esofik 07.11.09, 13:47 talarki czy cwiartki? czym natłuszczacie i czym przyprawiacie? ostatnio strasznie mi sie wysuszyły Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama_cyryla Re: pieczone ziemniaki 07.11.09, 13:54 ćwirtki polane oliwą z oliwek i posypane czym popadnie. albo na ziołowo, albo pikantnie (jakaś papryka ostra, chilli). Odpowiedz Link
caffe_mocca Re: pieczone ziemniaki 07.11.09, 13:58 ja tez cwiartki - natłuszczopne + ostre chili w polowie pieczenia podlewam odrobina ciemnego piwa Odpowiedz Link
caffe_mocca Re: pieczone ziemniaki 07.11.09, 14:00 swietny patent na dobre "naoliwienie" i przyprawienie ziemniaka bierze sie szczelna(!) reklamówkę plastikowa - taka jak z np. tesco wrzuca sie ziemniaki - wlewa oliwe/olej i wypie przyprawy potem zawiazuje sie reklamowke szczelnie i energicznie przez chwile potrzasa tym calym ustrojstwem w srodku Kazda cwiartka jest dokladnie naoliwiona z kazdej strony i rownomiernie przyprawiona Odpowiedz Link
mandziola Re: Spróbuj tego 07.11.09, 13:56 caritka.blogspot.com/2008/07/ziemniaki-zapiaszczone.html moje chłopaki nawet na zimno wyjadali... Odpowiedz Link
esofik Re: pieczone ziemniaki 07.11.09, 14:07 hmmm dzisiaj pokroiłam w talarki, naoliwiłam, posypałam majerankiem i czosnkiem, na chwilę przykryłam je pergaminem, moze się tak nie wysuszą chyba trafiłam na jakąs chujową odmianę ziemniaka,bo do gotowania też sie nie nadają (zupa się zrobiła ) Odpowiedz Link