majmajka 11.09.09, 09:24 Babki, jakas prosta salatke z Tortellini z miesem, mozecie nauczyc? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madame_zuzu Re: Kulinarna prosba 11.09.09, 09:32 www.wielkiezarcie.com/recipe29167.html albo www.wielkiezarcie.com/recipe31492.html obie pyszne. Częściej robię tą druga. Odpowiedz Link
aurinko Re: Kulinarna prosba 11.09.09, 09:35 Ja robię w dwóch wersjach 1. tortelini, kukurydza z puszki, świeży ogórek pokrojony w kostkę, żółty ser pokrojony w kostkę + majonez, sól, pieprz, chili. 2. tortelini, jajo na twardo pokrojone w kostkę, kukurydza z puszki, korniszony pokrojone w kostkę, pieczarki marynowane pokrojone w kostkę + majonez, przyprawy (czasem zamiast pieczarek dodaję czerwoną fasolę z puszki). Generalnie możesz wszystko dodać na co masz ochotę, ja czasami daję groszek z puszki, czarne oliwki, majonez mieszam z jogurtem, dodaję zioła, ale trzymam się zasady żeby nie przekroczyć ilości 5 podstawowych składników. Odpowiedz Link
majmajka Dzieki 11.09.09, 09:52 Ta srodkowa, czyli druga chyba najbardziej mnie przekonuje. Do tego beda pasily szaszlyki z grilla i jakies miecho grillowane, nie? Dzieki. Odpowiedz Link