Dodaj do ulubionych

a w Makov....

25.01.17, 12:09
ZIMA - czy bociamy potrafią schować sie?

www.makov.cz/?action=webkamera2
uczta w karmniku dla ptaków
Obserwuj wątek
    • marii51 Re: a w Makov.... 25.01.17, 12:13
      i wkroczyły sarenki dorodne ,,więc bociek odszedł
    • pia.ed Re: a w Makov.... 25.01.17, 13:59

Bociany potrafia sie schowaac, ale najczesciej tego nie robia ...
      Pamietam jak zimowe niemieckie bociany na wiezy ratuszowej staly w gniezdzie nawet jak bylo - 18 C mimo ze byly dokarmiane w lasku pod miasteczkiem, w zadaszonym miejscu, w ktorym gdyby wykazaly ochote, z pewnoscia zorganizowano by jakas ciepla kryjowke na grubej warstwie siana... ale one wracaly do gniazda pokrytego warstwa lodu i sniegu uncertain czasem staly na szalejacym wietrze, ktory jeszcze bardziej obnizal temperature.

.
      • marii51 Re: a w Makov.... 29.01.17, 15:32
        zahartowani jednym słowem
        w tej chwili wszystkie ptactwa gdzieś tam w szopkach poukrywały się
        nawet kaczuszki oraz łabędż
        a dwa boćki zwyczajnie po śniegu sobię spacery urządżąją
        www.youtube.com/watch?v=yqUKgAyRmh0
        • marii51 Re: a w Makov.... 16.03.17, 13:53
          chyba bocianica siedzi w gnieżdzie ale jakby są dwa bociany bo jeden na daszku a jeden brodzi przy oczku wodnym...
          zimowały trzy?
          www.youtube.com/watch?v=yqUKgAyRmh0
        • pia.ed Porzucone piskle bociana ... 17.03.17, 14:26

www.youtube.com/watch?v=_aY_v9Qq-C4

Jak na razie musimy sie zadowolic filmikami ... Jest ich duzo,
          ale tylko ten jeden udlao mie sie wyciac i wkleic.

Swietny jest Porwanie Agaty najmniejszego boacianka ktory dobrze sobie radzi z jedzeniem, ale jest obawa ze zostanie zagnieciony przez wieksze bocianki.

.

• pia.ed Bocianek domowy ... 17.03.17, 14:32

www.youtube.com/watch?v=2oWr1hyjMsY
            .
            • marii51 Re: Bocianek domowy ... 17.03.17, 16:04
              Fajne te wiadomości ww
              a ja zerkam na gniazdo w Macow i widzę trzy vociany
              • pia.ed Re: Bocianek domowy ... 19.03.17, 18:37

Jak widzisz w Makow trzy bociany, to moglabys chociaz
                wkleic link do tego gniazda ... wink

Weszlam aby wkleic link do Zimowych bocianow w Niemczech,
                ktore maja juz PIERWSZE jajko ...

storchennest-hoechstadt.de/live-cam
                .
                • pia.ed A w Makow ... mozna zobaczyc gniazdo 19.03.17, 18:43

www.makov.cz/?action=webkamera

.

• pia.ed Tabela gniazd w Europie 20.03.17, 13:28

www.bocianyonline.pl/kamery_en.html
                    .
                    • pia.ed Niemieckie zimowe bociany ... 20.03.17, 13:31

Wczoraj zobaczylam w gniezdzie zimowych niemieckich bocianow
                      pierwsze jajko ...

.
                      • marii51 Re: Niemieckie zimowe bociany ... 20.03.17, 15:12
                        widziałam widziałam wczoraj smile
                        • pia.ed Holenderskie bociany ... 20.03.17, 17:32

www.vogelbescherming.nl/beleefdelente/ooievaar

Nie moga wymoscic gniazda, bo co przyniosa siano czy galazke,
                          to im wiatr wywiewa ...

.
                          • pia.ed Re: Holenderskie bociany ...4 jaja 29.03.17, 17:39

28 marca wieczorem ... godz. 22 22 ... Filmik

www.vogelbescherming.nl/beleefdelente/filmpjes/?vogel=158
                            .

.
                          • pia.ed Re: Holenderskie bociany ... 4 jaja 29.03.17, 17:39

28 marca wieczorem ... godz. 22 22 ... Filmik

www.vogelbescherming.nl/beleefdelente/filmpjes/?vogel=158
                            .

.
                            • pia.ed Holandia, bociany, 5 jaj ... MAKOV 08.04.17, 12:23

Zobaczylam na stronce kamer z MAKOV,
                              ze zaczeli pokazywac takze gniazdo
                              czarnych bocianow.
                              Zauwazylam to po raz pierwszy DZIS ...

.
                              • pia.ed MAKOV ... nowa para czarnych bocianow 08.04.17, 17:32

Czyzby przestano pokazywac biale bociany na kamerce1? Zastapiono ich czarnymi bocianami?

To sa widocznie nowe czarne bociany, bo te poprzednie to byly samce ...
                                ale nie geje ani pedofile ... Ten starszy nawet nie wpuszczal mlodego do gniazda.

.
                                • marii51 Re: MAKOV ...3 ale zwyczajne 08.04.17, 18:41
                                  widywałam go na daszku często .. a dziś siedzi przy gnieżdzie
                                  -
                        • pia.ed Niemieckie zimowe bociany ... 2 jajka 21.03.17, 19:50

Dzis sa juz 2 jajka ... Tylko dlaczego bocianica na nich nie siedzi,
                          kiedy jest 7 stopni Celsjusza?

.
                          • marii51 Re: Niemieckie zimowe bociany ... 2 jajka 22.03.17, 13:30
                            chyba chciała nogi sobie wyprostować, ale teraz siedzi
                            • marii51 Re: Niemieckie zimowe bociany ... 2 jajka 22.03.17, 13:32
                              www.vogelbescherming.nl/beleefdelente/ooievaar

wiatr dziś również aż gwizda
                          • pia.ed Niemieckie zimowe bociany ... 2 jajka 22.03.17, 15:55

Po prawei stronie jest POGODA ...tak jak zapowiadali jest deszcz.
                            Ponizej podana jest TEMPERATURA ...
                            a potem "temperatura odczuwalna", zawsze nizsza niz "temperatura",
                            bo bierze pod uwage ochlodzenie na skutek wiatru.
                            Widze ze teraz podali "obnizenie temperatury na skutek wilgotnosci",
                            jest chlodno, bo tylko 3 C
                            ...

>
                            > storchennest-hoechstadt.de/live-cam
                            >
                            • marii51 Re: Niemieckie zimowe bociany ... 2 jajka 24.03.17, 10:03
                              wczoraj widziałam już trzy jajka ,
                              ale szybko usiadła , nie zdążyłam linku skopiować
                              • pia.ed Niemieckie zimowe bociany ... 3 jajka 24.03.17, 12:05

Nic by nie pomoglo skopiowanie LINKA ... Trzeba skopiowac ZDJECIE, a tego ja nie potrafie.

marii51 napisała:
                                > wczoraj widziałam już trzy jajka ,
                                > ale szybko usiadła , nie zdążyłam linku skopiować
                                • marii51 Re: Niemieckie zimowe bociany ... 3 jajka 25.03.17, 12:57
                                  https://storchennest-hoechstadt.de/sites/default/files/storch.jpg?1490442693
                                • marii51 Re: Niemieckie zimowe bociany ... 3 jajka 25.03.17, 12:59
                                  będe zerkać i może uda mi się ...ile tam jajek?
                                  • pia.ed Niemieckie zimowe bociany ... 25.03.17, 13:11

Marii, jesli chcesz ZERKAC, to musisz miec LINK zamiast zdjecia big_grin
                                    bo na zdjeciu nic sie nie dzieje ...

.
                                    • pia.ed Niemieckie zimowe bociany ... 4 jaja 26.03.17, 12:43

Dzis weszlam i akurat bocianica sie podniosla na chwileczke,
                                      ale zdazylam zauwazyc, ze sa juz 4 jaja ...
                                      Na niemieckiej stronce bocianow jeszcze tego nie zauwazono tongue_out

> storchennest-hoechstadt.de/live-cam
                                      .

Eiablage 2017

18.03.2017 um 23:50 das 1. Ei

21.03.2017 um 0:15 das 2. Ei

22.03.2017 um 23:36 das 3. Ei

• marii51 Re: Niemieckie zimowe bociany ... 26.03.17, 15:26
                                      pia jja zerkałam, żeby uchwycić ile jest już jaj-
                                      nie udało mi się do południa a ty miałaś dobry moment, więc wiemy że jest juz 4
                                      • marii51 Re: Niemieckie zimowe bociany ... 26.03.17, 17:57

pia
                                        ale o tym nie wiedziałam... ww zdjęcie jest jak kamerka... nareszcie uchwycilam jak wstała na powitanie mężąsmile
                                        https://storchennest-hoechstadt.de/sites/default/files/storch.jpg?1490543771
                                      • pia.ed Re: Niemieckie bociany ... czwarte jajko 27.03.17, 11:58

Ostatnie zdjecie nie moze byc jak kamerka, bo obserwowlam zdjecie ponad minute
                                        i bociany sie nie ruszaja...
                                        Przy kamerce mozna zawsze odczytac pogode w prawym gornym rogu, a tu nie ...

Zostalo przez 3 osoby z Niemiec potwierdzone zlozenie czwartego jaja,
                                        a stalo to sie w piatek 24/3 przed polnoca ...
                                        Dzis napisalam o tym na VISTULA,

forum.gazeta.pl/forum/w,11086,163536428,163536428,_62_62_Holenderskie_kamerki_z_ptakami_2017_60.html?t=1490608150#p163646568
                                        .
                • marii51 Re: Bocianek domowy ... 08.04.17, 18:55
                  """Jak widzisz w Makow trzy bociany, to moglabys chociaz
                  wkleic link do tego gniazda ... wink
                  Ale ten trzeci był przy zwykłych na dole przy .. i się czuśćił

mam bociamy czarne
                  ----kliknęłam w zwyklych i pojawiło się gniazdo z czarnymi
                  ale ciekawe co to Będzie--
                  • pia.ed Bociany biale i czarne na stronie MAKOV ... 08.04.17, 20:15

Napisalam, ze gniazdo czarnych bocianow widzialam na kamerce1 gdzie normalnie jest gniazdo bialych bocianow i gdzie lezy 5 jaj.
                    Gniazdo czarnych bocianow pokazywano tylko przez pare godzin, a potem znow wrocilo gniazdo bialych bocianow ...

Niektorzy mysleli, ze to co napisalam o czarnych bocianach, to byl zart
                    prima aprilisowy... bo widzieli tylko biale...
                    Ty na szczescie zdazylas zobaczyc i czarne zanim zniknely,
                    wiec nic mi sie nie przywidzialo tongue_out

mam bociamy czarne kliknęłam w zwyklych i pojawiło się gniazdo z czarnymi
                    ale ciekawe co to Będzie--
                  • pia.ed Re: Bocianek domowy ... 08.04.17, 20:27

Marii, nic o trzech bocianach nie pisalam, wiec i linka nie potrzebowalam wklejac.
                    To co wydawalo Ci sie, ze to BOCIAN STOJACY PRZY GNIEZDZIE, to byl LABEDZ big_grin
                    Labedz czesto pilnuje gniazda bialych bocianow, razem z para kaczek!

marii51 napisała:

"""Jak widzisz w Makow trzy bociany, to moglabys chociaz wkleic link do tego gniazda ...
                    Ale ten trzeci był przy zwykłych na dole przy .. i się czuśćił

.
                    • pia.ed Kamerki europejskich bocianow ... 09.04.17, 14:03

www.bocianyonline.pl/kamery_en.html

Otworzylam gniazdo w USTRONIU i wyglada na to, ze przyleciala bocianica ...
                      bo gniazdo jest wymoszczone sianem. Jest mniejsza od samca i caly czas
                      probuje zwrocic jego uwage, ale bez skutku!
                      Bocian jest zajety czyszczeniem swoich pior i nie zauwaza,
                      ze bocianica probuje mu w tym pomoc tongue_out

www.bociany.edu.pl/
                      .
                      • pia.ed Re: Kamerki europejskich bocianow ... 09.04.17, 14:15

Trzecie wklejone gniazdo to wegierskie bociany ktore maja jedno jajo.

> www.bocianyonline.pl/kamery_en.html

> www.bociany.edu.pl/

golya.mme.hu/golyakamera/orhalomstream/

• pia.ed Re: Kamerki europejskich bocianow ... 09.04.17, 14:26

To chyba holenderskie gniazdo, duze i wygodne do ogladania ...

213.233.230.167:8080/axis-cgi/mjpg/video.cgi
                          .
                    • pia.ed Czapla przy gniezdzie w Makov 14.04.17, 21:10

> Marii, to co wydawalo Ci sie, ze to trzeci BOCIAN, to byla czapla.
                      Wlasnie przed chwila widzialam ja stojaca przy gniezdzie z wyciagnieta szyja ...
                      kiedy patrzylam na nagranie zrobione w ciagu dnia ...
                      Zauwazylam ja tez wczesniej, ale byla daleko, wiec nie bylam pewna ...

.
                      • pia.ed Biala czapla w Makov ... 14.04.17, 21:16

Zapomnialam wkleic linka do Makov

.
                        • pia.ed Re: Biala czapla w Makov ... 19.04.17, 14:43

Pisalas, ze ten "trzeci bician" ma zwyczaj siedziec na dachu ... i juz wtedy powinna mi sie w glowie zaswiecic lampka, ze zaden z bocianow o tej porze nie moze na dachu siedziec, bo nie potrafia fruwac!!! A wlasnie czaple biala i ta druga widzialam wielokrotnie siedzaca na dachu ...

.
                          • pia.ed Labedz przy gniezdzie w Makov ... 20.04.17, 17:26

Tym razem widac labedzia ...

.
                      • marii51 Re: Czapla przy gniezdzie w Makov 21.04.17, 01:59
                        czapla? to jak ona wlatuje na daszek?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka