Dodaj do ulubionych

Głupie pytanie

28.11.12, 22:59
Nie potrafię tego nijak ocenić, facet pisze z sensem czy nie?

wyborcza.pl/1,75476,12938281,Baumgartner_albo_portiernia__czyli_coming_out_w_temacie.html?fb_ref=FBRecommendationsIndeks
Obserwuj wątek
    • adept44_ltd Re: Głupie pytanie 28.11.12, 23:10
      link niżej ;-)
    • clas_sic Re: Głupie pytanie 28.11.12, 23:35
      a chcesz, by ocenić formę, czy treść? Wczytuję się w ten "esej" i wydaje mi się, że autor chciał się zareklamować jako naukowiec (choć zarzeka się "to nie jest przecież tekst autopromocyjny"), który z pozytywnym skutkiem walczył z przeciwnościami polskiego systemu. Tylko poetykę do tego wybrał fatalną. Potrafi napisać jeden z 49 najlepszych konkursowych wniosków, ale "pani od polskiego" na pewno by mu tak dobrej noty nie wystawiła.
    • capo.di.tutti_capi Re: Głupie pytanie 29.11.12, 00:51
      jestem świeżo po napisaniu kilku wniosków grantowych, w których musiałem wchodzić na wyżyny lansu, sarkazmu, autopromocji i lania wody (jak na starej maturze z polskiego), wiec będąc jeszcze w stanie upojenia "grantowego" stwierdzam, ze ten tekst to czysta autopromocja i zero jakiejkolwiek treści, w każdym kraju istnieją kanapowe fundacje, stowarzyszenia, instytuty, od których prawie codziennie dostaje emale z prosba o kase (w zawoalowany sposób), dzisiaj każdy jest kreatywny, ma zdolności przywódcze (tylko może o tym jeszcze nie wie i nie potrafi tego "ładnie" opisać), więc: jeśli ktoś jest dobry to niech składa wnioski grantowe,
      a wysyłanie do gazety artykułu opisującego jakim się jest super jest puste, ja mógłbym napisać podobny tekst, wychwalający moje niemierzone osiągnięcia
    • spokojny.zenek Re: Głupie pytanie 29.11.12, 18:09
      Nie.
      • stoff Re: Głupie pytanie 29.11.12, 19:01
        "Niemożliwe? Skądże znowu - wystarczy tylko mało spać, pracować w weekendy i nie mieć wakacji. Za dużo? Ależ - przecież jeszcze dwa pokolenia wstecz trzeba było przelewać krew, dziś wystarczy przelew bankowy."

Coś w tym, kurczę, chyba jednak jest.
        • spokojny.zenek Re: Głupie pytanie 29.11.12, 19:14
          Możliwe, ale co?
          • spokojny.zenek Re: Głupie pytanie 29.11.12, 19:16
            ... aha, juz wiem. Zgrabny bonmot.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka