Dodaj do ulubionych

Nowa gra internetowa!

01.10.13, 16:08
Jesteś studentem, a może chodzisz do szkoły średniej?
Interesujesz się ekonomią lub myślisz o założeniu własnego biznesu?
Koniecznie musisz zagrać w darmową grę VCR!
Świetna zabawa, dobra rywalizacji a przy okazji niesamowita możliwość zdobycia wiedzy.
Poczuj się jak zarządca funduszu Venture Capital, inwestuj w nowe biznesy i zarabiaj!
Do wygrania cenne nagrody!
Wejdź na stronę www.gra-vcr.pl/ i dowiedź się więcej.
Obserwuj wątek
    • entilf Re: Nowa gra internetowa! 02.10.13, 16:17
      Oczywiście jeśli ktoś ma jakieś pytania, to w miarę możliwości będę się starał odpowiadać. Gra mnie mocno zaciekawiła dlatego dużo na jej temat czytałem i się o niej dowiadywałem.
    • letzko Re: Nowa gra internetowa! 03.10.13, 18:24
      Co to w ogóle jest?!
      Pewnie kolejna beznadzieja. Nikt w to nie gra, nagrody pewnie warte tyle co nic, jedynie strata czasu. Czy ktokolwiek inny o tej grze słyszał?
      • wikotul Re: Nowa gra internetowa! 03.10.13, 20:21
        ja słyszałem
        nie jest wydaje się specjalnie trudne - trzeba tylko decydować w co inwestować hajs, a w co nie, i to raz na tydzień.

A da się wygrać płatne praktyki w pwc m.in
        • entilf Re: Nowa gra internetowa! 03.10.13, 22:07
          Gra jest organizowana między innymi przez Centrum Zastosowań Matematyki i Inżynierii Systemów która jest jednostką Polskiej Akademii Nauk, została wsparta przez wiele znanych firm i instytucji więc nie jest to byle jaka gra. Także wielu patronów medialnych będzie promowało grę, by zachęcić do niej jak najwięcej uczestników.
          Sam poziom gry nie jest wygórowany, najważniejsze to mieć smykałkę do interesów.
          No a nagrody to już wspomniane staże, więc jest o co powalczyć.
          • aga_math Re: Nowa gra internetowa! 09.10.13, 09:40
            Fajna sprawa te staże. Jak długo trwa gra?
            • entilf Re: Nowa gra internetowa! 09.10.13, 21:35
              Gra trwa 10 tur, a każda tura tydzień, więc w sumie całość będzie trwała 10 tygodni.
        • letzko Re: Nowa gra internetowa! 04.10.13, 17:46
          Serio zamierzasz w to grać? Przecież wiadomo, że nie ma nic za darmo, pewnie żeby coś osiągnąć to trzeba nieźle zapłacić.
          • wikotul Re: Nowa gra internetowa! 04.10.13, 20:08
            A właśnie, że nie. Gra jest darmowa, a sądząc po organizatorach to raczej zależy in na realizowaniu "misji" tych instytucji.

A praktyki są dosyć obiecujące. Zwłaszcza przy tym jak wszyscy narzekają na brak roboty i beznadziejne praktyki.
            • letzko Re: Nowa gra internetowa! 04.10.13, 21:01
              Może rzeczywiście to nie głupia gra? No a co z czasem? Ile trzeba go poświęcić by zrobić coś sensownego? Bo jeśli ma mi to zajmować codziennie po kilka godzin to ja odpadam. Mam masę innej roboty.
              • mipi14 Re: Nowa gra internetowa! 05.10.13, 20:19
                Myślę, że nie trzeba spędzać nad tym aż tyle czasu. Dokładnie Ci nie powiem, ale pewnie pół godzinki dziennie z pewnością by wystarczyło.
                • wikotul Re: Nowa gra internetowa! 05.10.13, 23:08
                  nawet mniej. Koło pół godzinki na turę (tydzień realnego czasu) wystarczy :)
              • entilf Re: Nowa gra internetowa! 05.10.13, 23:54
                Zgadzam się z poprzednikami. Czasu nie trzeba aż tak wiele. Każda tura trwa aż tydzień, więc spokojnie znajdzie się czas by zagrać. Cieszę się też z zainteresowania. Im będzie nas więcej tym weselej :D
                • letzko Re: Nowa gra internetowa! 07.10.13, 20:37
                  Coraz bardziej mi się to podoba. A powiedzcie mi graliście może już w to wcześniej? Jakie są Wasze własne wrażenia po grze?
                  • entilf Re: Nowa gra internetowa! 08.10.13, 23:44
                    Mi się udało zagrać w poprzedniej edycji i jestem bardzo zadowolony, stąd też moje nastawienie by promować tę grę.
                    Nie ma w tej grze nic skomplikowanego, jest ona bardzo intuicyjna, ale za to wiele można się nauczyć i wiele ciekawostek dowiedzieć.
                    Mimo że ostatecznie nie udało zając mi się żadnego czołowego miejsca, to jednak nie żałowałem spędzonego nad nią czasu.
                    VCR rusza już jutro, więc zapraszam jeszcze raz wszystkich to rejestracji od rana i do sprawdzenia się na www.gra-vcr.pl/
                    • mipi14 Re: Nowa gra internetowa! 10.10.13, 09:56
                      Ja również mogę polecić grę. W sumie entilf napisał najważniejsze zalety. Gra startuje już dzisiaj więc jeśli chcesz wziąć udział to niema co zwlekać.
                    • letzko Re: Nowa gra internetowa! 12.10.13, 22:47
                      Zarejestrowałem się, pooglądałem i moje pierwsze wrażenie dość pozytywne. Nie jest to nic skomplikowanego, ciekawe opisy pomysłów i ogólnie całość dość interesująca. Zobaczymy jak będzie dalej.
                      • aga_math Re: Nowa gra internetowa! 14.10.13, 14:42
                        A ja przede wszystkim nie mogę się już doczekać drugiej tury, żeby sprawdzić intuicję i zweryfikować swoje kryteria inwestycyjne :D
                        • entilf Re: Nowa gra internetowa! 14.10.13, 19:17
                          Cieszę się, że gra się Wam podoba. Mam nadzieję, że się nie zawiedziecie. Mi zresztą też się podoba pierwsza tura. Życzę szczęścia w typowaniu ofert ;)
                          • letzko Re: Nowa gra internetowa! 15.10.13, 22:36
                            A macie może jakąś typową obraną strategię gry?
                            Czym przede wszystkim kierujecie się przy wyborze ofert?
                            • entilf Re: Nowa gra internetowa! 16.10.13, 21:35
                              Jak dla mnie najważniejsze jest to, by kierować się własnym rozumem i intuicją. Po niektórych opisach ofert od razu widać, że nie mają przyszłości, inne wręcz przeciwnie, mają szerokie perspektywy. Dobrze jest też inwestować głównie na początku gry, bo później może być problem ze zwrotem z inwestycji.
                            • wikotul Re: Nowa gra internetowa! 16.10.13, 22:59
                              Ja też intuicyjnie (btw. niektóre z tych proponowanych inwestycji brzmią super ale są takie, przy któych człowiek patrzy i natychmiast kuma, że coś jest nie tak) :P

W sumie dziś jest niepowtarzalna szansa dla nowych graczy aby nie przegapić 1 tury!
                              Do dzieła!
                              To kto chce wygrać? ;>
                              • aga_math Re: Nowa gra internetowa! 17.10.13, 23:31
                                A czasem człowiek myśli, że kuma, a rynek robi swoje :P
                                Jak tam wyniki po I turze?
                                • letzko Re: Nowa gra internetowa! 18.10.13, 00:14
                                  Źle nie jest, dobrze też nie. Do bankructwa mi jeszcze daleko, a resztę się odrobi :)
                                • entilf Re: Nowa gra internetowa! 18.10.13, 23:20
                                  Not bad :) Szkoda tylko że w TOP10 nie jestem, ale to pewnie dopiero pod koniec gry :)
                                  • aga_math Re: Nowa gra internetowa! 21.10.13, 23:04
                                    Do końca II tury pozostało już niewiele czasu. Myślę, że jeśli ktoś teraz się nie zarejestruje to ma już zdecydowanie mniejsze szanse na wygraną. Także jeszcze przez kilka dni mogą nam się wyłonić nowi rywale.
                                    • wikotul Re: Nowa gra internetowa! 22.10.13, 00:49
                                      Alno będzie "po przodu" przed tymi wszytkimi, którzy już stracili :P
                                      Jedno jest pewne - zarejestrować się warto! :)
                                      • entilf Re: Nowa gra internetowa! 22.10.13, 15:49
                                        Oj warto, warto.
                                        Nie zabiera za dużo czasu, rozerwać się można a i nagrody wciąż czekają :)
                                        • letzko Re: Nowa gra internetowa! 22.10.13, 23:11
                                          I ja się zgodzę, że wystartować w grze warto.
                                          Bardzo, bardzo ciekawa.
                                          Jeśli kogoś kręci ekonomia - gorąco polecam.
                                          Jeśli nie - to tylko polecam ;)
                                          • gloria_victis12 Re: Nowa gra internetowa! 23.10.13, 17:43
                                            To aż niewiarygodne, że na forum gazety sami optymiści się znaleźli. Coś ta Wasza gra zbyt różowo wygląda. Jakieś wady?
                                            • aga_math Re: Nowa gra internetowa! 24.10.13, 10:59
                                              Baaaardzo długo jak dla mnie trzeba czekać na rozstrzygnięcia i nowe oferty.
                                            • letzko Re: Nowa gra internetowa! 26.10.13, 17:34
                                              A no wady zawsze się jakieś znajdą.
                                              Z pewnością grając w VCR trzeba z przymrużeniem oka patrzeć na grafikę :)
                                              Nie jest to jednak gra typu GTA V i pod tym względem nie można się czepiać twórców.
                                              Najważniejsze, że od strony merytorycznej gra jest bardzo ciekawa :)
                                        • mipi14 Re: Nowa gra internetowa! 23.10.13, 18:31
                                          Potwierdzam. Druga tura kończy się już niedługo, więc polecam szybko się zarezerwować. Podobno teraz są niezłe okazje do kupienia.
                  • entilf Re: Nowa gra internetowa! 08.10.13, 23:47
                    Wybaczcie mój błąd. Ostatnio chyba gubię rachubę czasu. Oczywiście gra rusza 10.10.2013 czyli za dwa dni :)
                    • mentalista.0 Re: Nowa gra internetowa! 15.10.13, 00:57
                      Jedna z ciekawszych gier o tej tematyce. Świetny pomysł dla uczniów i studentów, którzy chcą dowiedzieć się trochę więcej na temat inwestowania.
    • entilf Re: Nowa gra internetowa! 23.10.13, 15:59
      Widzę, że dyskusja się trochę wielopoziomowo rozwinęła, więc wypiszę najważniejsze z niej elementy pod spodem.
      Gra VCR jest dostępna na stronie: www.vcr-gra.pl/
      Warto śledzić jej fanpage: www.facebook.com/VentureCapitalResearch?fref=ts
      II tura dziś ma się zakończyć, ale wciąż można się rejestrować i wystartować na w miarę wyrównanych szansach z innymi.
      Gra jest ciekawa, jej tematyką są fundusze Venture Capital i można wygrać płatne staże.
      • gloria_victis12 Re: Nowa gra internetowa! 25.10.13, 16:30
        Aha, czyli rozpoczęcie gry w tym momencie byłoby dobrym przygotowaniem do startu w następnej edycji? Bo chyba zrobiło się za późno, żeby wygrać tą.. Mam nadzieję, że jest planowana 3-cia edycja.
        • entilf Re: Nowa gra internetowa! 10.11.13, 23:34
          Teoretycznie jakaś pewnie jeszcze szansa jest, by osoba dopiero teraz startująca coś ugrała, zwłaszcza że jak widziałem sponsorów wciąż przybywa, jednak masz w sumie rację. Teraz dołączenie się raczej będzie miało sens przygotowawczy i też mam nadzieję, na kolejną edycję, bo w tej jakoś słabo to widzę ;)
          • mipi14 Re: Nowa gra internetowa! 12.11.13, 17:53
            Zawsze warto dołączyć i choćby się pobawić lub czegoś dowiedzieć. To chyba najcenniejsze, co można wynieść z tej gry.
            • entilf Re: Nowa gra internetowa! 26.05.14, 13:23
              Dla osób które myślą jak @mipi14 polecam także inny projekty organizowane przez PAN.
              Osobom, które szukają czegoś na wakacje polecam Letnie Praktyki Badawcze, a tym, którzy chcą dowiedzieć się więcej na temat nowych technologii polecam platformę LEM-NANO.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka