• kahrola Re: ANKIETY 24.09.13, 20:30
      Bardzo proszę wszystkich,którzy studiują w Krakowie o wypełnienie ankiety, która pomoże mi w napisaniu pracy licencjackiej. Z góry dziękuję;) docs.google.com/forms/d/1OBM3ZOjHGntBPWOP3XZSAzWwzTo-73QlvPv5o2Lo4nE/viewform
    • paweleski Ankieta nt. postaw społecznych względem pożyczania 30.09.13, 11:09
      Prowadzę badanie (jak w temacie).
      Będę wdzięczny każdemu za wypełnienie ankiety dostępnej pod adresem

ankiety.interaktywnie.com/ankieta/5246037fb045d/

Z góry dziękuję

Paweł
    • ada.k22 Re: ANKIETY 11.12.13, 18:07
      Witam, przygotowuję pracę magisterską i prowadzę badania dotyczące inteligencji emocjonalnej i radzenia sobie ze stresem u osób bezrobotnych oraz pracujących zawodowo. Czy byłby ktoś chętny udzielić mi pomocy i wypełnić ankietę? Podaję link :) www.ebadania.pl/6f5e2617f588a4fa
      Z góry dziękuje :)
      • dala.tata Re: ANKIETY 11.12.13, 19:23
        Co to znaczy 'lubie dzielic uczucia'?, tak z ciekawosci pytam...
        • ada.k22 Re: ANKIETY 11.12.13, 20:55
          To twierdzenie z oryginalnego kwestionariusza INTE, służącego do pomiaru poziomu inteligencji emocjonalnej i dotyczy tego czy ktoś lubi dzielić sie ze swoimi uczuciami emocjami i przeżywać je z innym ludźmi czy tez jest bardzie zamknięty w sobie w woli nie mówić o swoich uczuciach itd..:)
          • dala.tata Re: ANKIETY 11.12.13, 21:08
            Nie. Nie jest. Podejrzewam, ze zdanie po angielsku ma sens, mozna bowiem 'share one's feelings'. Po polsku nie ma, bo nie mozna 'dzielic uczuc'.

Pomijam juz, ze nie ma takiej psychologii, w ktorej tak po prostu tlumaczy sie kwestionariusz po angielsku i stosuje po polsku. Te badanie nie maja zadnego sensu, a dane sa bezwartosciowe. Ale z cala pewnoscia bedzie magisterium, wiec co za roznica, nie?
            • ada.k22 Re: ANKIETY 11.12.13, 21:27
              Ja i moj promotor widzimy sens w tych badaniach i dane z pewnością sie nam przydadzą...jeśli nie wiesz dokładnie co chcemy przez te badania sprawdzić to proszę sie nie wypowiadaj...a po drugie NICZEGO NIE TLUMACZYLAM z angielskiego. To wersja Polska opracowana przez Matczak.
              • dala.tata Re: ANKIETY 11.12.13, 21:34
                No to sie zdecyduj, czy to 'twierdzenie' z oryginalnego kwestionariusza czy nie. Jesli tak, jest to tlumaczenie, jesli nie, sprobuj jeszcze raz odpwoedziec na pytanie, co znaczy 'dzielic uczucia'.
                • yennefer_z_v Re: ANKIETY 11.12.13, 21:51
                  Jeśli dobrze rozumiem autorkę wątku, to korzysta ona z polskiej adaptacji: www.practest.com.pl/inte-kwestionariusz-inteligencji-emocjonalnej-inte
                  - czyli z wersji firmowanej przez Polskie Towarzystwo Psychologiczne i wyposażonej w polskie normy. Wspomniany item kwestionariusza jest faktycznie jakiś nietrafiony, ale chyba nie ma zwyczaju, żeby w pracach magisterskich z psychologii modyfikować po swojemu tłumaczenia PTP - choćby dlatego, że cały przystosowywanie testu warunków polskich przeprowadzono dla takiej wersji.
                  • dala.tata Re: ANKIETY 11.12.13, 21:56
                    Oj nie tylko ten item jest nietrafiony, ale to pol biedy. Najwyrazniej autorka nie do konca wie czego uzywa :)
                    • ada.k22 Re: ANKIETY 11.12.13, 22:12
                      Doskonale wiem czego używam...tylko moze niektórzy tego nie rozumieją...A dziękuje bardzo yennefer, tak wlasnie używam polskiej adaptacji tego kwestionariusza PTP. Byc może rzeczywiście item nie jest zbyt trafiony i rownież może racja ze jakiś inny tez nie ale to juz nie moja wina, ja tego nie ukladalam i nie spodziewałam sie tez takiej reakcji (niby niewinne pytanie z ciekawosci) po czym atak...
                      • dala.tata Re: ANKIETY 11.12.13, 22:14
                        No coz, ja tez bym dziekowal yennefer, ktora podpowiedziala.Jestem tez pewny, ze to nie jest twoja wina, nie mowiac o twym promotorze.

Dane nadal beda bezwartosciowe, jednak grunt to magisterium :)
                        • yennefer_z_v Re: ANKIETY 11.12.13, 22:51
                          Sama przy magisterium z tej nieszczęsnej psychologii musiałam korzystać z proponowanej przez PTP adaptacji jednego z kwestionariuszy, więc znam ten ból ;)

Co do ankiety, to zastanawia mnie inna kwestia - czy nie ma obaw, że PTP zacznie ścigać kogoś za naruszenie praw autorskich? Teoretycznie należałoby zapłacić (i to wcale nie mało) za tyle arkuszy, ile potem zostanie rozdanych badanym. Umieszczanie kwestionariusza w sieci wydaje mi się ryzykowne...
                          • ada.k22 Re: ANKIETY 11.12.13, 23:04
                            Kwestionariusze udostępnił mi uniwersytet i rozmawiałam z promotorem o umieszczeniu w sieci kwestionariuszy ze względu na to, ze normalnie bez pomocy sieci trudno znaleźć taka ilosc badanych jaka potrzebuje... Ale za pewne masz racje...
                            • dala.tata Re: ANKIETY 11.12.13, 23:07
                              Za pewne ma rac je. A le sko ro uni wersytet, to bez pro blemu.
                        • ada.k22 Re: ANKIETY 11.12.13, 22:55
                          Pomimo wyżej wymienionych wątpliwości uwazam jednak, ze mi wypelnione ankiety bardzo sie przydadza, wiec zapraszam serdecznie do wypełnienia ;) www.ebadania.pl/6f5e2617f588a4fa
                          • dala.tata Re: ANKIETY 11.12.13, 23:04
                            Bez najmniejszych watpliwosci. Magisterium tzreba zrobic.
    • madeleine207 ANKIETA dot. przekonań i religijności (na mgr) 22.12.13, 22:23
      Witam :)
      Bardzo potrzebuję osób wierzących i praktykujących, którzy pomogą mi wypełnią ankietę. Będę wdzięczna, bo zostało mi kilka dni na zebranie ankiet :/ Chętnie odpowiem na pytania i podzielę się wnioskami.
      moje-ankiety.pl/respond-56937.html
      • dala.tata Re: ANKIETA dot. przekonań i religijności (na mgr 23.12.13, 10:02
        Po pierwsze, w ankiecie nie chodzi o religijnosc, ale o religijnosc katolicka. Ankieta udaje cos, czym nie jest, co ja dyskwalifikuje. kapitalne zreszta jest to, ze ankieta najpierw zmusza cie do okreslenia, jakiego jestes wyznania, a potem daje opcje niewierzenia. To jest logika, gratulacje!

Oczywiscie, idea rozroznienia na wyznanie katolickie i inne, jest jak najsluszeniejsza. sie tm od razu zajmowac heretykami...

A swoja droga pytanie o czestosc sytuacji, w ktorych sie doswiadcza emocji zwiazanych z bostwem, jest wyjatkowo idiotyczne.
        • dala.tata Re: ANKIETA dot. przekonań i religijności (na mgr 23.12.13, 10:18
          I jeszcze jedno dodam, brak refleksji nad czasownikami 'mentalnymi' w pyt 3. jest niesamowity.

Dlaczego np.
          Wierzę, ze wszystkie nauki kościelne służą dobru człowieka
          ale
          Uważam, że Bóg surowo osądza ludzi za ich wykroczenia.

Przeciez to rozroznienie nie ma zadnego sensu. mam wrazenie, ze autor kwestionariusza glownie kieruje sie 'stylistyka', jesli w ogole sie czyms kieruje, a nie namyslem, o co dokladnie chce spytac.
          • madeleine207 Re: ANKIETA dot. przekonań i religijności (na mgr 23.12.13, 14:19
            Drogi dala.tata,
            Dziękuję za wyrażenie swojej opinii. Rozumiem wszystkie uwagi, tymbardziej, że sam temat- religia jest już kontrowersyjny. Oczywiście kwestionariusz dotyczy w szczególności wyznania Katolickiego, ponieważ osoby tego wyznania są celem moich badań- stąd też ten podział. Osoby ateistyczne niestety nie odnajdą się w tej ankiecie- no bo np. jak osoba, która nie wierzy w Boga może mieć w stosunku do niego jakiekolwiek emocje?!To prawda, że pytania mogą wydawać się sprzeczne, nielogiczne, bądź niezwiazane z całością. Proszę mi uwierzyć, że wynika to z nieznajomości hipotezy.
            • dala.tata Re: ANKIETA dot. przekonań i religijności (na mgr 23.12.13, 20:03
              No to tzreba to napisac, nie? A nie chrzanic, ze sie bada religijnosc, z pewnoscia tez nie pissc 'katolicki' z duzej litery, bo to blad gramatyczny.

Co do nie znajomosci hipotezy, prosze mi wyjasnic, kiedy uzyto 'uwazac', a kiedy 'sadzic', a kiedy w ogole nie ma takiego czasownika. I najlepiej nie chrzanic wiecej.
              • madeleine207 Re: ANKIETA dot. przekonań i religijności (na mgr 23.12.13, 20:40
                Oczywiście ankieta dotyczy religijności a ściślej centralności religijności, emocji do Boga i subiektywnych poglądów. Jeśli jest Pani/Pan zaiteresowana źródłem badania proszę poczytać na temat Skali RST Hubera. Polska adaptacja Zarzycka; Bartczuk
                • dala.tata Re: ANKIETA dot. przekonań i religijności (na mgr 23.12.13, 22:32
                  Nie, ankieta nie dotyczy religijnosci, ale religijnosci katolickiej, co juz Pani przyznala. Test ten nie ma zadnego sensu, gdyby badac religijnosc buddyjska. Wiec, powtarzam, prosze nie chrzanic. Bo na razie to Pani sie nie moze zdecydowac, na jaki temat sa badania.

I prosze mnie nie odsylac do zrodla, tylko prosze wyjasnic strategie uzywania czasownikow mentalnych. I prosze mi sciemniac z hipoteza, bo te czasowniki sa wykorzystywane losowo. Prosze sobie tez poczytac np. Badania Swartza na ten temat. To,ze ma Pani czyjs test, nie zwalnia Pani z obowiazku zastanowienia sie, czy ten test ma jakikolwiek sens. Ten ma sens dosc ograniczony,
                  • madeleine207 Re: ANKIETA dot. przekonań i religijności (na mgr 24.12.13, 14:22
                    Tak oczywiście ankieta dotyczy religijności katolickiej, co nie wyklucza faktu, że dotyczy religijności. Rozumiem, że Pan/Pani nie uznaje nieścisłości.
                    W kwestionariuszach wykorzystuje się czasowniki, które nie są pewnikami, ale wypływają z osobistych przekonań badanego np.: wydaje mi się, uważam, wg mnie, myślę, że, wierzę, że.
                    Proszę obiektywnie zastanowić się:
                    Twierdzenie 1: "Bóg każdemu wyznacza dzień śmierci"- respondent nie odpowie na to pytanie, bo skąd ma mieć pewność co do tego stwierdzenia. Może mu się jedynie wydawać, że tak, lub nie, ale pewności nie ma.
                    Dlatego poprawnie brzmi twierdzenie 2: "Wydaję mi się, że Bóg każdemu wyznacza dzień śmierci"- Każdemu może się coś wydawać, każdy ma osobiste poglądy na wiele tematów.
                    Mam nadzięję, że argumentacja usatysfakcjonowała Pana/Panią.
                    Osobiście odbieram Pana/Pani "niesubtelność" jako przejaw niechęci wobec katolicyzmu.
                    • dala.tata Re: ANKIETA dot. przekonań i religijności (na mgr 24.12.13, 16:14
                      Prosze pani, po pierwsze, nadal nie odpowiada pani na pytania.

Po pierwsze, sa zdania, w ktorych nie ma takich czasownikow, dlaczego?
                      Po drugie, dlaczego 'wierzyc' , a nie 'uwazac'? To czasowniki odniszace sie do zupelnie innych procesow poznawczych. Jaka jest zatem strategia wykorZystywania takiego, a nie innego czasownika w kontekscie.

Nie, we mnie jest wiele niecheci do zlych badan psychologicznych.
                      • dala.tata Re: ANKIETA dot. przekonań i religijności (na mgr 24.12.13, 16:16
                        PS. I jesli ankieta dotyczy religijnosci katolickiej, sila rzeczy nie moze dotyczyc religijnosci w ogole. To naprawde elementarne. A pani nie moze sie zdecydowac, co pani bada.
                      • madeleine207 Re: ANKIETA dot. przekonań i religijności (na mgr 24.12.13, 17:23
                        Niektóre pytania dotyczą metafizycznych odczuć, nie odnoszących się do tego co ziemskie i mających zastosowanie również w przyszłości. Do tych twierdzeń pasuje czasownik: "wierzę"
                        W twierdzeniach, które dotyczą tego co oczywiste, bo dotyczy namacalnych doświadczeń respondenta np. "czasami robi mi się gorąco"- nie trzeba używać czasownika: wydaje mi się, uważam itp.
                        Proszę zaproponować poprawną wersję twierdzeń
                        • dala.tata Re: ANKIETA dot. przekonań i religijności (na mgr 25.12.13, 17:56
                          Ma pani kapitalna zdolnosc nieodpowiadaniq na pytania. Gratuluje.
                          • madeleine207 Re: ANKIETA dot. przekonań i religijności (na mgr 25.12.13, 18:47
                            Proszę nie zapomnieć, że ja również zapytałam, albo raczej poprosiłam o zaproponowanie innego rozwiązania w związku z twierdzeniami i czekam na odpowiedź.
                            • dala.tata Re: ANKIETA dot. przekonań i religijności (na mgr 25.12.13, 20:45
                              To nie moja ankieta, wiec ja nie musze miec pomyslow. Nie przeszkadza mi to stwierdzic, ze ankieta jest nieprzemyslana, tak jakby nie bylo wlasnie np badan Swartza i jego nastepcow.

Ja osobiscie nie badalbym nigdy religijnosci ankieta. Itemy dotycza tak kulturowo zlozonych i ideologicznie kontestowanych pojec, ze wyniki sa wg mnie praktycznie bezwartosciowe. Innymi slowy, nie mamy zadnych powodow, bys adzic, ze ludzie uznaja np. Za modlitwe zjawiska do siebie podobne. A jesli tak, to praktycnxie nie da sie tego badac ankieta.

Psychologia jesnak lubi sie upierac,ze wszystko da sie zbadac ankieta, no to bada. Po co? Nie mam pojecia.
                              • madeleine207 Re: ANKIETA dot. przekonań i religijności (na mgr 25.12.13, 21:57
                                Pan/ni pisze bardzo chaotycznie i trudno jest zrozumieć sens przekazu.

Niekiedy odpowiedzi nie odpowiadają zupełnie rzeczywistemu doświadczeniu. Np. ostatnio wypełniałam ankietę dotyczącą czasu. Wszystkie odpowiedzi były ustosunkowaniem się do mojej aktualnej sytuacji, kiedy to czas mnie rzeczywiście goni. Na wakacjach, kiedy to miałam naprawdę dużo czasu- odpowiedzi byłyby zupełnie inne. Myślę, że kwestionariusz dot. religijności mierzy w miarę stałą tendencję. Chociaż oczywiście narzędzie zawsze jest obarczone błędem i to samo tyczy się odpowiedzi.
                                • dala.tata Re: ANKIETA dot. przekonań i religijności (na mgr 25.12.13, 22:36
                                  Taaaaaaa. I na pewno to dlatego Pani nie odpowiada na pytania.

Przekaz jest prosty: kwestinatiusznjest chaotyczny i nieprzemyslany. Nie ma w nim zadnej strategii, slownictwo jest uzywane wrecz losowo.Religijnosci nie ma sensu badac kwestionariuszem.

Starczy? Juz jest jasno?

Nie mam pojecia, jakie to tendencje moglby mierzyc taki kwestionariusz. Tendencje wypelniania kwestionariusza?
                                  • madeleine207 Re: ANKIETA dot. przekonań i religijności (na mgr 26.12.13, 00:54
                                    Bardzo mnie to cieszy, że cel kwestionariusza jest niejasny. Daje to możliwość rzetelniejszego wypełniania go, a nie wypełniania pod kątem tego co mierzy.
                                    Proszę zaproponować mniej chaotyczne rozwiązanie. Byłoby to zdecydowanie korzystniejsze niż sama w sobie krytykancka fiksacja. Przynajmniej byłaby to pozytywna krytyka poparta argumentami i wnosząca coś w jakość całości.
                                    Oczywiście ja widzę tylko pustą krytykę, jeśli nie przedstawia mi się korzystniejszego rozwiązania.
                                    Chyba, że taki sposób wyładowania negatywnych emocji uszczęśliwia Pana/Panią- w takim razie proszę nie szczędzić krytyki.
                                    • dala.tata Re: ANKIETA dot. przekonań i religijności (na mgr 26.12.13, 01:17
                                      Nie napisalem nic o celu kwestionariusza. A stweirdzenie, ze jak ludzie nie znaja jgo celu, to wypelniaja rzetelniej, jest zwyczjnie glupie.

Tak czy owak, unika pani dyskusji, a mnie bawienie sie w kotka i myszke nie interesuje. Jeszcze barsziej mnie nie intesuja argumenty ad personam, chociaz, jakzwykle, pokazuja brak argumentow.

A rozwiazanie jest bardzo proste. Nalezy zrobic badania niekwestionariuszowe.
                                      • madeleine207 Re: ANKIETA dot. przekonań i religijności (na mgr 26.12.13, 12:23
                                        dala.tata napisał:

>A stweirdzenie, ze jak ludzie nie zna
                                        > ja jgo celu, to wypelniaja rzetelniej, jest zwyczjnie glupie.

Przykro mi, ale absolutnie nie mogę zgodzić się z tym zdaniem.
                                        To ciekawe, że Pan, który uważa się za znawce tematu, swoją krytykę nie opiera ani na logice, ani na żadnych argumentach. Po za tym, wysuwa Pan z niczego błędny wniosek, że badania nie były poprzedzone badaniami niekwestionariuszowymi.
                                        Podkreślam, że wyrażenia: "Kwestionariusz jest głupi, bezsensowny, chaotyczny" są puste i świadczą o bezwiedzy, jeśli nie są poparte pokazaniem lepszego rozwiązania.
                                        Uważam, że nie ma sensu prowadzić bezdennej dysputy.

• madeleine207 Re: ANKIETA dot. przekonań i religijności (na mgr 25.12.13, 18:49
        zapraszam, zapraszam, wciąż czekam i dziękuje wszystkim, którzy już wypełnili :)
    • anet_bb Re: ANKIETY 04.01.14, 13:41
      Witam!

Jestem studentką V roku Informacji Naukowej i Bibliotekoznawstwa. Piszę pracę magisterską na temat recepcji czytelniczej twórczości Olgi Tokarczuk. Bardzo proszę o wypełnienie poniższej ankiety, która pomoże mi w mojej pracy.

Ankieta jest oczywiście anonimowa.

www.survio.com/survey/d/V8C2X2U5X5T6Q2 K1E

Z góry dziękuję za poświęcony czas!
    • umbrellka102 Re: ANKIETY postawy wobec reklam w internecie 16.01.14, 18:44
      Witam
      Zwracam się prośbą o wypełnienie ankiety na temat Postaw odbiorców reklam w internecie. Wyniki ankiety posłużą mi do napisania pracy magisterskiej
      Z góry dziękuję za udzieloną mi pomoc
      Pozdrawiam:)
      docs.google.com/forms/d/1xDGoQGobNEKXuDObuW-DRSCJa177U0FfWLJlnx0yYC8/viewform
    • pawel.boleslaw Re: ANKIETY 01.03.14, 15:43
      Szanowni Forumowicze,

Uprzejmie proszę o wzięcie udziału w badaniu ankietowym na temat
      „Ocena roli opakowań w procesie podejmowania decyzji o zakupie napojów spirytusowych przez polskich konsumentów”.

Badania mają charakter anonimowy. Uzyskane podczas badań wyniki będą wykorzystane w części badawczej pracy magisterskiej. Ankieta składa się z 19 pytań (jednokrotnego i wielokrotnego wyboru ) oraz metryczki, jej wypełnienie nie zajmie państwu więcej niż 5 minut.

Za udzieloną pomoc serdecznie dziękuję.

docs.google.com/forms/d/1ImLMYkQRPXNZ24s303ua3xGQkbjYKbpNTgzpI1SmL7Y/viewform

Przed przystąpieniem do wypełnienia ankiety proszę o zapoznanie się z poniższą definicją.

Napoje spirytusowe są to napoje alkoholowe przeznaczone do spożycia przez ludzi. Z definicji posiadają one szczególne właściwości organoleptyczne, a ich zawartość alkoholu wynosi co najmniej 15% objętości.
      • dala.tata Re: ANKIETY 01.03.14, 23:40
        Mnie sie strasznie poodbalo to, ze w pierwszych trzech pytaniach zaklada sie, ze wypelniajacy kupuje alkohol, a w czwartym, mozna bylo powiedziec, ze nie. I pomyslec, ze kiedys do pracy magisterskiej trzeba bylo pomyslec....
    • laveneel Re: ANKIETY 09.03.14, 22:36
      Witam, bardzo bym prosiła o wypełnienie błyskawicznej ankiety o tematyce zdrowotnej:) Pozdrawiam serdecznie:

www.interankiety.pl/interankieta/bee2406593994f52ec1f5e80dd3af12b.xml
      • dala.tata Re: ANKIETY 10.03.14, 17:26
        To jestdopiero mistrzostwo swiata. Posiadanie dzieci jest najlepsze....

Czy posiadasz dzieci? Tak, kupilem wczoraj dwoje.
    • wielkiejaja wykorzystywanie internetu 16.03.14, 13:11
      Ankieta dotycząca internetu.

docs.google.com/forms/d/17QMJ-M37b9vk9xP0mW5ApfDsvOtqFXtSYrNVGaYhGxI/viewform
      • dala.tata Re: wykorzystywanie internetu 16.03.14, 21:06
        nomen omen.... ta ankieta to kolejne wielkie jaja.
        • nullified Re: wykorzystywanie internetu 16.03.14, 22:25
          wielkanoc niebawem ;)
    • naszeczasy Proszę duszyczki o pomoc w pisaniu pracy 07.04.14, 00:58
      W ramach ćwiczeń z psychometrii tworzymy na zajęciach narzędzia do pomiaru różnych cech.
      Bardzo proszę o poświęcenie chwilki i wypełnienie ankiety, która jest w pełni anonimowa!
      Każdy zbiór odpowiedzi pomoże w badaniu pomiaru współczesnej populacji (badaniem musimy objąć kilkaset osób) i umożliwi zaliczenie przedmiotu.

docs.google.com/forms/d/1Sh1kCeRzu7_LhQJMUpYsUntusKX_RudqFewoq_z8bSU/viewform

Z góry dziękuję pięknie za poświęcony czas!
    • weronika.gosciniak Re: ANKIETY 22.05.14, 18:14
      Proszę o wypełnienie ankiety :)
      moje-ankiety.pl/respond-65433.html
      • dala.tata Re: ANKIETY 22.05.14, 22:01
        Co za kompletny absurd!
    • joxii Mobbing w środowisku pracy, charakterystyka -PILNE 26.05.14, 12:08
      Szanowni Państwo,

Jestem studentką trzeciego roku studiów licencjackich na Wydziale Zarządzania w Warszawie. Ankieta, którą macie Państwo przed sobą po wypełnieniu będzie mi bardzo pomocna przy pisaniu pracy licencjackiej z zakresu zjawiska mobbingu, a czas strasznie goni.Będę Państwu bardzo wdzięczna za okazaną pomoc. Ankieta jest całkowicie anonimowa (nie zbierane są żadne dane osobowe).
      Celem mojego badania jest sprawdzenie czy pojęcie mobbingu jest powszechnie znane i zauważalne w środowisku pracy, czy Państwo oraz osoby z Państwa otoczenia reagują na zaistniały mobbing, a także kogo najczęściej on dotyka.
      Ankieta do wypełnienia elektronicznie:

moje-ankiety.pl/respond-64761.html
      Z góry wielkie dzięki!!!
    • sweetlife4 ankieta mobbing 07.06.14, 09:58
      Dzień dobry
      Bardzo serdecznie proszę o wypełnienie ankiety na temat mobbingu. Ankieta jest anonimowa i jej wyniki posłużą do pracy magisterskiej.
      Bardzo dziękuje za wypełnienie

www.interankiety.pl/interankieta/9111162171afc9d15a16ad3b0f7e2188.xml
      • dala.tata Re: ankieta mobbing 07.06.14, 10:20
        A teraz okazuje sie, ze krytyka pracownika to mobbing. Od dzisiaj bede tez rozwazal subtelnosci miedzy nekaniem, krytyka, molestowaniem i dyskryminacja. Jedna ankieta a tyle dobra na swiecie przybylo.
    • retrobg Re: ANKIETY 25.06.14, 13:38
      Krótka ankieta nt. skuteczności wykorzystania produktu regionalnego w promocji Poznania.
      Będę wdzięczna za każde wypełnienie. Szczególnie zależy mi na odpowiedziach osób spoza Wielkopolski :)

moje-ankiety.pl/respond-67267.html
    • tuchatucha ankieta o konflikcie w byłej Jugosławii 05.08.14, 21:02
      bardzo gorąco zachęcam do wypełnienia - ankieta krótka i mało upierdliwa. Do pracy mgr

moje-ankiety.pl/respond-67985.html
      • dala.tata Re: ankieta o konflikcie w byłej Jugosławii 06.08.14, 00:17
        No to sie dowiedzielismy, ze muzulmanie sa narodem. Zastanawiam sie, nie gdzie jest granica ignorancji i nieuctwa, ale czy w ogole jest.

Dawno nie bylo tak silnego konkurenta do najglupszej ankiety na tym forum. Byc moze to nawet konkurentka do najglupszej ankiety w ogole?
        • tuchatucha Re: ankieta o konflikcie w byłej Jugosławii 06.08.14, 09:09
          no rozczaruje Cie - wiem ze muzulmanie nie sa narodem. Zmienie to sformuowanie. Czekam na dalsze uwagi i uzasadnienie Twojej opinii o najglupszej ankiecie swiata. Czy chodzi wylacznie o Muzulmanow czy jeszcze cos Cie dotknelo?
          • dala.tata Re: ankieta o konflikcie w byłej Jugosławii 07.08.14, 00:01
            Ooo. Z narodu zmienil na kto. Gratuluje. I nadal wymienione sa narodowoscie i...muzulmanie. Moze jeszcze cyklistow dodac? Czesto sie angazuja w wojnach! Mozna tez dodac wegetarian. Swietnie bedzie im obok chorwatow, sloncoww itd. I w ogole nikt nie zauwazy absurdalnosci etykiety religijnej tudziez dietetycznej w pkciemdotyczacym narodowosci. Nikt a nikt.

Najbardziej jednak mi sie podoba pytanie o konwencje genewska. Jak przeciez wiadomo, ptzecietny czlowiek doskonale orientuje sie w postanowieniach konwencji i ma swietnie wyrobione zdanie na jej temat i jej relacji z zbrodniami.

Powiem ci po zolnierksu: trzeba byc kretynem, zeby zadac takie pytanie w ankiecie. Wybacz dosadnosc, ale to najdelikatniejsze, co mi przyszlo do glowy. Wiecej o tej ankiecie mi sie nie chce.
            • dala.tata Re: ankieta o konflikcie w byłej Jugosławii 07.08.14, 00:03
              Z ciekawosci jeszcze zapytam, czy powtorzenie albanczykow w jednym z itemow wskazuje, ze ty masz uprzedzenia wobec nich? I co cie albanczycy zawiniłi?
              • tuchatucha Re: ankieta o konflikcie w byłej Jugosławii 07.08.14, 07:55
                dobra, czyli juz wiem z kim mam do czynienia - nie znam sie to sie wypowiem. Apropos Muzulmanow posrod narodowosci - proponuje poczytac troche o tym konflikcie, a konkretniej o wojnie w Bosni i Hercegowinie. Co do Konwencji Genewskich - nie pytam o konkretnej ich postanowienia. Wbrew pozorom istnieja ludzie ktorzy wiedza chociaz mniej wiecej co w nich jest. Dla reszty jest opcja "nie wiem". A czemu o nie pytam - zachecam do lektury statutu MTKJ.

Czyli ze czepiasz sie wszystkich - i to "kulturalnie" uzywajac arumentow ad personam, a tak naprawdę po prostu malo wiesz. Typowe.
                • dala.tata Re: ankieta o konflikcie w byłej Jugosławii 07.08.14, 09:23
                  Ja tez. Mam do czynienia z kims, kto nie ma zielonego pojecia o metodologii nauk spolecznych i mysli, ze ankiete to se tak mozna napisac. Tak nie jest, a twoja ankieta jest bezwartosciowa. Pomijajac bledy w poszczegolnych itemach, nie mozna sobie wprowadzac do jednej kategorii innej. Wyobraz sobie, ze masz item:

Czym lubisz jezdzic:
                  Fiatem
                  Mercedesem
                  Bmw
                  Renault
                  Citorenem
                  VW
                  Audi
                  Rowerem

Pomyslalbys, ze to ma sens? Jesli tak, to jestem zalamany, jesli nie, to zastanow sie, bo masz takie wlasnie pytanie. Nawiasme mowiac, pierwsza wersja tego pytania wskazywala, jak durne jest to pytanie.

Co do kinwencji, oczywisice, ze sa ludzie, ktorzy maja zdanie. Jestem przekinany jednak, ze ich jest malo. Wiec nie ma sensu ich o to pytac. To tak jak pytanie w ankiecie dowd na twierdzenie Fermata. Mozna, bo sa ludzie, ktorzy maja zdanie, ale jest ich malo.
                  • tuchatucha Re: ankieta o konflikcie w byłej Jugosławii 07.08.14, 12:57
                    no to napisze wprost: Muzułmanie uważani są za jedną ze stron konfliktu w Jugosławii. Obok NARODOW takich jak Chorwaci czy Serbowie. No na to juz Ci nic nie poradze. Nie jestem ekspertem ds badan spolecznych i nie staram sie za kogos takiego uchodzic. Ale wiem co chce zbadac i jaki jest cel moich badan. Wyraznie masz blade pojecie o konflikcie na Balkanach i o prawie miedzynarodowym wiec moze troche pokory - czyli trzeba miec troche wiedzy na dany temat zeby moc konstruktywnie krytykowac.
                    • tuchatucha Re: ankieta o konflikcie w byłej Jugosławii 07.08.14, 13:04
                      no i co do konwencji genewskich: wydaje mi sie, ze badania sluza potwierdzeniu lub obaleniu pewnej hipotezy. Czyli dopiero po przeprowadzeniu badania mozna stwierdzic ze nikt lub prawie nikt nie wie o czym sa konwencje genewskie.
                      • dala.tata Re: ankieta o konflikcie w byłej Jugosławii 07.08.14, 15:44
                        Jak na pewno zauwazyles, ja ci to powiedzialem bez badan. Sa badania, ktorych nie warto przeprowadzac. Czy warto przeprowadzic badania potwierdzajace to, ze ludzie nie wiedza, jaka jest 45. Cyfra pi po przecinku. Nie. My to wiemy, choc, byc mize, ty masz potzrebe udowodnienia hipotezy.
                    • dala.tata Re: ankieta o konflikcie w byłej Jugosławii 07.08.14, 15:40
                      Nie ma to najmniejszego znackzenia dla ankiety. I im szybciej to zrozumiesz, tym lepiej dla ciebie.
    • netka.89 Re: ANKIETY 17.12.14, 14:36
      Witam,
      Jestem studentką pedagogiki resocjalizacyjnej i mam wielką prośbę o wypełnienie poniższej ankiety. Jest to ankieta skierowana do młodzieży gimnazjalnej.
      www.ankietka.pl/ankieta/168956/podloza-niedostosowania-spolecznego-wsrod-mlodziezy.html
      • babazgaga Re: ANKIETY 17.12.14, 17:43
        No cóż, czy mamy jaką młodzież gimnazjalną na forum? ;)
        • dala.tata Re: ANKIETY 17.12.14, 20:39
          To chyba najmniejszy problem tej ankiety. Co za koszmarek intelektualny. Straszna ta ankieta.

Jak cie stygmatyzuje srodowisko, zawsze mozesz liczyc na pedagoga, ktory ci powie, ze jestes dno.
          • babazgaga Re: ANKIETY 17.12.14, 21:56
            ja nawet nie klikłam;)
    • sarenka1991 Re: ANKIETY 02.01.15, 14:00
      Zwracam się z uprzejmą prośbą o pomoc w badaniu ankietowym do mojej pracy magisterskiej ,,Potencjał turystyczny północnej Norwegii''. Jej wypełnienie zajmie naprawdę tylko chwilkę i nie potrzeba do tego w przeszłości być w północnej Norwegii czy nawet wiedzieć o niej cokolwiek:) Z góry dziękuję za pomoc:)
      www.ankietka.pl/ankieta/168300/potencjal-turystyczny-polnocnej-norwegii.html
    • evo74 Re: ANKIETY 09.01.15, 20:30
      Witam serdecznie
      Strasznie i uprzejmie proszę o wypełnienie ankiety dla mojego kolegi z logistyki. Ankieta jest anonimowa i zajmie ok 5 minut. Z góry serdecznie dziękuję. Link do ankiety

www.interankiety.pl/interankieta/af95738bdf35dedb41773bf5d68af5a3
      • babazgaga Re: ANKIETY 09.01.15, 22:21
        ojojojojojoj :( to to nawet dala i spółka nie dadzą rady;)
        • dala.tata Re: ANKIETY 09.01.15, 22:33
          i tu nie stety masz racje. jest poziom, ponizej ktorego nie da sie juz komentowac :)
    • aniasd Re: ANKIETY - kwestionariusz badania wartości 23.01.15, 14:01
      Kwestionariusz wartości - prośba o pomoc w zbieraniu danych do doktoratu:

docs.google.com/forms/d/1RuElE0Y62UJIBTn7rxN2trdWkk4dva4ETO0RM85yKPA/viewform
      Informacje na temat kwestionariusza:
      Kwestionariusz służy do badania populacji, nie jest przeznaczony do badania pojedynczych osób, także wyniki indywidualne nie będą interpretowane.
      Każda osoba chętna ma możliwość wpisania na końcu kwestionariusza swojego adresu email, jeśli chciałaby dowiedzieć się, jaki był wynik badania dla całej grupy.
      Nie ma obowiązku podawania adresu email ani innych danych identyfikacyjnych, także badanie jest anonimowe. Zestaw pytań bazuje na istniejącym kwestionariuszu międzynarodowym.
      • dala.tata Re: ANKIETY - kwestionariusz badania wartości 23.01.15, 16:06
        Nie wytrzymam i zapytam - prosze zdefiniowac stan zdrowia.
        • aniasd Re: ANKIETY - kwestionariusz badania wartości 25.01.15, 23:19
          Jeśli pytanie dotyczy jednego z itemów to interesuje mnie subiektywna ocena stanu zdrowia.
          • dala.tata Re: ANKIETY - kwestionariusz badania wartości 25.01.15, 23:36
            tyle, ze nie ma jednolitej subiektywnej oceny stanu zdrowia. Rozumiem, ze moze cie interesowac wybor itemu. i jesli to - super, pieknie. chcesz zeby zaznaczyli miejsce na kwestionariuszu, ktory ty odpowiednio nazwales.

ale to miejsce sie na nic nie przeklada. nie mozesz wnioskowac nic o tym, co mysleli, czuli, wiedzieli respondenci. pardon: co mieli w glowach - tak sie mowi po psychologicznemu.
            • aniasd Re: ANKIETY - kwestionariusz badania wartości 30.01.15, 09:51
              Na jakiej podstawi twierdzisz, że nie ma czegoś takiego jak subiektywna ocena stanu zdrowia? Jeśli lekarze twierdzą, że ktoś jest zdrowy, a ta osoba bardzo źle się czuje, to jaki jest jej stan zdrowia? A jeśli przy tym samym schorzeniu jedna osoba czuje się bardzo chora, a druga nie traktuje swoich dolegliwości jako poważną chorobę, to niczym się nie różnią?
              • dala.tata Re: ANKIETY - kwestionariusz badania wartości 30.01.15, 11:27
                niczego takiego nie napisalem. oczywisice, ze kazdy z nas ma swoja subiektwyna ocene zdrowia, jest to zresta opisane i uteoretyzowane (rozpoczynajac od Kleinmana, zeby podac nazwisko oczywiste).

ja napisalem, ze nie ma jednolitej subiektywnej oceny zdrowia. a zatem, zaleznie od kontekstu, w jakim ludzie sie znajduja, oceniaja swoje zdrowie roznie. 'dobrze sie czuc' bedzie czyms zupelnie innym dla kogos, kto bierze chemie, kogos z luszczyca i kogos zawodowo trenujacego kolarstwo. i dlatego ni ema wiekszeog sensu prosic o subiektywna ocena zdrowia. wszystko, czego sie dowiadujesz, to jedynie, jaka opcje zaznaczaja ludzie na kwestionariuszu. nic wiecej.
              • cojagadam Re: ANKIETY - kwestionariusz badania wartości 19.05.15, 22:09
                Drodzy rodzice! Prowadzę badania na temat WYCHOWANIA W RODZINIE, a moją grupą docelową są Rodzice dzieci na etapie nauczania początkowego. Proszę ślicznie o wypełnienie ankiety, która nie zajmie Wam więcej niż 5-10min. Za każdą wypełnioną ankietę, serdecznie dziękuję!

www.interankiety.pl/interankieta/369ac30e56ac22ebd445dc8f178fc370
            • aniasd Re: ANKIETY - kwestionariusz badania wartości 30.01.15, 09:58
              Jeszcze odnośnie wnioskowania. Zgodnie z definicją WHO „Zdrowie jest pełnym dobrostanem fizycznym, psychicznym i społecznym, a nie tylko brakiem choroby lub niedomagania.”
              Oczywiście nie zakładam, że respondenci będą trzymać się definicji WHO. Zakładam jednak, że na to, czy ktoś ocenia swój stan zdrowia jako dobry czy też nie wpływa znacznie więcej czynników niż tylko to, czy w ostatnim czasie zdiagnozowano u niego jakąś chorobę czy też nie (albo czy ma akurat katar, czy też nie ma).
              • dala.tata Re: ANKIETY - kwestionariusz badania wartości 30.01.15, 11:33
                Proponuje, bys poczytala troche o definicji zdrowia i choroby, ktora jest notorycznie trudna. a definicja WHO jest dosc powszechie krytykowana za swoja szerokosc. Wg tejsze definicji, bezrobocie mozna by uznac za chorobe, podobniej jak i starosc. Co wiecej, ta definicja ma sie nijak do tego, jak ludzie rozumieja zdrowie, co z kolei nie przeklada sie na to, jak ludzie oceniaja stan zdrowia. i weszcie subiektywna ocena stanu zdrowia nie przeklada sie na dodatek na dzialania prozdrowotne. innymi slowy, nadal (chyba) nie wiemy, dlaczego ludzie chodza do lekarza (sa przeciez badania, ktore pokazuja, ze oni powaga stanu, ani potencjalne zagrozenia z niego wynikajace, ani dotkliwosc symptomow nie koreluja z decyzja o poradzie medycznej.

jelsi do tego wezmiesz drasytczne roznice miedyz konietami i mezczyznami, dojdzie do wniosku, ze pytanie o subiektywny stan zdrowia jest jednym z najbardizej bezsensownych pytan, jak mozna zadac.
                • aniasd Re: ANKIETY - kwestionariusz badania wartości 05.02.15, 01:40
                  To, jak ludzie postrzegają swój stan zdrowia jest skorelowane z wieloma innymi wskaźnikami. Nie odczuwam potrzeby "poczytania trochę" o definicji zdrowia, ponieważ sporo już na ten temat czytałam. Jeśli jednak znasz najnowsze badania na ten temat, które rzeczywiście wnoszą coś nowego, to chętnie się dowiem. Proszę jednak o konkretne źródła naukowe, a nie tylko przekonania własne. Twoje stwierdzenie, że jest to pytanie bezsensowne jest całkowicie bezpodstawne. Nie znasz intencji, ani podstaw teoretycznych, które stoją za tym, że je zadaję. Ponadto sensowność akurat tego pytania była testowana wielokrotnie w wielu badaniach przeprowadzanych w wielu miejscach na świecie.
    • montana90 Re: ANKIETY 29.01.15, 22:33
      potrzebuje pomocy :(
      Poszukuję dobrych dusz, które poświęcą 10 minut wypełniając ankietę, której wyniki potrzebne mi są do napisania pracy licencjackiej. Będą ogromnie wdzięczna... Dwie do wyboru: Dla pracowników bądź przełożonych.
      www.ankietka.pl/ankieta/172123/style-kierowania-stosowane-wsrod-kadry-kierowniczej-ankieta-dla-pracownikow.html
      www.ankietka.pl/ankieta/172140/style-kierowania-stosowane-wsrod-kadry-kierowniczej-ankieta-dla-przelozonych.html
    • anjah72 Re: ANKIETY 02.03.15, 20:09
      Witaj,

nazywam się Paulina Górska i jestem doktorantką na Wydziale Psychologii Uniwersytetu Warszawskiego. Chciałabym zaprosić do udziału w badaniu, które jest częścią mojego projektu doktorskiego. Niniejsze badanie ma pomóc mi w konstrukcji skali mierzącej motywy uczestnictwa w zbiorowym działaniu, takim jak protesty, marsze, czy podpisanie petycji. Badanie polega na udzieleniu odpowiedzi na szereg pytań zamkniętych i jedno pytanie otwarte. Odpowiedź na pytanie otwarte nie musi być bardzo rozbudowana ? wystarczą nawet równoważniki zdań. Z uczestnictwa w badaniu można się w każdej chwili wycofać. Zebrane informacje będą poufne a szacowany czas uczestnictwa w badaniu to 15 minut. Wśród osób, które pozostawią swój adres e-mail (nie musi być to adres "oficjalny"), 8 marca 2015 r. rozlosowane zostaną dwa bony o wartości 50 PLN do księgarni internetowej merlin.pl.

link do badania: www.surveymonkey.com/s/skala
    • marmruu Re: ANKIETY 15.05.15, 22:48
      Dzień dobry,

Zwracam się z prośbą o wypełnienie mojej ankiety pt.: "Racjonalność i irracjonalność w działaniu społecznym" dotyczącej obecności przesądów w życiu społecznym. Badanie jest anonimowe, a wyniki posłużą mi do napisania pracy licencjackiej.
      Z góry bardzo dziękuję za pomoc!

Link do ankiety: www.surveyplus.co/s/ankieta-racjonalnosc-vs-irracjonalnosc
    • dorcik93 Re: ANKIETY 18.05.15, 12:09
      Witajcie :) Jestem w trakcie pisania pracy licencjackiej dotyczącej wpływu piosenek na naukę języka angielskiego. Z tego powodu chciałabym poprosić Was o wypełnienie krótkiej ankiety. Jest ona przeznaczona dla osób w wieku 16-30, a więc dla licealistów, studentów oraz tych, którzy niedawno skończyli studia. Będę bardzo wdzięczna za pomoc! Pozdrawiam.

Link do ankiety: ankiety.interaktywnie.com/ankieta/5558beaa9fa12/
    • nataliakap Re: ANKIETY 09.06.15, 15:45
      Witam mam kilka pytań do wywiadu z nauczycielkami . Pytania dotyczą przebiegu procesu adaptacji dzieci 3 letnich do warunków przedszkolnych

Pytanie 1
      Jakie jest Pani wykształcenie?
      Pytanie 2
      Jaki jest Pani staż pracy?
      Pytanie 3
      Co Pani rozumie pod pojęciem adaptacja ?
      Pytanie 4
      Ile Pani zdaniem trwa proces przystosowania dziecka trzyletniego do przedszkola?
      Pytanie5
      Czy Pani zdaniem problemy związane z adaptacja dziecka do warunków przedszkolnych, występują często?
      Pytanie 6
      Jakie Pani zdaniem są najczęściej występujące problemy adaptacyjne ?
      Pytanie 7
      Czy uważa Pani, że spotkania adaptacyjne dla rodziców i dzieci pomagają w szybszym przystosowaniu dziecka do przedszkola?
      Pytanie 8
      Czy uważa Pani, że współpraca z rodzicami może ułatwić adaptacje dziecka do przedszkola ?
      Pytanie 9
      Czy Pani zdaniem dzieci, które uczęszczały do żłobka łatwiej przystosowują się do przedszkola ?
      Pytanie 10
      Jakie stosuje pani metody ułatwiające przebieg procesu adaptacji ?
      • dala.tata Re: ANKIETY 09.06.15, 17:57
        Gratuluje. jednak nie jest to informacja, ktorej wszyscy tu wyczekiwali wstrzymujac oddech.
    • tucha_poz niedoskonała bohaterka w reklamie 16.06.15, 16:31
      Ankieta dotyczy pojawiania się bohaterek, które odbiegają od standardowych kanonów piękna w reklamach.
      Każdy może wypełnić poniższą ankietę tym samym popatrzeć na obrazki ciekawych reklam oraz zyskać moją ogromna wdzięczność przyczynić się do szerokiego uśmiechu studentki! :)

www.ankietka.pl/ankieta/194427/niedoskonala-bohaterka-reklamy.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka