szopen_cn 06.08.09, 03:11 Lokalne surowce: fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,98690385.html i fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,98169532.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
luiza-w-ogrodzie Szopen, moge przyjechac na obiad? 06.08.09, 07:09 O rany, jak poczytalam Twoje watki to zglodnialam, nawet na wielblada, mimo ze od lat nie jadam niczego co za zycia mialo wlosy ;o) Hmm, pierwsze moje podejscie do (ugotowanego) krokodyla zakonczylo sie galopkiem do najblizszego ustronnego miejsca, ale Twoj przepis dobrze wyglada. Luiza-w-Ogrodzie Mówił Kon Fu Tse: Chcesz być szczęśliwy kilka chwil? Upij się. Kilka lat? Ożeń się. Całe życie? Załóż ogród... Odpowiedz Link
amaroola sorry, szopenie.. 06.08.09, 12:31 ile ty lat w AU?? szopenie 2?, 3? mnie dopiero po 10 naszlo, by kompensowac sobie to(cokolwiek tam mialam sobie kompensowac) wypisywaniem na forum galeria potraw i kuchnia do tej pory nie przyszlo mo do glowy, ze ci ktorzy rzucaja "pustynia kulturalna" czy tez "cultural shock" moze maja racje... nie napisze wiecej , bo politycznie poprawna staram sie byc) pamietam jak pisywales z Chin..., musi co.. bardziej zrelaksowany jestes i wiecej czasu masz w Au ) Odpowiedz Link
szopen_cn Re: sorry, szopenie.. 07.08.09, 02:52 Wczoraj minelo dokladnie 3 lata od naszego ladowania w Australi. Nie wiem czy wpisywanie na GP to jakas kompensata, od lat tam nie zagladalem. Dopiero kilka tygodni temu zajrzalem, w nastepny weekend udalo mi sie kilka kalmarow zlapac wiec postanowilem zadebiutowac. Skomplikowane to nie jest, aparat pod reka w czasie gotowania kolacji i spoko. Nie bede sie wysilal i specjalnie cos gotowal by zdjecie zamiescic. Moj najnowaszy przepis: fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,98730798.html Na Kuchni to juz dluzej istnieje i pamietam nasza pierwsza konwersacje kiedy ja cos na temat oleju sezamowego i kuchni chinskiej wspomnialem... ku twemu zdumieniu z Chin wlasnie piszac. W sumie forum gazety i jeszcze jedno to tak naprawde moj jedyny kontakt z jezykiem. Nie wiem czy bycie poprawnym politycznie jest tutaj obowiazkowe. Nie zauwazam jakichkolwiek objawow pustyni kulturalnej, wszelakich rozrywek jest o wiele wiecej niz mi potrzeba. Ale ja prosty gosc jestem. A i jeszcze ten tego sie niepoprawnie zapytam czy tak napewno w ciagu tych pierwszych 10 lat to byl internet??? Odpowiedz Link
kan_z_oz Re: sorry, szopenie.. 07.08.09, 09:12 Mnie sie tam bardzo te Twoje dywagacje kulinarne i zdjeciowe podobaja...czytam i troche wykorzystuje w kuchni wlasnej oraz zmieniam wg wlasnego widzimisie... Nie odzywam sie bo w sumie co tu duzo mowic??? Mlaskac moge...hehehe Pozdrawiam Kan Odpowiedz Link