pyzunia2007 26.10.09, 21:10 co dobrego z niego robicie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
frida-marzec08 Re: mięso mielone 26.10.09, 21:15 smazone kotlety ofkors, klopsiki w sosie, spagetti, gołąbki Odpowiedz Link
arallia Re: mięso mielone 26.10.09, 21:18 Kotlety mielone Klopsiki. Sos do kluchów. Faszerowaną paprykę. Więcej mi do głowy nie przychodzi w tym momencie. Odpowiedz Link
karra-mia Re: mięso mielone 26.10.09, 21:18 kotlety mielon, klopsiki w różnych sosach, spaghetti, zupa fasolowa z mielonym, krupnik z mielonym, pieczeń rzymska, nalesniki z mielonym, gołabki, papryki faszerowane, paszteciki z mielonym Odpowiedz Link
milva_barring Re: mięso mielone 27.10.09, 09:08 Karra-mia jak robisz zupy z mielonym? Normalnie wrzucasz? Podsmażasz? Pulpety? Miałabym ochotę na jakąś odmianę w mojej nudnej diecie i zastanowił mnie krupnik z mielonym Odpowiedz Link
deela Re: mięso mielone 26.10.09, 21:20 kotlety mielone dodaje do pizzy pulpety sos do spagetti pieczen Odpowiedz Link
emigrantka34 Re: mięso mielone 26.10.09, 22:53 Kotlety mielone czyli sznycle pulpepciki do zup, sosow klopsiki farsz do pierogow i innych takich nadziewanych, faszerwowanych placki miesne spaghetti bolognese jakies ragout zapiekanki tzw chlopskie czy farmeskie tajska salatke na cieplo z karmelizowanym cukrem jak sie da (tu problem tylko ze skladnikami) pasztety Odpowiedz Link
gacusia1 Emigrantka 26.10.09, 23:35 Sznycle to przeciez rozbite kawalki schabu a nie mielone! Odpowiedz Link
emigrantka34 gacusia 26.10.09, 23:44 U nas w biednej Galicji sznycel to kotelt mielony Specjalnie tak napisalam, wiedzialam, ze ktoras sie przyczepi. Rozbity kawalek schabu to kotlet dla mnie Odpowiedz Link
emigrantka34 Re: mięso mielone 26.10.09, 23:47 No sznycle czyli kotlety mielone. U mnie. Niedawno na forum kuchnia byla na ten temat dyskusja tez. Sa w tej kwestii rozbieznosci historyczno - kulturowe Odpowiedz Link
mathiola Re: mięso mielone 26.10.09, 23:29 z mięsa mielonego to tylko kotlety, pulpety - dla dzieci... ale z soi mielonej - np. lasagne pod beszamelem, cannelloni nadziewane farszem w sosie pomidorowym... jako że to zamiennik mięsa - to samo więc z mięsem można zrobić Odpowiedz Link
madame_zuzu Re: mięso mielone 27.10.09, 08:16 wszystko to co robią z niego dziewczyny plus ostatnio wypróbowana zupa z pora z mielonym i pieczarami. pycha. aaaa a nie w temacie..do mielonego zawsze dodaje szczypte cynamonu. Szczegolnie dobrze smakuja wtedy kotlety. Polecam Odpowiedz Link
bernimy Re: mięso mielone 27.10.09, 08:41 No ostatnio to tylko sos włoski z pomidorami, bazylią, warzywami, kukurydzą do makaronu lub papryczki faszerowane. Odpowiedz Link