Dodaj do ulubionych

lamblie, owsiki i moje objawy

28.03.11, 17:06
witam
w związku z częstymi nawrotami bakteri e.coli w moczu w jedym wroclawskim laboratorium polecili mi wykonanie badanie kału na pasożyty, i od razu po pierwszym badaniu wyszły mi lamblie i owsiki. Lekarze jednak sie nie podeli leczenia, twierdząc, że w tym laboratorium każdemu wychodzą pasożyty i żebym powtórzyła badanie gdzie indziej. (tym bardziej że nie mam typowych objawów pasożytów)Wykonałam trzy badania, w 3 różnych laboratoriach. Wyszły negatywne. Morfologia dobra, eozynofile za nisko. Więc wychodziło by, że nie ma pasożytów.Jednak mnie ciągle męczy ten pierwszy wynik. Czytałam tu o waszych objawach, i jedyne co mam to nie za ciekawy oddech, który czasami się poprawia i jest ok na kilka dni. a czasami nie. I odbija mi się, ale nie sokami żołądkowymi jak przy refluksie tylko powietrzem. Potrafie nad tym zapanować i nie "bekać", ale wykonując drobny ruch od razu mogłaby mi się odbijać godzinami. Do tego lekki biały nalot na języku. Stan podgorączkowy od paru lat 37,2. Z zębami wszytsko gra. wykonałam gastroskopie i wymaz z nosogardła jakiś czas temu. I wyszło mi zapalenie zatok przynosowych (pneumokoki)i zapalenie błony śluzowej żołądka. Mysłam, że teraz już będzie z górki. Przeszłam kuracje trzema antybiotykami na zatoki i leki na żołądek(gasec i debridat). I tak jakby minimalnie się polepszyło. Z tym, że nie wiem po czym, czy po antybiotykach czy po lekach na żołądek. Teraz mam temperature 37,0 a pare lat miałam 37,2. na antybiotyckach się wahała od 36,6 do 37,2 . Szybko wszytskie objawy wróciły. Sprawdziłąm zatoki ale wszytsko ok na RTG i w wymazie. Więc nie wiem czy wtedy te objawy może były od pasożytów, które przy okazji załatwiłam...
Myślicie, że z tymi moimi objawami warto leczyć lamblie i owsiki? czy wysłać jeszcze raz materiał do badań do Felixa w warszawie, bo widze że polecacie to laboratorium.
Obserwuj wątek
    • krwawnikpospolity Re: lamblie, owsiki i moje objawy 29.03.11, 23:09
      do objawów jeszcze moge dopisać zatkany noc, ale to tylko jak leże, dziurka od dołu zawsze, także raz jedna raz druga i bóle głowy. To raczej łącze z zatokami, ale już sama nie wiem.
      polećcie przy okazji dobre laboratorium we Wrocławiu i lekarza od pasożytów.
      może jednak ktoś się podejmie leczenia po tych objawach.
      • mmala6 Re: lamblie, owsiki i moje objawy 29.03.11, 23:29
        ja bym pojechała do Stanowic do dr Dokiciuk. Leczy niekonwencjonalnie, my dopiero zaczynamy więc nie mogę powiedzieć nic z własnego doświadczenia ale recenzje ma dobre na forumwink
        • kotkowa Re: lamblie, owsiki i moje objawy 30.03.11, 09:45
          Ja bym spróbowała na początek metod naturalnych, ziół itd. Nie masz silnych objawów, ale warto z tym coś zrobić.
        • krwawnikpospolity Re: lamblie, owsiki i moje objawy 13.04.11, 15:56
          a czy ta Pani Dokiciuk leczy tez homeopatycznie? czy ziołami?
          bo jeśli homeopatycznie to dla mnie odpada, bo nie wierze w homeopatie, a tym bardziej w lekarzy którzy zawierzają w tą metodę. smile
          a jeśli zoła to jak najbardziej bym się wybrała.

• mmala6 Re: lamblie, owsiki i moje objawy 13.04.11, 16:32
            ziołamismile oraz dietą i nie wyklucza też leczenia tradycyjnego. Tzn nie jest kategorycznie na nie, jeżeli widzi w tym sens i logikęwink Polecam, może się udać, choć na efekt zapewne trzeba poczekać dłużej niż przy lekach chemicznych.
    • sebek36 Re: lamblie, owsiki i moje objawy 01.05.13, 19:15
      Wygrałem!!! Mi pomogło!!! Przez ponad rok próbowałem wszystkich możliwych sposobów, leki nie pomagały. W końcu się ich pozbyłem.

Dzięki Kawie!!!

Spróbujcie i napiszcie czy wam pomogło, kawa ma duży wpływ na organizm także nie przesadzajcie, może na początek pijcie kawę bez kofeiny, np. zbożową, bo ja m. in. taką piłem i mi pomogło. CO ZA ULGA! Nareszcie z nimi wygrałem. Próbowałem naprawdę wszystkiego. Polecam jeszcze podczas leczenia jeść fasole po bretońsku. No i oczywiście warto brać leki i dbać o higienę, należy wysprzątać całe mieszkanie, wyprać pościel i tak przez tydzień. To nie potrwa odrazu ale mam nadzieję że bedziecie mieć wytrwałość i wam też się uda.
      Jeśli wam ta metoda pomoże lub nie napiszcie sebek36@poczta.onet.pl< /a>
      jestem ciekaw czy to to akurat czy coś innego mi pomogło.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka