karolciaa23 26.09.09, 15:28 Pozwoliłybyście swoim córką oglądnąć ten filmTekst linka wg. mnie dość mocny i sama nie wiem czy dla nastolatków, a wy co jak myślicie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aga9001 Re: Galerianki 26.09.09, 15:35 Zakazany owoc bardziej kusi... Moja młoda jest za młoda, ale wydaje mi sie, ze pozolwiłabym jej obejrzec razem ze mną. A potem bysmy o filmie porozmawiały, co jest złego w zachowaniu bohaterek itd. Bo mysle, że jakbym zabroniła, to tym bardziej chciałaby go zobaczyc i obejrzałaby go pewnie w gronie koleżanek. A wtedy obawiam sie byłby raczej ich zachwyt nad nim niż zwrócenie uwagi na negatywy. Odpowiedz Link
mankencja Re: Galerianki 26.09.09, 16:06 zachwyt? film dość łopatologicznie pokazuje, że niewiele w tym fajnego. Odpowiedz Link
aga9001 Re: Galerianki 26.09.09, 16:11 Mankencja jesteś nastolatką? Chyba nie nie, wiec skad Twoja pewnośc , że wszytskie nastolatki odbierają ten film tak jak powinny?? Odpowiedz Link
mankencja Re: Galerianki 26.09.09, 16:32 do niedawna bylam. mam 20lat. tak na moje oko, to mało kto odbierze jako zachętę następujące rzeczy: - dziewczyna dowiaduje się u szkolnej higienistki, że jest w ciąży i próbuje później doprowadzić do poronienia za pomocą bliżej niesprecyzowanej trutki. - atmosfera panująca w domach galerianek: jedną rodzice tłuką, drugiej matka ma wciąż nowych gachów - chłopak głównej bohaterki popełnia samobójstwo z jej powodu - główna bohaterka traci cnotę z obrzydliwym podstarzałym kolesiem imieniem Zbyszek wnioski płyną z tego takie, że "galerianki" (w których rzeczywiste istnienie osobiście powątpiewam) to dziewczyny z problemami w domu i w szkole, a z ich działalnosci nic dobrego nie wynika Odpowiedz Link
verdana Re: Galerianki 26.09.09, 17:24 Wobec tego, ze w filmie gra siostra przyjaciółki mojego syna, pewnie na to pójdzie. Dla mnie film jest groźny - boję się, jak zaczna być traktowane normalne nastolatki, ktore pójda z koleżankami do galerii napić się kawy i obejrzeć ciuchy. Zachęta dla napalonych zgredow, aby kazdą nastolatke w galerii potraktowac jak dziwkę. Odpowiedz Link
esofik Re: Galerianki 27.09.09, 09:17 dokładnie, wcześniej o samo działo się np. na dworcu centralnym Odpowiedz Link
deela Re: Galerianki 26.09.09, 21:02 > córką CÓRKOM!!! nie wiem, nie mam corek <rotfl> Odpowiedz Link
margerytka69 Re: Galerianki 26.09.09, 22:37 Karolcia DEBILKO córKOM, nie córKĄ musisz pocwiczys odmianę rzeczowniak "córki" przez PRZYPADKI wiesz, co to są PRZYPADKI? Odpowiedz Link
verdana Re: Galerianki 27.09.09, 11:15 Cichodajki istnieja, odkąd ludzkość istnieje. Ten film z duzym hukiem odkrywa oczywistą oczywistość, ale w taki sposob, ze ter wszystkie dziewczyny w wieku nastolatkowym stają się podejrzane, jak chcą iść na zakupy. Juz psycholog - Czapliński o ile nazwiska nie mylę, powiedział , ze w kazdej klasie sa takie TRZY. Czyli na moje oko co czwarta 15-latka jest kurwą. No nie, bez przesady. Odpowiedz Link
granadax Re: Galerianki 27.09.09, 12:08 a zauwazylyscie ze film jest o czyms jeszcze? historia galerianska jest pretekstem do filmowej rozmowy o inicjacji seksualnej. Pisze rozmowy bo rozmawiaja z nami tworcy filmu. Uwazam ze film powinna obejrzec corka z matka z ojcem tak samo jak i syn a potem wspolnie podyskutowac o emocjach uczuciach... Film jest przeciez o przemianie... o wrazliwosci, o milosci, wstydzie o honorze. Jak najbardziej do wspolnego ogladania i glebokiej dyskusji. Z 15 latkami juz sie fajnie dyskutuje. verdana odroznic nastolatke na zakupach od nastolatki w "robocie" naprawde nie jest trudno. Ta pierwsza jest rozemocjonowana ciuchmi i niewiele widzi wokol siebie podczas gdy ta druga nerwowo lypie oczkami i wokol siebie widzi wszystko, a najmniej zainteresowana jest przedmiotem ktory trzyma w rece Droga autorko z innej beczki - nie irytuj sie ze zwrocono ci uwage, bo niestety nie umiesz poslugiwac sie jezykiem ojczystym. Na Twoim miejscu podziekowałabym i rzucila sie do zrodel... Odpowiedz Link
nutka07 Re: Galerianki 27.09.09, 12:41 Chyba umknal Ci ten pogrubiony wyraz, napisany wielkimi literami. Pozwolisz, ze zacytuje: 'DEBILKO'. Odpowiedz Link
madameblanka Re: Galerianki 27.09.09, 14:50 no kuźwa w końcu jedna napisała dobrze galerianki czy inny sponsoring istnieje od wieków i nie wiem czemu wszyscy traktują film jako spojrzenie nowy trend w zachowaniu nastolatek. To nie jest żaden nowy trend, żadna nowość-wystarczy pójść pod Medyk na Oczki Odpowiedz Link
aga9001 Re: Galerianki 27.09.09, 13:25 Karolcia babola językowego popełniła, ale nazywanie jej debilką świadczy raczej o poziomie autorki postu Babola można poprawic, ale swojego poziomu raczej sie nie da. Odpowiedz Link
bei Re: Galerianki 27.09.09, 15:04 Lata świetlne temu dziewczyny ze znanego mi LO biegały na pobliski parking- w czasie przerwy...wracały z pieniędzmi Odpowiedz Link