mobic 03.09.16, 09:40 W jednej aptece lek kosztuje 130zł a w drugiej obok kosztuje ten sam lek 180zł. 50zł można za ten sam lek zapłacić więcej taka jest różnica między aptekami. Nie powinno tak być może kosztować 5 czy 4 zł. więcej ale nie tyle aż. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mobic Re: Uwaga na apteki 06.09.16, 08:19 Widzę że Wątek coś nie ciekawy a może każdy ma tyle pieniędzy że 50 zł jak więcej za lek zapłaci to nie problem? Dobrze jest jak się ma kilka aptek w pobliżu a jak jest tylko jedna to nie ma w czym przebierać. Odpowiedz Link
czuk1 Re: Uwaga na apteki 06.09.16, 10:01 mobic napisał: Widzę że Wątek coś nie ciekawy a może każdy ma tyle pieniędzy że 50 zł jak więc > ej za lek zapłaci to nie problem? Dobrze jest jak się ma kilka aptek w pobliżu > a jak jest tylko jedna to nie ma w czym przebierać. Potwierdzam. lek Xareto (rozwadniający krew) zalecany nachalnie przez kardiologów (zamiast polocardu i acardu , które kosztują kilka złotych) kosztował ostatnio - różnie w poszczególnych aptekach : od 90 do 140 zł. Dopiero ostatnia lista leków refundowanych ujednoliciła cenę tego leku... chyba, na 90 zł. Nie pamiętam. Warto jednak rozliczać apteki z tej ceny .... jako dla nas, pacjentów, maksymalnej. A to dlatego, że ceny refundowane z tego wykazu powinny być jednolite w kraju, bo są zastosowane/ulokowane w centralnym systemie informatycznym cen refundowanych. ... to moje spojrzenie na sprawę .... Chyba w życiu nie napisałem tyle nieprofesjonalnych , nie sprawdzonych dokładnie informacji. Jak te. Z góry przepraszam. Mobic .... skoryguj mnie. Odpowiedz Link
mobic Re: Uwaga na apteki 06.09.16, 16:26 W praktyce Czuk jest inaczej bo u nas znalazłem ten lek Xareto w cenie od 130 do 180 zł jestem nim zainteresowany bo żona go potrzebuje a przepisał go szpital i nie ma on zamiennika w tej chorobie żony. Odpowiedz Link
czuk1 Re: Uwaga na apteki 06.09.16, 22:10 mobic napisał: > W praktyce Czuk jest inaczej bo u nas znalazłem ten lek Xareto w cenie od 130 > do 180 zł jestem nim zainteresowany bo żona go potrzebuje a przepisał go szpital i nie ma on zamiennika w tej chorobie żony. -------------------- Na dziś informacje aktualne o Xarelto można znaleźć pod adresem (jest taka wyszukiwarka): www.sluzbazdrowia.com.pl/leki.php?g=1&sf=1&lek=xarelto&bl=28&submit=+Szukaj%21+ Rivaroxabanum Xarelto, tabl. powl., 20 mg. W opak. 14 szt.. 30% 47,22 150,4 Leczenie zakrzepicy żył głębokich oraz profilaktyka nawrotowej zakrzepicy żył głębokich i zatorowości płucnej po ostrej zakrzepicy żył głębokich u osób powyżej 18 roku życia ----------------------------------- Rivaroxabanum Xarelto, tabl. powl., 20 mg. W opak. 14 szt.. bezpłatny dla seniorów 75+ – – – – – – Uwaga! Lek jest bezpłatny dla osób 75+ tylko we wskazaniach objętych refundacją! ----------------------- Ostatnio nie kupowałem tego leku. A był w opakowaniu 28 szt, teraz nie widzę (w tym wykazie. Ale wiem, że do niedawna u nas ceny Xarelto były różne w poszczególnych aptekach. Teraz ten załącznik do obwieszczenia ministra zdrowia podaje konkretne , jednolite ceny Xarelto. Skopiowałem fragmencik. Odpowiedz Link
mobic Re: Uwaga na apteki 07.09.16, 08:42 Zgadza się to co napisałem wcześniej że w praktyce jest inaczej. Ten lek kosztuje od 130 do 180 zł 28 szt u mnie w aptekach które mam w pobliżu 100% płatny na recepcie. Znajdź ile kosztuje w wykazie? Odpowiedz Link
mobic Re: Uwaga na apteki 07.09.16, 08:46 Dodam że jest bezpłatny na zakrzepice plucną a na inne zakrzepice to chyba płatny? Odpowiedz Link
marii51 Re: Uwaga na apteki 07.09.16, 08:16 ile ja zapłaciłam za 10 zastrzyków,o wartości takiej jak opisujecie w brzuch sama te zastrzyki sobie na stan zapalny? zył dolnych stan zapalny biodra i zakrzepicę .. o ..hmm tak mi zaaplikowano ostatnio .. bo jeszzcze jeden lek na rozkórcz mięśnii ból całej nogi był i wydalam 90 zł za dwa leki Odpowiedz Link