Dodaj do ulubionych

Jaki program/aplikacja na Androida najlepsza do cz

18.07.15, 23:31
Kochani! Ratunku! Mam do przeczytania kilkanaście tysięcy sfotografowanych stron (materiały historyczne, pismo maszynowe) i szukam jakiegoś programu / aplikacji na Androida, gdzie mogłabym to komfortowo przeczytać i dodać podkreślenia / uwagi. Ktoś? Coś?
Obserwuj wątek
    • akuku5 Re: Jaki program/aplikacja na Androida najlepsza 20.07.15, 12:44
      Adobe Acrobat Reader (darmowy) dla Androida ma opcje dodawania notatek. Tylko, że najpierw trzeba by mieć te zdjęcia stron sklejone w pliku pdf - a właściwie powinno to być kilkadziesiąt plików, ze względu na rozmiar. Tu mogę polecić PDFXchange Viewer (dla PC), tani i dobry, sam korzystam. O przetwarzaniu zdjęć do postaci tekstowej zapomnij - błędów będzie tyle, że cała zabawa się nie opłaci.
      • sprawdzacz_badaczy Re: Jaki program/aplikacja na Androida najlepsza 20.07.15, 13:06
        > O przetwarzaniu zdjęć do
        > postaci tekstowej zapomnij - błędów będzie tyle, że cała zabawa się nie opłaci.

niekoniecznie, ja korzystam z Abbyy finereadera, jest jednym z najlepszych do ocr
        www.finereader.pl
        oficjalna wersja jest droga, ale ludzie sobie, np. można poprosić kogoś kto tego używa

• akuku5 Re: Jaki program/aplikacja na Androida najlepsza 20.07.15, 13:28
          Używam. Finereader jest najlepszy, ale w praktyce nawet on nie radzi sobie ze zdjęciami pisma maszynowego. Nawet przy dobrej jakości zdjęcia i dobrej jakości maszynopisu skuteczność nie przekracza 90%. Czyli i tak trzeba porównywać każdą stronę ze zdjęciem i poprawiać. Zwłaszcza nazwiska i nazwy własne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka