sobbea
10.06.11, 14:46
Ważna informacja!!!
Zgłosiłam problem bezrobocia, pracy poniżej kwalifikacji zawodowych wśród doktorów wszelkich dziedzin, dyscyplin i specjalności do Programu UWAGA TVN!!! Są bardzo zainteresowani i zaintrygowani tematem!!!
Wszystko to dzieje się także na tle kierunków zamawianych i przyrodniczych i technicznych ale nie tylko!!! Chodzi o losy absolwentów z tytułem doktora, jak są traktowani na polskim rynku pracy, w procesach rekrutacyjnych prowadzonych przez przyszłych potencjalnych pracodawców, czy są wogóle dopuszczani do procesu rekrutacyjnego czy eliminowani już na starcie, czy mieli szanse zostać na uczeli, jak długo czekali na wydanie dyplomu doktorskiego, jak radzą sobie z twardym biurokratyzmem Urzędów Pracy, czy są skazani jedynie na otwieranie własnej działaności gospodarczej. Interesuje ich także, atmosfera panująca na uczelni podczas robienia doktoratu. Realacje promotor-doktorant, załatwianie spraw administracyjnych czy ktoś celowo utrudniał.
Jezeli jesteś doktorem nauk ścisłych czy humanistycznych, masz problemy z otrzymaniem pracy z tego powodu (bo jesteś ogromnym zagrożeniem) lub pracujesz poniżej posiadanych kwalifikacji albo realizm Polski zmusił Cię do wyjazdu za granicę " za chlebem" to prosze zgłoś się do mnie. Kontakt: sobbea@yahoo.pl
Dość użalania się nad swoim losem w necie. Można coś w tej sprawie zrobić i wykorzystać 4 władzę czyli media do naświetlenia problemu, który osiąga już poważną skalę.
Pozdrawiam i do odważnych Świat należy, czekam na maile z kontaktem