cipuchna 16.03.10, 10:42 rzeszow.gazeta.pl/rzeszow/1,34975,7157607,Akcja_Gazety__Wyzsza_Szkola_Wstydu.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tocqueville Re: Wyższa Szkoła Wstydu 16.03.10, 11:28 widzę, że mimo wszystko większość skarg dotyczy uczelni państwowej (PR) Odpowiedz Link
flamengista nic nowego 16.03.10, 12:05 Po raz kolejny podobna lista skarg. Może nawet i słuszna, ale uogólnianie jej na wszystkich jest bez sensu. W dodatku to podejście roszczeniowe w stylu: ja wiem wszystko, co dla mnie dobre. I pretensje, że zaliczenie jest bo oni nie mają na to czasu. Studenci często tracą czas, bo nie szukają informacji. Ja wywieszam info z godzinami konsultacji w internecie, również terminy weekendowe. Na nie nikt nie chodzi. Nawet w sesji nie miałem tłumów na konsultacjach w weekend, które specjalnie przedłużyłem (zamiast 1,5 h - 3 godziny). Indeks można zostawić też do wpisu w sekretariacie katedry. I co? I nic. Narzekania, że nie mam konsultacji wieczorami albo co weekend. Najlepiej, jakbym zamieszkał w swoim pokoju na uczelni i było dostępny 14 godziny na dobę. Również w wakacje, a jakżeby inaczej;) Ja mogę analogiczną listę sporządzić, w której opiszę zachowania studentów. Tyle, że to nie ma sensu. W moim przypadku problem polega na tym, że ci najsłabsi są najbardziej roszczeniowi i im muszę poświęcić najwięcej czasu. I oni odbierają radość pracy. Zdecydowana większość wyrabia się w terminach i nie robi kłopotów sobie i prowadzącym. Odpowiedz Link
cipuchna Re: Wyższa Szkoła Wstydu 16.03.10, 12:35 Bo i po co w Rzeszowie politechnika? Wystarczyc powinny politechniki w Warszawie, Lodzi, Poznaniu, Wroclawiu, Katowicach, Krakowie, Gdansku i Szczecinie. Gdzie indziej nie ma ani kadry, ani tradycji... Odpowiedz Link
angazetka Re: Wyższa Szkoła Wstydu 16.03.10, 14:22 A tzw. ściana wschodnia ma krowy paść? ;) Jeśli zaś o tradycjach mowa - Politechnika Białostocka (przez ciebie nie uwzględniona) ma ponad 50 lat, ale to widać nadal za mało na "tradycję"... Odpowiedz Link
cipuchna Re: Wyższa Szkoła Wstydu 16.03.10, 14:47 Odkad to byl jakis powazniejszy przemysl w Bialymstoku? Lodzka Politechnika wystarczy na cala Polske, jesli chodzi o przemysl lekki, a szczegolnie wlokienniczy. Do pasania krow wystarczy zas dobra zawodowka rolnicza... Jedno SGGW wystarczy zas na zaspokojenie realnych potrzeb Polski na agronomow i weterynarzy... Odpowiedz Link
sendivigius Re: Wyższa Szkoła Wstydu 16.03.10, 15:29 cipuchna napisała: > Bo i po co w Rzeszowie politechnika? To proste, wykazal to Parkinson. Zatrudnienie w Ministerstwie Imperium (Brytyjskim) bylo w odwrotnej proporcji do wielkosci tego imperium. Podobnie w Nowej Polsce - produkcja inzynierow jest w odwrotnej proporcji do wielkosci przemyslu. Odpowiedz Link
cipuchna Re: Wyższa Szkoła Wstydu 16.03.10, 15:38 Otoz to... Zatrudnienie w Ministerstwie Imperium (Brytyjskim) bylo w odwrotnej proporcji do wielkosci tego imperium. Odpowiedz Link
dala.tata Re: Wyższa Szkoła Wstydu 16.03.10, 17:18 sendi, ty nam koniecznie powiedz, ile jakich uczelni powiunno byc w Polsce, ilu nalezy produkowac absolwentow (do najblizeszj dziesiatki, jesli moglbys). Odpowiedz Link
sendivigius Re: Wyższa Szkoła Wstydu 16.03.10, 17:26 dala.tata napisał: > sendi, ty nam koniecznie powiedz, ile jakich uczelni powiunno byc w Polsce, ilu > nalezy produkowac absolwentow (do najblizeszj dziesiatki, jesli moglbys). No problemo dala. Stawki mam jak E&Y. Zloz zamowienie. Odpowiedz Link
dala.tata Re: Wyższa Szkoła Wstydu 16.03.10, 17:29 sendi, a ja myslalem ze ty to wszystko z milosci dla ojczyzny! Odpowiedz Link
charioteer1 Re: Wyższa Szkoła Wstydu 16.03.10, 17:40 Sendi, biorac pod uwage stosunek ceny do jakosci, to chyba bardziej sie oplaca zrobic estymacje na oko... Odpowiedz Link
sendivigius Re: Wyższa Szkoła Wstydu 16.03.10, 19:22 charioteer1 napisał: > Sendi, biorac pod uwage stosunek ceny do jakosci, to chyba bardziej sie oplaca > zrobic estymacje na oko... > Na oko to polecam tetryzoline, na naprawe szkolnictwa wyzszego to wpierw napar z kozlka lekarskiego, nastepnie szklanka psiej pietruchy albo bzduchy wodnej i DO DZIELA! Odpowiedz Link
charioteer1 Re: Wyższa Szkoła Wstydu 16.03.10, 19:36 Sendi, obawiam sie, ze estymacja na oko jest bardziej oplacalna - i to lacznie z kosztem leczenia u okulisty! Odpowiedz Link
sendivigius Re: Wyższa Szkoła Wstydu 16.03.10, 15:17 Sebastian ... zarzeka się, że pracy dyplomowej nigdy by nie kupił. Głównie z powodów finansowych. - To wydatek ok. 1,2 tys. zł. A pracę można napisać w dwa tygodnie, tyle nie zarobię w takim czasie. Czyli jak widzicie inwestycja 1200 PLN w wyksztalcenie nie przynosi oczekiwanych zwrotow w Nowej Polskiej Rzeczywistosci. Ja nad swoja praca siedzialem poltora roku w laboratorium i wcale nie bylem wyjatkiem. Ah, ta komuna! Odpowiedz Link
cipuchna Re: Wyższa Szkoła Wstydu 16.03.10, 15:38 sendivigius napisał: Czyli jak widzicie inwestycja 1200 PLN w wyksztalcenie nie przynosi oczekiwanych zwrotow w Nowej Polskiej Rzeczywistosci. Odpowiedz Link