Dodaj do ulubionych

studia (lic) - półroczny urlop dziekański - co z o

21.02.15, 20:39

Witam.
Czy ktoś z Was może mi pomóc w kwestii studiów - mianowicie mam zaliczone wszystkie przedmioty z 3 lat studiowania (oprócz przedmiotu 'seminarium' - nie napisałam pracy. Jestem na półrocznym urlopie dziekańskim (który niedługo mi się kończy), a po jego zakończeniu powinnam powtarzać seminarium i przystąpić do obrony, jednak pracy nadal nie mam i nie ma szans abym z przyczyn losowych mogła w tym roku akademickim kontynuować studia (seminarium). Stąd moje pytanie:
Co powinnam teraz zrobić?
Napisać kolejny raz o przedłużenie urlopu?( w końcu możliwy jest roczny, ja mam jak wspomniałam pól roku..)
Może ktoś z Was był w podobnej sytuacji.

Z góry dziękuję za pomoc
Pozdrawiam,
Obserwuj wątek
    • flamengista to bardzo proste 21.02.15, 21:32
      ale proszę tego nie rozgłaszać, liczę na Pani dyskrecję. Jest jeden pewny sposób.
      1. należy się udać do dziekanatu, zapukać w drzwi dokładnie 27 razy, w seriach po trzy. równocześnie należy gwizdać melodię z "jak rozpętałem II wojnę światową".
      2. po wejściu do dziekanatu należy kategorycznie zażądać pilnej rozmowy z dziekanem. żądanie należy powtarzać do skutku, trzymając jedną rękę w kieszeni, a palcem długiej należy dłubać w nosie.
      3. po wejściu do gabinetu dziekana należy się z nim przywitać jak na tym filmiku instruktażowym (5:22)

Po wykonaniu całej procedury dziekan wydaje decyzję od ręki - najpierw półroczny urlop ze stypendium, następnie zaoczny dyplom ukończenia studiów. Pracę napisze Pani wtedy, gdy uzna to Pani za dogodne.
      • q_vw Re: to bardzo proste 22.02.15, 23:34
        Istnieje ryzyko, że Pani dokładnie to zrobi i w razie niepowodzenia zaskarży poradę ;)))

Aha, nie sądzę, by dała radę w pojedynkę z tym powitaniem z filmiku :)
        • flamengista oby, oby 23.02.15, 11:19
          co do powitania z filmiku: należy ćwiczyć, ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć. Trening czyni mistrza.
    • piotrek-256 Re: studia (lic) - półroczny urlop dziekański - c 22.02.15, 08:28
      Idź do dziekana do spraw studenckich. Pokaż papiery poświadczające sytuację losową. Albo nagnie dla ciebie zasaday albo nie. Jak nie no to musisz zapłacić za powtarzanie roku, dziekan do spraw studenckich, też człowiek, może zrozumie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka