrocil sie bezposrednio do niego na poczte
            gazetowa on pewnoscia chetnie odpowie Ci na wyzej wymienione pytania.
            • beatrix10 Re: Prosze watki wydezynfekowac 03.11.08, 12:17
              Fajnie ze czytasz to forum od dwoch lat.Szkoda ze sie tu jednak nie
              udzielasz.Co do Jasyra to szkoda ze glupio postapil i dal sie
              poniesc swojej wyobrazni i chyba obrazil kilka osob piszacych
              regularnie na tym forum. Wszystko wyszlo na jaw a on sie zarzekal ze
              jest czysty a jednak napisal pare przykrych rzeczy. Mysle ze mu sie
              chyba glupio zrobilo troche..... Moge powiedziec ze dzieki temu
              forum (plus milionowi innych rzeczy) Jasyr spelnil swoje najwieksze
              marzenie z tamtych lat czyli wyjazd i utrzymanie sie przy zyciu w
              NZ. Nikt chyba nie trzyma w sercu urazy do niego wiec jesli czytasz
              Jasyr to zapraszamy napisz cos.Pozdrowienia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka