Dodaj do ulubionych

dostep do internetu

10.01.09, 19:02
Witam!
1lutego wybieramy sie do NZ. Chcielibysmy miec staly dostep do internetu i stad moje pytanie-czy w NZ jest rozpowszechniony internet bezprzewodowy? Czy sa tam strefy sieci bezprzewodowych(bezplatnychsmile)? Czy tez bedziemy uzaleznieni od kafejek? Chcemy zabrac ze soba laptopa, ale boje sie ze bedzie zbednym balastem dla nas.
Jesli mozecie napiszcie gdzie najlatwiej o internet a gdzie mozemy o nim jedynie pomarzyc. A moze jest mozliwosc wykupu kart na internet bezprzewodowy-polega to na takiej samej zasadzie jak doladowania telefonow na karte,czyli jak doladujesz to mozesz korzystac. Podobno cos takiego jest u nas(w polsce)
Z gory wielkie dziekuje za podpowiedzsmile!
Obserwuj wątek
    • kairos55 Re: dostep do internetu 10.01.09, 21:58
      www.wifinder.com/advanced/results/country/nz/1/0/0/0/html/
      (spis hotspot’ow w NZ – wiekszosc napewno nie bedzie bezplatna, ale w jakichs
      kawiarniach moze byc).

• iza42 Re: dostep do internetu 11.01.09, 09:42
        Wiekszosc hoteli z pewnoscia ma dostep do internetu ale za to udogodnienie
        trzeba placic, sa pewne kawiarnie, gdzie mozna sie rowniez podlaczyc, z motelami
        i mniejszymi miejscami noclegowymi roznie bywa, jak bedziesz mial szczescie to
        moze podlaczysz sie do czyjegos internetu bezprzewodowego, ta sytuacja zdarzyla
        sie nam raz w Australii. Mozna chyba nabyc specjalna karte do tego ale jest to
        chyba drogie przedsiewziecie.
    • wodnik55 Re: dostep do internetu 11.01.09, 10:48
      czy jeśli wynajmujmę mieszkanie lub dom w Auckland to sprawę dostępu
      do internetu na kablu mam uproszczoną czy to zależy od dzielnicy
      itp.?
      • iza42 Re: dostep do internetu 11.01.09, 21:04
        wodnik55 napisał:

> czy jeśli wynajmujmę mieszkanie lub dom w Auckland to sprawę dostępu
        > do internetu na kablu mam uproszczoną czy to zależy od dzielnicy
        > itp.?
        Niekoniecznie, zalezy od tego czy dane mieszkanie ma taki dostep czy nie. Tzw
        holiday flats moga nie miec takiej mozliwosci. Nie wiem jak w Auckland ale my w
        Australii wynajmowalismy w okolicach Brisbane holiday flat. Nie bylo tam
        telefonu ani internetu. Na szczescie udalo nam sie podlaczyc pod czyjs wireless
        wiec moglismy korzystac z internetu smile)
    • olaandy Re: dostep do internetu 16.01.09, 18:23
      dzieki za odpowiedzi, co prawda nie tryskaja optymizmem...ale mam nadzieje ze az
      tak zle nie bedzie z tym internetemsmile!
      Dzieki i pozdrawiam
      • kairos55 Re: dostep do internetu 20.01.09, 06:55
        olaandy napisała:

> dzieki za odpowiedzi, co prawda nie tryskaja optymizmem...ale mam nadzieje ze a
        > z
        > tak zle nie bedzie z tym internetemsmile!
        > Dzieki i pozdrawiam

Polepszylo sie troszke, conajmniej w Auckland:
        pcworld.co.nz/pcworld/pcw.nsf/feature/0EA1F10E2AEBFD4FCC257543007C58E5

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka