Dodaj do ulubionych

Argument!!

06.07.16, 09:18
Z tymi propozycjami nie zgadza się publicysta tygodnika "Gość Niedzielny"
Powód? "Zacierająca się różnica między ludźmi a zwierzętami" - pisze
Obserwuj wątek
    • daniel_wolny Re: Argument!! 06.07.16, 10:24
      Bardzo celny argument:

Zwierzę to dla wielu ludzi coraz częściej lepsza wersja człowieka. ?Bo zwierzę, w odróżnieniu od ludzi, nigdy mnie nie zawiodło? ? wyjaśniła mi kiedyś pewna pani swój bałwochwalczy stosunek do psa, połączony z agresją wobec ludzi.

Hm? To prawda ? pies mi nie odpyskuje, nie domaga się pieniędzy, nie wtrąca się w nie swoje sprawy. Wygodnie jest z psem. Można się bez szczególnego wysiłku przed samym sobą kreować na dobrego człowieka. A z człowiekiem tak się nie da. Łazi to po domu, ciągle czegoś chce, ma wymagania, trzeba z nim zawierać jakieś kompromisy. Drugi człowiek pokazuje mi, jakim jestem egoistą ? i za to go nie lubię. A zwierzę mi tego nie pokazuje ? i za to je lubię.

• cambria1.2 Re: Argument!! 06.07.16, 11:10
        Plus jeszcze ekologia totalna. Bądźmy przyjaźni środowisku, usuńmy się w ogóle.
        • daniel_wolny Re: Argument!! 06.07.16, 11:20
          Słyszałem o takiej parze, co poszła w Bieszczady czy gdzieś żyć z naturą. Po jakimś czasie babka wróciła do cywilizacji. Co z facetem na dłuższą metę było to nie wiem.
          • cambria1.2 Re: Argument!! 06.07.16, 11:29
            No to się połowicznie zastosowali. Połowica wróciła, na połoninach został on.
            • daniel_wolny Re: Argument!! 06.07.16, 11:32
              Połonne nadzieje na realizację... Choć podobno miejsca na ziemi wystarczyłoby dla każdego na poletko...
              • cambria1.2 Re: Argument!! 06.07.16, 12:09
                Poletko do popisu wink
                • daniel_wolny Re: Argument!! 06.07.16, 12:38
                  A ekhm, wiecie rozumiecie, tego po-pisu by się nie dało jakoś uniknąć?
                  • cambria1.2 Re: Argument!! 06.07.16, 13:22
                    Dało. Na hale trza by, na hale wink
                    • daniel_wolny Re: Argument!! 06.07.16, 13:35
                      A co, tam nie wlizom?
                      • cambria1.2 Re: Argument!! 06.07.16, 13:38
                        Tam za duże pole dla popisu. I konkurencja - beeeeecząca.
                        • daniel_wolny Re: Argument!! 06.07.16, 13:44
                          Becący to racej wyborcy. Tylko jak ich przekonać do cudownej łemerytury?
                          • cambria1.2 Re: Argument!! 06.07.16, 14:10
                            Jak do każdego innego cudu nad Wisłą.
                            • daniel_wolny Re: Argument!! 06.07.16, 14:21
                              W sumie.. Jak raz się dali nabrać, że w drugim filarze drinki z palemkom w Egipcie mają jak w banku; to mogą się dać nabrać, że w trzecim będzie jeszcze lepij.
                              • cambria1.2 Re: Argument!! 06.07.16, 14:25
                                A potem przyjdzie im się schować za czwartym filarem... W najbliższym kościele.
                                • daniel_wolny Re: Argument!! 06.07.16, 14:57
                                  No ja to bardziej pod mostowym...
                                  • cambria1.2 Re: Argument!! 06.07.16, 15:05
                                    Nie zapomnij wędki!
                                    • daniel_wolny Re: Argument!! 06.07.16, 15:08
                                      Spoko, mam specjalny wędkowy plan emerytalny.
                                      • cambria1.2 Re: Argument!! 06.07.16, 15:11
                                        Jak go dopracujesz, może stanie się sieciowy!
                                        • daniel_wolny Re: Argument!! 06.07.16, 15:15
                                          Ta, a potem trałowiec, kontenerowiec i export do Chin.
                                          To emerytura ma być spokojna!
                                          • cambria1.2 Re: Argument!! 06.07.16, 15:16
                                            A cóż złego w ekscytującej starości? Z perspektywą stąpania po śladach Marco Polo?
                                            • daniel_wolny Re: Argument!! 06.07.16, 15:44
                                              Dawno zadeptane...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka