annaingrid 07.12.07, 21:29 Dzisiaj Ignaś lat 3 opowiada: "Sanki Mikołaja ciągną renifery - to są takie kucyki, tylko że jelenie". Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
meg_2 Re: Humor z przedszkola 08.12.07, 08:27 Dzieci bawią się samodzielnie, gdy nagle jedna z dziewczynek wstaje i krzyczy: "Słuchajcie!" Dzieci cihną, a ona na to "Jezus żyje!". Ta sama dziewczynka - "Cicoicu, wczoraj z koleżanką składałyśmy ofiarę" - "Jaką ofiarę?" - "Ofiarę losu" Odpowiedz Link
jessi191 Re: Humor z przedszkola 08.12.07, 16:34 Chłopczyk lat 4 -Dlaczego Cie nie było wczoraj w przedszkolu ? -"Chory byłem " -O jej a co się działo ? -było sranko i żyganko Odpowiedz Link
nauczycielka_przedszkola Re: Humor z przedszkola 08.12.07, 17:21 Gosia do mnie: -Prosze pani Gabrysia powiedziała,żebym pani powiedziała,że Ani powiedziała Zuzia,że Zuzia powiedziała,żebym ja głośniej powiedziała,że ona mówi siedzac na sedesie,że zabrakło papieru toaletowego i ona powiedziała,żebym ja powiedziała,zeby pani wiedziała,że trzeba donieść. (żebym na szybkiego nie zapisała na kartce tobym Wam tego nie powiedziała...ups napisała ) W czasie zajęć plastycznych: -Prosze aby pięciolatki wzięły nożyczki i klej a czterolatki kredki i bloki. Podchodzi Patryk i pyta z poważną miną: -Pse pani a co mają wziąć cztero i półlatki???? )) Odpowiedz Link
zaradna.mama Re: Humor z przedszkola 07.09.12, 16:54 hahaha, moja córa (2,5l) była chora. Pytam jak się czuje? - dobrze, raz tylko rzygłam Odpowiedz Link
annaingrid Re: Humor z przedszkola 15.12.07, 22:54 Adaś lat 4: "Pod choinkę chcę dostać dwie nowe piżamki, bo te stare są już brudne" Odpowiedz Link
nauczycielka_przedszkola Re: Humor z przedszkola 31.05.08, 10:48 Jaki jest pewny sposób, żeby ktoś się w Tobie zakochał? - "Powiedz mu, że jesteś właścicielką sieci cukierni." (Dagmarka, lat 6) Odpowiedz Link
nauczycielka_przedszkola Re: Humor z przedszkola 31.05.08, 10:54 Zasłyszana "dyskusja" w dniu walentynkowym: -Maciek a wiesz po czym poznać, że dwóch dorosłych w restauracji jest w sobie zakochanych? - Nie wiem -No a ja wiem,zakochani będą sobie patrzeć w oczy i wystygnie im jedzenie a inni ludzie w restauracji będą woleli jeść ciepłe i trzeba zobaczyć kto płaci za rachunek Odpowiedz Link
annaingrid Re: Humor z przedszkola 05.06.08, 21:11 Dziewczynki rozprawiają w jakich sukienkach jutro przyjdą do przedszkola. Pytam Oliwkę (lat 3,5): a ty w jaką sukienkę będziesz jutro miała? Oliwka: najładniejszą! Odpowiedz Link
dzowa Re: Humor z przedszkola 07.06.08, 21:40 Jedziemy na wycieczkę do gospodarstwa agroturystycznego. Szukamy właściwego adresu i powolutku przejeżdżamy obok dużego wiejskiego cmentarza. Anielka(5 lat)-głośno, na cały autobus: Słuchajcie! Jesteśmy na miejscu! Robię z dziećmi dekorację sali, dużego, kartonowego smoka. Zbliżamy sie do końca prac, posypuję smokowi ogon brokatem. Bartuś(2lata 8 miesięcy) - z zachwytem: Ciociu, jaki on ma piękny ogon! Po chwili refleksji, nieco smutny dodaje: - A my mamy tylko siusiaczki. Odpowiedz Link
wilowka Re: Humor z przedszkola 18.01.10, 22:46 O widzisz, dobrze że wyciągnięte Grupa starszaków, utrwaleni wiadomości. Ja: Jakie ptaki nie odlatują na zimę. Filip: Sikorka, wróbel i glutek! Zgadnijcie co to za ptak. Odpowiedz Link
5korka Re: Humor z przedszkola 20.01.10, 22:54 Nikt nie wie jak nazywa się ten ładny ptaszek z czerwonym brzuszkiem?! C i s z a Jaś nieśmiało wyciąga rękę do góry fluk, psze pani?? Odpowiedz Link
tomcug Re: Humor z przedszkola 22.08.10, 08:04 Jakie zwierzątka przebudziły się z zimowego snu? - jeż, niedźwiedź, świstak, nietoperz i ten no ten, jak mu tam - borcuch! Dziecko kaczki to? -kaczątko! Dziecko gąski to? - gasiątko! Dziecko kury to? - kurwiątko! Odpowiedz Link
przedszkolanka_anka Re: Humor z przedszkola 16.10.10, 09:16 N:-Wymień zwierzątka żyjące w lesie Ada:Lisek,wilk i kura! Krzyś:Eeee tam,kura nie mieszka w lesie! Ada:A ja widziałam na filmie ,że kura mieszkała w lesie! Piotruś:Nie kłoćcie się!Niech ta kura mieszka sobie gdzie chce!Namieszkała się na wsi to teraz chce mieć wakacje w lesie! ) Odpowiedz Link
przedszkolanka_anka Re: Humor z przedszkola 30.10.10, 11:28 kasiula19862 napisała: > akcja rozgrywa się w łazience. > > ja- Krystian proszę wejdź się załatwic, jest wolna 1 toaleta, > K-ale niech oni idą > ja-ale czemu? Rózia robi siku, > k-ale ja poczekam, niech sobie ida > JA-ale czemu /wstydzisz się? zasłonisz się przeceiez, > k-ale mi nieraz nie leci. > ja-ale jak Ci nie leci? > k- no bo zatwardzenie mam. > ja- AHA Odpowiedz Link
nauczycielka_przedszkola Re: Humor z przedszkola 13.02.11, 10:49 „Ale mróz” Po powrocie z podwórka Marysia stwierdza: -Pani wiesz??? Na podwórku był taki mróz, że aż się spociłam. Odpowiedz Link
nauczycielka_przedszkola Re: Humor z przedszkola 13.02.11, 10:50 „Brak pralki” Pani Halinka mówi do dzieci: - dzisiaj bierzemy pościel do prania. Oskar: A co, wy tutaj nie macie pralki??? Odpowiedz Link
dziska23 Re: Humor z przedszkola 17.02.11, 12:33 świetnie teksty mają dzieciaki! wrzućcie coś jeszcze. Odpowiedz Link
magdalas Re: Humor z przedszkola 18.02.11, 17:42 moja 4letnia córka ostatnio z pełną powagą stwierdziła: "mamusiu, Ala próbuje zakochać się w Kubie, ale jej to nie wychodzi" pozdrawiam Odpowiedz Link
xxmagdax Re: Humor z przedszkola 25.02.11, 23:39 Bartosz, lat 3. (kto nie ze śląska to nie zrozumie) Ja: Bartuś, Ty musisz jeszcze kubeczek przynieść do mycia ząbków, bo masz samą szczoteczkę. - Nie. - Dlaczego? - Bo nie. Jo prziniesa szolka. - Jako szolka? - Normalna. W kwiotki. Odpowiedz Link
nauczycielka_przedszkola Re: Humor z przedszkola 13.11.11, 22:09 Zasłyszane w autobusie: A wie pani,wczoraj synek mi powiedział,że słyszy, jak nauczycielka woła za jedną z dziewczynek: - Dżenifer! Dżenifer, pozbieraj książki proszę! I synek mnie się pyta: - Mama! Jaki RENIFER???!!! Odpowiedz Link
kazet.1 Re: Humor z przedszkola 14.11.11, 16:16 podchodzi do mnie czterolatek i mówi: - proszę pani, mam szczykawkę - masz strzykawkę? a skąd ją wziąłeś? - no, sama do mnie przyszła. ale jak da mi pani pić to sobie pójdzie. Odpowiedz Link
kazet.1 Re: Humor z przedszkola 14.11.11, 16:20 rozmowa przy stole: dziecko I: - ja bardzo lubię tę fioletową kapustę ja: - ta kapusta nazywa się czerwona dziecko II: - a ja wolę zieloną kapustę ja: - taka kapusta nazywa się biała dziecko I: - o rany, te nazwy wymyślił chyba ktoś, kto się nie zna na kolorach Odpowiedz Link
nauczycielka_przedszkola Re: Humor z przedszkola 13.10.12, 07:33 Jaś do Krzysia: -Nie przezywaj się na mnie, przecież należymy do TAKIEGO SAMEGO GATUNKU! Odpowiedz Link
marysia191 Re: Humor z przedszkola 13.10.12, 16:52 Radek (3 lata) do mnie: Pani Malysia, moge iść do ugipacji?* *ubikacji Odpowiedz Link
wilowka Re: Humor z przedszkola 23.10.12, 19:05 - Z czym chcesz kanapkę? Z dżemem, serem, czy mielonką?\ Julia (l.4) To ja poproszę z tym jelonkiem... - Jaka jest wasza ulubiona kolęda? Julia - CHAŁA na wysokości! Piotruś - Nieee! Ma ryja panna , Ma ryja panna dzieciątko PASTUJE! Odpowiedz Link
limonka.30 Re: Humor z przedszkola 10.10.13, 15:49 Co prawda wątek nieco przykurzony ale dopiero teraz do niego dotarłam i leżę Pamiętam sytuację, gdy zbliżała się wiosna: "prose pani a ja dzisiaj juz pzysedłem w płaskiej kurtce". Odpowiedz Link