marii51 02.09.17, 20:46 CO SIĘ DZIEJĘ? PODPOWIEDZ.. ftw.usatoday.com/2016/08/17-best-parade-of-nations-outfits-from-the-opening-ceremony Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pia.ed Re: Pia, miedzynarodowa parada ... 03.09.17, 00:18 To jest artykul wziety z amerykanskiego pisma US today z sierpnia 2016 roku. Pokazuje zdjecia i komentuje najlepsze narodowe ubiory zawodnikow na otwarciu Letniej Olimpiady w USA. Kiedy starasz się wyróżnić spośród 200 krajów, nie możesz byc szary .... Nie możesz nudzić kolorami i wzorami .... Musisz oddać hołd swojemu krajowi, jednocześnie wyglądając stylowo i dbając o komfort sportowców. Mając to na uwadze: oto parada 10 najciekawszych narodowych strojów, bez konkretnego porządku. Oznacza to, ze pokazana jest najciekawsza dziesiatka w tym Szwecja. marii51 napisała: > CO SIĘ DZIEJĘ? PODPOWIEDZ.. > ftw.usatoday.com/2016/08/17-best-parade-of-nations-outfits-from-the-opening-ceremony . Odpowiedz Link
pia.ed No i co? Przeczytalas moje tlumaczenie? 05.09.17, 17:55 Zabralo mi to troche czasu ... a nie widze, zebys to skomentowala . Odpowiedz Link
czuk1 Re: PIA ,,MIĘDZYNARODOWA PARADA... 08.09.17, 14:38 A tu macie poważną uroczystość : www.youtube.com/watch?v=u8yrt6IwwI8 Odpowiedz Link
pia.ed PARADA w hiszpanskim miescie Malaga ... 08.09.17, 17:21 Legioniści śpiewający "Oblubieniec Śmierci" ... czuk1 napisał: > A tu macie poważną uroczystość : > www.youtube.com/watch?v=u8yrt6IwwI8 > Odpowiedz Link
czuk1 Re: PARADA w hiszpanskim miescie Malaga ... 13.09.17, 09:12 Co jedno to lepsze. Jakieś pogaństwo ? Nie wiem co oni śpiewają. Odpowiedz Link
pia.ed Re: PARADA w hiszpanskim miescie Malaga ... 13.09.17, 11:05 czuk1 napisał: > Co jedno to lepsze. > Jakieś pogaństwo ? > Nie wiem co oni śpiewają. > Ja tez nie, ale sprobuje poszukac, wpisujac oblubieniec smierci na Google, albo wpisze hiszpanska nazwe ... i potem przetlumacze na ktorys ze znanych mi jezykow . Odpowiedz Link
marii51 Re: PARADA w hiszpanskim miescie Malaga ... 28.09.17, 07:42 pia mnie nie bylo przy kompie sporo czasu...ale co oznacza /// oblubieniec śmierci""? Odpowiedz Link
marii51 Re: PARADA w hiszpanskim miescie Malaga ... 28.09.17, 07:45 www.cda.pl/video/49234281 Odpowiedz Link
marii51 Re: PARADA w hiszpanskim miescie Malaga ... 28.09.17, 07:47 www.polska-zbrojna.pl/home/articleinmagazineshow/22924?tblubiency-smierci Odpowiedz Link
pia.ed Re: PARADA w hiszpanskim miescie Malaga ... 28.09.17, 10:47 To jest TYTUL piesni ktora spiewaja ... A na moj rozum "oblubieniec smierci", to taki, ktory na te smierc sie czesto naraza. PIESN MUSI BYC BARDZO STARA, O CZYM SWIADCZA CZARNE zakapturzone POSTACIE IDACE w paradzie, przypominajace inkwizycje albo symbolizujace smierc. Zalaczonego artykulu nie przeczytalam, bo jest za dlugi. Pewnie w nim jest cos wyjasnione. . Odpowiedz Link