To wymaga wyodrębnienia - ponieważ, jest to nieco OT zaczęty wypowiedzią flamengisty
bardzo mnie jego wpis poruszyl - bo pokazuje podwojne standardy
wystarczy byc miernota i drobnym cwaniaczkiem bez cytowan i piszacym do czasopism chowanych do szuflady aby uzyskac pochwale flamengisty
nie wystarczy publikowac w lepszych czasopismach i byc cytowanym aby takie uznanie mieć - stoją dla mnie za tym względy co najmniej niezrozumiałe i mocno kontrowersyjne.
Szanowny panie flamenfigto, łaskawie Pan napisał:
| Żeby publikować w Banku i Kredycie, Ekonomiście,
| Gospodarce Narodowej etc. trzeba jednak coś sobą reprezentować.
|
moje zestawienie:
"Bank i kredyt" = 8 punktowiec, za:
www.bip.nauka.gov.pl/_gAllery/20/10/20109/20120917_CZESC_B_WYKAZU_CZASOPISM_NAUKOWYCH.pdf
"Ekonomista" = 15 punktowiec, znany z czarnej listy czasopism na tym forum
"Gospodarka Narodowa" = 8 punktowiec za:
www.bip.nauka.gov.pl/_gAllery/20/10/20109/20120917_CZESC_B_WYKAZU_CZASOPISM_NAUKOWYCH.pdf
To już nasze wydziałowe pokonferencyjniaki:
ACTA SCIENTIARUM POLONORUM. SERIA: OECONOMIA 1644-0757, mają 9.
Wiesz co trzeba zrobić by być w naszym pokonferencyjniaku?
W 8 punktowych trzeba mniej aż o 12,5%
A Ekonomista - z zakupionym i opłaconym miejscem na półce (jak w hipermarkecie - tak i w komercyjnym prywatnym Thomson Reuters wystarczy zapłacić by być na JCR/ISI, nie ma to nic wspólnego z jakością a zwalnia z wymogów narzucanych przez Ministerstwo - i od razu ma się 15 punktów, ot taki prosty, choć trochę kosztujący pieniędzy zabieg), ma poziom jeszcze niższy - gdyby nie zapłacono za jego umiesczenie na liście Thomsona, to podobnie jak jego odpowiednik "Finanse" miałby 2 punkty ministerialne, 4,5 raza mniej niż pokonferencyjniaki ekonomiczne ze szkoły wyższej zajmującej się głównie rolnictwem a mimochodem ekonomią - i nasze pokonferencyjniaki są lepsze i mają więcej punktów, i do publikowania w nich zachęcam.
kpefpim.wne.sggw.pl/publikacje/
Zapraszamy do publikowania prac w naszych czasopismach naukowych:
Zeszyty Naukowe Polityki Europejskie, Finanse i Marketing (ISSN 2081-3430) – 9 pkt

Acta Scientiarum Polonorum. Seria: Oeconomia (ISNN 1644-0757) – 9 pkt

9 punktów - więcej niż tuzowie z CK zachwalani przez Flamengistę