Dodaj do ulubionych

etat w Indiach - elearning

09.07.14, 17:50
Otrzymałem propozycję pracy w Indiach. W całości obowiązki miałbym wykonywać w Polsce. E-learning. Oceny do elektronicznego indeksu. Podpisany papierowy protokół mam adresować na skrytkę pocztową Uniwersytetu. Potwierdzenie moich uprawnień w ambasadzie Indii. Liczba studentów od 100 do 1000. Płatne od każdej godziny i oddzielnie od każdego studenta. Łączność przez komunikator. Sprzęt dostarczą kurierem.
Czy ktoś z Was ma doświadczenie z takim trybem pracy - czy to działa, są jakieś potencjalne komplikacje jakie powinno się brać zanim się zdecyduje?
Obserwuj wątek
    • piotr_hd Re: etat w Indiach - elearning 09.07.14, 23:34
      klamczuchosiedlowy napisał:

> eń w ambasadzie Indii. Liczba studentów od 100 do 1000. Płatne od każdej godzin
      > y i oddzielnie od każdego studenta. Łączność przez komunikator. Sprzęt dostarcz
      > ą kurierem.

jestem ogólnie podejrzliwy w stosunku do ofert 'znikąd'. Płatne ile? Zastanowiłbym się czy nie staniesz się padawanem jakiegoś profesorka, który będzie odpalał część gaży Tobie, a sam nic nie robił ;)
      • dobrycy Re: etat w Indiach - elearning 10.07.14, 08:18
        A tak sie kiedyś polacy śmiali że w chinach to za miske ryżu pracują - a tu prosze outsourcing już nie do Indii tylko z Indii. Co do meritum
        - ja tam jestem sceptycznie nastawiony do różnych takich indyjskich inicjatyw.

• piotrek-256 Re: etat w Indiach - elearning 10.07.14, 08:36
          Ja tam nie wiem. Nigdy nie miałem styczności z E-learningiem tylko słyszałem, że to dużo więcej pracy niż normalne uczenie. Ogólnie zależy, czy lubisz pisać maile, co za przedmiot i ile czasu może zająć obsługa jednego studenta, oraz ile płacą.
          Dodatkowo, czy musisz przygotować sam cały kurs czy nie. Przygotowanie zajęć to masa roboty i właściwie niezależny kontrakt, minimum na małe kilkadziesiąt tysięcy złotych.

Co więcej, doświadczenia z telekonferencjami mam różne, ogólnie z Indii to praktycznie było niemożliwe jak próbowałem się łączyć z hotelu. Jeśli zajęcia są na dobrej uczelni, to może mają jakieś niezależne łącze i szybki internet, warto spytać o realia. Pomijam już, że przy rozmowach na tą odległość to opóźnienia są dosyć duże, minimum rzędu kilku sekund.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka