marii51 25.01.17, 12:09 ZIMA - czy bociamy potrafią schować sie? www.makov.cz/?action=webkamera2 uczta w karmniku dla ptaków Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marii51 Re: a w Makov.... 25.01.17, 12:13 i wkroczyły sarenki dorodne ,,więc bociek odszedł www.makov.cz/?action=webkamera2 Odpowiedz Link
pia.ed Re: a w Makov.... 25.01.17, 13:59 Bociany potrafia sie schowaac, ale najczesciej tego nie robia ... Pamietam jak zimowe niemieckie bociany na wiezy ratuszowej staly w gniezdzie nawet jak bylo - 18 C mimo ze byly dokarmiane w lasku pod miasteczkiem, w zadaszonym miejscu, w ktorym gdyby wykazaly ochote, z pewnoscia zorganizowano by jakas ciepla kryjowke na grubej warstwie siana... ale one wracaly do gniazda pokrytego warstwa lodu i sniegu czasem staly na szalejacym wietrze, ktory jeszcze bardziej obnizal temperature. www.makov.cz/?action=webkamera2 . Odpowiedz Link
marii51 Re: a w Makov.... 29.01.17, 15:32 zahartowani jednym słowem w tej chwili wszystkie ptactwa gdzieś tam w szopkach poukrywały się nawet kaczuszki oraz łabędż a dwa boćki zwyczajnie po śniegu sobię spacery urządżąją www.youtube.com/watch?v=yqUKgAyRmh0 Odpowiedz Link
marii51 Re: a w Makov.... 16.03.17, 13:53 chyba bocianica siedzi w gnieżdzie ale jakby są dwa bociany bo jeden na daszku a jeden brodzi przy oczku wodnym... zimowały trzy? www.youtube.com/watch?v=yqUKgAyRmh0 Odpowiedz Link
pia.ed Porzucone piskle bociana ... 17.03.17, 14:26 www.youtube.com/watch?v=_aY_v9Qq-C4 Jak na razie musimy sie zadowolic filmikami ... Jest ich duzo, ale tylko ten jeden udlao mie sie wyciac i wkleic. Swietny jest Porwanie Agaty najmniejszego boacianka ktory dobrze sobie radzi z jedzeniem, ale jest obawa ze zostanie zagnieciony przez wieksze bocianki. . Odpowiedz Link
marii51 Re: Bocianek domowy ... 17.03.17, 16:04 Fajne te wiadomości ww a ja zerkam na gniazdo w Macow i widzę trzy vociany Odpowiedz Link
pia.ed Re: Bocianek domowy ... 19.03.17, 18:37 Jak widzisz w Makow trzy bociany, to moglabys chociaz wkleic link do tego gniazda ... Weszlam aby wkleic link do Zimowych bocianow w Niemczech, ktore maja juz PIERWSZE jajko ... storchennest-hoechstadt.de/live-cam . Odpowiedz Link
pia.ed A w Makow ... mozna zobaczyc gniazdo 19.03.17, 18:43 www.makov.cz/?action=webkamera www.makov.cz/?action=webkamera2 . Odpowiedz Link
pia.ed Niemieckie zimowe bociany ... 20.03.17, 13:31 Wczoraj zobaczylam w gniezdzie zimowych niemieckich bocianow pierwsze jajko ... storchennest-hoechstadt.de/live-cam . Odpowiedz Link
pia.ed Holenderskie bociany ... 20.03.17, 17:32 www.vogelbescherming.nl/beleefdelente/ooievaar Nie moga wymoscic gniazda, bo co przyniosa siano czy galazke, to im wiatr wywiewa ... . Odpowiedz Link
pia.ed Re: Holenderskie bociany ...4 jaja 29.03.17, 17:39 28 marca wieczorem ... godz. 22 22 ... Filmik www.vogelbescherming.nl/beleefdelente/filmpjes/?vogel=158 . . Odpowiedz Link
pia.ed Re: Holenderskie bociany ... 4 jaja 29.03.17, 17:39 28 marca wieczorem ... godz. 22 22 ... Filmik www.vogelbescherming.nl/beleefdelente/filmpjes/?vogel=158 . . Odpowiedz Link
pia.ed Holandia, bociany, 5 jaj ... MAKOV 08.04.17, 12:23 Zobaczylam na stronce kamer z MAKOV, ze zaczeli pokazywac takze gniazdo czarnych bocianow. Zauwazylam to po raz pierwszy DZIS ... www.makov.cz/?action=webkamera . Odpowiedz Link
pia.ed MAKOV ... nowa para czarnych bocianow 08.04.17, 17:32 Czyzby przestano pokazywac biale bociany na kamerce1? Zastapiono ich czarnymi bocianami? www.makov.cz/?action=webkamera To sa widocznie nowe czarne bociany, bo te poprzednie to byly samce ... ale nie geje ani pedofile ... Ten starszy nawet nie wpuszczal mlodego do gniazda. . Odpowiedz Link
marii51 Re: MAKOV ...3 ale zwyczajne 08.04.17, 18:41 widywałam go na daszku często .. a dziś siedzi przy gnieżdzie - Odpowiedz Link
pia.ed Niemieckie zimowe bociany ... 2 jajka 21.03.17, 19:50 Dzis sa juz 2 jajka ... Tylko dlaczego bocianica na nich nie siedzi, kiedy jest 7 stopni Celsjusza? storchennest-hoechstadt.de/live-cam . Odpowiedz Link
marii51 Re: Niemieckie zimowe bociany ... 2 jajka 22.03.17, 13:30 chyba chciała nogi sobie wyprostować, ale teraz siedzi Odpowiedz Link
marii51 Re: Niemieckie zimowe bociany ... 2 jajka 22.03.17, 13:32 www.vogelbescherming.nl/beleefdelente/ooievaar wiatr dziś również aż gwizda Odpowiedz Link
pia.ed Niemieckie zimowe bociany ... 2 jajka 22.03.17, 15:55 Po prawei stronie jest POGODA ...tak jak zapowiadali jest deszcz. Ponizej podana jest TEMPERATURA ... a potem "temperatura odczuwalna", zawsze nizsza niz "temperatura", bo bierze pod uwage ochlodzenie na skutek wiatru. Widze ze teraz podali "obnizenie temperatury na skutek wilgotnosci", jest chlodno, bo tylko 3 C ... > > storchennest-hoechstadt.de/live-cam > Odpowiedz Link
marii51 Re: Niemieckie zimowe bociany ... 2 jajka 24.03.17, 10:03 wczoraj widziałam już trzy jajka , ale szybko usiadła , nie zdążyłam linku skopiować Odpowiedz Link
pia.ed Niemieckie zimowe bociany ... 3 jajka 24.03.17, 12:05 Nic by nie pomoglo skopiowanie LINKA ... Trzeba skopiowac ZDJECIE, a tego ja nie potrafie. storchennest-hoechstadt.de/live-cam marii51 napisała: > wczoraj widziałam już trzy jajka , > ale szybko usiadła , nie zdążyłam linku skopiować Odpowiedz Link
marii51 Re: Niemieckie zimowe bociany ... 3 jajka 25.03.17, 12:59 będe zerkać i może uda mi się ...ile tam jajek? Odpowiedz Link
pia.ed Niemieckie zimowe bociany ... 25.03.17, 13:11 Marii, jesli chcesz ZERKAC, to musisz miec LINK zamiast zdjecia bo na zdjeciu nic sie nie dzieje ... storchennest-hoechstadt.de/live-cam . Odpowiedz Link
pia.ed Niemieckie zimowe bociany ... 4 jaja 26.03.17, 12:43 Dzis weszlam i akurat bocianica sie podniosla na chwileczke, ale zdazylam zauwazyc, ze sa juz 4 jaja ... Na niemieckiej stronce bocianow jeszcze tego nie zauwazono > storchennest-hoechstadt.de/live-cam . Eiablage 2017 18.03.2017 um 23:50 das 1. Ei 21.03.2017 um 0:15 das 2. Ei 22.03.2017 um 23:36 das 3. Ei *** Odpowiedz Link
marii51 Re: Niemieckie zimowe bociany ... 26.03.17, 15:26 pia jja zerkałam, żeby uchwycić ile jest już jaj- nie udało mi się do południa a ty miałaś dobry moment, więc wiemy że jest juz 4 Odpowiedz Link
marii51 Re: Niemieckie zimowe bociany ... 26.03.17, 17:57 pia ale o tym nie wiedziałam... ww zdjęcie jest jak kamerka... nareszcie uchwycilam jak wstała na powitanie mężą Odpowiedz Link
pia.ed Re: Niemieckie bociany ... czwarte jajko 27.03.17, 11:58 Ostatnie zdjecie nie moze byc jak kamerka, bo obserwowlam zdjecie ponad minute i bociany sie nie ruszaja... Przy kamerce mozna zawsze odczytac pogode w prawym gornym rogu, a tu nie ... Zostalo przez 3 osoby z Niemiec potwierdzone zlozenie czwartego jaja, a stalo to sie w piatek 24/3 przed polnoca ... Dzis napisalam o tym na VISTULA, forum.gazeta.pl/forum/w,11086,163536428,163536428,_62_62_Holenderskie_kamerki_z_ptakami_2017_60.html?t=1490608150#p163646568 . Odpowiedz Link
marii51 Re: Bocianek domowy ... 08.04.17, 18:55 """Jak widzisz w Makow trzy bociany, to moglabys chociaz wkleic link do tego gniazda ... wink Ale ten trzeci był przy zwykłych na dole przy .. i się czuśćił mam bociamy czarne ----kliknęłam w zwyklych i pojawiło się gniazdo z czarnymi www.makov.cz/?action=webkamera ale ciekawe co to Będzie-- Odpowiedz Link
marii51 Re: Bocianek domowy ...oto 3 08.04.17, 18:58 Čápi / Storks - Makov, Czech Republic Odpowiedz Link
pia.ed Bociany biale i czarne na stronie MAKOV ... 08.04.17, 20:15 Napisalam, ze gniazdo czarnych bocianow widzialam na kamerce1 gdzie normalnie jest gniazdo bialych bocianow i gdzie lezy 5 jaj. Gniazdo czarnych bocianow pokazywano tylko przez pare godzin, a potem znow wrocilo gniazdo bialych bocianow ... Niektorzy mysleli, ze to co napisalam o czarnych bocianach, to byl zart prima aprilisowy... bo widzieli tylko biale... Ty na szczescie zdazylas zobaczyc i czarne zanim zniknely, wiec nic mi sie nie przywidzialo mam bociamy czarne kliknęłam w zwyklych i pojawiło się gniazdo z czarnymi ale ciekawe co to Będzie-- Odpowiedz Link
pia.ed Re: Bocianek domowy ... 08.04.17, 20:27 Marii, nic o trzech bocianach nie pisalam, wiec i linka nie potrzebowalam wklejac. To co wydawalo Ci sie, ze to BOCIAN STOJACY PRZY GNIEZDZIE, to byl LABEDZ Labedz czesto pilnuje gniazda bialych bocianow, razem z para kaczek! marii51 napisała: """Jak widzisz w Makow trzy bociany, to moglabys chociaz wkleic link do tego gniazda ... Ale ten trzeci był przy zwykłych na dole przy .. i się czuśćił . Odpowiedz Link
pia.ed Kamerki europejskich bocianow ... 09.04.17, 14:03 www.bocianyonline.pl/kamery_en.html Otworzylam gniazdo w USTRONIU i wyglada na to, ze przyleciala bocianica ... bo gniazdo jest wymoszczone sianem. Jest mniejsza od samca i caly czas probuje zwrocic jego uwage, ale bez skutku! Bocian jest zajety czyszczeniem swoich pior i nie zauwaza, ze bocianica probuje mu w tym pomoc www.bociany.edu.pl/ . Odpowiedz Link
pia.ed Re: Kamerki europejskich bocianow ... 09.04.17, 14:15 Trzecie wklejone gniazdo to wegierskie bociany ktore maja jedno jajo. > www.bocianyonline.pl/kamery_en.html > www.bociany.edu.pl/ golya.mme.hu/golyakamera/orhalomstream/ *** Odpowiedz Link
pia.ed Re: Kamerki europejskich bocianow ... 09.04.17, 14:26 To chyba holenderskie gniazdo, duze i wygodne do ogladania ... 213.233.230.167:8080/axis-cgi/mjpg/video.cgi . Odpowiedz Link
pia.ed Czapla przy gniezdzie w Makov 14.04.17, 21:10 > Marii, to co wydawalo Ci sie, ze to trzeci BOCIAN, to byla czapla. Wlasnie przed chwila widzialam ja stojaca przy gniezdzie z wyciagnieta szyja ... kiedy patrzylam na nagranie zrobione w ciagu dnia ... Zauwazylam ja tez wczesniej, ale byla daleko, wiec nie bylam pewna ... . Odpowiedz Link
pia.ed Biala czapla w Makov ... 14.04.17, 21:16 Zapomnialam wkleic linka do Makov www.makov.cz/?action=webkamera . Odpowiedz Link
pia.ed Re: Biala czapla w Makov ... 19.04.17, 14:43 Pisalas, ze ten "trzeci bician" ma zwyczaj siedziec na dachu ... i juz wtedy powinna mi sie w glowie zaswiecic lampka, ze zaden z bocianow o tej porze nie moze na dachu siedziec, bo nie potrafia fruwac!!! A wlasnie czaple biala i ta druga widzialam wielokrotnie siedzaca na dachu ... . Odpowiedz Link
pia.ed Labedz przy gniezdzie w Makov ... 20.04.17, 17:26 Tym razem widac labedzia ... www.makov.cz/?action=webkamera . Odpowiedz Link
marii51 Re: Czapla przy gniezdzie w Makov 21.04.17, 01:59 czapla? to jak ona wlatuje na daszek? Odpowiedz Link