29.01.12, 23:36
Muszę zebrać 500 osób do mojej pracy magisterskiej na temat randek. Wypełnienie zajęłoby Ci 20 minut. Jeżeli chciałabyś/chciałbyś mi pomóc to poniższy link przekieruję Cię do ankiety. Liczy się dla mnie odpowiedz każdej osoby......Również Twoja....
www.wiedzadlafirm.pl/customers/surveys/1089/answer_sheets/new?otok=6bb2c4e22da768a8fe102149fa460f87bbdc6354
Obserwuj wątek
    • dala.tata Re: prosba 29.01.12, 23:54
      Wypelnilem 8 razy!!!!! Fajnie nie? jak mi sie bedzie chcialo, to jeszzcze jutro powwypelniam. Za kazdym razem inaczej!!!! Bedziesz miala fajne badania!!!!
      • zybben Re: prosba 30.01.12, 19:24
        Ależ ty masz dużo grzeczności, że ho ho i jeszcze więcej. A może należałoby się zainteresować, kto kazał studentce zebrać tak dużą próbę do pracy magisterskiej (!) i w jaki sposób ma ona przeankietować tyle osób, opracować wyniki i napisać jeszcze pracę przez dwa lata?
        • eeela Re: prosba 31.01.12, 09:28
          A może studentka powinna przynajmniej odrobinę uwagi zwrócić na to, gdzie publikuje linki do swojej ankiety? Myślisz, że na tym forum znajdzie reprezentacyjną grupę w wieku 18-22 lata na potrzeby swoich badań? ;-)
          • zybben Re: prosba 31.01.12, 13:11
            A myślisz, że tego forum nie czytają studenci?
        • dala.tata Re: prosba 31.01.12, 13:34
          wypraszam sobie. moj post nie byl niegrzeczny.

a co do zaintesowania sie: moze lepiej sie zainteresowac, jak to jest, ze co chwile pojawiaja sie tu ankiety, ktore zakladaja, ze ludzie jest uczciwie wypelniaja. ja sobie moglem kliknac ze mam 18 lat i skad autorka badan bedzie wiedziec, ze nie mam? skad bedzie wiedziec, ze nie wyczyszcze cookies i nie wypelnie tej ankiety 18 razy. ot, tak dla zartu.

zanim zaczniesz mnie pietnowac, zastanow sie moze nad tym, czy te badania maja chociaz cien sensownosci, a dane, ktore autorka zbierze beda chocby w poblizu uzytecznych. ja w to watpie i mam nadzieje, ze moj post autorce to uswiadomi.

zybben napisał:

> Ależ ty masz dużo grzeczności, że ho ho i jeszcze więcej. A może należałoby się
          > zainteresować, kto kazał studentce zebrać tak dużą próbę do pracy magisterskie
          > j (!) i w jaki sposób ma ona przeankietować tyle osób, opracować wyniki i napis
          > ać jeszcze pracę przez dwa lata?
          • zybben Re: prosba 31.01.12, 14:12
            Hm, chyba nie ja pierwszy zacząłem tu piętnować... Ale do rzeczy: ja wciąż nie dowiedziałem się, w jaki inny sposób można w ciągu niecałych 2 lat zebrać 500 reprezentatywnych ankiet, opracować wyniki i jeszcze napisać pracę magisterską, mając przy tym dodatkowo mnóstwo innych zajęć.

Jak to ktoś kiedyś mądrze zauważył, człowiek może być normalny w normalnych warunkach...
            • dala.tata Re: prosba 31.01.12, 14:46
              nie zauwazylem, zeby ktos jeszcze mnie tu napietnowal. cos mi umknelo? a studentka powinna byla umiescic swa prosbe w watku do tego przeznaczonym.

co do 500 ankiet: powtorze sie. nie ma znaczenia czy to 500 ankiet czy 5000. te badania nie maja sensu. i zamiast dzielnie stawac w obronie, sprobuj najpierw pomyslec.
              • zybben Re: prosba 31.01.12, 15:10
                dala.tata napisał:

> nie zauwazylem, zeby ktos jeszcze mnie tu napietnowal. cos mi umknelo?

Może czas sprawić sobie wreszcie lustro?

No i nadal czekam na pomysł, w jaki sposób zebrać 500 wypełnionych, obszernych ankiet w podanych warunkach, żeby zdaniem dala.taty badania miały sens.
                • 4komterp Re: prosba 31.01.12, 15:38
                  A maja jakis sens?
                  Praca dyplomowa nie powinna byc traktowana jako udawanie powaznej nauki. Wiadomo, mozliwosci sa mocno ograniczone, czasu na poprawne zebranie ankiet i ich analize nie starczy. Promotor powinien byc tego swiadomy i powinien studzic pomysly studentow tak by byly realne. Mozna sie skupic w pracy na przygotowaniu pytan i uzyskaniu odpowiedzi od reprezentatywnej grupy ipomionac dalsza analize, lub wygenerowac sobie losowe odpowiedzi i przeprowadzic rzetelna ich analize. Oczywiscie w obu przypadkach uczciwie opisac to w pracy.
                  Takie zbieranie danych nie uczy niczego, efekty pracy mozna wyrzucic do kosza, zostaje tylko student z wypaczonym obrazem rzetelnych badan.
                  • zybben Re: prosba 31.01.12, 16:26
                    4komterp napisał:

> A maja jakis sens?

A to już jest pytanie do promotora.
                    • dala.tata Re: prosba 31.01.12, 16:35
                      nie, to nie jest pytanie do promotora. to jest pytanie do autorki. kiedy, wedlug ciebie, student przejmuje odpowiedzialnosc za swoja prace? co oznacza magisterium wedlug ciebie? ze magistrant potrafil sie zastosowac do wskazowek promotora?

ja zawsze myslalem, ze magistrant pisze swa prace magisterska, pod kierunkiem, jasne, ale sam. i mozna sie spierac, jaki ma byc wklad promotora, ale to jest praca magistranta.

a zebrac 500 internetowych ankiet mysle ze nie jest tak strasznie trudno. tyle ze, jak ci juz powiedziano, to bedzie calkowita strata czasu i wysilku. ale koniecznie opowiedz mi jeszcze o lustrze. moze ci ulzy.

zybben napisał:

> 4komterp napisał:
                      >
                      > > A maja jakis sens?
                      >
                      > A to już jest pytanie do promotora.
                      • zybben Re: prosba 31.01.12, 17:03
                        Skoro nie jest trudno, to czekam. A jak nie wiesz jak, to napisz to jasno i daruj sobie swoje mętne słowotoki. Szkoda prądu...
                      • pr0fes0r Re: prosba 31.01.12, 18:08
                        > a zebrac 500 internetowych ankiet mysle ze nie jest tak strasznie trudno. tyle
                        > ze, jak ci juz powiedziano, to bedzie calkowita strata czasu i wysilku. ale kon
                        > iecznie opowiedz mi jeszcze o lustrze. moze ci ulzy.

Nie wiem, po co internetowe - wystarczy grzeczna prośba do 2-3 prowadzących wykłady dla całego roku po 100-150 studentów ode łba o wygospodarowanie 10 minut. W ciągu roku akademickiego mam 4-5 takowych, z przeróżnych wydziałów.
                        • 6karolcia Re: prosba 01.02.12, 23:21
                          tak....tylko po umieszczaniu linku na forach... 1 osoba mi wypełniła ankiete... chyba mi to wyników nnie zafauszuje,juz wiem ze nie tu powinnam szukac pomocy... a jak ktos chce to i tak mnie okłamie....
                  • 6karolcia Re: prosba 01.02.12, 23:19
                    tak, wziełam sobie to do serca.... i troche zmieniłam... teraz beda jeszcze bardziej rzetelne.Nie ma wstępu, nie wiem gdzie szukac pomocy... szukałam chodziłam na uczelnie... robia sobie ze mnie zarty.. w wirtualnym swiecie tak samo-> ludzie mysla ze jak ich nie widze to mogą mnie nie szanowac. Ja staram sie przeprowadzic to rzetelnie, bo sama nie chce wypełniac tych ankiet.Wbrew pozorom jest to trudny temat mimo ze wydaje sie błachy. Ale mam do Was prośbe...chociaz jak jedna osoba przeczyta moja wiadomosc.. uszanujcie drugą osobę... ponieważ za ekranem siedzi czlowiek a nie maszyna....
                    • dala.tata Re: prosba 02.02.12, 00:27
                      temat akurat jest super i ci, co sie smieja, wskazuja swa bezmyslnosc. nie przejmowalbym sie.

niestety metodologia, ktora wybralas, niespecjalnie sie do tematu nadaje. zbieranie danych na internecie niestety poteguje wady. ale to juz wiesz i dobrze.
            • charioteer1 Re: prosba 31.01.12, 18:44
              zybben napisał:

> Hm, chyba nie ja pierwszy zacząłem tu piętnować... Ale do rzeczy: ja wciąż nie
              > dowiedziałem się, w jaki inny sposób można w ciągu niecałych 2 lat zebrać 500 r
              > eprezentatywnych ankiet, opracować wyniki i jeszcze napisać pracę magisterską,
              > mając przy tym dodatkowo mnóstwo innych zajęć.

Dzizas, popatrz na domene, w ktorej jest ten kwestionariusz, to bedziesz wiedzial, kto prosi.
              • zybben Re: prosba 31.01.12, 18:52
                Aaa, o tym piszesz? To to ja to zauważyłem od razu. Dziwię się tylko, że na tym forum dopiero po dwóch dniach znalazł się pierwszy, który to spostrzegł :-))
          • pzgr Re: prosba 31.01.12, 21:33
            co gorsza, to zapewne wiekopomne badania promotora Karolci.
            za jakiś czas ów luminarz je opublikuje i zyska sławę mołojecką równą tej, której dochrapał się niejaki Kurzępa.
    • proon Re: prosba 31.01.12, 09:37
      wrzuć tę ankietę na Facebooka i poproś znajomych o jej rozpropagowanie wśród ich znajomych spełniających kryteria doboru próby , na trzecim poziomie znajomych - znajomych przekroczysz te 500 ankiet, będziesz miała dużą ilość wypełnionych ankiet i na dodatek , dzięki indywidualnym kontom na FB, będziesz miała duży stopień pewności, że o randkowaniu wypowiedzą się, ci którzy tego doświadczają, a nie stare pierniki w rodzaju dala.taty
      • prawdziwam2011 Re: prosba 31.01.12, 13:04
        eeeeee... Dalatata nie jest starym piernikiem. ma inne wady:-)
        • spokojny.zenek Re: prosba 31.01.12, 13:19
          Sugerujesz, że jest młodym piernikiem???
          • dala.tata Re: prosba 31.01.12, 13:25
            jesli juz to pierniczkiem :-)

spokojny.zenek napisał:

> Sugerujesz, że jest młodym piernikiem???
            • another_story Re: prosba 31.01.12, 23:05
              Takim alpejskim, śliwkowym...
              --
              "C" is for "cookie" - it's good enough for me. (Cookie Monster)
              • dala.tata Re: prosba 31.01.12, 23:30
                Tez cie kocham :)

another_story napisała:

> Takim alpejskim, śliwkowym...
                > --
                > "C" is for "cookie" - it's good enough for me. (Cookie Monster)
                • pzgr Re: prosba 02.02.12, 15:19
                  dala tata
                  gratia plena
                  ora pro nobis
                  • dala.tata Re: prosba 02.02.12, 15:38
                    sekciarz!

pzgr napisał:

> dala tata
                    > gratia plena
                    > ora pro nobis
                  • adept44_ltd Re: prosba 02.02.12, 18:41
                    dlaczego tu nie ma opcji - lubię to :)

idąc dalej: Dalatato, wieżo z kości słoniowej... ;-))))
                    • eeela Re: prosba 02.02.12, 21:37
                      Jak na mój gust to idzie już za daleko, śliwkowy pierniczek alpejski budził we mnie o wiele więcej entuzjazmu :-)
                      • another_story Re: prosba 02.02.12, 22:08
                        Pierniczki rządzą.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka