klamczuchosiedlowy 07.08.13, 08:37 LINK CBA weszło do Ministerstwa Nauki i Szkolnictwa Wyższego Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
charioteer1 Re: CBA w Ministerstwie Nauki i Szkolnictwa Wyższ 07.08.13, 09:23 CytatMy nie prowadzimy prewencyjnych kontroli. Wkraczamy wtedy, gdy pojawia się uzasadnione podejrzenie złamania prawa Jacy skromni. Odpowiedz Link
klisiewitz Re: CBA w Ministerstwie Nauki i Szkolnictwa Wyższ 07.08.13, 09:35 co za zbieg okoliczności: uzasadnienie wydatków na nikomu niepotrzebne bzdury Odpowiedz Link
nullified Re: CBA w Ministerstwie Nauki i Szkolnictwa Wyższ 07.08.13, 15:27 jakoś tak MNiSW i MON od dłuższego czasu mi się kojarzą, podobna madrość zarządzania, podobna bezradność, podobne oznaki korupcji - może przez te "flagowce". Najogledniej rzecz ujmując "problematyczność" wydatków zbrojeniowych (tekst taktownie przemilcza nasze słynne jednostki oceaniczne otrzymane w ramach Bratniej Pomocy Utylizacji Złomu) zwłaszcza takich, jest raczej dobrze znana. No ale trza mieć te kajaki dla tego stada admirałów ^^ Leopardy, które z jednego miejsca w Najjaśniejszej można przewieźć w drugie jedynie w częściach (żaden most ich nie utrzyma ;p) Rosssomaki no i ach, och... Gawron... Ale zawsze trza pamiętać, że Przedmurze ma poważną siłę uderzeniową w batalionach kapelanów. Tak jak naszą najważniejszą dyscypliną naukową jest teologia. A co! Odpowiedz Link
megaborsuk2000 Re: CBA w Ministerstwie Nauki i Szkolnictwa Wyższ 07.08.13, 11:48 W Rzepie odrobinę więcej (co nie dziwi przy takim temacie): www.rp.pl/artykul/10,1036767-CBA-w-resorcie-Barbary-Kudryckiej.html Odpowiedz Link
megaborsuk2000 Re: CBA w Ministerstwie Nauki i Szkolnictwa Wyższ 07.08.13, 11:49 Dobry link: www.rp.pl/artykul/10,1036767-CBA-w-resorcie-Barbary-Kudryckiej.html Odpowiedz Link
rudamaruda1949 Re: CBA w Ministerstwie Nauki i Szkolnictwa Wyższ 07.08.13, 20:29 ciekawe czy podobne sprawdziany będą z NCBiR, NCN, czy z innymi zabawkami wydaje mi się, że jesienna dymisja NBK miała zapobiec kontroli, a rezygnacja z dymisji związana może być z tym, że jednak jej się nie udało uniknąć Odpowiedz Link
charioteer1 Re: CBA w Ministerstwie Nauki i Szkolnictwa Wyższ 07.08.13, 21:46 Mysle, ze cie fantazja ponosi. CytatW rozmowie z „Rz" rzecznik CBA Jacek Dobrzyński podkreśla, że funkcjonariusze nie sprawdzają wypłat pieniędzy dla konkretnych studentów czy doktorantów, tylko instytucje odpowiedzialne za wydawanie pieniędzy na stypendia. i dalej: CytatKontrola w Ministerstwie Nauki i Szkolnictwa Wyższego ma potrwać jeszcze kilka tygodni. Według naszych informacji, po sprawdzeniu dokumentacji stypendialnej w ministerstwie CBA może rozpocząć kontrole na uczelniach, które otrzymują publiczne środki na pomoc dla studentów i doktorantów. Za to w ministerstwie pawdopodobnie odpowiada jakis dyrektor departamentu, albo ktos jeszcze nizej. Zabawnie bedzie dopiero, jezeli faktycznie zaczna kontrolowac uczelnie. NBK faktycznie stosuje jakies dziwne manewry, skoro sama na wlasny resort chciala nasylac CBA, ale wszystko wyjdzie w praniu. Odpowiedz Link
dala.tata do valar 07.08.13, 11:58 Wycialem twojego posta, bo mam serdecznie dosc personalnych dowalanek i obrazania mnie i innych forumowiczow, szczegolnie jesli to nie zostalo wywolane zadnym postem, zadnym komentarzem. Nie bede tolerowal zaczepek, nawet jesli ci sie bardzo nudzi i masz ochote poklocic sie. Ostrzegam cie, ze jestem bliski uniemozliwienia ci pisania na tym forum. Odpowiedz Link