Dodaj do ulubionych

DLA LICEALISTÓW I PRZYSZLYCH LICEALISTÓW!!

11.11.06, 14:16
Hej!Chcialam Was uprzedzic zanim podejmiecie decyzje pojscia badz
przeniesienia sie do XVI LO w Katowicach-Boguciacach.Ja chodze do tej szkoly
i ciagle laduje u psychologa i becze ze to sa moje najgorsze lata w tym
LO.Wiekszosc nauczycieli traktuje uczniow jak szmaty,nie interesuje sie tym
ze ktos moze miec problemy i nie proponuja pomoc tylko znecaja sie
psychicznie nad nimi<sama tego doswiadczam>.Najgorzej maja sie klasy
humanistyczne,bo maja matematyczke z ktora nie idzie wygrac a matematyka to
strach i łzy...Nie zwraca uwagi na to ze jest to klasa "H" i poniza uczniow.W
tej szkole naprawde dzieje sie niedobrze od wielu lat a nikt nie umie zrobic
z tym porzadku.Jest tam zwyczajny mobing nauczycieli nad uczniami i niejeden
uczen sie juz przez to zalamal.Nie idzcie nigdy do tej szkoly bo bedziecie
zalowac tak jak ja i nieraz plakac,a nik na to nie zwraca uwagi...Pozdrowienia
Obserwuj wątek
    • ania.wytrykus Re: DLA LICEALISTÓW I PRZYSZLYCH LICEALISTÓW!! 23.11.06, 16:28
      Hej!Przesadziłaś troche kochana-lecz się na głowe bo masz problemy...i to
      poważne
      • girl656 Re: DLA LICEALISTÓW I PRZYSZLYCH LICEALISTÓW!! 23.11.06, 16:37
        Anka jest obok mnie...
        • tita17 Re: DLA LICEALISTÓW I PRZYSZLYCH LICEALISTÓW!! 23.11.06, 16:41
          Dokonałam cudu!jest mnie dwie...
          • tita17 Re: DLA LICEALISTÓW I PRZYSZLYCH LICEALISTÓW!! 23.11.06, 16:43
            tak jestem obok natalii
    • zazenowana : DLA LICEALISTÓW I PRZYSZLYCH LICEALISTÓW!! 23.11.06, 19:08
      Uwazam ze to co zamisciła na tym forum girl656 to zenada!!! absolutnie nie
      zgadzam sie z ww wypowiedzią ! jestem zadowolona ze szkoły, do której
      uczęszczam! z nauczycieli tym bardziej ;) Pani profesor z matematyki jest
      rzeczywiscie wymagająca lecz do przeżycia. Poza tym uczniowie narzekaja na
      nauczycieli w kazdej szkole ale nie zawsze jest to ogłaszane w tak drastyczny
      sposob na forum gazety i na pewno w zadnym wypadku NIE rezygnujcie z tej szkoły
      jest warta uczęszczania do niej ;] z powazaniem Zażenowana ;]
      • zielonka16 Podziwiam Cię dziewczyno 23.11.06, 21:54
        .Ja uważam że jeśli ktoś pisze coś takiego i bez kompleksów przyznaje sie do
        tego to chyba musi być w dołku.A gdyby doszło do nieszczęścia to co byście
        powiedzieli "spokojna, niemiała większych problemów, nic nie wskazywało na to
        aby mogła sobie coś zrobić".Jest to krzyk kogoś kto stoi nad przepaścią,czy
        tego nierozumiecie.Kto z was co tak szybko osądzacie że źle zrobiła tak by
        postąpił.Napisała,przyznala się do tego chociaz nie musiała więc to chyba
        świadczy o Niej jak najlepiej.Natalio możesz chodzić z podniesioną głową.Teraz
        to chyba ktoś inny ma problem.Jestem przekonana ze w tej szkole są także dobrzy
        nauczyciele i szacunek dla nich proszę.
    • biedronkaaa3 Re: DLA LICEALISTÓW I PRZYSZLYCH LICEALISTÓW!! 24.11.06, 00:07
      Witam. Zgadzam sie z opinia Zielonki16 !!!!!!!!! Zażenowana Ty sie tak nie
      wychylaj :P, bo masz sie w klasie dobrze, a nie wiesz jak to jest byc tym z
      najgorszych :(. Na szczescie szkole mam juz za soba, ale nie wspominam jej
      najlepiej. Życze wszystkim jak najlepszej komunikatywnosci i zrozumienia u
      innych ludkow na tej Ziemi. Pozdrawiam :)
    • patka181 Re: DLA LICEALISTÓW I PRZYSZLYCH LICEALISTÓW!! 24.11.06, 06:26
      Wcale nie uważam,że w tej szkole jest tak,żle.Byłam jej uczennicą i miło
      wspominam...jednak przyznam...czasami to niektórzy nauczyciele przesadzali.
      Gilr656,w sumie napisałaś co myślisz i bardzo dobrze,jednak...zarysowałaś
      pewien obraz tej szkoły- wszystkich nauczycieli włożyłaś do jednego worka-jako
      drastycznych i wykańczajacych psychicznie,a to niestety jest nie sprawiedliwe w
      stosunku do tych co są naprawdę wporzadku.a tak to teraz wygląda.Mam
      nadzieje,że z tobą jest teraz wszystko ok,bo ta wypowiedz brzmi dramatycznie.
      • zielonka16 Re: DLA LICEALISTÓW I PRZYSZLYCH LICEALISTÓW!! 24.11.06, 09:46
        Ona nie napisała wszyscy tylko wiekszość.W szkole wszyscy uczniowie mają się
        czuc dobrze i Ci którzy są słabsi i mocniejsi i na tym polega poziom szkoły ,bo
        nie tylko uczniowie ,ale i nauczyciele go podnoszą.Jeśli uczennica zostaje na
        lekcij doprowadzona przez nauczyciela do stanu kiedy niewie ile jest 3-2,to ja
        bardzo przepraszam,ale jak to nazwać?.Tu jest jeszcze jeden aspekt tego
        problemu,ale że mam nadzieję że problem został zauważony i będzie rozwiązany
        pomyślnie dla słabszych i całkiem słabych uczniów.Zyczę wszystkim słabszym,aby
        mieli odwagę tak jak ta dziewczyna jeśli nikt nie widzi ich problemu napisać co
        ich boli ,bo pamiętajcie że z każdego problemu jest wyjście i są wspaniali
        ludzie którzy wam pomogą.
        • obiektywna3 Re: DLA LICEALISTÓW I PRZYSZLYCH LICEALISTÓW!! 24.11.06, 12:09
          To prawda forma w jakiej girl to napisała pozostawia nieco do życzenia.
          Po przeczytaniu wszystkich wypowiedzi wydaje mi się,że nie chodziło o "prawie
          wszystkich"nauczycieli tylko raczej bardziej konkretnych,ale...
          Zastanawiam się jaka to uczennica,bo jeżeli z gatunku tych,które
          wszystko "olewają",wagarują a póżniej mają żal do całego świata,że mają jedynki
          to może to być forma zemsty.
          Ale jeżeli jest to uczennica dobra czy nawet słabsza,która dotąd nie sprawiała
          problemów wychowawczych to tekst jaki zamieściła wygląda jak akt rozpaczy!
          I w tej sytuacji ciekawa jestem czy wie o tym dyrekcja i grono
          pedagogiczne,jeżeli tak to jak zareagowało?
          Jeżeli postanowili porozmawiać z uczennicą i dowiedzieć się co ją do tego
          pchnęło i pomóc jej-to się chwali.
          Ale jeżeli uważają ją za złą i tylko potępiają bo np.psuje opinię szkole a ona
          jest dla nich najważniejsza to chylę czoła przed tą dziewczyną.
          Gratuluję jej w tym momencie odwagi.
          Też chodziłam do szkoły i wiem że tak samo jak różni są uczniowie tak samo
          różni są nauczyciele(dobrzy i żli)
          Ponadto również jestem ciekawa(tak jak np.Patka181)co się z tobą dzieje girl?
          Napisz może coś o sobie.
          Pozdrawiam
          P.S
          Zgadzam się także z tym co napisała Zielonka16,że na poziom szkoły pracują nie
          tylko uczniowie ale i nauczyciele.
      • misia99997 Re: DLA LICEALISTÓW I PRZYSZLYCH LICEALISTÓW!! 24.11.06, 19:53
        Nie wiem,co myśleć o Twojej wypowiedzi;z jeden strony wołasz o pomoc w
        desperacki sposób-zgłoś się do jakieś poradni,pedagoga szkolnego.Mam
        wrażenie,że masz jakiś problem...niestety agresją i obrażaniem szkoły nic nie
        wskurasz...sama możesz przez to ucierpieć.Powiem łagodnie,babka z mateamtyki
        jest wymagajaca,jednak nigdy nie potraktowała mnie jak "szmaty" przy
        odpowiedzi,nie jestem orłem matematycznym,wręcz jestem beznadziejna z
        przedmiotów ścisłych-jednak daje sobie radę.Podobno się sama przyznałas?!
        No cóż nie mam pytan...
    • sewerynkrajewski Re: DLA LICEALISTÓW I PRZYSZLYCH LICEALISTÓW!! 24.11.06, 15:17
      KUR*** mozna bylo sie zastanowic co piszesz !!!!!!!! przez Ciebie mialem dzis
      przejebane na matmie jechala z nami jak z gównem!!! I to Ku*** nie jest
      wporzadku :/ nikt Ci nie kaze chodzic do oxfordu !
      • obiektywna3 Re: DLA LICEALISTÓW I PRZYSZLYCH LICEALISTÓW!! 24.11.06, 15:32
        Człowieku to co napisałeś jest zwyczajnie chamskie i wulgarne!!!
        To świiadczy o twojej kulturze osobistej,która jest poniżej normy.Ciekawa
        jestem czy wcześniej obchodzono się z tobą jak z jajkiem, czy wcześniej było
        okey? Nie wierzę,że nauczycielka nagle się tak zmieniła.Moim zdaniem,wnioskując
        z tego co skleciłeś nie zasługujesz aby inaczej cię traktowano.
        • arwena24 Re: DLA LICEALISTÓW I PRZYSZLYCH LICEALISTÓW!! 24.11.06, 16:32
          Witaj bohaterko!!Niektórzy uważają twoją wypowiedz-jako odwagę,no coż coś w tym
          jest,jednak teraz istnieje "odpowiedzialność zbiorowa"-wszystkie klasy muszą
          słuchać glupich komentarzy od strony pewnej nauczycielki.Aha serdecznie
          podziekowania...zepsułaś atmosfere w szkole bezpowrotnie...jak dobrze,że inni
          nauczyciele są fajni i nie wypominają tego<wielkie dzieki za to!!:-)>Podoba mi
          się ta szkoła ma swoje wady i zalety...a ty ją oczerniłaś.Słuchaj jak masz
          problemy z nauczycielem to załatwiaj to z psychologiem,albo dyrektorem-gość
          jest w porządku...a ty odrazu do internetu,w tej wypowiedzi widać i czuć akt
          rozpaczy...niestety życie jest trudne...w kazdej szkole jest jakaś kosa i
          trzeba sie z tym pogodzić...i interweniować przemyślanie i inteligentnie.Nie
          wątpie,że masz trochę oleju w głowie..jednak kierowanie się emocjami<a wydaje
          mi się,że podczas pisania swojej opini,byłaś cholenie wkurzona:-))nie jest
          dobre,najpierw się mysli a potem pisze-no coż troszkę zmieniłaś kolejnośc ze
          skutkami negatywnymi dla siebie.Teraz juz lepiej siedz cicho,z czasem<mam
          nadzieje> wszystko ucichnie.Musze jednak podkreslić,że niektorzy pegagodzy
          powinni juz przejsc na zasłużona emeryture...
        • sewerynkrajewski Re: DLA LICEALISTÓW I PRZYSZLYCH LICEALISTÓW!! 24.11.06, 16:42
          No i co z tego ze jest chamskie! a ona sie liczyla z nami piszac takie głupoty??!!
          nikt jej nie kazal wybierac tej szkoly a teraz reszta przez nia musi cierpiec :/
          Jakos inni sobie radzą z matma a nie odrazu pier**** farmazony na forum!!
          • arwena24 Re: DLA LICEALISTÓW I PRZYSZLYCH LICEALISTÓW!! 24.11.06, 16:48
            Liczyła na to ktoś zwroci uwagę na to co czuje!!Musi byc bardzo uczuciowa jak
            tak się przejmuje...
            Sewerynie krajewski poco te wulgaryzmy:-)
            • arwena24 Re: DLA LICEALISTÓW I PRZYSZLYCH LICEALISTÓW!! 24.11.06, 16:49
              Jednak potwierdzam moją powyzszą opinie na ten temat
    • patka_3 Re: DLA LICEALISTÓW I PRZYSZLYCH LICEALISTÓW!! 24.11.06, 18:21
      Jak Ci sie w tej szkole nie podoba,to zawsze jeszcze masz czas sie z niej
      przepisać,nikt Ci nie zabrania i na siłe nie trzymie.Poza tym skoro chcesz już
      osądzać to pisz za siebie,a nie ogólnikowo,bo wychodzi na to,że wszyscy tak
      uważają.Ja jakoś jestem w klasie maturalnej i nie narzekam na tą szkołe,a może
      i sie zdziwisz ale bardzo mi sie podoba i grono pedagogiczne też jest
      fajne,więc jak już chcesz wydawać osądy,rób to chociaż umiejętnie.A poza tym
      jak sie nie uczysz albo nie przygotowujesz do lekcji to nie odbieraj zwracania
      uwagi jako znęcanie i gnojenie bo to kolosalna różnica.I weż sie lepiej
      zastanów nad tym mobingiem bo chyba sama nie wiesz co piszesz,ja chyba jeszcze
      tego nie doświadczyłam,też jestem z grupy humanistycznej i jakoś nie płacze po
      każdej lekcji,nie ma lekko ale nikt nie mwóił,że w LO jest łatwo,swoje też
      trzeba umieć i sie nauczyć.
    • ola.natalia Re: DLA LICEALISTÓW I PRZYSZLYCH LICEALISTÓW!! 30.11.06, 16:37
      Witamy !
      Atmosfere, która panuje w naszej szkole nie można teraz zaliczyć do najlepszej.
      Osobiście uważamy, że szkoła jest ok;] Ma zalety jak i wady. Są sytuacje
      stresujące, ale również bywają pogodne dni, zresztą jak w każdej. Lubimy tą
      szkołę, ale to nie znaczy, że potępiamy zachowania naszej koleżanki. Wręcz
      przeciwnie, wspieramy ją. Próbujemy jej pomóc w tym trudnym dla niej okresie.
      Niestety nikt z dorosłych nie udzielił jej należytego zainteresowania, może
      liczyć sama na siebie, no i oczywiście na nas;P. Działania pod wpływem impulsu
      nie wychodzą na dobre, ale było w tej wypowiedzi trochę prawdy i desperackiego
      wołania o pomoc. Same nie byłyśmy w podobnej sytuacji, ale nie popieramy
      takiego zachowania wobec uczniów.
      Ludzkie uczucia są najważniejsze, pamiętajmy o tym. Podobno "własnego gniazda
      się nie kala", a szkoda bo "solidarność zawodowa" nie zawsze idzie w parze ze
      sprawiedliwością. Pozdrowienia.
      • kildra Re: DLA LICEALISTÓW I PRZYSZLYCH LICEALISTÓW!! 01.12.06, 19:53
        Po części popieram,opinie oli i natalii...jednak nie pododbo mi się fakt,że
        ta dziewczyna wypowiedziała za wszystkich...zgnoiła "większośc" nauczycieli-
        jest złota zasada "Milczenie jest złotem,a mowa jest srebrem"-niestety ta
        dziewczyna ma problem przez długi język.Dobra,szkoła jest czasem stresująca i
        zdażyło mi nie raz żle pomyśleć o którymś z nauczycieli...ale potem
        pomyslałam...przecież moja nie wiedza to tylko moja wina i nie mogę miec
        pretensji do nauczyciela po niewiedziałam ile jest 3-2.
        Sporo belfer przesadza i przekracza pewne granicę przy odpowiedzi,to
        rozwiązanie jest prostę ,mówie "dziekuje" i siadam do ławki,potem ile
        porozmawiać na ten temat z dyrektorem,pedagogiem i załatwiam sprawę
        inteligentnie.
        Ta dziewczyna-Natalia ma powazne problemy z nerwami skoro pisze takie
        rzeczy...może to była chwila uniesienia-nie wiem...ale,przez te uniesienie sama
        stworzyła sobie cholerny problem,ktory ją przerasta.
        Bardzo mi się nie podoba zachowanie dyrekcji szkoły pod tym
        względem...przecież taka wypowiedz brzmi dramatycznie i gdy dochodzi do
        sytuacji,kiedy osoba się przyznaje-powinna się tą sprawą zając pedagog
        szkolny,ponieważ tylko on możę wiedzieć jak rozmawiać z taką osobą.Wychowawca
        zachował się nieadekwatnie do sytuacji!!
        Potrafie zrozumieć postawę uczniów...chyba nie trudno zauwazyć,że atmosfera
        w szkole jest beznadziejna w stosunku uczeń-nauczyciel i nauczyciel-uczeń.
        Patrząc z puntu widzenia ucznia,Natalia jest teraz powodem wszystkich
        nieszczęść na matematyce,jak wiadomo prawda leży pośrodku...ta dziewczyna
        bierze za bardzo wszystko do siebie a belfre ,szczególnie ci które maja przejsc
        na emeryture,już nie mają tyle cierpliwosci co młodzi nauczyciele.
        Były dyrektor,zachował się należycie do sytuacji,naprawdę szacuneczek dla
        tego gościa-jest poprostu zajefajny.
        PS.
        1)Niestety Natalio naprobilaś sobie problemu na własne,życzenie...
        2)Szkoła<ciało pedagogiczne> też niestety nie sprostało temu problemowi-co
        można jeszcze naprawić...
        3)Ta szkoła bardzo mi się pododoba,czuje się w niej super:jest "rodzinna"
        atmosfera,wszyscy się znaja.I jestem pewna,że wyniosę z niej dużo milych
        wspomnien.
    • merida11 Re: DLA LICEALISTÓW I PRZYSZLYCH LICEALISTÓW!! 01.12.06, 13:41
      A ja sie z Toba całkowicie nie zgadzam,to,ze ktos chce abysmy wyszli na ludzi
      traktujesz jako cos złego!!Ja nic nie mam do tej szkoły jest bardzo fajnie w
      ani jednej szkole nie znajdziesz takiej atmosfery,ta szkoła jest mała prawie
      wszyscy sie znają.Mam nadzieje,ze kiedys pani z matematyki podziekujesz za
      to,że chciała cie tego nauczyć.I gdyby naprawde była taka zła jak mówisz to
      napewno nie moglibyśmy poprawiać kartkówek a poprawy sprawdzianów wygladałałyby
      zupełnie inaczej!!.Nie jestem geniuszem z matematyki ale wiem jakie sa moje
      obowiazki.A przez Twoja wypowiedz uraziłas innych nauczycieli!!
      a NO I TAK SZCZERZE TO W TEJ SZKOLE NIGDY PRZEZ NIKOGO NIE ZOSTAŁAM
      POTRAKTOWANA JAK SZMATA!!
    • blessyou1 Re: DLA LICEALISTÓW I PRZYSZLYCH LICEALISTÓW!! 01.12.06, 21:23
      Będę chyba jedyną osobą spoza szkoły która tu zabiera głos, ale przeczytałam
      ten wątek z ciekawości bo jestem matką licealistki. Przeczytałam i włos mi się
      jeży na głowie!Może ta dziewczyna jest histeryczką, może jest nieobiektywna,
      może nie ma racji i przesadziła z krytyką - to wszystko nie jest ważne. Należy
      zwrócić uwagę na to co się dzieje po jej liście. "Atmosfera w szkole się
      popsuła", nauczyciele pokazują swoje humory, stosują odpowiedzialność zbiorową,
      odgrywają się na uczniach - i wy obwiniacie za to swoją koleżankę?! Uważacie to
      za normalne?! Przeszliście chyba niezłe pranie mózgu w tej szkole, skoro wydaje
      się wam, że nauczyciele mają prawo tak reagować na krytykę.
      • zielonka16 Re: DLA LICEALISTÓW I PRZYSZLYCH LICEALISTÓW!! 02.12.06, 22:25
        Blessyou ja także jestem mamą licealistki na szczęście spoza tej szkoły.
        • blessyou1 Re: DLA LICEALISTÓW I PRZYSZLYCH LICEALISTÓW!! 03.12.06, 10:07
          Więc być może podzielasz moje zdanie, że list girl niekoniecznie musiał
          zniechęcić kandydatów do tego liceum, bo można by pomyśleć że dziewczyna
          odgrywa się za swoje niepowodzenia. Ale już posty innych licealistów niestety
          ujawniają smutną prawdę: w tej szkole jest mobbing jak cholera
          tak więc to nie girl ujawniła smutną prawdę, ale ci co bronią szkoły ze strachu
          przed konsekwencjami krytyki
    • piter1331 Re: DZIEWCZYNO PODZIWIAM CIĘ !!!!!! 02.12.06, 01:41
      WITA!
      Trzy lata temu skonczyłem ta szkołę i chociaż obrałem kierunek humanistyczny
      najwiekszy problem i najwiekszy nakład nauczania poświecałem Matematyce gdyż
      pani z matematyki bardzo tego wymagała i nie zwracała uwagi na to ze to klasa
      humanistyczna no cóż moje zdanie takie że trzy lata w tej szkole to trzy lata
      wycięte z mojego zycia nic tylko matma i matma a gdzie inne przedmioty.Nie
      powiem inni nauczyciele byli ok,chociaż kiedy się poszło z takim problemem to i
      tak sie nic niewskórali gdyż to olewali. DZIEWCZYNO CHYLĘ PRZED TOBĄ CZOŁO ŻE
      MIAŁAŚ NA TYLE ODWAGI BY O TYM NAPISAĆ.Myślę ze przez to nie masz problemów?
      GIRL656 TRZYMAM ZA CIEBIE KCIUKI. A tak przy okazji zwracam sie do pani z
      matematyki by w koncu uswiadomiła sobie ze nie tylko uczeń powinien być w
      stosunku do nauczyciela wporządku ale i nauczyciel do ucznia,ponieważ nie każdy
      jest orłem.Jeden jest lepszy polskiego a drugi z jakiegoś innego
      przedmiotu.DZIEWCZYNO CHCIAŁBYM SIE DOWIEDZIEC CZY PO NAPISANIU TEGO KTOS Z
      NAUCZYCIELI Z TOBA ROZMAWIAŁ CZY DYREKTOR SZKOŁY WEZWAŁ CIE I POROZMAWIAŁ NA
      TEN TEMAT.A ZRESZTĄ CZY PANI Z MATEMATYKI NIE POWINNA JUZ BYC NA EMERYTURZE JA
      MYSLE ZE TAK. DZIEWCZYNO DZIĘKUJĘ CI ZA TO JESZCZE RAZ ZA TWOJA
      ODWAGĘ!!!!!!
      • girl656 Re: DZIEWCZYNO PODZIWIAM CIĘ !!!!!! 02.12.06, 12:58
        Chwilowo na ten temat nie bede sie wypowiadala,moge tylko powiedziec,ze
        oczywiscie nie chodzilo mi o wszystkich nauczycieli,bo ogolnie jest ok tylko
        niestety matma.Wiem,ze moja wypowiedz mogla sprawic przykrosc reszcie
        nauczycieli dlatego nalezy im sie slowo przepraszam.Przykro mi tylko z jednego
        powodu ,ze teraz przez ta sytuacje cierpia inni,a na mnie sie to jeszcze
        bardziej "odbija"(bo nawtet uczniowie nastawili sie przeciwko mnie...)Ogolnie
        nawet wrogowi nie zyczylabym zeby teraz znalazl sie na moim miejscu...Ale to
        prawda człowiek uczy sie na wlasnych błedach,bo mam nauczke na przyszlosc.I
        jest jeszcze jedno przysłowie: "Niezawsze wiedza oznacza madrosc".Moja
        wypowiedz moze nie jest obszerna,ale chyba mnie rozumiesz...
        • kati182 Re: DZIEWCZYNO PODZIWIAM CIĘ !!!!!! 03.12.06, 21:17
          Podoba mi się,że Gilr656 napisała sprostowanie:-)
          I chciałabym zwrócić uwagę,na opinie o mobingu napisaną przez jedną z matek.
          Niestety jak się nie zna szkoły-to się nie powinno wypowiadać na ten temat!!
          Jestem ciekawa,czy tylko w tej szkole jest zwana nauczycielka "kosa"-watpie.
          a do tych co podkreslaja,że miała 3 lata wyciete z zyciorysu z powodu
          matematyki:Niestety nie możesz obwinia się matematyczki,że wymaga minimum
          programowe-ja nie siedze nad matmą mimo,że mam te marną trójczynę.
          NIKT NAM NIE ROBIŁ PRANIA MÓZGU!!!:-)
          Zdecydowanie mam już dosyć tej sprawy,została nagłosniona i jest już cholernie
          nudna:-)
          • girl656 Re: DZIEWCZYNO PODZIWIAM CIĘ !!!!!! 03.12.06, 21:32
            Witam!Chcialam powiedziec,ze to nie bylo sprostowanie tylko przeprosiny do
            nauczycieli,ktorych nie chcialam urazic,bo sa ok.Przyznalam sie tylko do zlej
            formy,a nie do calkowicie mojej winy dodam,ze z problemem zostalam sama i mam
            teraz niezle problemy.Dalej nie bede tego komentowala by nie stworzyc sobie
            kolejnych problemow.I nie jestem uczennica zla i wagarowiczka,zawsze mialam
            dobra opinie nawet w tej szkole, ale ...Jestescie inteligentni wiec dalej nie
            bede tego komentowala wiecie co mam na mysli.
            • alienor_rose IMPULS 12.12.06, 13:25
              Każdy ma własne zdanie i nawet jeżeli się znim nie zgadzam,powinno być uszanowa
              ne.Ja też chodze do tej szkoły ,i staram się dostrzegać również blaski tego miej
              sca,zalety,które przekonują ,że nie jest gorsza od innych liceów.Nauczyciele są
              w miarę sympatyczni,o czym miałam okazję się przekonać nie od dziś,kiedy przeży
              wałam własne rozterki i problemy.Staram się wczuć w sytuację koleżanki i nie po
              tępiać jej,bo sama mam problemy z matmą i nie wychodzę przed panią profesor na
              orła,ale jednocześnie też chciałam bym pokazać,że jestem ambitną osobą,dla któ
              rej liceum nie jest tylko miejscem przezimowania,a swojego rodzaju szansą.Przy
              znaję,że nie wszystko w szkole mi się podoba,,aczkolwiek tak było i będzie
              wszędzie.Mam nadzieję,że sytuacja
              koleżanki się polepszyła i trzymam za nią kciuki,by przetrwała ten trudny dla
              niej okres,bo jednak czas leczy rany ,nawet te spowodowane impulsem.Pozdrawiam.
              j czas
    • memefis Re: DLA LICEALISTÓW I PRZYSZLYCH LICEALISTÓW!! 07.12.06, 14:17
      No cóż,nie popieram tego co napisała ta girl656-to jest poprotu chamskie i
      świadczy o jej psychice,która jest w okropnym stanie i wyładowuje swoją agresje
      na forum...gratuluje jak tak będziesz pstepować w zyciu,napradę daleko
      zajdziesz!!Na szczęscie złagodziła swoją wypowiedz,dokładnie adesując ją do
      adekwatnej osoby.Piszesz,żę jest Ci ciężko i nie zyczysz tego żadnemu
      wrogowi...no coż na własne życzenie się wpakowałam i teraz bedziesz musiała
      wypić piwo,które naważyłaś...jak się ma problemy ze szkoła to
      inteligentnie...twoja wypowiedz,jest pełna desperacji-może tobie już nie pomoże
      psycholog...tylko ktoś wiecej...
      piszesz,że nie jesteś wagarowiczką i nieukiem,zatem jak sobie nie dajesz rady w
      tej szkole to przenieś się do jakieś zawodówki-tan nie musisz być Eistanem.
      No,może przez parę dni nie była atmosfera zbyt miła-jednak teraz wszystko
      wróciło do normy, i jak to w szkole-jako jedyna masz kłopoty,nauczyciele
      zapomną,ale ty dostałaś szkołe życia...mam nadzieje,że chodz trochę tego
      żałujesz-tak szczerze,a nie pod publiczkę.Tak na boku-jeżeli jesteś z tego
      dumna,to znaczy,że patrzysz na siebie bezkrytycznie i musisz być zadufana w
      sobie,skoro nie widzisz swoich błędów-pokora.
    • indekswkieszeni Re: DLA LICEALISTÓW I PRZYSZLYCH LICEALISTÓW!! 28.07.18, 16:22
      Dla oderwania się od szkolnej codzienności zapraszamy do nas na przygotowania do olimpiad indekswkieszeni.pl/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka