pina_colada88 23.09.09, 16:59 Zniknął mi napęd z laptopa- nie mogę odtworzyć płyty. Co moge zrobić w takiej sytuacji? Dodam, że przez półtora roku miałam. Czasami wypadała mi taka mała skrzyneczka czarna, ale jest na swoim miejscu. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hellious Re: Napęd 23.09.09, 17:01 jezu, Pina, jak to zniknal? Naped nie moze sobie tak poprostu zniknac... I dlaczego wypadala ci skrzyneczka? Co za skrzyneczka w ogole? Codzi ci o caly panel z napedem? Strasznie to brzmi wszystko... Odpowiedz Link
pina_colada88 Re: Napęd 23.09.09, 17:03 No z tego co teraz myślę, to ta skrzyneczka to mógł być napęd... Odpowiedz Link
hellious Re: Napęd 23.09.09, 17:04 Pina, skrec ten komputer porzadnie, to ci naped wypadac nie bedzie... Ale skrzyneczka jest, tak? Otwiera sie? Czy nie? Odpowiedz Link
pina_colada88 Re: Napęd 23.09.09, 17:08 Komp jest skręcony. Skrzyneczka nie wypada już- tam jeest coś takiego, taka działająca na zasadzie zapięcia do łańcuszka. Odpowiedz Link
hellious Re: Napęd 23.09.09, 17:10 Musialabym zobaczyc. Ale wez powiedz, czy ci sie ten naped w ogole otwiera? Mozesz wsadzic plyte? Czy wkladasz i nie czyta? Slychac ze cos tam dziala, czy nic? Konkrety pina, ciezko tak na odleglosc doradzic bez szczegulow. Odpowiedz Link
pina_colada88 Re: Napęd 23.09.09, 17:16 Słychać że dzieje się tam coś, ale nie ma efektów. W oknie "mój komputer" nie pokazuje się że posiadam ten napęd. Odpowiedz Link
hellious Re: Napęd 23.09.09, 17:20 To moze cos z systemem. Trza przeinstalowac, bo nie wykrywa sprzetu. a masz na stanie jakiegos flasha moze? albo cokolwiek co mozna podlaczyc pod komp? Jak masz, to podlacz i sprawdz czy znajduje. Odpowiedz Link
hellious Re: Napęd 23.09.09, 17:46 to nie wiem pina, ale ja bym przeinstalowala system na poczatek. Jak to nie podziala, to nie wiem, nic wiecej nie doradze. Moze przyjdzie tu jakas madra, komputrowa glowa i podpowie. Odpowiedz Link
pina_colada88 Re: Napęd 23.09.09, 17:53 Nutka, jakiego przycisku? Hell: nie Nie mam kasy na przeinstalowanie- muszę wydać 100 zł na ksero;/ I na zakupy na wyprowadzkę Odpowiedz Link
hellious Re: Napęd 23.09.09, 17:54 A, myslalam ze masz swoj system A tak to nie poradze Odpowiedz Link
pina_colada88 Re: Napęd 23.09.09, 17:59 Systemm- znaczy płytkę instalacyjną mam. Ale boję się czegoś schrzanić Odpowiedz Link
nutka07 Re: Napęd 23.09.09, 18:01 Zle przeczytala, zrozumialam otworzyc nie odtworzyc. Rozumiem, ze plyta siedzi w srodku. Restartowalas kompa? Odpowiedz Link
nutka07 Re: Napęd 23.09.09, 18:08 Moze wejdz w menedzer programow i tam sprawdzic. A robilas cos ostatnio z kompem, moze jakes sterowniki sa potrzebne, skoro nie rozpoznaje. Odpowiedz Link