info-tw 22.07.07, 20:22 jak to bedzie w jezyku niemieckim? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: Magenta Schwan Re: Soda oczyszczona IP: *.adsl.alicedsl.de 22.07.07, 20:25 Natron Kaiser Natron Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: netka Re: Soda oczyszczona IP: *.pools.arcor-ip.net 22.07.07, 20:31 Backpulver :-)))))))))( sypie sie taka sciezynke wzdluz drzwi balkonowych i juz mrowki przerywaja atak ) Odpowiedz Link Zgłoś
info-tw Re: Soda oczyszczona 22.07.07, 20:36 Nie, Backpulver ma inny smak. A ze na mrowki pomaga to slyszalam wlasnie. Naszczescie u mnie ich nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: iwonka Re: Soda oczyszczona IP: 80.51.223.* 22.07.07, 20:52 netko wg mnie Backpulver to proszek do pieczenia a soda oczyszczona jest jego składnikiem. Zresztą patrz: pl.wikipedia.org/wiki/Wodorow%C4%99glan_sodupozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: iwonka Re: Soda oczyszczona IP: 80.51.223.* 22.07.07, 20:56 miało być tak pl.wikipedia.org/wiki/Wodorow%C4%99glan_sodu Odpowiedz Link Zgłoś
czajnik40 Re: Soda oczyszczona 22.07.07, 20:58 zgadzam sie w 100 % ! Ttylko co Ty robisz przed pecetem o tej porze? nie ma w polskiej TV niczego w niedziele po dzienniku? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: iwonka ja TV nie ogladam IP: 80.51.223.* 22.07.07, 21:06 od 5 lat a od 3 przesiaduje codziennie wieczorami w kinie. Tylko nie myśl sobie, że tak lubie. Odpowiedz Link Zgłoś
czajnik40 Re: ja TV nie ogladam 22.07.07, 21:16 jesoo, to wspolczuje.Jesli nie lubisz. I musisz. Ale mnie zmartwilas teraz. A nie moznaby tak tego kina kupic? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: iwonka Re: ja TV nie ogladam IP: 80.51.223.* 22.07.07, 21:21 jak by mnie było stać na kupno tego kina to bym jeździła po świecie a tego bałaganu to nawet za darmo bym nie chciała i. Odpowiedz Link Zgłoś
czajnik40 Re: ja TV nie ogladam 22.07.07, 21:26 Iwonko, na Boga, nie denerwuj sie, chcialam dobrze. Masz duzego cmokasa na dobranoc zatem ♥. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: iwonka mnie juz nic nie zdenerwuje IP: 80.51.223.* 22.07.07, 21:32 po 9 godz. pracy, za pół godz. do domku i wtedy dopiero odżyję, pomarkuję itd. Ale co Ty robisz na forum, nie oglądasz swojej TV? i. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: iwonka endlich zu Hause.... IP: *.icpnet.pl 22.07.07, 23:25 mam nadzieję, że jeszcze nie śpisz bo też przesyłam Ci wielkie buziorki www.sheepworld.de/cards/get.php?o=1&cc=0151516ltkfh0&c a także dla Miśka www.sheepworld.de/cards/get.php?o=1&cc=0151516ltkfh0&c i naturalnie für Magenta www.sheepworld.de/cards/get.php?o=1&cc=0151516ltkfh0&c i dla pozostałych www.sheepworld.de/cards/get.php?o=1&cc=0151516ltkfh0&c Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: iwonka natron? IP: 80.51.223.* 22.07.07, 20:35 moja babcia tak mówiła.... Odpowiedz Link Zgłoś
info-tw Re: Soda oczyszczona 22.07.07, 20:37 Znam. Zastanawialam sie zawsze co to moze byc. Dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś
ql Re: Soda oczyszczona 22.07.07, 23:10 Natron, Lake , abflußloser Salzsee im Ostafrikan. Graben, Tansania, 270 km2; Natronvorkommen; zahlr. Flamingos. © Bibliographisches Institut & F.A. Brockhaus AG, Mannheim 1997 Odpowiedz Link Zgłoś
baerenfang już podano, tutaj jeszcze trochę rezept: 22.07.07, 23:08 www.marions-kochbuch.de/index/0422.htm Odpowiedz Link Zgłoś
baerenfang smaczniejsze cookies są bez sody, za to 22.07.07, 23:09 haszyszem ;-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: netka Re: auch Natriumbicarbonat (Speisesoda) IP: *.pools.arcor-ip.net 23.07.07, 22:09 A nasz stary znajomy Grek Janosz dodaje do ciasteczek zamiast sody wina. I do dzis sprzedaje swoje antipasti w hali targowej za Charite`.Moze ktos go jeszcze pamieta z Brandenburger Flohmarkt przy poludniowym wjezdzie do Berlina. Tylko dzisiaj nie nosi juz swojej pieknej beretki :-). Odpowiedz Link Zgłoś
konrad-walenrod Mundgeruch: 26.07.07, 08:49 Mundgeruch: KAISER-NATRON neutralisiert saure Speisereste zwischen den Zähnen, so daß dadurch kein Karies mehr entstehen kann. Es beseitigt Mundgeruch und Zahnprothesen verlieren den unangenehmen Geruch und Geschmack. 1 Teelöffel KAISER-NATRON auf 1 Glas Wasser geben und kräftig damit spülen und gurgeln. Zahnprothesen über Nacht in der Lösung aufbewahren. ~~~~~~~~~~~~~~~~ - Kto ty jesteś? - Polak mały. - Jaki znak twój? - Orzeł biały. - Gdzie ty mieszkasz? - Między swemi. ~~~~~~~~~~~~~~~~ PS Ich benutze täglich Natron und deswegen habe ich solchen Erfolg bei den Weibern! Odpowiedz Link Zgłoś
jessi_a Re: Mundgeruch: 26.07.07, 08:53 konrad-walenrod napisała: > > > > Ich benutze täglich Natron und deswegen habe ich solchen Erfolg bei den > Weibern! ????? Odpowiedz Link Zgłoś
konrad-walenrod Schweißfüße 26.07.07, 09:22 jessi_a napisała: Ich benutze täglich Natron und deswegen habe ich solchen Erfolg bei den Weibern ========================================= Schweißfüße Morgens etwas KAISER-NATRON in die Schuhe streuen. Nach jedem Tragen entfernen. Zusätzlich die Füße oft in KAISER-NATRON baden ~~~~~~~~~~~~~~~~ - Kto ty jesteś? - Polak mały. - Jaki znak twój? - Orzeł biały. - Gdzie ty mieszkasz? - Między swemi. ~~~~~~~~~~~~~~~~ PS Weil ich alle Tage Kaiser Natron benutze, habe ich solchen Erfolg bei den Weibern! Odpowiedz Link Zgłoś
jessi_a Re: Schweißfüße 26.07.07, 09:26 Conni ja napisalam ale to "?????" czytaj uwaznie. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad-walenrod Deodorant 26.07.07, 09:38 jessi_a napisała: > Conni ja napisalam ale to "?????" > czytaj uwaznie. ================================== Deodorant Einfach mit einem Wattebausch oder mit den Fingern etwas KAISER-NATRON in die Achselhöhen pudern. ~~~~~~~~~~~~~~~~ - Kto ty jesteś? - Polak mały. - Jaki znak twój? - Orzeł biały. - Gdzie ty mieszkasz? - Między swemi. ~~~~~~~~~~~~~~~~ Odpowiedz Link Zgłoś
konrad-walenrod Re: Mundgeruch: 26.07.07, 22:08 jessi_a napisała: > ????? ========================== Nun, wenn du Kerle mit stinkendem Maul bevorzugst, so ist es Deine freie Wahl. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Do £odzi, Zagłębia, Warszawy powrócę zawzięty, uparty... ja muszę... do kraju, do sprawy, do mas, do roboty, do partii... ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ich glaube, ich muss zum Zahnarzt. Odpowiedz Link Zgłoś
info-tw Re: Mundgeruch: 26.07.07, 23:16 konrad-walenrod napisała: > > Mundgeruch: > > KAISER-NATRON .... Es beseitigt Mundgeruch und > Zahnprothesen verlieren den unangenehmen Geruch und Geschmack. 1 Teelöffel > KAISER-NATRON auf 1 Glas Wasser geben und kräftig damit spülen und gurgeln. > Zahnprothesen über Nacht in der Lösung aufbewahren Narazie nie narzekam na braki w uzebieniu ale mimo to dziekuje za przepis, nigdy nie wiadomo co czlowieka w przyszlosci spotka. > - Każdy ma swój punkt widzenia, ale nie każdy z niego cos widzi. Odpowiedz Link Zgłoś
info-tw Re: Mundgeruch kommt vom Magen. 27.07.07, 01:08 Z Magen tez raczej wszystko w porzadku. Odpowiedz Link Zgłoś
baerenfang nicht alle auf einmal bitte reihen sie sich;-))))) 27.07.07, 02:14 morgen kommt ein schöner tag Odpowiedz Link Zgłoś
konrad-walenrod Aktivkohle 27.07.07, 09:55 Mgr. Bärenfang napisal:Mundgeruch kommt vom Magen. ===================================================0 Denn bleibt nu noch eine Mundmaske mit Aktivkohle. . ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Posępny jak mur Szliselburga, głęboki jak dno owej ciszy, zza krat, z więziennego podwórka dobiega go śpiew towarzyszy. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Odpowiedz Link Zgłoś
konrad-walenrod Das allerwichtigste habe ich noch vergessen 28.07.07, 18:04 info-tw napisała: > jak to bedzie ? ============================== Das allerwichtigste habe ich noch vergessen. Bis zum Tode Lenins hat man Natron zur Balsamierung von Mumien benutzt. Aber die führende sowjetische Wissenschaft hat was besseres erfunden. Leider ist es bis heute ein Staatsgeheimnis! Aus gut informierten Kreisen habe ich erfahren, dass Lenin jede Nacht in eine Flüssigkeit getaucht wird. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Do £odzi, Zagłębia, Warszawy powrócę zawzięty, uparty... ja muszę... do kraju, do sprawy, do mas, do roboty, do partii... ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Odpowiedz Link Zgłoś
lanzbuldog Re: Das allerwichtigste habe ich noch vergessen 28.07.07, 18:55 konrad-walenrod napisała: > > > Aus gut informierten Kreisen habe ich erfahren, dass Lenin jede Nacht in eine > Flüssigkeit getaucht wird. > > Na to wygląda: img233.imageshack.us/img233/2624/antonimacierewicz450xf1.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
konrad-walenrod klassische Methode 29.07.07, 08:12 lanzbuldog napisał: tinyurl.com/fy9y5 ================================ Diese Mumie wurde noch nach der klassischen Methode mit Natron behandelt. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ja muszę... I śpiew się urywa, i myśli urywa się pasmo. Ta twarz już woskowa, nieżywa, lecz oczy otwarte nie gasną. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Magenta Schwan Das Thema ist noch keineswegs erschöpft! IP: *.adsl.alicedsl.de 30.07.07, 20:32 Das Thema ist noch keineswegs erschöpft! Rezepte mit KAISER-NATRON Amerikaner oder Kaiser-Brötchen -------------------------------- Butter, Ei, Zucker, Zitronensaft, Salz schaumig rühren. KAISER-NATRON unter das Mehl sieben und mit der Milch zum Teig geben. Mit einem Eßlöffel kleine Häufchen auf das vorbereitete Backblech in größeren Abständen setzen und bei starker Mittelhitze etwa 25 Minuten backen. Nach dem Erkalten kann die glatte Unterseite mit Zuckerguß von 150 g Puderzucker, 1 Eßlöffel Rum und 2 Eßlöffeln Wasser versehen werden. Auch ein Schokoladenguß ist möglich. ~~~~~~~~~~~~~~~~ - Kto ty jesteś? - Polak mały. - Jaki znak twój? - Orzeł biały. - Gdzie ty mieszkasz? - Między swemi. ~~~~~~~~~~~~~~~~ Zutaten 50-70 g Butter 1 Ei 80-100 g Zucker etwas Zitronensaft oder Zitronenaroma 250 g Mehl 2 Eßlöffel Stärkemehl 1 Prise Salz ca. 1/8 l Milch gestr. Teelöffel KAISER-NATRON Odpowiedz Link Zgłoś
info-tw Re: Das Thema ist noch keineswegs erschöpft! 30.07.07, 21:55 Tak, tylko ja tego Natrona nigdzie dostac nie moge. Odpowiedz Link Zgłoś
baerenfang tam gdzie Backzutaten leżą na półce 30.07.07, 23:20 czyli wszystkie proszki do pieczenia i inne świństwa Odpowiedz Link Zgłoś
info-tw Re: tam gdzie Backzutaten leżą na półce 31.07.07, 12:54 Tam tez nie ma. Nawet pania w sklepie pytalam i odpowiedziala: Natron? Kenne ich nicht. Byla bardzo zdumiona, jak bym o kosmitow pytala. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Magenta Schwan ....und meistens Emigranten Hintergrund hat. IP: *.adsl.alicedsl.de 31.07.07, 20:01 info-tw napisała: > Tam tez nie ma. Nawet pania w sklepie pytalam i odpowiedziala: > Natron? Kenne ich nicht. Byla bardzo zdumiona, jak bym o kosmitow pytala. ================ Das hängt damit zusammen, dass das Personal nicht mehr geschult wird und meistens Emigranten Hintergrund hat. Ich habe die gleiche Erfahrung gemacht! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Magenta Schwan Jungfrau im weißen Gewande IP: *.adsl.alicedsl.de 31.07.07, 09:13 info-tw napisała: > Tak, tylko ja tego Natrona nigdzie dostac nie moge. ======================================================== Päckchen 135 mm hoch, 95 mm breit, 38 mm tief. Inhalt:5 Packungen je 50 g = 250 g Farbe Dunkelgrün. Schräge Aufschrift in weiß im oberen Teil: Kaiser Natron Darunter ein Bildnis einer gebeugten Jungfrau im weißen Gewande wie sie Kristallklares Wasser aus einem Jungfräulichen Waldgewässer schöpft. ~~~~~~~~~~~~~~~~ - Kto ty jesteś? - Polak mały. - Jaki znak twój? - Orzeł biały. - Gdzie ty mieszkasz? - Między swemi. ~~~~~~~~~~~~~~~~ Odpowiedz Link Zgłoś
info-tw Re: Jungfrau im weißen Gewande 31.07.07, 12:56 No wlasnie takiego szukalam. Wiem jak wyglada, nie wiedzialam jedynie co to takiego. Odpowiedz Link Zgłoś
info-tw Re: Jungfrau im weißen Gewande 31.07.07, 12:58 Jeszcze niedawno stal na polce w Kauflandzie ale juz nie stoi :( Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Magenta Schwan Re: Jungfrau im weißen Gewande IP: *.adsl.alicedsl.de 31.07.07, 19:56 info-tw napisała: > Jeszcze niedawno stal na polce w Kauflandzie ale juz nie stoi :( ======================= Dank meiner intensiven Werbung bei der GW! Vorrübergehende Lieferschwierigkeiten wie bei der Kommuna mit Bananen. Odpowiedz Link Zgłoś
info-tw Re: Jungfrau im weißen Gewande 31.07.07, 20:00 To juz przestan ten Werbung robic, bo juz wogole tego Natrona nigdze nie dostane. Odpowiedz Link Zgłoś
info-tw Hurrrrrrrrrrrra Kaiser Natron 01.09.07, 13:22 kupilam. I wiem, ze to was g obchodzi ale i tak sie pochwale. Tylko dlaczego jest na opakowaniu napisane für Küche, Haus und Reise? Po co komu Natron w podrozy? No to ide smazyc placki. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Magenta Schwan Po co komu Natron w podrozy? IP: 85.183.215.* 01.09.07, 17:15 info-tw napisała: Po co komu Natron w podrozy? ========================== Gegen Schweißfüße Odpowiedz Link Zgłoś
info-tw Re: Po co komu Natron w podrozy? 01.09.07, 17:46 Wlasnie tez wyczytalam na opakowaniu. Taka zwykla sodka a tyle moze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Magenta Schwan Keiner soll dumm sterben! IP: *.adsl.alicedsl.de 02.09.07, 10:26 info-tw napisała: > Wlasnie tez wyczytalam na opakowaniu. Taka zwykla sodka a tyle > moze ;) ======================================================= Keiner soll dumm sterben! In Dojczland hat jeder die Möglichkeit sich weiterzubilden! www.holste.de/index.php oder: tinyurl.com/2bv57m ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Poprzyjcie nas! Ta walka, którą prowadzimy jest walką w interesie Polaków, w interesie narodu ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Odpowiedz Link Zgłoś
baerenfang ale pachnie, az w Bochum czuc placki:-)))))) 01.09.07, 17:20 mozesz zrobic na podroz lemoniade z natronu. Tak powaznie, lyzeczka sody pomaga na cos, moze chorobe lokomocyjna lub zgage? Odpowiedz Link Zgłoś
info-tw Re: ale pachnie, az w Bochum czuc placki:-)))))) 01.09.07, 17:45 To nie moje placki czuc :( Ja postanowilam placki zrobic jutro, dzisiaj zrobilam kopytka i kapuste z boczkiem. A co w Bochum jestes? Zgagi to ja chyba nigdy nie milam, bo nie wiem co to takiego :( Odpowiedz Link Zgłoś
info-tw Re: jestem od tygodnia i juz zdazylem pojsc do pr 01.09.07, 18:14 To zostajesz na stale? Odpowiedz Link Zgłoś
baerenfang na Mazurach zaproponowali mi pensje na stalej 01.09.07, 18:22 umowie, powiedzialem, ze interesuje mnie praca na caly etat nie na cwierc;-), spakowalem sie i wrocilem w ubiegly weekend.;-) W czwartek poszedlem na rozmowe, od wczoraj juz pracuje, tez w turystyce. Odpowiedz Link Zgłoś
info-tw Re: na Mazurach zaproponowali mi pensje na stalej 01.09.07, 18:28 He he gratuluje. Mam fajnego sasiada ;) No to jak bys wiedzial czy gdzies jakiejs kaleki do ksiegowosci nie potrzebuja to daj znac ;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Magenta Schwan per Casting entschieden IP: *.adsl.alicedsl.de 02.09.07, 10:08 info-tw napisała: > He he gratuluje. Mam fajnego sasiada ;) > No to jak bys wiedzial czy gdzies jakiejs kaleki do ksiegowosci nie > potrzebuja to daj znac ;) ============================================ Heutzutage werden solche Sachen per Casting entschieden, es sei denn, man hat Freunde bei der großen Politik. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Edel sei der Mensch, hilfreich und gut. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Odpowiedz Link Zgłoś
jessi_a Re: na Mazurach zaproponowali mi pensje na stalej 01.09.07, 18:53 jak? w biurze turystycznym? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Magenta Schwan Flüchtlingsströme nach Europa IP: *.adsl.alicedsl.de 02.09.07, 11:02 info-tw napisała: A co w Bochum jestes? ========================== Ich schlage unverbindlich vor im Województwo warmińsko-mazurskie ein Volksreferendum durchzuführen. Ob die Einwohner zu GDR gehören möchten oder zur IV Rzeczpospolita. Unter der Schirmherrschaft der Unia Europejska. Beim gleichen Abwasch auch eine zweites Referendum in Deutsch Afrika. Ob die Menschen dort ein Deutsches Bundesland sein möchten oder die Unabhängigkeit weiterhin bewahren wünschen. Auf diese Weise könnte man die Flüchtlingsströme nach Europa unter Kontrolle bringen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Poprzyjcie nas! Ta walka, którą prowadzimy jest walką w interesie Polaków, w interesie narodu ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Odpowiedz Link Zgłoś