tropem_misia1 06.07.16, 09:18 Z tymi propozycjami nie zgadza się publicysta tygodnika "Gość Niedzielny" Powód? "Zacierająca się różnica między ludźmi a zwierzętami" - pisze Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
daniel_wolny Re: Argument!! 06.07.16, 10:24 Bardzo celny argument: Zwierzę to dla wielu ludzi coraz częściej lepsza wersja człowieka. ?Bo zwierzę, w odróżnieniu od ludzi, nigdy mnie nie zawiodło? ? wyjaśniła mi kiedyś pewna pani swój bałwochwalczy stosunek do psa, połączony z agresją wobec ludzi. Hm? To prawda ? pies mi nie odpyskuje, nie domaga się pieniędzy, nie wtrąca się w nie swoje sprawy. Wygodnie jest z psem. Można się bez szczególnego wysiłku przed samym sobą kreować na dobrego człowieka. A z człowiekiem tak się nie da. Łazi to po domu, ciągle czegoś chce, ma wymagania, trzeba z nim zawierać jakieś kompromisy. Drugi człowiek pokazuje mi, jakim jestem egoistą ? i za to go nie lubię. A zwierzę mi tego nie pokazuje ? i za to je lubię. Odpowiedz Link
cambria1.2 Re: Argument!! 06.07.16, 11:10 Plus jeszcze ekologia totalna. Bądźmy przyjaźni środowisku, usuńmy się w ogóle. Odpowiedz Link
daniel_wolny Re: Argument!! 06.07.16, 11:20 Słyszałem o takiej parze, co poszła w Bieszczady czy gdzieś żyć z naturą. Po jakimś czasie babka wróciła do cywilizacji. Co z facetem na dłuższą metę było to nie wiem. Odpowiedz Link
cambria1.2 Re: Argument!! 06.07.16, 11:29 No to się połowicznie zastosowali. Połowica wróciła, na połoninach został on. Odpowiedz Link
daniel_wolny Re: Argument!! 06.07.16, 11:32 Połonne nadzieje na realizację... Choć podobno miejsca na ziemi wystarczyłoby dla każdego na poletko... Odpowiedz Link
daniel_wolny Re: Argument!! 06.07.16, 12:38 A ekhm, wiecie rozumiecie, tego po-pisu by się nie dało jakoś uniknąć? Odpowiedz Link
cambria1.2 Re: Argument!! 06.07.16, 13:38 Tam za duże pole dla popisu. I konkurencja - beeeeecząca. Odpowiedz Link
daniel_wolny Re: Argument!! 06.07.16, 13:44 Becący to racej wyborcy. Tylko jak ich przekonać do cudownej łemerytury? Odpowiedz Link
daniel_wolny Re: Argument!! 06.07.16, 14:21 W sumie.. Jak raz się dali nabrać, że w drugim filarze drinki z palemkom w Egipcie mają jak w banku; to mogą się dać nabrać, że w trzecim będzie jeszcze lepij. Odpowiedz Link
cambria1.2 Re: Argument!! 06.07.16, 14:25 A potem przyjdzie im się schować za czwartym filarem... W najbliższym kościele. Odpowiedz Link
daniel_wolny Re: Argument!! 06.07.16, 15:08 Spoko, mam specjalny wędkowy plan emerytalny. Odpowiedz Link
cambria1.2 Re: Argument!! 06.07.16, 15:11 Jak go dopracujesz, może stanie się sieciowy! Odpowiedz Link
daniel_wolny Re: Argument!! 06.07.16, 15:15 Ta, a potem trałowiec, kontenerowiec i export do Chin. To emerytura ma być spokojna! Odpowiedz Link
cambria1.2 Re: Argument!! 06.07.16, 15:16 A cóż złego w ekscytującej starości? Z perspektywą stąpania po śladach Marco Polo? Odpowiedz Link