bucefal_macedonski
01.11.12, 13:38
Zapewne nie godzi się w taki sposób zakłócać dnia zadumy, ale co tam, za bardzo obyczajny nie jestem.
Nie wiem, jak u Was, ale u nas od jakiegoś czasu gorączka przedXmasowa rozpoczyna się nazajutrz po Halloween. Udało mi się własnie dziś sprzedać pierwsze, po długiej przerwie, ciasto - co poprzedzone było kilkumiesięcznym pilotażem w postaci dokarmiania koleżanek w pracy. Niewykluczone, że załapię piekarniczego bakcyla i coś rozwinę na poważniej, pod warunkiem, że na te święta zbiorę odpowiednio dużą liczbę zamówień, którym podołam bez umordowania się, a klienci zachwyceni wrócą się po dokładkę.
Przy tej okazji tak sobie pomyślałem, że rozpoznawcze zarodniki przecież rozsiać mogę o wiele dalej niż w okolicy wzrokiem ogarnianej. Zatem, UWAGA UWAGA! W ramach podziękowania za pozytywny odbiór Krysi na tym i tematycznie pokrewnych forach Gazety przyjmuję zamówienia na świąteczne prezenciki w postaci drobnych wypieków. Do wyboru:
- pierniczki ze śliwkowym nadzieniem, albo gładkie, albo z przewrotnymi wzorkami;
- mince paje na cieście piaskowym, z nadzieniem z bakali, soku cytrynowo-pomarańczowego, łoju i irlandzkiej whiskey;
- szortbredy na prawdziwym maśle, w wersji pszennej z pistacjami i kardamonem, albo pszenno-owsianej.
Z wysyłką do dowolnego kraju UE nie powinno być problemu, nie wiem natomiast jak za ocean. Koszty pokrywam oczywiście sam.
Osoby zainteresowane proszę się wpisywać.