re_000
29.07.11, 19:07
Witam,
Jako nowa forumowiczka pragnę przywitać się oraz wspomnieć o przyjemności, z którą przeglądam od pewnego czasu posty tutaj zamieszczone. W moim przekonaniu forum jest dobrym źródłem informacji oraz opinii.
Skończyłam pierwszy rok dziennych SD (oczywiście jeszcze nie mam otwartego przewodu) i czuję się już potwornie zniechęcona ze względu na moje relacje z opiekunem (także przyszłym promotorem). Pod kątem merytorycznym ma on mi niewiele do zarzucenia jednak zdarza mu się wykazywać brak szacunku do mnie, potrafi podnieść głos (zresztą nie tylko na mnie), robić uwagi na temat mojego życia osobistego. Co gorsza, zdarza mu się łapczywie wpatrywać w mój dekolt. Nie reaguje na moje skargi, raczej dziwi się, że brak mi poczucia humoru...Niby takie zachowanie jest sporadyczne, jednak i tak bardzo mnie to boli.
Prawdziwy prostak.
Myślałam nad zmianą zakładu z czym wiązałaby się także zmiana tematyki badań. Stąd moje pytanie, czy takie przenosiny są możliwe w ramach SD? Jeszcze nie rozmawiałam z nowym, upatrzonym przeze mnie opiekunem/promotorem. Stąd także pytanie, czy powinnam powiadomić opiekuna prostaka o planie przeprowadzenia takiej rozmowy?
Wolę tutaj pytać, niż gdzieś w kadrach - po co implikować plotki.