zegor 15.08.17, 15:10 Zacznijmy nowy wątek na lepszy początek Moźe zajrzy Misia i coś napisze dzisiaj Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rudka-a Re: Zacznijmy,,,,, 15.08.17, 16:32 Gdyby mogła, to by przecież zajrzała. Nie znam przyczyny nieobecności... może ręka, może nawalony komputer coś na rzeczy jest.... Odpowiedz Link
rudka-a Re: Zacznijmy,,,,, 15.08.17, 17:17 Bądźmy optymistami. Wróci, wróci! To przecież Jej 'dziecko' tu prała, aż chlapało Odpowiedz Link
zegor Re: Zacznijmy,,,,, 15.08.17, 18:19 Powiem,że nie jest normalne tak zaniedbywać swoją własność Odpowiedz Link
rudka-a Re: Zacznijmy,,,,, 15.08.17, 21:07 Gdyby mogła, to by tu była pozostaje czekać.... nic więcej... Odpowiedz Link
zegor Re: Zacznijmy,,,,, 15.08.17, 22:31 Bo kto z ogniska ziemniaków nie posoli to się na pewno na schodach wy....... Nawet wnuczka trafiła rym.. Dzisiaj był dobry dzień Odpowiedz Link
rudka-a Re: Zacznijmy,,,,, 15.08.17, 22:34 Było ognicho? luubię...grill niech się schowa... Odpowiedz Link
zegor Re: Zacznijmy,,,,, 15.08.17, 23:07 Było ognisko,kiełbaski z rusztu, patisony, i ziemniaki w folii aluminiowej z żaru Na schodach się nikt nie wy........ chociaż pod prysznicem piruety były,ale nikt postronny tego nie widział Odpowiedz Link
rudka-a Re: Zacznijmy,,,,, 15.08.17, 23:13 Jutro koszulą przykryjesz i nie bedzie widać..zasinień Odpowiedz Link
rudka-a Re: Zacznijmy,,,,, 15.08.17, 23:29 U mnie to różnie wygląda...czasem na własne życzenie dam sobie poobijać dupę... Odpowiedz Link
rudka-a Re: Zacznijmy,,,,, 16.08.17, 15:06 Przeczytałam zdanie, które napisałam wczoraj... strasznie frywolnie jakos tak wyszło Odpowiedz Link
zegor Re: Zacznijmy,,,,, 16.08.17, 17:47 Mnie się jakoś obiło, że teź bym Ci poobijał No ale mnie się wszystko kojarzy Odpowiedz Link
zegor Re: Zacznijmy,,,,, 16.08.17, 17:53 I myśl mnie taka najszła, źe trzeba by przerwać to imprezowanie na jakiś czas...... No chociaź na trzy dni Odpowiedz Link
rudka-a Re: Zacznijmy,,,,, 16.08.17, 19:09 Na pięć nieeeeee, bo weekend przeleci monotonnie ) ale trzy, to tak akuratnie. To była baardzo doobra myśl uzupełnisz w tym czasie zapasy w lodówce i kotłowni ( bo tam zdaje się, swego czasu był barek ) ciupniesz drewienek kilka, flaczki się troszke zregenerują Odpowiedz Link
rudka-a Re: Zacznijmy,,,,, 16.08.17, 19:18 zegor napisał: > Mnie się jakoś obiło, że teź bym Ci poobijał > No ale mnie się wszystko kojarzy Nic Ci uwadze nie umknie ) aaa, chciałam tylko napisać, że też mi się piruet przydarzył i to na trzeźwo )))))))) Odpowiedz Link
rudka-a Re: Zacznijmy,,,,, 16.08.17, 22:11 Dobrze schłodzony Żywiec cytrynowy? A czemu kitek tak spod łebka na Ciebie patrzy? ))))) Odpowiedz Link
zegor Re: Zacznijmy,,,,, 16.08.17, 22:15 Bo ona tak zalotnie spogląda Cytrynowy ! 0% ,aż się sam sobie dziwię Odpowiedz Link
rudka-a Re: Zacznijmy,,,,, 16.08.17, 22:18 Może to zdziwienie udzieliło się kotkowi ) nie męcz się....parę kropli po kolacji nie zaszkodzi ) Odpowiedz Link
rudka-a Re: Zacznijmy,,,,, 16.08.17, 22:26 Tyn bardziej, że weekend tuż, tuż co bedziesz serwował? ) Odpowiedz Link
zegor Re: Zacznijmy,,,,, 16.08.17, 22:30 Pewnie coś dobrego ! Bo przecież niedobre by nie smakowało ) Odpowiedz Link
rudka-a Re: Zacznijmy,,,,, 16.08.17, 22:34 Z kociołka wszystko jest dobre! a poza tym...atmosfera dodaje specyficznego smaczku Odpowiedz Link
zegor Re: Zacznijmy,,,,, 16.08.17, 22:39 Wieczory już chłodniejsze,to i podgrzać trzeba Odpowiedz Link
rudka-a Re: Zacznijmy,,,,, 16.08.17, 23:02 Nie ma, ale o nerki trzeba dbać nie tylko podlewać, zeby miały co filtrować ale utrzymywać w stanie...ciepłoty Odpowiedz Link
rudka-a Re: Zacznijmy,,,,, 17.08.17, 16:40 Koniecznie musisz to zobaczyć *** poszczególne etapy Świetne, nie? nie trzeba ewakuować się po skończonej imprezie w stronę chałupy podusia, kocyk i można podziwiać gwiazdki Odpowiedz Link
zegor Re: Zacznijmy,,,,, 17.08.17, 17:51 Mam ognisko i wokół ławeczki,chociaź nie tak ekskluzywne No i takiej obudowy nie mam..... Jestem przeciw sztucznemu oświetleniu,bo ściąga fruwadła Bardzo często oglądamy gwiazdki a i wschód słońca teź się trafia Odpowiedz Link
zegor Re: Zacznijmy,,,,, 17.08.17, 19:49 Powiem Ci na ucho,że jak trampolina padnie to ją postawię do góry nogami i będzie obudowa jak trza ! Odpowiedz Link
zegor Re: Zacznijmy,,,,, 17.08.17, 19:59 Moje mało ekskluzywne ławeczki przy ognisku : Odpowiedz Link
rudka-a Re: Zacznijmy,,,,, 17.08.17, 20:54 Niee, nooo...są całkiem fajne Zaopatrzenie na bogato zaplecze solidne ) Odpowiedz Link
zegor Re: Zacznijmy,,,,, 17.08.17, 21:02 rudka-a napisała: > Niee, nooo...są całkiem fajne Zaopatrzenie na bogato > zaplecze solidne ) > > Oparcia mają,więc można się swobodnie odchylać do tyłu Odpowiedz Link
rudka-a Re: Zacznijmy,,,,, 17.08.17, 21:05 zegor napisał: > Oparcia mają,więc można się swobodnie odchylać do tyłu Nooo, właśnie...bo już miałam zapytać, czy akrobacje wliczone są w atrakcje )) Odpowiedz Link
zegor Re: Zacznijmy,,,,, 17.08.17, 21:11 rudka-a napisała: > Nooo, właśnie...bo już miałam zapytać, czy akrobacje wliczone są w atrakcje ) > ) > Akrobacje.....dopiero pod prysznicem Odpowiedz Link
rudka-a Re: Zacznijmy,,,,, 17.08.17, 21:14 zegor napisał: > Akrobacje.....dopiero pod prysznicem no, ale to troche takie przykre, że... sam się obijasz ))) Odpowiedz Link
zegor Re: Zacznijmy,,,,, 17.08.17, 21:33 Można by we dwójkę, ale to już by było nosek w nosek Odpowiedz Link
rudka-a Re: Zacznijmy,,,,, 17.08.17, 21:41 zegor napisał: > Można by we dwójkę, > ale to już by było nosek w nosek Chcesz mi powiedzieć, że tak ciasno pod prysznicem? Odpowiedz Link
rudka-a Re: Zacznijmy,,,,, 17.08.17, 21:52 zegor napisał: > Może i ciasno.....ale jak przytulnie I praktycznie...od razu można zmyć...grzechy Odpowiedz Link
rudka-a Re: Zacznijmy,,,,, 17.08.17, 23:16 zegor napisał: > Ile by to trzeba wody....) Pewnie tyle, że napełniłby się basen olimpijski ) Odpowiedz Link
rudka-a Re: Zacznijmy,,,,, 17.08.17, 23:24 To się policzy grzeszki z ostatnich lat ale nie wiem, czy tanio bedzie ) Odpowiedz Link
rudka-a Re: Zacznijmy,,,,, 17.08.17, 23:30 jak taki stateczny, kulturalny Pan, jak Ty może mieć tyle na..życiowym liczniku z pewnością część umorzą..wieeesz...przedawnienie )))) Odpowiedz Link
zegor Re: Zacznijmy,,,,, 17.08.17, 23:40 I bardzo dobrze,bo nie wiadomo,kto ucha nadstawia ! ) Odpowiedz Link
rudka-a Re: Zacznijmy,,,,, 17.08.17, 23:42 O tej porze, to juz raczej nikt i lornetki schowane ) Odpowiedz Link
rudka-a Re: Zacznijmy,,,,, 17.08.17, 20:56 Co w tej srebrnej kulce jest? cokolwiek by to nie było....siegnęłabym ochoczo Odpowiedz Link
rudka-a Re: Zacznijmy,,,,, 17.08.17, 21:07 To czekałabym z niecierpliwością dzierżąc w dłoni...solniczkę za masłem rozejrzałabym się później Odpowiedz Link
rudka-a Re: Zacznijmy,,,,, 17.08.17, 21:12 Oo, i serek jeszcze Nie jestem wybredna może być chrzanowy, ziołowy.... nie grymaszę )) Odpowiedz Link
rudka-a Re: Zacznijmy,,,,, 17.08.17, 21:43 Sól obowiązkowo, bez tego nie da rady ziemniaczek trochę taki sobie bez solki chyba, żeeee....owinać go plasterkami boczku )) Odpowiedz Link
zegor Re: Zacznijmy,,,,, 17.08.17, 21:46 Kto by tam owijał,jak już impreza w pełnym toku Wystarczy że świstak owinął w sreberka ! Odpowiedz Link
rudka-a Re: Zacznijmy,,,,, 17.08.17, 21:50 I na dodatek przeganiać komary faktycznie...można ręce urobić od zawijania, podnoszenia szkła...strasznie pracowicie ))))) Odpowiedz Link
zegor Re: Zacznijmy,,,,, 17.08.17, 23:07 A wiesz,komarów jest jednak mało,za to os dużo. U mnie pod dachem miały chęć zamieszkać szerszenie ale w porę potraktowałem je gaśnicą ! Odpowiedz Link
rudka-a Re: Zacznijmy,,,,, 17.08.17, 23:20 Mam problem z nimi, ale na ogrodzie.... za chałupą... na samym prawie końcu działki.... użądliły syna, za parę dni noga zrobiła się w bordowe plamy, bez lekarza się nie obeszło... parę dni temu od nowa atakowały, a że miał banieczkę z paliwem do kosiarki, to im zrobił ognisko...mała łazi po ogrodzie, to wiesz, jak jest... Odpowiedz Link
zegor Re: Zacznijmy,,,,, 17.08.17, 23:23 Bardzo skuteczna rzecz.Kosztuje u mnie 15 zł,działa z pięciu metrów,zlikwidowałem dwa gniazda. Odpowiedz Link
rudka-a Re: Zacznijmy,,,,, 17.08.17, 23:26 O, widzisz.... jutro będę szczęśliwą posiadaczką takiej... ) zainwestuje w..pogrom ) Odpowiedz Link
zegor Re: Zacznijmy,,,,, 17.08.17, 23:29 Psikaj jak już będą wieczorem w gnieździe,mało aktywne. Środek jest tak skuteczny,że jak padło mi kilka kropel na parapet,bo one właziły pod górne okna,to nawet jak który siadł na parapecie lub leciał blisko,to padał Odpowiedz Link
rudka-a Re: Zacznijmy,,,,, 17.08.17, 23:34 Idealne miejsce dla nich.... znam to doskonale... miałam całą rodzinę szerszeni... ale w takiej chałupce letniskowej ) Odpowiedz Link
rudka-a Re: Zacznijmy,,,,, 17.08.17, 23:32 Zrobi się - jutro! strach iść tam, bo az się trawa trzęsie, takie rozbawione wymówię im gościnę! )) Odpowiedz Link
zegor Re: Zacznijmy,,,,, 17.08.17, 23:34 Uważaj,żeby Cię nie pogoniły. Musi być wieczór,wypsikaj w ich miejsca całą gaśnicę i uciekaj Odpowiedz Link
zegor Re: Zacznijmy,,,,, 17.08.17, 23:37 Kupiłem sobie jedną na zapas,ale od miesiąca nie pojawił się ani jeden,a były tabuny ! Odpowiedz Link
rudka-a Re: Zacznijmy,,,,, 17.08.17, 23:38 Gdybym się jutro nie odezwała, to znaczy, że mnie dopadły może jednak syn to zrobi.... Odpowiedz Link
rudka-a Re: Zacznijmy,,,,, 17.08.17, 23:44 Powiem Ci, że one jakieś takie...suchotnice są... jakies takie...dzikie ) Odpowiedz Link
zegor Re: Zacznijmy,,,,, 17.08.17, 23:49 To moje były byki wypasione,wielkie. A może to są osy??? Odpowiedz Link
zegor Re: Zacznijmy,,,,, 17.08.17, 23:51 Dwa lata temu właśnie w ziemi osy zrobiły na końcu działki gniazdo,strach było podejść Odpowiedz Link
rudka-a Re: Zacznijmy,,,,, 17.08.17, 23:55 Te na ogrodzie, to przewściekłe są.... się zwlokły, pasuje im tam i siedzą.. ale ich czas już dobiega końca za gościnę żądlą..nie ma tak dobrze ) Odpowiedz Link
zegor Re: Zacznijmy,,,,, 17.08.17, 23:58 Jakoś tak odważnie wziąłem się do tego wyeliminowania wroga i udało mi się bez strat własnych Odpowiedz Link
rudka-a Re: Zacznijmy,,,,, 18.08.17, 00:00 Tez byłam odważna do momentu, kiedy zobaczyłam syna, jak odpycha kosiarkę i wieje w strone domu....dały mu nieźle do wiwatu... Odpowiedz Link
rudka-a Re: Zacznijmy,,,,, 18.08.17, 00:03 Teraz się role odwrócą ) mogły siedzieć spokojnie Odpowiedz Link
zegor Re: Zacznijmy,,,,, 18.08.17, 23:06 Z niecierpliwością czekam na relację z zabawy z szerszeniami ) Odpowiedz Link
rudka-a Re: Zacznijmy,,,,, 18.08.17, 23:13 Nic w tym kierunku nie zrobiłam.... musiałam do pracy na chwilę, potem trochę się rozjeździłam... syn poszedł na II zmianę... i nie miał kto walczyć z bzykającymi.... Odpowiedz Link
zegor Re: Zacznijmy,,,,, 18.08.17, 23:27 A ja przez cały dzień myslałem o bojach i siedziałem jak na ....żądle ) Odpowiedz Link
rudka-a Re: Zacznijmy,,,,, 18.08.17, 23:31 Moim zadanie bedzie stać w otwartych drzwiach i zatrzasnąć je w razie..nalotu ) Odpowiedz Link
rudka-a Re: Zacznijmy,,,,, 18.08.17, 23:37 Póki co..wymieniłam siatkę w oknach w kotłowni, żeby mi szczurki nie wlazły ) bo stanełam dawno temu oko w oko z ogoniastym... to było s t r a s z n e !!!!!! Odpowiedz Link
zegor Re: Zacznijmy,,,,, 18.08.17, 23:40 Szczęśliwie,pfu,pfu,nic na razie takiego nie było u mnie ! Odpowiedz Link
rudka-a Re: Zacznijmy,,,,, 18.08.17, 23:46 ..ale kupiłam różowe cukiereczki popapusiaj, ile chciał i odszedł do swego raju... ale przyjemne to nie było ) brrrrrrrrrrr Odpowiedz Link
zegor Re: Zacznijmy,,,,, 19.08.17, 14:55 Dzisiaj jest dobra pogoda na zaatakowanie fruwającego wroga ! Odpowiedz Link
rudka-a Re: Zacznijmy,,,,, 19.08.17, 15:20 zegor napisał: > Dzisiaj jest dobra pogoda na zaatakowanie fruwającego wroga ! Co z tego, jak mi 'wykonawca' z synową i wnuczką dał dyla nad Jezioro Rożnowskie...w ramach relaksu rodzinnego Odpowiedz Link
zegor Re: Zacznijmy,,,,, 19.08.17, 15:46 rudka-a napisała: > Co z tego, jak mi 'wykonawca' z synową i wnuczką dał dyla nad Jezioro Rożnowski > e...w ramach relaksu rodzinnego A aprzęt kupiłaś ??????? W taką pogodę mogłabyś zrobić to sama. U mnie właśnie deszcz zaczął padać ! Odpowiedz Link
rudka-a Re: Zacznijmy,,,,, 19.08.17, 15:57 Nawet dwa sprzęty zakupione, bo u młodego, pod zewnetrznym parapetem coś bzyczy. Wiesz, jaki mam dzisiaj zapał do wszelakiej pracy? to już wiesz Odpowiedz Link
zegor Re: Zacznijmy,,,,, 19.08.17, 16:00 U mnie młodzi dzisiaj jadą na Słowację,Słowacki Raj,kolejna trasa do przejścia,to i w domu jakoś pustawo ! Odpowiedz Link
rudka-a Re: Zacznijmy,,,,, 19.08.17, 16:23 Spacer z psem zaliczysz... cisza sie będziesz upajał )) Odpowiedz Link
rudka-a Re: Zacznijmy,,,,, 19.08.17, 15:17 zegor napisał: > Szczury i źmije..... okropieństwo! To było w Polańczyku. Pojechaliśmy do znajomych, którzy mieli chałupę tam. Siedzieliśmy w ogrodzie. Mój syn spał w wózku, ale dwójka dzieci znajomych bawiła sie niedaleko od nas. Nagle maż koleżanki poderwał się i wrzasnał - zabieraj dzieci. Nie wiedziałam o co chodzi... ale jak usłyszałam, że widzi węża, to poczułam sie bardzo nieswojo. Na szczęście była to nieduzych rozmiarów żmija, ale ukaszenie nie nalezałoby do przyjemnych... Innym razem..nad stawami..na dróżce prowadzącej na parking zobaczyłam węża...był taki miedziany...wygrzewał sie na słoncu...zwiał na szczęście... Boję sie tego, jak diabli.. wole ptaśki, kotki, chomiczki )) Odpowiedz Link
zegor Re: Zacznijmy,,,,, 19.08.17, 15:58 Ja tam wolę jak nic nie pełza i najlepiej,jak ma dwie nogi ....i ponętny biust ) Odpowiedz Link
rudka-a Re: Zacznijmy,,,,, 20.08.17, 14:19 Ulewa, że hej.. od wczoraj zapasy uzupełniłeś? bo u mnie już się...przelewa )) Odpowiedz Link