dlania 16.10.09, 19:55 Z dedykacja na Jolki. ja.tu.tylko.wrzucam.wrzuta.pl/film/68NLBFrVzoM/wredny_kot_nie_daje_mu_spac_przez_cala_noc Czekam na kocie filmy. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
panna.migotka777 Re: Ogłaszam Dzień Kota 16.10.09, 20:10 A to znacie?? Kocham tego kocura: www.youtube.com/watch?v=w0ffwDYo00Q www.youtube.com/watch?v=4rb8aOzy9t4 www.youtube.com/watch?v=s13dLaTIHSg www.youtube.com/watch?v=I1qHVVbYG8Y Odpowiedz Link
dlania Re: Ogłaszam Dzień Kota 16.10.09, 20:49 Super jest Widać, że autor zna charakter kota od podszewki Odpowiedz Link
czajkax2 Re: Ogłaszam Dzień Kota 16.10.09, 20:20 Moja kotka robi mi identycznie w nocy. AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA Czy na to jest sposób czy tylko pozbycie się kota? Odpowiedz Link
guderianka Re: Ogłaszam Dzień Kota 16.10.09, 20:45 Dobry dzień na Dzień Kota. Moja Kota miała dziś ściągane szwy i kołnierz ochronny Odpowiedz Link
kkokoszkaa Re: Ogłaszam Dzień Kota 16.10.09, 20:56 filmów nie mam smiesznych fotek tez nie mam ale z przyjemnoscią przedstawiam wam moje koty -to bracia- roztycie zawdzieczaja mojemu mezowi i kastracji Odpowiedz Link
dlania Re: Ogłaszam Dzień Kota 16.10.09, 20:58 matko, jak ja uwielbiam koty! ja chce kota!!!!!! Przecwaniackie są te twoje grubasy Odpowiedz Link
wilma1970 Re: Ogłaszam Dzień Kota 16.10.09, 21:38 Lata temu nasz nieżyjący już kot Mobuse uwielbiał wbiegać na łóżko - materac leżący na ziemi i figlować. Bałam się, że podrapie nam dziecko, więc całą noc, przez sen drapałam palcem spod kołdry i on atakował tylko moją rękę. Męczarnia! Teraz mam na stanie jednego kota bez ogona - Mackiewicza i dwa przeogromne main coony Miltona i Myszkina. Ludzie stają przed moją furtką i robią czasami zdjęcia tej ferajnie - udrapowanej malowniczo na schodach, do tego dochodzą jeszcze psiury - Minor i Major. Odpowiedz Link
bswm Re: Ogłaszam Dzień Kota 16.10.09, 21:42 Dlania, znajoma ma do oddania właśnie dwóch braci, ktoś chciał ich przejechać, wzięła... ale ma już niezłą gromadkę i szuka im domu. Mają 4 miesiące, fotki na priva. Odpowiedz Link
dlania Re: Ogłaszam Dzień Kota 17.10.09, 11:09 BSWm, ze znalezieniem kota to ja bym nie miala problemu, tylko... ja nie chce , żeby on sie męczył. A nas nie ma 10 godzin dziennie w domu, czasem wyjeżdzamy na cały weekend, w lecie na tydzieńm ambabcia nie wyraziła chęci zaopiekowania się;-( Jak znajdziemy matke zastępczą na wypadek naszych wyjazdów to biore kota i koniec! I będzie spał z nami w łózku (ciekawe co mąz na to). Odpowiedz Link
mariolka55 Re: Ogłaszam Dzień Kota 17.10.09, 11:21 > Jak znajdziemy matke zastępczą na wypadek naszych wyjazdów to biore kota i > koniec! I będzie spał z nami w łózku (ciekawe co mąz na to). no jak to co,będzie spał z kotem ja uwielbiam spać z kotem,mąż tez lubi,kot uwielbia z nami i wszyscy zadowoleni a co do wyjazdów to faktycznie jest to główny problem ja mam siostre jedyną osobę której ufam,bo jest odpowiedzialna jezeli chodzi o zwierzęta nikomu innemu bym nie powierzyła opieki Odpowiedz Link
dlania Re: Ogłaszam Dzień Kota 17.10.09, 11:32 > koniec! I będzie spał z nami w łózku (ciekawe co mąz na to). > > no jak to co,będzie spał z kotem > ja uwielbiam spać z kotem,mąż tez lubi,kot uwielbia z nami i wszyscy zadowoleni Kurcze, z niemowlakami nie chciał, mniej lub bardziej cierpliwie odnosił je na swoje miejsce. Może z kotem mu sie nie bedzie chciało tyle łazić po nocach Odpowiedz Link
princy-mincy Re: Ogłaszam Dzień Kota 17.10.09, 12:12 Po bialym tego wcale nie widac, a czarnemu ladnie w okraglych policzkach Odpowiedz Link
milva_barring Re: Ogłaszam Dzień Kota 16.10.09, 22:13 To moja kocica. Ma 19 lat i nazywa się Bibi. Niestety nie posiadam filmików. Odpowiedz Link
jola9932 Re: Ogłaszam Dzień Kota 16.10.09, 22:34 Dlaniu ten czarny i tak na ciebie czeka urósł i żyrty jest okropnie mówie ci żołądek ma chyba do dupy przyrośnięty) Odpowiedz Link
madameblanka Re: Ogłaszam Dzień Kota 16.10.09, 22:54 a oto moj fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2009287,2,1,h.html Odpowiedz Link
aguacate Re: Ogłaszam Dzień Kota 17.10.09, 07:32 Moge sie dolaczyc? Z najlepszymi zyczeniami pysznych myszy i cieplych piecow. Casper & Alondra Odpowiedz Link
grave_digger Re: Ogłaszam Dzień Kota 17.10.09, 08:43 ja dołączę rysowanego, wycięłam go z portretu, by nie pokazywać całej pani, bo może sobie nie życzy ale kotu to chyba wszystko jedno tak na marginesie to wolę psy Odpowiedz Link
mariolka55 milva_barring 17.10.09, 11:09 Twój kot ma 19 lat mąż kiedyś był w pewnym domu gdzie był uroczy kot,wyglądał jak młodzik zaczął opowiadać o naszym kocie,że my też mamy i jest z nami już 10 lat,na to właścicielka tamtego kota "nasz jest z nami 18 lat" a ja od zawsze słyszałam ze koty żyją 14-15 lat, czyli to bujda Odpowiedz Link
milva_barring Re: milva_barring 17.10.09, 11:54 No właśnie jak też słyszałam, że psy i koty żyją koło 15 lat. I nie znam innego kota, który by żył tak długo. Bibi w latach świetności ważyła 6 kg, teraz jest chuda jak szczapa. Głównie śpi, je smakołyki (ostatnio gustuje w bigosie, uwielbia swojską szynkę, nie tknie wędliny ze sklepu - wie co robi) i ignoruje zjawiska, których pojąć nie jest w stanie (takie jak moja Kasia). Nawet weterynarz był w szoku, jak do szczepienia z nią poszłyśmy. Teraz nie szczepimy na wściekliznę, bo nie wychodzi z domu. No i mam nadzieję, że będzie jeszcze dłuuugo żyła. Odpowiedz Link
mariolka55 Re: milva_barring 17.10.09, 12:02 no i tego życzę Twojej Bibi i mojemu futerkowi (też kotka) Odpowiedz Link
caffe_mocca Re: milva_barring 17.10.09, 12:02 Co do wieku zycia kotów to srednia zycia to wlasnie ok 15 lat. Z tym ze wcale nie rzadko zdarzaja sie koty dozywajace 20-25 l;at (najstarszy kot na swiecie (USA) dozył 36 lat - no ale to ewenement)> Tak wiec nawet majac 15 letniego kota - o ile ma dobre warunki, dbamy o niego i nie choruje - mozemy sie nim cieszyc jeszcze wiele lat! Choc kot powyzej 10 roku zycia juz jest uwazany za "seniora" i nalezy wtedy szcegolnie o niego zadbac (brak stresów, dobra karma etc) Charakterystyczne dla kotów jest to ze nawet w podeszłym wieku czesto zachowuja dobra kondycje i "młody" wyglad - w odróżnieniu od psów. ps. niestety srednia zycia kotów tzw. wolnozyjacych to czesto 2-3 klata Odpowiedz Link
dlania A dzis sobota - imieniny kota;-) 17.10.09, 11:12 Takie mądre, dumne i zgrabne te wasze koty, az mam dreszcze jak jej oglądam, śliczne. Odpowiedz Link
guderianka Re: A dzis sobota - imieniny kota;-)-moje słodzia 17.10.09, 11:30 fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2009518,2,2,P9080472.html fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2009517,2,1,P8190442.html Odpowiedz Link
caffe_mocca Re: A dzis sobota - imieniny kota;-)-moje słodzia 17.10.09, 12:04 guderianka - bardzo mi sie pdooba ten maluszek czarno bialy pingwinek ma przepiekne wąsiska - kocurek? Odpowiedz Link
mariolka55 Re: A dzis sobota - imieniny kota;-)-moje słodzia 17.10.09, 12:10 no ten,zajebisty jest widzę gotowość do psot Odpowiedz Link
guderianka Re: A dzis sobota - imieniny kota;-)-moje słodzia 17.10.09, 12:10 Nie-to dwie siostry kocice-z jednego miotu. Czarnulka była ostatnia i..spisana na straty-dużo przeszła, chorowała, gdy ją wzięlismy była po wirusie i miała wygolone łapki po kroplówkach, potem zapalenie górnych dróg odechowych. Dużo przeszła ale już chyba wychodzi na prostą. Siwa z kolei kilka tygodni temu wykonała skok z IV piętra-czego skutkiem była amputacja glowki kości udowej. Wczoraj miała zdejmowane szwy. Odpowiedz Link
princy-mincy Re: A dzis sobota - imieniny kota;-)-moje słodzia 17.10.09, 12:11 Jakie super kotki Ten czarnulek jest slodziak na maxa Odpowiedz Link
guderianka Re: A dzis sobota - imieniny kota;-)-moje słodzia 17.10.09, 12:21 A wiecie że nie rozrabiak ? Czarnulka to taka dama Odpowiedz Link
princy-mincy Re: Ogłaszam Dzień Kota 17.10.09, 12:13 Nasza tez takie minki robi jak Twoja Irda Odpowiedz Link
princy-mincy Re: Ogłaszam Dzień Kota 17.10.09, 11:59 To i ja moja piekna przyblede pokaze Odpowiedz Link
guderianka Re: Ogłaszam Dzień Kota-princy-mincy 17.10.09, 12:02 Jaki ona ma charakter?! Bo wygląda na pół-dziką, śliczne ma kolorki Odpowiedz Link
princy-mincy Re: Ogłaszam Dzień Kota-princy-mincy 17.10.09, 12:07 Charakterna, i jak kazdy chyba kot- pieszczota, ale tez i indywidualistka i niezalezna Nie lubi, zeby ja dotykac, gdy nie ma ochoty- sama przyjdzie na glaskanie. Jest tez wyjatkowo opiekuncza- odkad jestem w ciazy, zawsze mi sie polozy na stopach, jak mi zimno, grzeje mi nerki albo kladzie sie delikatnie na brzuchu i spiewa mruczane kolysanki dziecku No i lakoma jest okropnie- nazywamy ja czasami Piszczalka, bo glosno i przerazliwie sie domaga zarcia Odpowiedz Link
guderianka Re: Ogłaszam Dzień Kota-princy-mincy 17.10.09, 12:11 No tak-koty mają nosa. Moje wyczuwają każde pogorszenie nastroju i przychodzą z pociechą a gdy mam migrenę często wskakują do łóżka i kładą się koło głowy. Odpowiedz Link
princy-mincy Re: Ogłaszam Dzień Kota-princy-mincy 17.10.09, 12:20 Niedawno byl artykul o kotach, chyba tu na gazecie, ze ich mruczenie wplywa na przyspieszenie zrastania kosci Zawsze bylam milosniczka psow, ale ta kocica skradla nasze serca. Sama powiedz- kto przy zdrowych zmyslach wyrzuca taka slicznosc, w dodatku super ulozona, nie niszczaca sprzetow domowych, grzeczna itp? Ale jestem w jakis przewrotny sposob wdzieczna tej osobie, bo dzieki temu trafila do mnie Sama sobie wybrala moj dom Odpowiedz Link
guderianka Re: Ogłaszam Dzień Kota-princy-mincy 17.10.09, 12:27 o zarastaniu kości nie słyszałam ale za to o obniżaniu ciśnienia i uspokojaniu Odpowiedz Link
princy-mincy Re: Ogłaszam Dzień Kota-princy-mincy 17.10.09, 12:54 wyborcza.pl/1,75476,6861730,Koty_potrafia_wymruczec_chorobe_.html a masz, poczytaj Odpowiedz Link
mariolka55 Re: Ogłaszam Dzień Kota-princy-mincy 17.10.09, 13:28 > ale za to o obniżaniu ciśnienia i uspokojaniu tez słyszałam Odpowiedz Link
caffe_mocca Re: Ogłaszam Dzień Kota-princy-mincy 17.10.09, 12:25 Charakterna, i jak kazdy chyba kot Oj nie każdy. Moja Itunia jest mega pierdołą - mozna z nia wszystko - wezmie sie kota na rece to siedzi , mietosi sie - zadowolona. Za kawalek mieska - zatanczy na rzesach. Zero kociej dumy i niezaleznosci. No i tylko czesto miauczy i beczy - o byle co. Ptaszek siedzi na parapecie i dostac sie nie mozan - kot beczy. Pileczka potoczyla sie pod szafe i wydostac nie mozan - bek. Drzwi zamkniete - beczymy. Poduszka nie tak jak trzeba i kot wygodnie polożyc sie nie może - płacz Odpowiedz Link
princy-mincy Re: Ogłaszam Dzień Kota-princy-mincy 17.10.09, 12:51 'i jak kazdy chyba kot- pieszczota' Ja mialam na mysli, ze kocica jest pieszczochem, jak chyba kazdy kot, choc tak jak pisalam- to moja kicia wyznacza, kiedy na te czulosci ma ochote Jak sie ja mietoli bez jej ochoty, to jest placz i tragedia, jakby sie jej krzywda dziala Odpowiedz Link
panna.migotka777 Re: Ogłaszam Dzień Kota 17.10.09, 12:20 Moja sierścizna wygląda tak: niedługo skończy 12 lat a czasem bawi się jak kociak Odpowiedz Link
caffe_mocca Re: Ogłaszam Dzień Kota 17.10.09, 12:26 ma przepiekna błyszczaca siersc uwielbiam czarne Odpowiedz Link
princy-mincy Re: Ogłaszam Dzień Kota 17.10.09, 12:59 Jestem jego fanka, moglabym sie patrzyc w nieskonczonosc w Twoja sygnaturke Odpowiedz Link
mamolka1 Re: Ogłaszam Dzień Kota 17.10.09, 13:21 Mój pan Kot fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/1697123,2,2,DSCF0004.html Odpowiedz Link
panna.migotka777 Re: Ogłaszam Dzień Kota 17.10.09, 13:27 Mi się marzy długowłosy kot. Najlepiej Maine Coon albo norweski leśny. Odpowiedz Link
wilma1970 Re: Ogłaszam Dzień Kota 17.10.09, 14:26 To uprzedzam : długowłose koty trzeba wyczesywać, inaczej robią im się dredy. Dobrze, jak kot to lubi... W słotny dzień długowłosy kot przychodzi nad ranem się poprzytulać i przynosi na sierści i wielkich kosmatych łapach mnóstwo błota - ja prawie codziennie zmieniam pokornie pościel. Mój mąż lubi spanie z niemowlakami, ale koty goni z łóżka. Kiedyś omal nie zabił własnego dziecka - kilkutygodniowy synek obudził się w nocy, ja żeby męża nie budzić przemieściłam się z dzieckiem w "nogi" łóżka, sięgnęłam po pieluchę na zmianę i, na szczęście kątem oka, zauważyłam jakiś ruch - mój mąż brał potężny zamach nogą, żeby skopać "kota", odruchowo błyskawicznie uniosłam dziecko, które tylko o włos minęła rozpędzona pięta męża. Uff Odpowiedz Link
panna.migotka777 Re: Ogłaszam Dzień Kota 17.10.09, 14:56 Mój krótkowłosy kot jest regularnie czesany więc i długowłosego będę czesać. Chociaż kot z dredami mógłby być śmieszny Na zewnątrz blokowego sierściucha nie wypuszczę to nie powinien błota wnosić Odpowiedz Link
princy-mincy Re: Ogłaszam Dzień Kota 17.10.09, 14:44 Minus dlugowlosych, ze trzeba je czesac regularnie, inaczej beda miec koltuny w siersci a niekazdy kot lubi czesanie. Moja posiedzi spokojnie 5 sekund i juz patrzy jak dac drapaka. Dodatkowo, mimo, ze nie ma dlugich wlosow, jedynie odrobine dluzsze niz wiekszosc kotow, jej siersc z latwoscia przylega do ubran, kanapy i wszystkiego, o co sie otrze- plus jest taki, ze sie nie wbija, a przylega, wiec latwo zebrac odkurzaczem czy szczotka. No i jakos w tym dluzszym futerku zawsze wiecej jej zostanie zwirku miedzy lapkami, jak z kuwety wychodzi, wiec pod kuwetka tez trzeba zamiesc. Odpowiedz Link
panna.migotka777 Re: Ogłaszam Dzień Kota 17.10.09, 15:47 Kłaki zewsząd świetnie zdejmuje się za pomocą lekko zwilżonej rękawiczki lateksowej. Zakładam taka na rękę, daję pod kran i głaszczę meble, dywany i ubrania, futro schodzi bez trudu Odpowiedz Link
guderianka Re: Ogłaszam Dzień Kota-dla wielbicielek Mainkun 17.10.09, 15:50 Teściu ma labradora a jego partnerka mainkuna-żyją wszyscy zgodnie pod jednym dachem fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2009800,2,1,Jak-pies-z-kotem.html Odpowiedz Link
caffe_mocca Re: Ogłaszam Dzień Kota-dla wielbicielek Mainkun 17.10.09, 18:10 ale labradory to specyficzne sa- zwykle b. łagodne , choc na pewno i "ostrego" psa mozna nauczyc ze kota sie nie rusza Odpowiedz Link
evita-is-me Re: Ogłaszam Dzień Kota 17.10.09, 20:27 To i ja się pochwalę moim babińcem fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2010133,2,3,IMG-1405.html fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2010149,2,1,IMG-0984.html A to mój pies jak przynieśliśmy ją do domu tak zasnęła. Bałam się, że jej tak zostanie ale na szczęście teraz przybiera bardziej psie pozycje fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2010150,2,2,IMG-1082.html Odpowiedz Link
morgen_stern Re: Ogłaszam Dzień Kota 17.10.09, 22:52 Pff, a co mi tam, też wrzucę Nostalgiczne Sierściuchy Odpowiedz Link
dlania Re: Ogłaszam Dzień Kota 17.10.09, 22:59 Pierwszy ma spojrzenie femme fatale, drugi - chyba romantyk, albo zdjęcie takie sugestywne Nie, no w morde, na Mikołaja se złapie kota i już! Odpowiedz Link
morgen_stern Re: Ogłaszam Dzień Kota 17.10.09, 23:10 "Femme fatale" jest odważna, ciekawska, przytulasta i bez przerwy mnie ssie (rękę, łokieć, nogę, nos, co się uda), a "romantyk" jest wrażliwy, płochliwy i nienażarty W tej chwili właśnie ona ssie mi nos, a onleży na klawiaturze - panie doktorze, przepraszam, że tak niewyraźnie pisz e Odpowiedz Link
wilma1970 Re: Ogłaszam Dzień Kota 17.10.09, 23:19 Miałam takiego ssacza - budziłam się rano i miałam ogromną mokrą plamę na koszulce - no wzruszające i wkurzające. Odpowiedz Link
guderianka Re: Ogłaszam Dzień Kota 18.10.09, 09:21 morgen- ff to jakby odbicie mojej siwulki, długie uszka, specyficzny nosek. Cudna jest Odpowiedz Link
morgen_stern Re: Ogłaszam Dzień Kota 18.10.09, 09:41 Rzeczywiście podobne Zakochana jestem w obu po uszy Odpowiedz Link
karra-mia Re: Ogłaszam Dzień Kota 18.10.09, 09:53 piekne te wasze kociska kocham koty, ale mój mąż niestety nie, więc póki co udało mi się go naciągnąć na goldena, a kiedyś, jak go już tak będę urabiać i urabiać, wkońcu pojawi się pan Kot Odpowiedz Link
guderianka Re: Ogłaszam Dzień Kota 18.10.09, 10:21 karra-mój też kotów "nie lubi". I nie było opcji żeby w domku było jakieś zwierzątko po smierci kolejnego chomika. Ale sąsiadka na tydzień zostawił świnkę morskę-bo musiała wyjechac. Chcicała nam ją oddać. Stwierdziliśmy że jednak tej nie chcemy ale może inną, nową. Ale skoro świnkę-spore zwierzątko to może coś innego? Może koszatniczkę ? A skoro ma być to coś z czym dzieci się bawią to może kotka? No i cudnym trafem kolega kociarz wziął ze schroniska dwie kotki na odchowanie, wazyły wtedy 30g. Szukal dla nich domu-obiecał że jak wezmę to na kazdy wyjazd się nimi zajmie, że w razie potrzeby pomoże. Jako że talent handlowy mam, przedstawiłam mężowi propozycję metodą korzyści i..mamy dwie kotki Mąż z "nienawiścią" mówi do nich " sierściuchy" i mówi, że są okropne. Ale padam ze śmiechu gdy jak jest w domu, wieczorem przed kompem sobie siada a Czarnula koło głowy mu się kładzie a Siwulka na kolanach się przytula i doprasza o pieszczoty a on je głaszcze, tarmosi i gada Odpowiedz Link
caffe_mocca Re: Ogłaszam Dzień Kota 18.10.09, 11:52 Oj bo faceci tacy juz są Mój mąz nigdy nie mail kota - i zawsze twierdził ze nie lubie zwierząt (psów tez nie lubie) a kotów to już w ogóle. I siersciuchy głupie sa i już. Ale ja zawsze mialam koty i nie było opcji żeby nie, to była transakcja wiązana ja i kot. Teraz też oczywiście twierdzi że kotki nie lubi i ze jest głupia i ze mu "dupę zbereznica nadstawia do drapania" (bo tak jest! hehe) i ze kiedys mu puściła bąka w twarz (bo tak było )i ze to juz było przegięcie i on jej tego "nie wybaczy". hehehe . I ze najlepiej ją bedzie upiec na swieta na pasztet ... No ale to tak sobie gada bo jak wraca z pracy to lubi sobie walnac sie na sofe i kocica mu wtedy przychodzi na kolana i o dziwo jej nie zgania i głaszcze a jak mysli ze ja nie widze i nie słysze to gada "kochany głupi kotecek" Odpowiedz Link
caffe_mocca Re: Ogłaszam Dzień Kota 18.10.09, 11:53 * nie lubi ( bo napisałam tak durnie ze wychodzi ze to ja nie lubie) Odpowiedz Link
morgen_stern Re: Ogłaszam Dzień Kota 20.10.09, 10:32 Ale piękna! To prawda, że syjamy są łagodne, przyjacielskie i takie trochę "psie"? Odpowiedz Link
prigi Re: Ogłaszam Dzień Kota 20.10.09, 11:22 zgadzam się z tą charakterystyka. miałam swojego syjama 19 lat. zazdrosny o swoich opiekunów, a zwłaszcza o mnie. gdy pojawił sie adorator- wyrabiał cuda na kiju, aby odwrócić uwagę przyszłego m. ode mnie. z sikaniem włącznie. najlepszy koci przyjaciel jakiego miałam. ale może tak sądzę dlatego, że był pierwszy i miałam go od 3 roku życia? Odpowiedz Link