Gość: uu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.07, 17:59 Na kolana pyrusy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: smith Re: ŁKS liczy na cud IP: *.chello.pl 03.11.07, 18:04 wlasnie podali na canale+ sport, ze bylo 2:2 (??!!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cytryna ŁKS liczy na cud IP: *.toya.net.pl 03.11.07, 18:17 juz poprawili na 0-1 :D 2liga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerry Re: ŁKS liczy na cud IP: *.dsl.wlfrct.sbcglobal.net 03.11.07, 19:03 Jak zwykle wymeczone zwyciestwo. Z czym do Europy sieroty, jak sie ma problemy z zespolami prawie trzecioligowymi. Ale wymagania placowe oczywiscie na poziomie Barcelony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biała* to graniczy z cudem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.07, 19:17 Jerry chciałbyś żeby twoja drużynka wymęczyła 35 pkt w 13 meczach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerry Re: pewnie zeby chcial :) IP: *.dsl.wlfrct.sbcglobal.net 03.11.07, 20:18 Chcial bym, ale widziec polski zespol na poziomie przynajmniej sredniej ligi zachodniej. I co im po mistrzostwie, jak i tak dostaja baty od jakis Valerengow, Gruzinow, i tym podobnych dziadow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biała* Re: pewnie zeby chcial :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.07, 20:33 zapomnij już. To było 4-5 lat temu . jak chcesz obrażać to obraż tegoroczne puchary. to był blamaż!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siwy wygrana wisły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.07, 21:18 Zieńczuk to najlepszy pilkarz w ekstraklasie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jah40 czerwony Ujek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.07, 22:42 Ujek to najbrutalniej grający piłkarz w Lidze; największy cham i do tego umoczony w aferze "Fryzjera". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kajetan ZENADA IP: *.4web.pl 04.11.07, 03:44 Rok temu, kiedy Wisla przegrala z LKS, wszedlem na to forum i posypaly sie gromy, pod adresem Wisly. Ze LKS silny, ze Wisla do d. Lodzcy kibice przechwalali sie, ze ich druzyna jest mocna. Nie trafialy do nich zadne rzeczowe argumenty, mimo, iz ograniczylem sie - w koncu - tylko do stwierdzenia, ze porazka z klubem pokroju LKS to blamaz dla Wisly na celej lini...zawsze i w kazdej sytuacji. Minal rok. Znow wszedlem na to forum, i...? Tepe geby lodzkich kibicow zniknely. Nie ma juz przechwalek o miejscu w Ekstraklassie. Zniknely, niczym za dotknieciem czarodziejskiej rozdzki, gromy na Wisle i pieprzenie o sile LKS, czy - generalnie - lodzkiej pilki. A sam LKS (podobnie, jak rownie zabawny, Widzew), maja problemy, zeby w ogole sie w I lidze utrzymac. LKS poleci, a kibice...coz, juz nie tacy skorzy, to opierniczania Wisly. I kto tu umie grac w pilke? Ech. Zeby byla jasnosc: jestem z Krakowa, mieszkam w Lodzi z wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AdamO ŁKS liczy na cud IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 04.11.07, 04:09 A mnie się pojawiły łzy w oczach że klub którego jestem kibicem (i zawsze nim pozostane) podkreślam kibicem spada do II ligi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyt Re: ŁKS liczy na cud IP: *.toya.net.pl 04.11.07, 10:37 i co sie p8rzechwalasz krakusie lepiej spadaj do krakowa takich jak ty nam w lodzi nie potrzeba lks zawsze byl biedny i musial sprzedawac pilkarzy a ty wislaku pieniadze maci ja jakos do LM sie nie dostaliscie nawet jak bedziecie mieli mistrza to i tak nie wejdziecie do LM bo startujemy teraz od 1 rundy eliminacyjnei i nie bedziecie rozstawieni itraficie potem na 3 albo 4 zespol ligi angielskiej i co bedziecie potem spiewac ze to znowu mieliscie pecha w losowaniu i nie mieliscie szans bylo trzeba awansowac jak trafialisce na slabych i teraz m.in. przez was zespol z polski nie masz szans do fazy grupowej .wiec spokonie teraz sie przechwalaci wy a jak bedzie sierpien to zobaczymy jak to nasza wisla odplywa z jakimis bylymi republikami ruskimi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kajetan Lodzka zenada;) IP: *.4web.pl 04.11.07, 14:59 Witam. Na wstepie, dwie uwagi: jedna semantyczna - druga ogolna. Uwaga semantyczna jest to, iz nie mow do mnie per "krakusie". Wyraz "krakus" w literackiej polszczyznie nie istnieje, jak juz, mow do mnie per "krakowianinie". Zaznaczam, iz tak jak - w literackiej polszczyznie - nie istnieje "krakus", tak nie istnieje rowniez "warszawiak", "poznaniak", gdanszczak". Za to masz: warszawian, poznanian, gdanszczanin. To sprawa pierwsza. Druga jest to, abys nie traktowal mnie w sposob protekcjonalny, i nie mowil mi, gdzie moje miejsce jest, a gdzie go nie ma. Tym bardziej, jesli stac mnie na to, aby samemu wybierac sobie miejsce pobytu. A teraz pozwol, ze powroce do glownego tematu. Uwazalem i uwazam nadal, iz ZAWSZE porazka z klubem z Lodzi czy Lublina jest dla krakowskiej pilki ujma na honorze. Stad, taka moja mocna reakcja na to, co dzialo sie rok temu (dla przypomnienia: przegrana Wisly). Uznawalem, ze kluby pokroju LKS sa zenujaco slabe, i przegac z nimi, to przede wszystkim, blamaz i ujma na honorze. Rok pokazal, iz poprzednia "lodzka wpadka" TS byla wypadkiem przy pracy. I bardzo dobrze, gdyz Wisla jest zespolem ewidentnie stojacym na poziomie nieosiagalnym, dla lodzkiej pilki. Jednak, jest jedna rzecz, ktorej nie rozumiem: opinie lodzkich kibicow sprzed roku - i obecnie. O ile rok temu bajdurzyliscie o niebotycznej sile LKS, to teraz (w obliczu oczywistego spadku do II Ligii), bajdurzycie o tym nadal. Powiedz: nie umiesz patrzec, czy nie umiesz dostrzegac realiow? Po co opowiadac brednie o sile lodzkiej pilki, jesli jest ona najslabsza w kraju - i to, od wielu lat? Po drugie, nie miej do kogos pretensji, ze nie jest biedny. Karalnym ma byc bycie bogatym? A niby z jakiego powodu? Bo biednym nie podoba sie, ze ktos jest bogaty??? To jakis absurd. Po trzecie, zycze Ci, aby "Twoj" LKS, osiagnal choc w porywach tyle, ile osiagnela Wisla. TS jest klubem lepszym (pod kazdym wzgledem), zas siermiezna lodzka pilka nie nadaje sie do niczego. Tak bylo, jest i bedzie. To nie kwestia pieniedzy, ale odpowiedniego podejscia. Pokazal to przeciez Majewski, cwiczac Krakse. Po czwarte, nie rozumiem, dlaczego przez Wisle, LKS ma nie miec szansy na cokolwiek? To znaczy, rozumiem, iz przegrana z zespolem lepszym jest utrudnieniem na dalszej drodze dla tego, kto przegrywa. Ale, nie chcesz mi chyba powiedziec, iz porazka LKS z Wisla byla tak potezna, ze zablokowala LKS droge do Ligii Mistrzow??? LKS nie mial na nia szans, i miec nie bedzie - prznajmniej, przez najblizsze lata. Obudz sie i przestan zwalac wine za zenujaca gra lodzkich kibicow, na TS Wisle. Ona nic Ci nie zrobila. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyt Re: Lodzka zenada;) IP: *.toya.net.pl 04.11.07, 16:41 lks raz gral o LM i przegral z MU jak Widzew byl w fazie grupowej a wy wielka wiselka :D a jedyne co Łodz ma wspolnego z Krakowem to jest pan wąsowicz prezes lodzkiego MPK a szczyci sie tym ze rozwali najpierw mpk w krakowie i teraz rozwala w lodzi wiec wszystko co krakowskie w lodzi nie jest dobre dla lodzi bylo nie bylo2 miasta w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kajetan Odrobina FAKTOW IP: *.4web.pl 04.11.07, 17:14 No to, po kolei. Widze, ze lubisz statystyke. Uwazasz, ze dokonania Wisly sa gorsze, niz LKS...coz, a wiec popatrzmy na statystyke. Wisla Krakow: I Miejsce w MP: 10 razy II Miejsce w MP: 12 razy III Miejsce w MP: 10 razy Mistrzostwo Ligi: 1 raz Zdobywca PP: 4 razy Finalista PP: 5 razy Zdobywca PLP: 1 raz Finalista PLP: 1 raz Zdobywca SP: 1 raz Zdobywca MPJ (U-19): 9 razy A poza tym... 1/4 PE: 1 raz 1/8 PZP: 2 razy 1/8 P UEFA: 1 raz Zwyciezca grupy w Intertoto: 3 razy Grupowka UEFA: 1 raz Juz nawet nie wspominam, iz (pod wzgledem ilosci rozgrywanych spotkan, a wiec: ilosci bramek, punktow, zwyciestw, remisow...bije na glowe LKS). Podobnie, jak i iloscia meczow bez porazki. No i jak wyglada na TAKIM tle LKS Lodz (klub, kitory przez kilka lat w ogole nie gral w I lidze)??? Daruj sobie zarty. LKS to zadna sila, w porownaniu z Wisla. Po prostu, takie sa fakty: z nimi chcesz sie klocic??? Piszesz takze o tym, co Lodz ma wspolnego z Krakowem. Coz, wydajesz sady ostre - nie majac pojecia o Krakowie, ani o jego specyfice. Ale, niech Ci bedzie. Moze kiedys poznasz Krakow na tyle, zeby moc sie na jego temat wypowiadac w sposob sensowny? Ale, zebys nie sadzil, iz unikam odpowiedzi: faktycznie, lodzka pilka jest nieporownywalna z krakowska (szczegolnie, wislacka). Ale, podobienstw miedzy tymi miastami jest wiecej. Uwierz. P.S. Twej uwagi apropos MPK w Lodzi i Krakowie nie rozumiem. Wasowicza moge nie lubic (podobnie, jak i innych ludzi z Brozka), ale akurat lodzka komunikacja bije krakowska na glowe, jesli idzie o punktualnosc, rozplanowanie tras, rozplanowane rozkladow jazdy. Krakow wygrywa z Lodzia (bijac ja na leb), jesli idzie za to o jakosc taboru. Ale na tym, przewaga krakowska w MPK, sie konczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosu1908 Re: Odrobina FAKTOW IP: *.toya.net.pl 04.11.07, 18:46 i tak milicja waszą matką!!!I tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kajetan Dobre:)))))))))) IP: *.4web.pl 04.11.07, 19:01 Gratuluje poznania historii GTS (obecnie: TS) Wisla. Jesli dla Ciebie, w pierwszym dziesiecioleciu XX wieku istniala Milicja Obuwatelska - to ja nie mam zadnych pytan. A co do czasow pozniejszych...coz, akurat w przypadku Wisly, zarzut o wielka milosc do Milicji Obywatelskiej jest chybiony. To nie byla milosc, lecz koniecznosc. P.S. Milo, ze choc Ty nie usilujesz wykazac, ze "czarne jest biale, a biale jest czarne", czyli, ze LKS ma miec - niby - wiecej sukcesow na swym koncie, niz Wisla. To dobrze, ze w koncu zaczynamy sie rozumiec, i nikt nie rzuca sie na podwazanie FAKTOW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosu1908 Re: Dobre:)))))))))) IP: *.toya.net.pl 07.11.07, 20:19 ŁKS nie wiem jak wisła ale jako klub ma 124 mistrzostwa Polski w różnych dyscyplinach!!!ŁKS to nie tylko kopacze!Jak to się ma w TSW? może wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kajetan Re: Odrobina FAKTOW II IP: *.4web.pl 04.11.07, 19:05 Dodam jeszcze, ze zarzut o milosc Wisly do MO, jest tak samo madry, jak zarzuty wobec LKS o to, ze: 1) Byl to "klub zydowski", tj. zalozony przez Zydow (Szwarc, Hirszberg, Hajman) 2) Byl top klub filosemicki, gdyz korzystal (jeszcze w pierwszych paru latach od swego zalozenia) z boisk treningowych niemieckich klubow. Jak wiec widzisz, glupio pisac mozna o wszystkim. Odrobine pomyslunku, prosze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosu1908 Tylko ŁKS! IP: *.toya.net.pl 05.11.07, 20:31 ...i tak waszą matką jest milicja!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosu1908 Fakt to ty może czytasz... IP: *.toya.net.pl 05.11.07, 20:38 Wśród założycieli nie było żadnego Szwarca a LUBAWSKI!!!Mądralo! Boisk też nie wyporzyczali od Niemców,a grali pod niemiecką nazwą w Łódzkiej lidze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kajetan Faktycznie, pasujesz do Faktu. IP: *.4web.pl 06.11.07, 14:14 Nie, nie czytam "Faktu"; jak by Ci to ladnie powiedziec - nie jest to moja liga:) Nie zrozumiales mojej uwagi o tym, ze pisac mozna glupio na kazdy temat. Tak, jak idiotyzmem i glupota jest zarzucanie Wisle "milosci do MO w czasach PRL", tak i glupota jest, uznawanie LKS za "klub zydowski". Ale, skoro uz brniesz w ta nute, to - przynajmniej - nie pisz nieprawdy. Dobrze? Jaki z Ciebie kibic, jesli nie wiesz, kto zakladal klub, ktoremu niby kibicujesz? Hanba. Dla Twej informacji: w 1908 roku, klub zalozony byl z inicjatywy Henryka Lubawskiego, Arnolda Hajmana i Jerzego Hirszberga. W tym gronie, 2/3 stanowili Zydzi. A pamietasz sklad I zarzadu Twego klubu? Przeciez to byli Winter, Sienkiewicz, Lubawski, Szwarc, Hirszberg i Arnold Hajman. A wiec, generalnie, Zydzi. Nie pisz zatem, ze "nie bylo Szwarca", bo byl. Ech. I Ty jestes KIBICEM LKS????? Co do kwestii boisk: az do 1912 (a wiec, przez cztery lata) LKS nie mial swojego obiektu treningowego, i korzystal z boisk, ktore wypozyczal od niemieckich klubow pilkarskich. I takie sa fakty. A na przyszlosc: nie zabieraj glosu, jesli nie wiesz, o czy mowisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosu1908 Tylko ŁKS IP: *.toya.net.pl 07.11.07, 19:59 Ale ty napisałeś że on zakładał,a Szwarc nie zakładał!!!Zrozumiałeś? Lubawski był głównym założycielem!!!ŁKS miał własny "obiekt" boisko! Tylko kiedy na "zajęcia"zaczeło przychodzić więcej osób zczeli prowadzić treningi na obiekcie Victorii a potem jakiejś tam innej drużyny!Potem oficjalne mecze rozgrywali na Srebrzyńskiej.Jeżeli chodzi o żydów to wystarczy jedno.Jakie barwy miał powstały klub? Biało-Czerwono-Białe?Z czym ci się to kojarzy?Główny założyciel czyli Lubawski którego nie wymieniłeś był polakiem!A ponadto żaden z nich nie czół się ani Polakiem ani Żydem,tylko ŁODZIANINEM!!! Więc nie pisz że nie znam historii ukochanego klubu!!!TYLKO ŁÓDZKI KLUB SPORTOWY!!!Jesteś kolejnym typem mądrusia któremu nic się nie przetłumaczyć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosu1908 Re: Tylko ŁKS IP: *.toya.net.pl 07.11.07, 20:02 Choć w latach 1909-1911 rozgrywali oficjalne mecze na obiektach niemieckich!Gdyż boisko "na placu" nie nadawało się! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosu1908 Re: Tylko ŁKS IP: *.toya.net.pl 07.11.07, 20:14 Boiskiem ŁKSu ŁÓDŹ był plac przy ulicy Dzielnej 47/49.Tam spotykali się seniorzy.Nie wiem gdzie to sie teraz znajduje ale nigdy nie szukałem takiej informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosu1908 Re: Tylko ŁKS IP: *.toya.net.pl 07.11.07, 20:16 dałem plame z barwami w pierwszyej odp oczywiście Biało-Czerwone! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: be Re: ŁKS liczy na cud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.07, 11:47 Szkoda, ze nie rozwineli watku, w jaki sposob dudka ?wykorzstał obrońców ŁKS?.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łodzianin ŁKS liczy na cud IP: *.toya.net.pl 05.11.07, 17:42 HAHAHA, 4000 ludzi (a wg niektórych źródeł 2500) na meczu z Wisłą:) Czy jakiś bazarowiec ma jeszcze wątpliwości kto rządzi w mieście Łodzi?:) Odpowiedz Link Zgłoś