karra-mia 03.11.09, 10:12 szału dostanę zaraz, od trzech dni "skacze" mi oko, denerwuje mnie to maksymalnie, trochę uciążliwe jest no rada? wydłubać? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asiaiwona_1 Re: skoko mi oko:P 03.11.09, 10:14 tik nerwowy? albo przemęczyłaś oko. Musi odpocząć i powinno być git. Wydłubać to już w ostateczności - tępym widelcem okors Odpowiedz Link
tabakierka2 Re: skoko mi oko:P 03.11.09, 10:16 czekoladę wciągnij albo magnez Plussza sobie wypij, pewnie masz niedobór Mg i stąd te tiki i drganie. Odpowiedz Link
dziub_dziubasek Re: skoko mi oko:P 03.11.09, 10:16 Wg różnych źródeł- brak magnezu lub rutyny (czyli łyknij magnez albo/i kilka rutinoscorbinów). Odpowiedz Link
bryanowa-1 Re: skoko mi oko:P 03.11.09, 11:10 magnez łykaj a na razie niech so oko skoko Odpowiedz Link
caffe_mocca Re: skoko mi oko:P 03.11.09, 19:46 Typowy objaw niedobor MAGNEZU i/lub POTASU - bardzo czesty . Kupic magnez - taki z witamina B6 od razu (+ ew. potas) Lykac regularnie przez min. 2 tyg (w pierwszych dniach mozna ciut wiecej niz zaleca producent - jedyne ryzyko - lekkie rozwolnienie , ale to sporadycznie moze wystapic przy "przedawkowaniu") Nie pic kawy, alkoholu (wyplukuje bardzo magnez) Po zakonczeniu kuracji - mozna kontynuowac w dawcce profilaktycznej (robiac sobie np. co drugi pare dni ew. przerwe ) Odpowiedz Link
l.e.a Re: skoko mi oko:P 03.11.09, 20:17 Drganie oka jest jak pisały dziewczyny spowodowane niedoborem mg, i często objawem tężyczki, jeżeli dojdą nocne drętwienia kończyn, powinnaś wykonać badanie EMG. Odpowiedz Link