annabetka 16.10.09, 14:43 Dziewczyny,jak smażycie? zamrożone czy rozmrożone? A macie jakieś myki na to aby była pyszna,chrupiąca taka jak w knajpie nad morzem? Smażyłam nie raz i zawsze mi się cholera albo rozpada,albo przypala Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
w_miare_normalna Re: Mintaj filety. 16.10.09, 14:45 Odmrażam. do jajka rozbebłanego na talerzu dodaje warzywko i dlatego później już nie sole, moczę w bułce tartej i pyk na patelnie Odpowiedz Link
aniakoles Re: Mintaj filety. 16.10.09, 14:49 dzisiaj miałam na obiadrozmrażam, sypie przyprawy albo sol i pieprz,smażę tak: rozmrożone, najpierw obtaczam w mące, potem w jajku, potem w bułce tartej. rzucam na rozgrzany olej.nic się nie rozpada i nie przypala. potem polewam cytrynką, do tego frytki i nie muszę chodzić do knajpy;P Odpowiedz Link
asiaiwona_1 Re: Mintaj filety. 16.10.09, 14:58 jak robiłam zamrożone to panierka odpadała od ryby. teraz smażę rozmrożone i jest ok. A takich jak nad morzem nie zrobisz bo nikt normalny nie smaży na jednym oleju przez cały sezon Odpowiedz Link
annabetka Re: Mintaj filety. 16.10.09, 15:05 Asiaiwona to fakt Dzięki lasencje...czyli mój główny błąd to było smażenie zamrożonej,i w samej mące.Dziś zrobię rozmrożoną ,w mące jajku i bułce obaczym co z tego wyjdzie Dzięki! Odpowiedz Link
doral2 Re: Mintaj filety. 16.10.09, 18:08 takie chrupiące to z frytkownicy wychodzą najlepiej. Odpowiedz Link
rybalon1 Re: Mintaj filety. 16.10.09, 19:12 a mi się smrodzić chałupy nie chce smażeniem więc zawsze piekę w folii aluminiowej, wkładam zmrożony kawałek do folii posypuję przyprawą do ryb, kładę kawałek masełka i skrapiam cytryną. Piekę ok. 20-30 min 150 stopniach . Odpowiedz Link
caffe_mocca Re: Mintaj filety. 16.10.09, 20:15 Nie lubie mrozonych /rozmrażanych ps. na smród ryby jest calkiem fajny patent - włozyc do miseczki z mlekiem (niegotowanym ) i dac do lodówki (lub odlozyc jesli mrozona na blat) na godzine - dwie (można ten an noc - jeszcze lepiej ) Ryba jest smaczniejsza moim zdaniem i w trakcie smażenia nie capi tak (mleko pochlania zapachy) Odpowiedz Link
annabetka No więc tak.... 16.10.09, 20:19 Rozmroziłam,doprawiłam usmażyłam,panierkę zrobiłam :mąka-jajko-bułka tarta(frytownicy niestety nie mam) Wyszła super,ale jak dla mnie za wilgotnaD Ale patent na panierkę zatrzymuję Dzięki jeszcze raz. Aaaa! pieczonej w folii chłop do gęby nie weźmie,a ja lubię gotować tak żeby wszystkim smakowało Odpowiedz Link