pia.ed 23.10.14, 10:48 Niestety widziałam to podczas mego pobytu w Polsce ... wyborcza.biz/biznes/1,136681,16850251,_Rz___Polak_wypija_rocznie_az_9_67_l_czystego_spirytusu.html#BoxBizTxt Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marii51 Re: Polaków stać na co raz więcej alkoholu ... 23.10.14, 13:16 Mieszkam ponad póltora roku w sporej dzielnicy Gdańska, lecz 3, 4 osoby widzialam idąe o wlasnych silach - nie chcwiejących się do przesady Odpowiedz Link
pia.ed Re: Polaków stać na co raz więcej alkoholu ... 23.10.14, 19:48 Widzialam kilku pijakow, do tego w bialy dzien, ktorzy po przewroceniu sie nie potrafili stanac na nogi - choc probowali trzymajac sie muru ... W tramwaju widzialam pijanych tatusiow, ktorzy odebrali swoje dzieci z przedszkola i szkoly ... Jeden taki "madry tatus" posadzil swego 2,5 letniego synka na siedzeniu naprzeciwko siebie, a sam usiadl z kolega i byl zajety rozmowa. W razie gwaltownego zahamowania tramwaju dziecko spadloby na twarz na podloge ... W sobote wieczorem w tramwaju czuc bylo wodka i piwem od niemal kazdego wsiadajacego mlodzienca ... W sklepie slyszlam jak mloda mamusia zwymyslala swego 5-letniego synka, uzywajac kilkakrotnie slowa na "k", a w miedzyczasie gleboko ziewajac ... mlody tatus tez trzezwy nie byl ... Odpowiedz Link
amityr Re: Polaków stać na co raz więcej alkoholu ... 24.10.14, 10:40 Polacy piją z żalu za poprzednim ustrojem. Odpowiedz Link
marii51 Re: Polaków stać na co raz więcej alkoholu ... 24.10.14, 13:06 pia.ed czyli w środkach lokomocji miejskiej spostrzegłaś , za mało jeżdżę dlatego nie mogłam dopatrzeć się takich zachowań - - bardzo niedobrze ,nie ma absolutnie usprawiedliwienia; ani dla ojca, ani dla matki Odpowiedz Link
pia.ed Pijana ciężarna miała prawie 5 promili ... 24.10.14, 13:17 Jak pisalam: na ulicy widzialam pijakow nie mogacych sie podniesc z ziemi, a teraz mi sie przypomnialo, ze do tramwaju wszedl niemal na czworakach pijak ... i w tej pozycji pozostal ... No i ta mloda mama w supermarkecie która do synka używała przekleństw, tez trzeźwa nie była ... A to przeczytałam dziś w polskiej prasie ... chyba sensacja na skale światową. wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,16857772,Pijana_ciezarna_miala_prawie_5_promili__Dziecko_zmarlo.html#BoxWiadTxt Odpowiedz Link
anka125 Re: Pijana ciężarna miała prawie 5 promili ... 25.10.14, 13:10 Zawsze były takie przypadki jednak teraz - w dobie wszechobecnego internetu czy telewizji po prostu łatwiej i szybciej jest przekazywać takie wiadomości. A co do picia alkoholu - uważam że obecnie jednak mniej widać na ulicach "zawianych" osobników. Odpowiedz Link
amityr Re: Pijana ciężarna miała prawie 5 promili ... 25.10.14, 14:59 Po pierwsze bieda, po drugie większość ćpa. Odpowiedz Link
marii51 Re: Pijana ciężarna miała prawie 5 promili ... 25.10.14, 15:46 A co tu tak"" świat gubić"" czemu tu się dziwować.. hulali , hulają i będą hulać Polacy - " bo to taki zwyczaj--jeść pić i hulaj duszo piekła nie ma " tzw tych najbiedniejszych czymkolwiek szukają biedę zapić,więc komunikacją miejska przemieszczają się- innych stać na taxi - oby ich nikt nie zauważył- potrafią udawać,że oni - ok-- ukryci domowi ... i tak to rano do pracy na 8 smą wkracza pijany BURMISTRZ? ostatnio na Podlasiu ... bo ja na urlopie ... powiada Odpowiedz Link
marii51 Re: Pijana ciężarna miała prawie 5 promili ... 25.10.14, 15:51 amityr właśnie z tym ćpaniem Odpowiedz Link
marii51 Re: Pijani w samolocie 10.11.14, 17:36 tu juz definitywny pokaz posłów,że ich było stać na imprezki od momentu wznieienia się samolotu z lotniska.. w samolocie... www.sfora.pl/polska/Awantura-w-Ryanair-Zony-poslow-PiS-wywolaly-burde-w-samolocie-a73583 i się doigrali..... dla przykładu praworządności pis pokazuje wzór dla PO ( jakże się pis chełpi haha, nie tym, że postępowali od lat karygodnie trwonili potajemnie pieniędzy moc z kasy sejmu pobranych- tylko chełpi się tym , .. cel glowny- wylecieli z partii pis! Odpowiedz Link